< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Evime Simetrik Metro İnternet Bağlattım. (2. sayfa)

-
-
Ustam Bi speedtest atar mısınız?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bende başvuru yaptım tahhüt sonunda geçerim kafasındaydım ama altyapı sorumlusu olmuyor dedi sistemleri farklı vs , ama altyapı çekildikten sonra son cihazları değiştirilerek gene fibere dönülebilir diye düşünüyorum.
olmama mantığı şu metro da evin içine kadar tek getirip sana özel kutu koyuyor , fiberde ise beli ortak bir alanda bu kutuyu kouyor oradan dağıtıyor .
senin evin içine çektiği son kabloyu fibere çevirip kolu komşuya oradan hat çekemeyeceği için fiziken olmuyor ama zorlanırsa , iptal ettirdin süre bigince kutu duruyor gelin fibere çevirin dediğind eillaki bi çözüm bulurlar , ayrıca gpon için de metro ethernet gibi servis varmış gelip bakıp proje dahilinde fiber veriyorlarmış bilginiz olsun ben sonrdan öğrendim yoksa metro ethernet yerine ona başvururdum.
-
Merhaba hocam cevabınız için teşekkürler. Ancak 1.5 yıl önce fiber altyapı geldi. Zamanında bende alt yapıyı getirmek için çok uğraşmıştım. Kurtuldum sonunda
Ama şuan sinyalle ilgili biraz araştırma yapıyorum. Kendi ölçüm cihazım ile ölçüm yaptığım zaman -28,80dbm'lerde sinyal çıkıyor. Zaten -30dbm geldiği zaman ttneti aradığında otomatik arıza kaydı atıyor sistem. Biraz iyileştirebilirsem güzel olacak. -25dbm gelirsek iyidir.
Not: Sinyalim ilk bağlandığı zaman -31dbm'lerde idi kopma veya bağlantıda herhangi bir sorun yaşamadım. Ttneti başka bir mesele yüzünden aramamla sistem otomatik arıza kaydı attığı için ekipler geldi. Direkteki kutu ve evimdeki ont giren uçları değiştirip yenilerini takınca -28dbm'lere kadar düştü. İlk gelen ekip sağolsun fiber kabloyu normal pense ile sıyırıp ucunu kestiği için sinyal baya kötüydü.
-
Ben süperonline ile yaklaşık 2 sene 900 /900 civarı kullandım fakat sonradan ne hikmetse normale döndü.
-
ben de şu an metro ethernet arayışındayım. 300/300 hız lazım. gibir 18 bin kurulum 10900 aylık fiyat verdi. turkceli aradım internetteki fiyatlar dedi. ki aşırı fazla. hangi şirket kullanır bilmiyorum. 4gnet internetteki fiyatları uygun fakat dönüş yapmadılar hala.
türk telekom fiyatları internette yazılı olanları mı uyguluyor yoksa müdürlüğe gidildiğinde daha uyguna verirler mi? hiç araştırma yapan oldu mu?
-
Türknet altyapısı olan bir eve taşınman daha iyi olur bence
-
ev kendime ait. maalesef bu olmaz. turknet gelmeyeceği için metro arayışındayım
-
yaklaşık 1 yıldan fazladır fixnet metro internet kullanıyorum. Yeni zamlandı. Şu zamana kadar 3-4 kere felan bağlantı sorunu yaşadım. yurtdışı ping değerleri oldukça iyi. Zamdan sonra TT'den asimetrik olarak fiyat teklifi istedim, fixnetin simetrik interneti daha uygun geldi. TT bölgesel bazda fiyatlandırma sunuyor. 24 ay taahhütlü oluyor ve cihazı kiralık bazında yapıyor. Bende altyapı ve cihazlar mevcut olmasına rağmen 14k'ya yakın kurulum ücreti istediler.
-
hocam sanırım metrodan vazgeçeceğim. superonline 1000/1000 tarifelerine başladı. türk telekom aşırı pahalı veriyor nedense. diğerleri telekom alt yapısını kullanmasına rağmen nasıl bu kadar ucuz veriyor anlamadım.
metro ethernet için hangi cihazların olması lazım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X