Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.419
Cevap
159
Favori
1.647.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kokomoko

Arkadaşlar indesit moon gerçekten çok güzel bir makine birebir inceleme fırsatı buldum ürünü tamamen farklı bi tasarım.Ünlü İtalyan tasarımcı Giugiaro tarafından tasarlanan bir ürün. kontrol panelinde 5 adet düğme bulunuyor bunlardan biri açma kapamma düğmesi diğerleri ise program düğmeleri standart makinelerdeki kullanım ayarları devir hızı sıcaklık ve ekstra opsiyonlar (ekstra durulama - sıkma iptal - kolay ütü gibi) tamamen elektronik sensörler ile kontrol ediliyor ve makine herşeyi otomatik olarak kendi ayarlıyor kullanımı son derece kolay deterjan gözü kapağın içerisinde kalıyor ve kendi kendini temizlyen bir yapıya sahip ayrıca deterjan gözü tamburun içerisinde kaldığı için deterjan performansını %10 arttırıyor. detaylı bilgi almak isteyenler indesit.com.tr den bakabilirler.

portıkıl dostum firmanın ismi merloni electrodomestici idi 2005 senesinde kurumsallaşma adına ve diğer kardeşlerin firmalarından ayrırmak adına indesit company olarak değiştirildi. firmanın bünyesinde 5 adet marka bulunuyor bunlardan 3 tanesi global markalar Indesit Ariston Ve Hotpoint (hotpoint ingilterenin arçeliği durumunda 25 yıldır paar lideri) 2 adet te yerel markası scholtes fransada ankastre ürünlerde 1 numara olan markası stinol ise rusya pazarında 1 numara olan markası ındesit company beyaz eşyada avrupanın 2. dünyanın 5. büyük firması marka konumlandırılması türkiyede çok iyi değil hatta firmanın avrupada marka bazında pazar lideri olan Indesit markası türkiyede nerdeyse bilinmiyor.. yanlış satış politakaları nedeni ile bu günelere gelmiş marka.. kesinlikle kaliteden yana diğer markalardan hiçbir eksiği yok..!!

bu arada indesit company beyaz eşya san ve tic. a.ş türkiyede ilk 500 ihracatcı firması arasında 60. sıaraya yükseldi bu yıl manisadaki soğutucuu fabrikasından tüm dünyaya buzdolabı ve soğutucu ihraç ediyolar yıllık kapasite ise 1 milyon adet.

Bahsettiğiniz model bu ise ben beğenmedim

• Peki tuz ayarını azaltsak bu seferde çizilme riski mi artıyor?

Dün iki takım Jumbo çatal bıçak seti aldım,akşama kadar cevabın yetişse iyi olur yani,tuz oranını azalttımda

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Candoğan Bosch b.makinamız cam eşyalarda ya süt rengi ya da rengarenk lekeler bırakıyor.

Biri tuz miktarıyla diğeri parlatıcı seviyesi ile halledilmesi lazım ama ayarlarıyla oynaya oynaya ayar düğmeleri yalama oldu!

İşin garibi her cam eşyada öyle olmuyor artık kaliteden midir nedir?

Her cam eşyada olmaması bardaklardan kaynaklandığı sorusunu akla getiriyor.Ama yine de
    -Bardakların makineden beyaz çıkması(yıkanınca çıkan) tuz kutusunun bozulduğunun veya tuz dozajının çok az olduğunun
    -Kurumuş su lekeleri veya ıslak çıkan bulaşıklar az parlatıcı dozajının
    -Bardaklarda yıkanınca çıkan gökkuşağı renkleri,su yolları gibi lekeler yüksek parlatıcı dozajının işaretidir.

• Sorum hala geçerli geç kalmış sayılmayız hanım akşam makinayı çalıştırmadı
  • quote:

Peki tuz ayarını azaltsak bu seferde çizilme riski mi artıyor?

