Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (3 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
15.419
Cevap
159
Favori
1.647.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deterjan miktarını iyi ayarladığınız sürece Calgona gerek yok,sıkma devri düşük olsa da makineniz çok iyi güle güle kullanın.
  • Arkadaşlar yeni aldığım siemens wm08e160tr makina ile, taşınma telaşesinden dolayı birikmiş çamaşırları 3-4 defa üst üste yıkama yaptım. Makina beklediğimden çok daha gürültülü. tamburu döndürme esnasında motordaki 'dın'lama sesi evin her yerinden duyuluyor malesef. Böyle gürültü beklemiyordum açıkçası. Ama makinanın program seçme ergonomisi ve diğer özellikleri çok kullanışlı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: koppa

Arkadaşlar yeni aldığım siemens wm08e160tr makina ile, taşınma telaşesinden dolayı birikmiş çamaşırları 3-4 defa üst üste yıkama yaptım. Makina beklediğimden çok daha gürültülü. tamburu döndürme esnasında motordaki 'dın'lama sesi evin her yerinden duyuluyor malesef. Böyle gürültü beklemiyordum açıkçası. Ama makinanın program seçme ergonomisi ve diğer özellikleri çok kullanışlı.

• quote:

Arkadaşlar yeni aldığım siemens wm08e160tr makina ile, taşınma telaşesinden dolayı birikmiş çamaşırları 3-4 defa üst üste yıkama yaptım. Makina beklediğimden çok daha gürültülü. tamburu döndürme esnasında motordaki 'dın'lama sesi evin her yerinden duyuluyor malesef. Böyle gürültü beklemiyordum açıkçası. Ama makinanın program seçme ergonomisi ve diğer özellikleri çok kullanışlı.

google da koduyla bir aratın bakalım Türkiye'den başka kaç ülkede satılıyor ?.
  • Candoğan 62 Bey

bir haftadır forumları okuyorum. Size cevap yazabilmek ve önerinizi almak için üye oldum. Evimdeki Bosch makinem bozulunca (tamiri mümkün de 200 ytl vermek yerine yenisini almayı tercih ediyorum) yeni makine arayışına girdim, internette araştırırken yazılarınıza rastladım.

İlk beğendim makine Ariston Aqualtis oldu. Ancak yorumları okuyunca vazgeçtim, zaten çok narin bir makineye benziyordu. (Deterjan çekmesi vb yorumlarınız)

İkinci olarak Bosch makineleri araştırmaya başladım. Bosch'u araştırırken Siemens olsun dedim :)

Siemens'te ilk önce WM10E160TR, daha sonra WM10E460TR'yi inceledim. WM10E460TR'yi Doğubank sirkeci tarafında 830 YTL peşine buldum. Ancak makineleri bayi dışından alınca servisler + 4 yıl garanti vermiyorlar. Nakliye tarafımızdan yapılmadığı için diye de gerekçeleri var.

Ayırdığım bütçe nedeniyle Profilo CM1200 TR'yi de incelemeye aldım ki, Orta sınıf makinelerde bu makineyi forumlarda çok methettiğinizi gördüm. CarrefourSA'da bugün 649 YTL peşin fiyatına 12 taksitle satıldığını gördüm, Ancak makine kalmamış. (Bugün yarın geleceğini söylediler) Profilo sitesi ürün tanıtımında maalesef yetersiz. Kullanım kılavuzu, özellikler hakkında çok net bilgi yok. Müşteri hizmetleri aradım, kullanım kılavuzunu adresime gönderecekler.

Son olarak yine de kararsızım. Profilo daha önce kullanmadığım bir marka. 1200 devir yüksek. Bana da çok gerekli değil. Ancak devir azaltma tuşu olduğunu söylediler.

Son olarak ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eryücel -- 8 Haziran 2007; 8:34:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Eryücel

Candoğan 62 Bey

bir haftadır forumları okuyorum. Size cevap yazabilmek ve önerinizi almak için üye oldum. Evimdeki Bosch makinem bozulunca (tamiri mümkün de 200 ytl vermek yerine yenisini almayı tercih ediyorum) yeni makine arayışına girdim, internette araştırırken yazılarınıza rastladım.

İlk beğendim makine Ariston Aqualtis oldu. Ancak yorumları okuyunca vazgeçtim, zaten çok narin bir makineye benziyordu. (Deterjan çekmesi vb yorumlarınız)

İkinci olarak Bosch makineleri araştırmaya başladım. Bosch'u araştırırken Siemens olsun dedim :)

Siemens'te ilk önce WM10E160TR, daha sonra WM10E460TR'yi inceledim. WM10E460TR'yi Doğubank sirkeci tarafında 830 YTL peşine buldum. Ancak makineleri bayi dışından alınca servisler + 4 yıl garanti vermiyorlar. Nakliye tarafımızdan yapılmadığı için diye de gerekçeleri var.

