Şimdi Ara

Keçiören'de Yaşamak. YARDIM LÜTFEN..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
9.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ortalama 1 ay kadar sonra hatunla beraber Ankara’ya yerleşiyoruz. Tayinler % 99 ayarlandı. Hatunun ailesi Çubuk’ta yaşadığı için yakın olmak istiyoruz onlara. Dolayısıyla Keçiören’i düşündük oturmak için. Lakin çok fazla fikrimiz yok Keçiören hakkında. Burada konu açayım, farklı görüşler alayım dedim. Merak ettiklerimi maddelemek gerekirse

1)Ulaşım nasıldır? Hatun memur ve çok büyük bir olasılıkla Ankara Üniversitesi’ne atanacak gibi. Ola ki servis olmazsa toplu ulaşım kullanacak. Ankara’nın merkezi yerlerine günün her saati otobüs vs. var mı?
    2)Hangi mahallelerden ev bakmalıyız? Kimi mahalleler merkeze çok uzakmış, otobüs geçmez, dağın başı deniliyor. Memur ailesi olarak düşünüldüğünde hangi mahalleleri ön plana alıp, hangilerini elemeliyiz?
    3)İnsanı nasıldır? Dışarıdan gelenleri sevmemek, dışlamak gibi yaklaşımlar var mı?
    4)Ekonomik anlamda nasıldır? Bir markete gittiğimizde çok pahalıya mı çıkarız, ortalama mı çıkarız yoksa daha uygun mudur İstanbul'a göre.
    5)İlçede asayiş sorunu var mı? Özellikle çoluk çocuğa karıştığımızda daha huzurlu bir hayat yaşamak adına tercih ediyoruz İstanbul'dan ayrılmayı. Bunun için doğru bir tercih mi yapıyoruz?
    6)İnternette yüzlerce toki evleri var kiralık olarak. Bir çoğu da lüx yapılı ve kiralar gayet uygun. Peki nasıldır tokiler? Merkeze çok uzak mıdır, market, bankamatik vs var mıdır, önünden otobüs geçer mi?
    7)Araştırdığım kadarıyla Keçiören'in bir çok yerinde varmış toki. Örneğin; 8. etap batısında kalırken, 10. etap doğu tarafında kalıyormuş. Bunların hangisi daha cazipdir (ulaşım, insan profili, sosyallik vs.)
    8)Toki üzerinde durmamın sebebi site içerisinde yaşamak istememizden kaynaklanıyor. En basitinden motosiklet kullanıcısı olmamız ve önceden motosiklet çaldırmam sebebiyle daha güvenli olacağını düşünüyorum ama sizlerin de tavsiye edeceği başka site var mıdır? İlla toki olsun diye düşünmüyoruz.
    9)Kiralık evlere bakıyoruz internetten ama hatunun geçmişte Keçiören'de yaşamış bir arkadaşı ''genelde oranın halkı emlakçı vasıtasıyla kiralamaycaksa nete de koymaz, camına ilan asmakla yetinir'' diye bir yorumda bulundu. Aynı zamanda bu kişiler genelde nette bulunan ilanlara kıyasla daha uygun fiyatlı kira politikası izlediği söylendi. Sizce öncesinde 2-3 gün Keçiören'e gelip, sokak sokak gezip ev bakmak doğru bir adım mı olur?

Şimdilik aklıma bu kadar geliyor. Gözümüzü kararttık geliyoruz Ankara'ya. Bakalım bizi neler bekliyor. Heyecanlıyız, meraklıyız, herşeyin çok güzel olacağını düşünüyoruz. Allah hayırlı eyler inşallah.

Zaman ayırdığınız için şimdiden çok teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

• Keçiören ve Çubuk çok yakın gerçekten , çok iyi yapmışsınız.
  • Kecioren cok buyuk bir yer. Mesela guney taraflarinda mutlu mesut bir hayat surerken baglum esertepe taraflarinda hayattan bezebilirsiniz (baglumda yasiyorum)
    Marketler vesaire ucuzdur
    Ulasim da oyle mesela atapark icin 5 dakikada bir otobus bulabilirken baglum icin saatlerce bekleyebilir, o kadar bekleyip bindiginiz otobuste nefessizlikten hayata gozlerinizi kapatabilirsiniz
    Sokak sokak ev bakmak mantikli olur oyle penceresine yazan cok fazla. Ama internetr de bakim tabi ki
    Site konusunda fikrim yok fakat Ankarada ozellikle Keciorende iki tekerlileri yiyorlar. Bende de motosiklet ve bisiklet var genelde bisiklet kullanirim gerci ama iki tekerliyseniz eziksiniz yuce arabalara yol vermelisiniz. Aptal olmayan insanlar araba kullanirlar ve siz de kullanmiyorsaniz saygi goremezsiniz genrl kanı bu yondedir (yazarken icim acidi)
    Asayis olarak secilecek cok daha iyi yerler var ama o zaman da maddiyat devreye giriyor. Senelerdir gece 12de torbaciyla tanismak zorunda kalmaktan baska bir asayis sorunu yasamadim gerci
    İnsanlar genelde yobaz, maalesef
    Telefondan aceleyle yazdim yazim kurallari vs icin kusura bakmayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vuh -- 18 Nisan 2015; 21:00:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• @KNTLG: daha detaylı açıklamak gerekirse; sadece hafta sonları çubuk'ta, hafta içi ise merkezi yerlerde olacağız iş sebebiyle. bu yüzden iki tarafa da yakın olsun istedik. batıkent, eryaman gibi seçenekleri eledik örneğin.