Dün iki takım Jumbo çatal bıçak seti aldım,akşama kadar cevabın yetişse iyi olur yani,tuz oranını azalttımda

Ben de çizilmeyi az tuz yapar diye düşünürdüm.Bildiğin gibi çizilme ve korozyon sorunu bende de var.
    Geçen marketten Calgonit Protector bardak koruyucu kapsül aldım.Paketin üzerinde korozyon ve çizilmeye yüksek sıcaklıkların,uzun süreli programların ve çok yumuşak suyun neden olduğu yazıyor.Açıkçası şaşırdım çok yumuşak suyun bardak çizmesi ilginç.
    Ben de Carrefour'da bulunan Altus bulaşık makinesini incelerken tesadüfen içinde su kirecini ölçen şerit kağıdı gördüm.Açıkta durduğu için aldım(bu bir itiraftır)Eve gelip test yaptım ve 6 kademede en alt seviyede çıktı.Yani su yumuşakmış.Ben de tuzu en yüksek kademelere almıştım.Hemen Arçelik'in kullanma kılavuzunu indirdim ve o değerin ne anlama geldiğine baktım.Öğrendiğim değeri de bendeki makinenin kılavuzuyla karşılaştırdım.Makinede 0-7 arasında 2'ye ayarlamam lazımmış.Oysa ben 6'ya ayarlamıştım.Demekki kororzyona çok tuz da neden olabiliyormuş.
    Bundan dolayı test şeridini alarak sudan elde edeceğin gerçek değere göre tuzu ayarlamanı tavsiye ederim.Arçelik bayisine giderek rica edebilirsin verirler herhalde.
    Çatal bıçak setinde de az tuz kireçlenme(beyaz leke)fazla tuz da pas lekesi(çelik olsa dahi)yapar.Bir de bilinçsizce tuz ayarı azaltılırsa tuz kutusundaki reçine hasar görür ve tuz doldurulsada çalışmaz.Bundan dolayı gerçek değeri öğrenmeden seviyeyi indirmemek lazım.

• Bu tuz ayarı 10 yıldan fazla bir süredir bende hep 2 de durur. Şimdiye kadar bahsettiğiniz türde bir sorunla hiç karşılaşmadım. Sanırım Türkiye de bunun değeri 2 veya 3 olmalı.

Candoğan arkadaşım, beğenmediğiniz Arçelik ten öğreneceğiniz bir şeylerin olması ilginç değil mi..
  • Şu an ürünün içine test şeridi koyan firma Arçelik.Ben makineyi aldığımda benimkinin içinde de vardı ama aldığımda kullanmıştım.Bugün Arçelik'te olur yarın X'te olur.Konumuzla ilgisi yok.Eski evimizde bu sorun yoktu Anadolu yakasına geçtiğimizden beri başladı.Eski evde sular daha kireçliydi burada az.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ege45

Bu tuz ayarı 10 yıldan fazla bir süredir bende hep 2 de durur. Şimdiye kadar bahsettiğiniz türde bir sorunla hiç karşılaşmadım. Sanırım Türkiye de bunun değeri 2 veya 3 olmalı.

Candoğan arkadaşım, beğenmediğiniz Arçelik ten öğreneceğiniz bir şeylerin olması ilginç değil mi..

Acaba çok begendiginiz arçelik bunu eski siemens patentli ürünlerinden ögrenmiş olmasında,birde türkiye diye genelleyemezsiniz bölgesel farklılıklar vardır bunu çocukda bilir, bir calgon kutusu elinize alın oraya bakın ama dikattli,
  • quote:

Orjinalden alıntı: NE-sin

quote:

Orjinalden alıntı: Ege45

Bu tuz ayarı 10 yıldan fazla bir süredir bende hep 2 de durur. Şimdiye kadar bahsettiğiniz türde bir sorunla hiç karşılaşmadım. Sanırım Türkiye de bunun değeri 2 veya 3 olmalı.

Acaba çok begendiginiz arçelik bunu eski siemens patentli ürünlerinden ögrenmiş olmasında,birde türkiye diye genelleyemezsiniz bölgesel farklılıklar vardır bunu çocukda bilir, bir calgon kutusu elinize alın oraya bakın ama dikattli,

Sen de haklısın..

• Demek yumuşak su çizilme yapıyormuş bende tersini; tuz azalınca çizilir sanırdım.?

Korozyon mantıklı yine,suda çözünmüş tuz oranı artarsa metalde paslanma ve korozyon yapar bu mantıklı ama çizilmenin mantığını yıkama tekniğini bilmediğim için çözemiyorum.