Ayırdığım bütçe nedeniyle Profilo CM1200 TR'yi de incelemeye aldım ki, Orta sınıf makinelerde bu makineyi forumlarda çok methettiğinizi gördüm. CarrefourSA'da bugün 649 YTL peşin fiyatına 12 taksitle satıldığını gördüm, Ancak makine kalmamış. (Bugün yarın geleceğini söylediler) Profilo sitesi ürün tanıtımında maalesef yetersiz. Kullanım kılavuzu, özellikler hakkında çok net bilgi yok. Müşteri hizmetleri aradım, kullanım kılavuzunu adresime gönderecekler.

Aradığım bir servis üç markanın da aynı fabrika üretimi olduğunu söyledi. Bunca bilgiyi de nasıl öğrendiğimi de hayretle karşıladı :) (sayenizde)

Son olarak yine de kararsızım. Profilo daha önce kullanmadığım bir marka. 1200 devir yüksek. Bana da çok gerekli değil. Ancak devir azaltma tuşu olduğunu söylediler.

Son olarak ne dersiniz ?

alma derim ha ariston ha profilo,sakın ha sakın

• quote:

Dijital kameranız varsa yıkamasını videoya çakip youtube a koyarsanız çok memnun olurum.Ya da bir servis çağırın sesine baksınlar.Yıkamada sizi rahatsız edecek ses olmaması lazım.
  • quote:

Candoğan 62 Bey

Aradığım bir servis üç markanın da aynı fabrika üretimi olduğunu söyledi. Bunca bilgiyi de nasıl öğrendiğimi de hayretle karşıladı :) (sayenizde)

Son olarak ne dersiniz ?
    CM1200HTR CM1201HTR'nin bir önceki modelidir.Yani artık Profilo satmıyor.Tahminim stok eritmek için fiyatı bu kadar düşürülmüş.1200 ile 1201 arasındaki tek fark birinin 6 diğerinin(yenisinin)6,5 kg olması.Bunun dışında %100 aynı makineler.Zaten bir önceki seri olduğunu üzerindeki eski profilo logosundan anlayabilirsiniz.
    CM1200HTR Bosch'un şimdiki sattığı yeni maxx serisinden önceki maxx serisinin aynısıdır.Hiçbir farkı yoktur(ön panel ve kapı hariç)
    Dediğiniz gibi tamamen aynı makineler,Profilo marka payı gereği daha uygun.
    Bana sorarsanız kaçırmayın.Çünkü bu fiyata ancak 1000 devir 5 kg makine alabilirsiniz.Bu makinenin özellikleri ise çok daha üstün.Özelliklerini yazayım kısaca:
    -A plus enerji tüketimi A sınıfı yıkama B sınıfı sıkma
    -1200 devir
    -6 kg
    -Yoğun yıkama,ekstra su,ön yıkama,kırışık azaltma tuşları
    -600-1200 arasında devir ayarlayabilme,ayrıca son durulama suyunda bırakma kademesi var.
    -Dijital gösterge.Yani makinenin bitmesine kaç dakika kaldığını gösterir,gerekirse makinenin çalışmasını erteleyebilirsiniz.
    -Tek su girişi
    -30 dakikalık hızlı programı var.Zaten programları Siemens WM10E160TR ile aynıdır.
    Bu makinenin eksiği ne derseniz programı ortasında durdurulamıyor.İptal etmek durumunda kalıyorsunuz.Bunun dışında hiçbir eksiği yok gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.Kalitesi de Bosch ile aynıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: gendarme

google da koduyla bir aratın bakalım Türkiye'den başka kaç ülkede satılıyor ?.

Türkiye dışında çok nadir birkaç ülkede var.Nedeni de makinede özellik aramayan,sadece fiyata bakan toplumumuz.İngiltere'de 1000 devir 1-2 model var.Hada düşük devirli makine bulamazsınız.Ama burada 600 devirliler kapış kapış
  • Candoğan62 Bey,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ancak öyle birşey söylemişsiniz ki tam makineyi seçtim derken yine tereddüte düştüm:)

Programı yarıda kesemiyoruz galiba.

-ki ben makineyi başlatırım mesela,aklıma gelir a gömlek de yıkanacaktı diye, kapağın açılmasını bekledikten sonra çamaşır eklerim makineye-

Ama PROFILO CM 1200'de bu olanaksız galiba.

