Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.419
Cevap
159
Favori
1.647.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: stres

arkadaşlar ben Bosch marka kullanıyorum ama sorunum var.Bir kez servisi bir kez de tanıdık birini çağırmama rağmen sorunu halledemediler.Makine çamaşırları tam yıkamıyor,lekeler çıkmıyor ve inanılmaz derecede gözünde yumuşatıcı ve az da olsa deterjan kalıyor.Bu da zamanla pislik yaptığı için makineye su gelen yer simsiyah pislik oldu ve ben artık temizlemekten bıktım.Nitekim rezistansından tut su alma yerine kadar herşeyine baktılar ama sonunda dedikleri şu:Sular çok kireçli olduğu için yumuşatıcı kalıyor bu normaldir .Makine basit lekeleri bile çıkarmıyor.Ha bir de şunu söylediler:Yıkama başlayınca her seferinde 7-8 ltre su dökünüz en sağdaki gözden Valla ne yalan söyleyeyim bir kaç kez yaptım ama değişen bişey yok

yerli montaj olma ihtimali yüksek,her türlü yerli montajdan kaçının ,ama sakın beni yanlış anlamayın ,gerçek bu

• quote:

arkadaşlar ben Bosch marka kullanıyorum ama sorunum var.Bir kez servisi bir kez de tanıdık birini çağırmama rağmen sorunu halledemediler.Makine çamaşırları tam yıkamıyor,lekeler çıkmıyor ve inanılmaz derecede gözünde yumuşatıcı ve az da olsa deterjan kalıyor.Bu da zamanla pislik yaptığı için makineye su gelen yer simsiyah pislik oldu ve ben artık temizlemekten bıktım.Nitekim rezistansından tut su alma yerine kadar herşeyine baktılar ama sonunda dedikleri şu:Sular çok kireçli olduğu için yumuşatıcı kalıyor bu normaldir .Makine basit lekeleri bile çıkarmıyor.Ha bir de şunu söylediler:Yıkama başlayınca her seferinde 7-8 ltre su dökünüz en sağdaki gözden Valla ne yalan söyleyeyim bir kaç kez yaptım ama değişen bişey yok

Makinenin sorunu sanki suyla ilgili gibi.Tazyikli su geldiğinde makine deterjanı ve yumuşatyıcıyı tamamiyle alır.Sizin sorununuz ya suyla ya da makinenin su almasını kontrol eden parçada.Makine tam su alamaıyor demekki,suyu tamamiyle alsa deterjanı vs de tamamen alı.Makine tam su ve deterjan almayınca da temizlik olmuyor.Kontrol etmeniz gereken şeyler:
    -Su tazyiki yeterli mi?(dakikada en az 1,5 lt civarı su akmalı musluktan)
    -Makinenin su girişini engelleyen birşey var mı?(makinenin su giriş hortumunu arkasından sökün oradaki süzgeci temizleyin)
    -Deterjan çekmecesini temizledikten sonra çekmece yuvasının tavanındaki delikleri de tek tek temizleyin.Tıkanmış olabilir.
    -Makinenin programını takip edin.Su ısıtıyor mu?Suyu yeterince alıyor mu?Program akışı normal mi?
    Su eklediğinizi söylemişsiniz.Bu kadar su eklerseniz makine az su alsa bile temizleme performansı artacaktır.Artmadıysa makine suyu ısıtmıyor veya deterjanlı yıkama suyunu erken boşaltıyor olabilir(beyin hatası)

Sorun bunlardan dolayı olabilir.Bir de deterjanınızı Omo veya Ariel alın.En iyi temizliği bu deterjanlar sağlar.
    Umarım sornunuzu çözersiniz.İyi günler