Bosch da yumuşatıcı standart 2 ye ayarlıydı (0-3 arası ayarlanıyor) ben önce 3 e aldım,kireç izleri gitmediği gibi metalik renklenmelerde artış oldu,üstelik tuz sarfiyatı korkunç seviyede yükseldi,dediğim üzere sonrada 1 e indirdim.

Reçinenin bozulma ihtimalini biliyorum ama bozulursa odun depomuzdaki reçineleri toplar atarım makinaya

quote:

quote:

Peki tuz ayarını azaltsak bu seferde çizilme riski mi artıyor?

Ben de çizilmeyi az tuz yapar diye düşünürdüm.Bildiğin gibi çizilme ve korozyon sorunu bende de var.
    Geçen marketten Calgonit Protector bardak koruyucu kapsül aldım.Paketin üzerinde korozyon ve çizilmeye yüksek sıcaklıkların,uzun süreli programların ve çok yumuşak suyun neden olduğu yazıyor.Açıkçası şaşırdım çok yumuşak suyun bardak çizmesi ilginç.
    Ben de Carrefour'da bulunan Altus bulaşık makinesini incelerken tesadüfen içinde su kirecini ölçen şerit kağıdı gördüm.Açıkta durduğu için aldım(bu bir itiraftır)Eve gelip test yaptım ve 6 kademede en alt seviyede çıktı.Yani su yumuşakmış.Ben de tuzu en yüksek kademelere almıştım.Hemen Arçelik'in kullanma kılavuzunu indirdim ve o değerin ne anlama geldiğine baktım.Öğrendiğim değeri de bendeki makinenin kılavuzuyla karşılaştırdım.Makinede 0-7 arasında 2'ye ayarlamam lazımmış.Oysa ben 6'ya ayarlamıştım.Demekki kororzyona çok tuz da neden olabiliyormuş.
    Bundan dolayı test şeridini alarak sudan elde edeceğin gerçek değere göre tuzu ayarlamanı tavsiye ederim.Arçelik bayisine giderek rica edebilirsin verirler herhalde.
    Çatal bıçak setinde de az tuz kireçlenme(beyaz leke)fazla tuz da pas lekesi(çelik olsa dahi)yapar.Bir de bilinçsizce tuz ayarı azaltılırsa tuz kutusundaki reçine hasar görür ve tuz doldurulsada çalışmaz.Bundan dolayı gerçek değeri öğrenmeden seviyeyi indirmemek lazım.

• Umarım problemlerimiz çözülürBen de kapsül takıp 0-7 arasında 2'ye aldım bakalım ne olacak
  • aklıma takılan bırsey vardı da acaba bılgısı olan bı arkadas varsa cevaplayabılır mı?

SIEMENS WM14S760TR model camasır makınasının menüsü turkce mıdır yada turkce olabılıyormu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mudu

aklıma takılan bırsey vardı da acaba bılgısı olan bı arkadas varsa cevaplayabılır mı?

SIEMENS WM14S760TR model camasır makınasının menüsü turkce mıdır yada turkce olabılıyormu?

Evet bildiğim kadarıyla 19 dil arasında seçim yapabiliyorsunuz.Türkçe de bunların içinde.
    Makine kodunun sonundaki TR de zaten ürünün Türkiye'de satılmak üzere yurtdışında üretildiğini gösteriyor.
    Mesela Rusya için olan üretimde OE,Polonya'da PL,İspanya'da ES,Yunanistan'da GR kodları bulunuyor.
  • quote:

aklıma takılan bırsey vardı da acaba bılgısı olan bı arkadas varsa cevaplayabılır mı?