Bir de bazı makineler elektrik kesintilerinden sonra programı baştan başlatıyorlarmış. Hangi marka modellerde böyle bir sorun var bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.
  • gürcan bey abim döktürmüşsün teşekkür ediyorum sana. candoğan bey de yardımlarını esirgememiş onada sonsuz saygılar.kolay gelsin...
  • bu arada bir sorum olacaktı. siemens nofrost buzdolabımız var. arkadaşın yaz aylarına alerjisi olacak ki alt kapağı kapatınca üst açılıyo üstü kapatınca alt açılıyo. kış aylarında böyle bir sıkıntımız yok. beyaz eşyacı arkadaşlara sordum gelin bakın diye hava dolaşımı yapıyomuş dediler açılabilir normaldir dediler. ama açılınca da kapanmıyo dedim lastikleri yıpranmış olabilir dediler. bana bilgi verirseniz merkez servistekilerin kulaklarını çekmeye gideceğiz...saygılar...
  • quote:

Candoğan62 Bey,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ancak öyle birşey söylemişsiniz ki tam makineyi seçtim derken yine tereddüte düştüm:)

-ki ben makineyi başlatırım mesela,aklıma gelir a gömlek de yıkanacaktı diye, kapağın açılmasını bekledikten sonra çamaşır eklerim makineye-

Bir de bazı makineler elektrik kesintilerinden sonra programı baştan başlatıyorlarmış. Hangi marka modellerde böyle bir sorun var bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.
    Çamaşır yıkama başlangıcında farkederseniz programı iptal edip baştan başlatırsınız,o zaman sorun olmaz.Ama ileride farkederseniz o zaman sorun.Bir de makineyi çalışırken durdurmanın zararlı olduğunu bir Ariston servisinden duymuştum.Ne kadar doğru bilemem.Aynı problem bendeki Siemens'te de var.Ama ben makineyi çalışırken durdurmam,çok nadir olmuştur.
    Elektrik kesintisi olayına gelince,bendeki makinenin başna gelmişti son sıkma adımındayken.Ben resetlenmiştir diye düşündüm ama elektrik gelip başlatma tuşuna basınca makine sıkma adımıyla programa başladı.Ama aynısı Profilo'da var mıdır bilmiyorum açıkçası.Servise sormakta fayda var.
    Siemens E serisi ise yeni seri olduğundan bahsettiğimiz 2 sorun o makinede yok.Başlatma-durdurma tuşu var çünkü.
    Bana sorarsanız çok kafaya takılacak bir sorun değil.Ama sizin tercihiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: cihatsan

bu arada bir sorum olacaktı. siemens nofrost buzdolabımız var. arkadaşın yaz aylarına alerjisi olacak ki alt kapağı kapatınca üst açılıyo üstü kapatınca alt açılıyo. kış aylarında böyle bir sıkıntımız yok. beyaz eşyacı arkadaşlara sordum gelin bakın diye hava dolaşımı yapıyomuş dediler açılabilir normaldir dediler. ama açılınca da kapanmıyo dedim lastikleri yıpranmış olabilir dediler. bana bilgi verirseniz merkez servistekilerin kulaklarını çekmeye gideceğiz...saygılar...

Hava kanalından oluşan bir sorun.Ama bu durum kapıyı çok hızlı kapatırsanız olur ve diğer kapı açıldıktan sonra hemen kapanır.Bence cihaz kesinlikle sorunlu(ayakları normal ayarlıysa).Ön ayakları yükselterek kapının kapanacağı şekilde dolaba eğim verin.İşe yaramazsa servis işlem yapmak zorunda.

• Hızlı Cevabınız için teşekkürler, makineyi bugün almayı düşünüyorum çünkü, Carrefoura öğleden sonra gelecekmiş. Dediğiniz gibi çok da önemli bir sorun teşkil etmez. Ben zaten makineyi başlatır başlatmaz hatırlarım nedense, bundan sonra da dikkat ederim artık :)

Artı bu paraya bu makine oldukça iyi dediğiniz gibi, çok da fazla özellik aramamak gerekir. Daha fazla para, daha fazla özellik ve kalite :)

Ürünü kullandıktan sonra kullanıcı olarak anlatırım artık :)

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Candoğan62 Bey,

Çamaşır yıkama başlangıcında farkederseniz programı iptal edip baştan başlatırsınız,o zaman sorun olmaz.Ama ileride farkederseniz o zaman sorun.Bir de makineyi çalışırken durdurmanın zararlı olduğunu bir Ariston servisinden duymuştum.Ne kadar doğru bilemem.Aynı problem bendeki Siemens'te de var.Ama ben makineyi çalışırken durdurmam,çok nadir olmuştur.
    Elektrik kesintisi olayına gelince,bendeki makinenin başna gelmişti son sıkma adımındayken.Ben resetlenmiştir diye düşündüm ama elektrik gelip başlatma tuşuna basınca makine sıkma adımıyla programa başladı.Ama aynısı Profilo'da var mıdır bilmiyorum açıkçası.Servise sormakta fayda var.
    Siemens E serisi ise yeni seri olduğundan bahsettiğimiz 2 sorun o makinede yok.Başlatma-durdurma tuşu var çünkü.
    Bana sorarsanız çok kafaya takılacak bir sorun değil.Ama sizin tercihiniz.