@Vuh: çok teşekkür ederim bilgilendirme için
  • Madem keçiören taraflarında karar kıldınız , â.eğlence , etlik taraflarına bakın. Diğer yerlere göre daha iyidir. Ulaşımda sıkıntı çekmezsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzey Yıldızını düşünebilirsiniz, Gelişime açık, modern bir yerleşim alanı.
    Yok ben merkeze yakın olmak istiyorum diyorsanız Etlik.
  • Hocam haritaya bidaha bakin isterseniz ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aha sincanlı çıktı
  • Ankara'nın her yeri aynı , herkes aynı ..
    Çankaya Hariç diyebilirim ..
    Insanların kabalıkları , dızzoları her şeyi her ilçede aynıdır .
    Ankaralı olmayanları ezdiklerini görmedim .
    Ama yabancı olduğunuz her şekilde anlaşılır . Ankara şivesi çok farklıdır dostum .
    Ankara herşeye rağmen güzel bir şehir . Kimsenin kimseye zarar-ı yoktur pek fazla .
    Keçiören ise her kesimden insan mevcuttur . Imkan varsa , subayevlerinden bakın .
    Subayevlerinde Çakal çok olur . Gece dışarda çoğunlukla ya piyasacılar olur ya da hırsızlar , ya da ekip arabaları :))
    Sessiz yerlerden korkun Ankara da :)) bu durumda subayevleri gene iyidir .
    Hırsızın olmadığı yer yoktur Ankara da daha doğrusu Türkiye de ..
    Yaşanabilir bir bölgedir Keçiören ..
    Not : subayevlerinde oturmuyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twist Of Fate -- 18 Nisan 2015; 22:58:55 >
  • Keçiörenle çubuk kağıt üstünde uzaktır ama çevre yolunu kullandığınız ve trafik olmadıgı için 20 dakikada ulaşabilirsiniz.

Bana göre yaşanacak tek sitesi vardır divan konutları. Diğerleri genelde eskidir. Divan konutlarıda baya tuzludur.

Ulaşım sıkıntısı pek çekmezsiniz.

Tepebaşı, şenlik, etlik, incirli yaşanabilecek yerlerdir. Ufuktepe, bağlum, atapark, esertepe, ayvalı yanaşılacak yerler değildir.

Hayat İstanbuldan ucuzdur emin olabilirsiniz.

Asayiş oranı normaldir. Aşırı bi durumu yoktur.

Dısardan geldiğiniz için sıkıntı çekmezsiniz. Ama her cesit insan vardır. Hayat erken biter burada saat 11 den sonra otobüs dolmuş sıkıntı olmaya başlar bütün Ankarada böyledir.

Motosiklet sıkıntı olacaktır. Şoförler öküzdür.

Hastane, postane olayları gelişmiştir. Her yere en fazla 2 otobüsle gidebilirsiniz.

Çubuğa yakın olmak istiyorsanız, divan konutları en mantıklı seçim olacaktır.

Velhasıl yaşanılacak yeri vardır, yaşanmayacak yeri vardır. Baska sorunuz olursa pmden numaramı yollayabilirim. Aklınıza gelebilecek her konuda yardımcı olmaya çalışırım. İyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.M.Tec -- 18 Nisan 2015; 23:11:09 >

• Maalasef :(
  • Ankara üniversitesine atanacaksa metroya yakın yerlerden eve çıkın haftanın 5 günü yolda saatler geçecek keçiörende çıkarsanız metroyla daha rahat olur haftanın 2 günü yol uzun sürsün işe gidip gelmesi daha önemli

• Keçiören hakkında her şeyi yazmışlar, keçiorende oturan varsa görüşebiliriz, kendimizi çaylarız

• Twist Of Fate kullanıcısına yanıt
    subayevlerindeyim hocam gerçekten kurtarılmış bölge gibi çevreden, sessiz güvenilir ve her şeye sahip kendi içinde ama,fiyatlar gerçekten tuzlu

bahsettiğiniz gibi gece dışarısı tehlikeli değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eminens -- 18 Nisan 2015; 23:52:20 >
  • Kuşcağız'da oturuyorum, Esertepe - Sanatoryum arasında. Vallahi burdan defolup gitmek için can atıyorum, bi kere burada çocuk büyütülmez, her yer keko dolu, burada kavgalı olmadığım çok az sayıda insan var o da ilkokuldan sağlam arkadaşlarım, malum ırk çok fazla ve iyi de değiller.
  • Etlik iyidir sorun varsa PM'den sorabilirsin
    Edit: Çok uzun sorma üşenirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msdos1 -- 19 Nisan 2015; 0:13:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eigenbrötler

Keçiören'i napcan sincan gibi harikulade ilçe varken

heryerde karaçarşaflılar var

• Bende sincanlıyım
    Tren var dolmuş durağı var gimsa var kızılay gibi merkezi var 1 liraya çiğ köfte 2 liraya turkuaz döner + ayran 8 liraya tıraş olma keyf daha ne

• Bende sırf sincanım için üniversiteyi ankara içi yazıcam :))

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: doruk91

quote:

Keçiören'i napcan sincan gibi harikulade ilçe varken

heryerde karaçarşaflılar var

Ne güzel :)

Neresi güzel dostum ? Yeni Türkiye dediğiniz bumu ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.