Şimdi Ara

Evi içi kablolama için yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evde superonline fiber kullanıyoruz. küçük bir kutuyla birlikte 4 portlu wireless modemi var. Playstation tv vs için her ne kadar kablosuz bağlantı olanağı olsa da özellikle playstation online kısmında kablo ile kullanmak daha iyi bir seçim oluyor. Bu yüzden evin salonuna ve 1 odasına kablo çekmek istiyorum. Bunun için yardım edebilir misiniz? Baya uzun kablolama olacağı için sıkıntı olur mu? router, switch falan kullanmalı mıyım ? Bilgilendirmelerinizi ve yönlendirmelerinizi rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenesto -- 9 Ocak 2016; 16:06:10 >

• verilen fiber modem'in boş portlarını odalara giden ethernet kablolarını sonlandIrmakta kullanabilirsin. 100 Mye kadar çalışır kablolar. almışken cat6 standardı sertifikası olan kablo almanı öneririm. benzer şekilde eve dağılan uydu-tv ya da telefon kabloları varsa aynı kanaldan ethernetleri de geçirebilirsin. eski kablonun ucuna susta bağlayıp eski kabloyu ve ethernet kablosunu birlikte çektim ben ama 3 oda için 5-6 saat uğraştım. o kadar uğraşacak ve özenecek usta bulabilir misin ayrı konu.
  • çekeceğiniz kablo kaç metre ve modemin markası ne
  • Hocam cevap için teşekkürler.
    evde sadece salonda normal prizlerin yanında tek bir ethernet girişi var ama evin başka hiçbir odasında yok. ayrıca uydutv ve telefon için de priz yapılmamış. o zaman ben normal kabloyu bir şekilde plastik kablo gizleme zımbırtısıyla dışarıdan kenarlardan çekeceğim. duvar içi yaptırmaya kalksam bir tomar masraf çıkar herhalde. korkum kablolar uzun olacağı için kablosuzda yaşadığım sıkıntıları (lag, ping sorunları) kabloda da yaşamak ama 100mt kadar sorun olmaz demişsiniz.
  • hocam modem huawei, kablolar da biri 20-25 mt olacak diğeri de 50-60 mt.
  • hiç bir sorun olmaz kardeş ben huwaide poe adaptör kullanmadan 45 mt cat6 kablo ile direk nanostation m2 taktım daha önce deneme amaçlı hiç bir problem çıkarmadı kaypsız stabil çalıştı
  • teşekkürler arkadaşlar. direkt cat5 veya cat6 kablo ile hallediyorum o zaman
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.