• bosch WFM3600

14 yıllık makine sadece bir kez motoru değişti 4 sene önce. gümbür gümbür çalışıyor valla. ama gerçekten çok kaliteli bir makina. Almanyadan getirtmiştik.

şu anda satılan makinelerin içinden de siemensleri öneririm. üretim tipinde değişiklik yaptılar. artık daha da kaliteli ürünler üretiyorlar.
  • teşekkür ederim abim. önce şu ön ayak ayarlarına bakalım da olmazsa birini kapar götürürüz.saygılar...
    quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: cihatsan

bu arada bir sorum olacaktı. siemens nofrost buzdolabımız var. arkadaşın yaz aylarına alerjisi olacak ki alt kapağı kapatınca üst açılıyo üstü kapatınca alt açılıyo. kış aylarında böyle bir sıkıntımız yok. beyaz eşyacı arkadaşlara sordum gelin bakın diye hava dolaşımı yapıyomuş dediler açılabilir normaldir dediler. ama açılınca da kapanmıyo dedim lastikleri yıpranmış olabilir dediler. bana bilgi verirseniz merkez servistekilerin kulaklarını çekmeye gideceğiz...saygılar...

Hava kanalından oluşan bir sorun.Ama bu durum kapıyı çok hızlı kapatırsanız olur ve diğer kapı açıldıktan sonra hemen kapanır.Bence cihaz kesinlikle sorunlu(ayakları normal ayarlıysa).Ön ayakları yükselterek kapının kapanacağı şekilde dolaba eğim verin.İşe yaramazsa servis işlem yapmak zorunda.

• merhaba arkadaşlar ben evimde vestel wms 600 mt çamaşır makinesi kullanıyorum.makineyi 2004 ün kasımında aldım.fiyatı çok cazip geldiği için bu ürünü tercih ettim.fakat aldığım günden beri sorunları bitmek bilmedi.ilk aldığım zaman çok gürültülü sıkıyordu,sonra bu durum kendi kendine düzeldi şimdi sessiz sıkıyor.fakat yıkama suyu alırken bazen deterjan çekmecesinden damla damla su akıtıyor ve yumuşatıcıyı erken alıyor.yumuşatıcıyı makine yumuşatıcı alırken ben koyuyorumbu problemlerinden dolayı 3-4 kez servis çağırdım hepsinde geldiler ve bu makinanın sorunu yok deyip gittiler.bir sorunuda servis görevlisi telefonda halletti sağolsunçekmecede su kaldığı için küfde oluşuyor ve bazen çekmeceyi çıkartıp yıkıyorum..

• quote:

Hızlı Cevabınız için teşekkürler, makineyi bugün almayı düşünüyorum çünkü, Carrefoura öğleden sonra gelecekmiş. Dediğiniz gibi çok da önemli bir sorun teşkil etmez. Ben zaten makineyi başlatır başlatmaz hatırlarım nedense, bundan sonra da dikkat ederim artık :)

Artı bu paraya bu makine oldukça iyi dediğiniz gibi, çok da fazla özellik aramamak gerekir. Daha fazla para, daha fazla özellik ve kalite :)

Ürünü kullandıktan sonra kullanıcı olarak anlatırım artık :)

Dediğim gibi ürünün tek eksiği bu.Bunun dışında özellikleri çok iyi.Özellikle APlus enerji sınıfı,1200 devir,süre gösteren dijital ekran gibi özellikleri bu fiyata bulamazsınız.Bu eksi yönünü de haberiniz olsun fiye yazdım.Bunun dışında parça kalitesi çok güzel,ekonomik ve sessiz sayılabilecek bir makine.Kullanınca siz de göreceksiniz.

• arkadaşlar ben Bosch marka kullanıyorum ama sorunum var.Bir kez servisi bir kez de tanıdık birini çağırmama rağmen sorunu halledemediler.Makine çamaşırları tam yıkamıyor,lekeler çıkmıyor ve inanılmaz derecede gözünde yumuşatıcı ve az da olsa deterjan kalıyor.Bu da zamanla pislik yaptığı için makineye su gelen yer simsiyah pislik oldu ve ben artık temizlemekten bıktım.Nitekim rezistansından tut su alma yerine kadar herşeyine baktılar ama sonunda dedikleri şu:Sular çok kireçli olduğu için yumuşatıcı kalıyor bu normaldir .Makine basit lekeleri bile çıkarmıyor.Ha bir de şunu söylediler:Yıkama başlayınca her seferinde 7-8 ltre su dökünüz en sağdaki gözden Valla ne yalan söyleyeyim bir kaç kez yaptım ama değişen bişey yok

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.