İsterseniz kullanma kılavuzunu bu adresten indirebilirsiniz:
    https://portal.bsh-partner.com/portal(bD1kZSZjPTAwOQ==)/PORTALFRAME.HTM
  • quote:

Orjinalden alıntı: afacan!

quote:

link çalışmıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: tribıl

quote:

Orjinalden alıntı: afacan!

quote:

link çalışmıyor

Kusura bakmayın, evet bende şimdi fark ettim direk olarak bağlanmıyor. Buradan, önce dökümanlar sekmesini; ordan da kullanma kılavuzunu indir seçeneğini tıklarsanız sayfa açılıyor
    www.siemensevaletleri.com
    Siemens Ev Aletleri: Teknoloji tasarımla buluştu
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=WM14S760TR&28=7%3d1%269%3d26%253d2306_22%253d1%2629%3d1%2628%3d26%253d2306

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 4 Eylül 2007; 0:00:01 >

• Şu anda kullanmakta olduğumuz makina Vestel 54X. Bilenler var mı bilemiyorum ama Vestel'in ilk otomatik çamaşır makinası, bizim de ilk ve tek otomatik çamaşır makinası. Yanılmıyorsam 89 yılında alınmış olması lazım. Makinada kesinlikle Calgon kullanılmadı ve 1 kere bile servise gitmedi. Halen gayet sessiz bir şekilde çalışmakta ve mükemmel yıkamakta.
    Ya bozulsa atacağız yenisini alacağız ama bozulmuyor ki meret.
  • quote:

Orjinalden alıntı: thedeparted

Şu anda kullanmakta olduğumuz makina Vestel 54X. Bilenler var mı bilemiyorum ama Vestel'in ilk otomatik çamaşır makinası, bizim de ilk ve tek otomatik çamaşır makinası. Yanılmıyorsam 89 yılında alınmış olması lazım. Makinada kesinlikle Calgon kullanılmadı ve 1 kere bile servise gitmedi. Halen gayet sessiz bir şekilde çalışmakta ve mükemmel yıkamakta.
    Evet Vestel'in ilk otomatik çamaşır makinesidir ancak Vestel'in üretimi değildir.Vestel Türkiye'de ilk çamaşır makinesi üretimini 2004-2005 gibi yapmıştır.Bundan öncekiler üzerine Vestel damgası vurulmuş direkt ithal makinelerdir.Sizin makineniz de yanılmıyorsam Philco'nun üretimi.Yani aynı makineyi Philco markasıyla da bulabilirsiniz.(İtalyan malıdır)Daha da kullanırsınız ama Allah korusun birşey olursa sakın yeni makinenizi Vestel almak gibi bir hata yapmayın,bu makinenizi mumla ararsınız.Güle güle kullanın.

• quote:

quote:

Şu anda kullanmakta olduğumuz makina Vestel 54X. Bilenler var mı bilemiyorum ama Vestel'in ilk otomatik çamaşır makinası, bizim de ilk ve tek otomatik çamaşır makinası. Yanılmıyorsam 89 yılında alınmış olması lazım. Makinada kesinlikle Calgon kullanılmadı ve 1 kere bile servise gitmedi. Halen gayet sessiz bir şekilde çalışmakta ve mükemmel yıkamakta.
    Evet Vestel'in ilk otomatik çamaşır makinesidir ancak Vestel'in üretimi değildir.Vestel Türkiye'de ilk çamaşır makinesi üretimini 2004-2005 gibi yapmıştır.Bundan öncekiler üzerine Vestel damgası vurulmuş direkt ithal makinelerdir.Sizin makineniz de yanılmıyorsam Philco'nun üretimi.Yani aynı makineyi Philco markasıyla da bulabilirsiniz.(İtalyan malıdır)Daha da kullanırsınız ama Allah korusun birşey olursa sakın yeni makinenizi Vestel almak gibi bir hata yapmayın,bu makinenizi mumla ararsınız.Güle güle kullanın.

Ok tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Ben de düşünüyordum bu Vestel taş gibi niye herkes almayın diyor diye.

• quote:

quote:

quote:

Eski vesteller sizin seri ve samsung seri olanlar 2-4 digili olanlar iyidir ama yenileri kötüdür,aynı arçelik 2100-2200 serileri gibi,bir daha olurda kullanılamaz hale gelirse sakın hataya düşüpte vestel almayın.
    Ok tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Ben de düşünüyordum bu Vestel taş gibi niye herkes almayın diyor diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tribıl -- 6 Eylül 2007; 16:26:11 >

• Vestel çamaşır makinesi var ama tülleri yıkama aısından memnun değiliz
    İplerini çektiriyor içine takılıyor
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.