• candoğan hocam siz harbiden bu konularda bayağı bir otoritesiniz.Sizin değerli görüşlerinize her zaman ihtiyacımız var bu forumda.Şimdi cevaplayayım tek tek
    -Su tazyiki aynen dediğiniz gibi
    -O süzgeci kaç kez temizledim bilmiyorum valla.Ama hep pırıl pırıl
    -Dikkat edeceğim tavandaki deliklere
    -Suyu çok çok iyi ısıtıyor sıkıntı yok.Program akışı gayet normal
    -Omomatikten tut Ariele kadar ne varsa kullandık,Persil de kullandık,Alomatik de kullandık,Rinso da kullandık,ama en iyisi Tursilmatik oldu gerçekten çok ilginç.Tabi diğerlerine göre.Şu anda da onu kullanıyoruz.Hocam tekrar teşekkür ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Makinenin sorunu sanki suyla ilgili gibi.Tazyikli su geldiğinde makine deterjanı ve yumuşatyıcıyı tamamiyle alır.Sizin sorununuz ya suyla ya da makinenin su almasını kontrol eden parçada.Makine tam su alamaıyor demekki,suyu tamamiyle alsa deterjanı vs de tamamen alı.Makine tam su ve deterjan almayınca da temizlik olmuyor.Kontrol etmeniz gereken şeyler:
    -Su tazyiki yeterli mi?(dakikada en az 1,5 lt civarı su akmalı musluktan)
    -Makinenin su girişini engelleyen birşey var mı?(makinenin su giriş hortumunu arkasından sökün oradaki süzgeci temizleyin)
    -Deterjan çekmecesini temizledikten sonra çekmece yuvasının tavanındaki delikleri de tek tek temizleyin.Tıkanmış olabilir.
    -Makinenin programını takip edin.Su ısıtıyor mu?Suyu yeterince alıyor mu?Program akışı normal mi?
    Su eklediğinizi söylemişsiniz.Bu kadar su eklerseniz makine az su alsa bile temizleme performansı artacaktır.Artmadıysa makine suyu ısıtmıyor veya deterjanlı yıkama suyunu erken boşaltıyor olabilir(beyin hatası)

Sorun bunlardan dolayı olabilir.Bir de deterjanınızı Omo veya Ariel alın.En iyi temizliği bu deterjanlar sağlar.
    Umarım sornunuzu çözersiniz.İyi günler

• quote:

candoğan hocam siz harbiden bu konularda bayağı bir otoritesiniz.Sizin değerli görüşlerinize her zaman ihtiyacımız var bu forumda.Şimdi cevaplayayım tek tek
    -Su tazyiki aynen dediğiniz gibi
    -O süzgeci kaç kez temizledim bilmiyorum valla.Ama hep pırıl pırıl
    -Dikkat edeceğim tavandaki deliklere
    -Suyu çok çok iyi ısıtıyor sıkıntı yok.Program akışı gayet normal
    -Omomatikten tut Ariele kadar ne varsa kullandık,Persil de kullandık,Alomatik de kullandık,Rinso da kullandık,ama en iyisi Tursilmatik oldu gerçekten çok ilginç.Tabi diğerlerine göre.Şu anda da onu kullanıyoruz.Hocam tekrar teşekkür ederim.

Deterjan konusuna çok şaşırdım açıkçası.Çünkü Tursil özellikle beyazları temizlemede çok başarısız bir deterjandır.Omo ve Ariel dışındakiler beyazlarda sararma/grileşme yapar.
    Suyun aktığı delikleri açarsanız makinenin en azından yumuşatıcı sorununu çözersiniz.Ama söylediklerinize göre makinede problem yok,buna rağmen kötü yıkaması çok ilginç.
    Bir de makinenizde (varsa)yoğun yıkama tuşunu kullanıyor musunuz?Beyazlar ve renklilere hangi programları uyguluyorsunuz?
    Makinenizde yoğun yıkama tuşu varsa mutlaka o tuşu kullanın.Böylece süre uzaması karşılığında makine daha az enerji/su tüketerek çok daha iyi yıkama performansı sergiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 10 Haziran 2007; 19:51:41 >

• ben bu yaza evleniyorum.

çamaşır makinesi konusunda kararsız kaldım. çm. için ayırdığım bütçe maksimum 800-900 lira.

ne tavsiye edersiniz?
  • bosch wfo 2060 maxx (daha validenin bir şikayetini duymadımm )
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..azrael..

bosch wfo 2060 maxx (daha validenin bir şikayetini duymadımm )

bizdede bosch marka var modelini hatırlamıorum ama kaç yıllık makine hala taş gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: mikselina

ben bu yaza evleniyorum.

çamaşır makinesi konusunda kararsız kaldım. çm. için ayırdığım bütçe maksimum 800-900 lira.

ne tavsiye edersiniz?

Carrefour'da Profilo CM1200HTR 650 YTL.Çok uygun bence kaçırmayın.Özelliklerini daha önceden belirttim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..azrael..

bosch wfo 2060 maxx (daha validenin bir şikayetini duymadımm )

bende de o makinenin Siemens olanı var.6 senesini dolduracak hiçbir sorun çıkarmadı çok şükür
  • test

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 22 Ocak 2021; 23:17:28 >
  • Allah sabır versin ama pşini bırakmayın.Vestel'in VMS,VMK,INTRATON,VILMA,HIDRA serilerini alanlara Allah sabır versin.
  • @winix bir önceki sayfadaki mesajımı ve pmden attığım mesajı oku lütfen....
  • quote:

Orjinalden alıntı: gendarme

test

test

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 22 Ocak 2021; 23:17:52 >
  • Sen sen ol arçelik markasına girme.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MonoRock

Sen sen ol arçelik markasına girme.

