Şimdi Ara

Evin lambası yanmıyor ama elektirik var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kontrol kalemiyle bakınca elektirik var voltmetre ile bakıyorum 220 yok sigortalarda normal gibi baska lamba taktım onlarda calısmuyor sizce sorun nedir topraklamamı yok yoksa nasıl bulacagım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evinizde Elektrik Var Ama Lamba Yanmıyorsa Ne Yapmalısınız?

"Evde elektrik var ama lamba yanmıyor" ya da "prizde elektrik var ama lamba yanmıyor" gibi sorunlarla karşılaştığınızda, öncelikle sorunu teşhis etmek ve çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Sigortaları Kontrol Edin: Ana sigorta kutusunu veya devre kesicilerinizi kontrol edin. Atmış veya açılmış bir sigorta veya devre kesici, lambanın yanmasını engelleyebilir.

• Ampulü Kontrol Edin: Ampulün gevşemiş veya yanmış olup olmadığını kontrol edin. Gevşemiş bir ampulü sıkın veya yanmış bir ampulü değiştirin.

• Duy ve Prizi Kontrol Edin: Lamba duyunun veya prizin gevşek olmadığından veya hasar görmediğinden emin olun. Gerekirse sıkın veya değiştirin.

• Lamba Kablolarını Kontrol Edin: Lamba kablosunda herhangi bir kopukluk veya hasar olup olmadığını kontrol edin. Hasarlı kabloları onarın veya değiştirin.

• Diğer Lambaları Kontrol Edin: Evdeki diğer lambaların da yanıp yanmadığını kontrol edin. Birden fazla lamba yanmıyorsa, elektrik sisteminde daha büyük bir sorun olabilir.

• Elektrikçi Çağırın: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, bir elektrikçi çağırmanız önerilir. Profesyonel bir elektrikçi, sorunun nedenini belirleyip uygun şekilde çözebilir.

Bu adımları izleyerek, evinizdeki "elektrik var ama lamba yanmıyor" sorununu giderebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lamba duyundaki nötr çıkmıştır.Sigortayi kapat ,fazla anlamadiğın ortada.
    tehlikeli bir durumla karsilasmamak icin elektrikciye basvurman dogru olur derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloko

Lamba duyundaki nötr çıkmıştır.Sigortayi kapat ,fazla anlamadiğın ortada.
    tehlikeli bir durumla karsilasmamak icin elektrikciye basvurman dogru olur derim.

Elektirikci cagırdım abi toprak yok dedi sonra yaparız dedi cekti gitti ugrasmadı bile

• ya duydaki nötr yerinden çıkmış yada buattaki nötr gevşemiş veya oksitlenmiş kardeş.anlamıyorsan dokunma bilen birini çağır
  • Hocam ampule toprak gerekmez. Nötr çıkmıştır. Sabah olunca kapat sigortaları hemen yeni duy ve sapını al bağla tak ampulunu kaldır sigortsları. İşlem tamam.

Not; herhangi bir yaralanmadan çarpmadan vs gibi durumlardan tamamen işi yapan kişi ve bu konunun sahibi sorunludur.

• Redese kullanıcısına yanıt
    Dedigin gibi yaptim fakat lamba yanmiyor herseyi degistirdim sigorta bozuk olabilirmi ama elekrrik gelio

• quote:

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

Dedigin gibi yaptim fakat lamba yanmiyor herseyi degistirdim sigorta bozuk olabilirmi ama elekrrik gelio

Duyu falan değiştirip ölçtün mü Voltmetre ile ?

Ampul kesmiş olmasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kablolarda gevşeklik olabilirmi ? kontrol kalemi var gösterir ama çalıştırmaz birşey.
  • Redese kullanıcısına yanıt
    Evet denedim.voltaj yok ama kontol kalemi ile isik yaniyor kalemin

• quote:

Hocam ozaman hatta kopukluk var.

• quote:

Diğer arkadaşların belirttiği gibi nötrde bi kopukluk olabilir yada buattan gelen kısımda oksitlenme olmuş olabilir çarpılmam diye elliyim deme sigorta açıkkende işi bilen birine ihtiyacın var

• Tamam ellemiyorum yarin bir usta cagiracam tskler herkeze

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.