Vestel den bahsediliyor, Vestel..
  • Çamaşır makinesinde ikisinden de uzak durun.Arasına Ariston'u da dahil ederek.
  • her şey simens çokda memnunum
  • Bosch maxx 7 war 1000devirli. Annemi baya memnun etti. (annem zor beğenen biridir)
  • Candoğan Bey,

Makineyi tavsiyeleriniz üzerine aldım. Profilo 1200HTR.. Bir haftadır kullanıyorum. (Daha bir programını kullandım ama gördüklerimi paylaşayım)

Gayet sessiz, programların hepsinde başlatmadan kaç dakika süreceği belli, ek tuşlarla (yoğun yıkama, ön yıkama vb) kombinasyon yaptığınızda da kaç dakika süreceği yazıyor. Bence süper bir özellik..

Sıkma devirini ayarlayabiliyorsunuz (600-800-1000-1200)

Servisin söylediğine göre, ilk on dakika içinde kapağı açabiliyormuşunuz. (bir şey unutma ihtimaline karşı:)

Bir gözlemim oldu makinede, küçük parçaları torba içerisinde yıkama öneriliyor. Onun sebebini de makineyi kurcaladığımda anladım. Tambur ile camın önündeki lastik arası az da olsa açık. Yani tamburun altına küçük bir çamaşır sıkışma sonucu kaçabilir gibi geldi bana. Eski makineme baktığımda (BOSCH) o boşluk yoktu. Bu makinede öyle bir boşluk var... Umarım bir problem yaratmaz...

Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: Eryücel

Hızlı Cevabınız için teşekkürler, makineyi bugün almayı düşünüyorum çünkü, Carrefoura öğleden sonra gelecekmiş. Dediğiniz gibi çok da önemli bir sorun teşkil etmez. Ben zaten makineyi başlatır başlatmaz hatırlarım nedense, bundan sonra da dikkat ederim artık :)

Artı bu paraya bu makine oldukça iyi dediğiniz gibi, çok da fazla özellik aramamak gerekir. Daha fazla para, daha fazla özellik ve kalite :)

Ürünü kullandıktan sonra kullanıcı olarak anlatırım artık :)

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: Eryücel

Candoğan62 Bey,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ancak öyle birşey söylemişsiniz ki tam makineyi seçtim derken yine tereddüte düştüm:)

Programı yarıda kesemiyoruz galiba.

-ki ben makineyi başlatırım mesela,aklıma gelir a gömlek de yıkanacaktı diye, kapağın açılmasını bekledikten sonra çamaşır eklerim makineye-

Ama PROFILO CM 1200'de bu olanaksız galiba.

Bir de bazı makineler elektrik kesintilerinden sonra programı baştan başlatıyorlarmış. Hangi marka modellerde böyle bir sorun var bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.
    Çamaşır yıkama başlangıcında farkederseniz programı iptal edip baştan başlatırsınız,o zaman sorun olmaz.Ama ileride farkederseniz o zaman sorun.Bir de makineyi çalışırken durdurmanın zararlı olduğunu bir Ariston servisinden duymuştum.Ne kadar doğru bilemem.Aynı problem bendeki Siemens'te de var.Ama ben makineyi çalışırken durdurmam,çok nadir olmuştur.
    Elektrik kesintisi olayına gelince,bendeki makinenin başna gelmişti son sıkma adımındayken.Ben resetlenmiştir diye düşündüm ama elektrik gelip başlatma tuşuna basınca makine sıkma adımıyla programa başladı.Ama aynısı Profilo'da var mıdır bilmiyorum açıkçası.Servise sormakta fayda var.
    Siemens E serisi ise yeni seri olduğundan bahsettiğimiz 2 sorun o makinede yok.Başlatma-durdurma tuşu var çünkü.
    Bana sorarsanız çok kafaya takılacak bir sorun değil.Ama sizin tercihiniz.

• Çamaşır kapasitesi: 7kg
    Sıkma devri: 1200d/d
    Seçtiğiniz çamaşır ve program türüne göre sıkma devrini ve sıcaklığı ayarlayan akıllı kontrol sistemi
    Çocuk emniyeti
    Zaman programlama özelliği
    Kalan zaman gösterimi
    Otomatik su seviye ayarı
    Çift su girişi
    Arıza uyarı özelliği
    Elektronik dengesiz yük sistemi
    YxGxD:85x60x60 cm
    Enerji tüketimi: 1,29 kwh
    Su tüketimi: 67lt

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.