Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.419
Cevap
159
Favori
1.647.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2200 den bizdede var ve nerdeyse 10 yıldır kullanıyoruz.. banyoda olduu için bikaçkez kapak otomatiği bozuldu o kadar taş gibi valla..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Collezione

2200 den bizdede var ve nerdeyse 10 yıldır kullanıyoruz.. banyoda olduu için bikaçkez kapak otomatiği bozuldu o kadar taş gibi valla..

Sayın Collezione makineniz kesin 10 yıldan fazladır. Çünkü piyasadan kalkalı yaklaşık 13-14 sene oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALTILIM

Arkadaşlar
    Elbetteki. bu tür formlar sayesinde alacakları her türlü cihaz konusunda insanların bilgi edinmesi gayet güzel.
    Bende 8-9 ay önce çamaşır makinası alcağım zaman epey araştrdım.Arçelik 7104 SJ aldım.Çok ses yapıyordu.müracaatım üzerine iç kısımlar serviste keçelendi.şimdi sesi azaldı .Eşim yıkamasındanda gayet memnun.
    Benim sizlere asıl yazma nedenim şu: Dikkatimi çekmeye başladı.çevremde veye bu tür formlarda şunu gözlemliyorum.Adam 2 sene önce 1000 YTL ye cep telefonu alıyor.Bu iki sene içerisindede demode oldu diye iki kere daha iyi para veriyor yeni çıkan modelleri alıyor. (Memleketin 20 Milyar Dolar cep telefonuna para gittiği söyleniyor) .Ondan sonrada 1000 YTL ye çamaşır makinası alacağım 30 yıl dayansın diye dört dönüyor.Bence bu haksızlık.
    Ne demek istiyorum... Tercihimizi yerliden yana kullanmakta fayda var.

Ben Arçelik'i hayatta almam.Neden daha fazla ödeyerek daha düşük performanslı,daha düşük kaliteli makine alayım ki?Koç beni hiç düşünüyor mu ben onu düşüneyim?Bir de yerli malı diye birşey yok.Çin'den gelen ucuz parçaları buraya gelip montajlamak üretmek değildir.Burada üretilen kasa,plastik aksam vs.

• Evimdeki Her Ürün Bosch Hiç Bir Sorun Yaşamadım Ama Bulaşık Makinesi Alıcam Onu Ariston Düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin.K -- 16 Aralık 2007; 12:38:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: afacan!

quote:

Orjinalden alıntı: Collezione

2200 den bizdede var ve nerdeyse 10 yıldır kullanıyoruz.. banyoda olduu için bikaçkez kapak otomatiği bozuldu o kadar taş gibi valla..

Sayın Collezione makineniz kesin 10 yıldan fazladır. Çünkü piyasadan kalkalı yaklaşık 13-14 sene oluyor

bikaç senede çeyiz olarak beklemişti

• quote:

Orjinalden alıntı: Engin.K

Evimdeki Her Ürün Arçelik Hiç Bir Sorun Yaşamadım Ama Bulaşık Makinesi Alıcam Onu Bosch Yada Ariston Düşünüyorum
    Sakın ola Ariston almayın.Tek kelimeyle rezalet bulaşık makineleri yapıyor.Sepet telleri çok ince.(sepeti dışarı çekerken bile yamuluyor tel)Rezistansı dışarıda ve genel anlamda kalitesi düşük.Arçelik bile daha iyidir.Bütçenizi belirtirseniz size model seçimi konusunda yardımcı olabilirim.
  • Ben söyleceğimi söyledim. gık demeden3 ayda modası geçen 1000 ytl ye çin üretimi cep telefonu alıyorlarya. kimse onun için ben cebime sokmam demiyor (İnşallah sen bunu yapmıyorsundur Candoğan kardeşim). Ama 500 ytl ye 10 yıl kullanacakları makina için 50 yere yazıyorla

Arçelik makinam sorunlu çıktı ama adamlara sözünü dinletebiliyorsun .Bir eleman gönderdiler Vallahi bravo dedim.

Sorunlu bir makina için ben Arçelik ismini nasıl kötüleyeyim.

400 YTL ye makina var hiç araştırmana gerek yok o zaman al kullan 3 sene sonra at gitsin.

Ha ..Bu formda bilmem ne markanın bilmem ne modeli orjinal üretim Alman malı dersen ona eyvallah insanlar bilgilenmiş olur.
    Tercih sebebi olur Benim bulaşık makinam orjinal bosch 20 yıllık.Bilgilendirici yaklaşımlara sözüm yok.
  • quote:

Ben söyleceğimi söyledim. gık demeden3 ayda modası geçen 1000 ytl ye çin üretimi cep telefonu alıyorlarya. kimse onun için ben cebime sokmam demiyor (İnşallah sen bunu yapmıyorsundur Candoğan kardeşim). Ama 500 ytl ye 10 yıl kullanacakları makina için 50 yere yazıyorla

Arçelik makinam sorunlu çıktı ama adamlara sözünü dinletebiliyorsun .Bir eleman gönderdiler Vallahi bravo dedim.

Sorunlu bir makina için ben Arçelik ismini nasıl kötüleyeyim.

400 YTL ye makina var hiç araştırmana gerek yok o zaman al kullan 3 sene sonra at gitsin.

Ha ..Bu formda bilmem ne markanın bilmem ne modeli orjinal üretim Alman malı dersen ona eyvallah insanlar bilgilenmiş olur.
    Tercih sebebi olur Benim bulaşık makinam orjinal bosch 20 yıllık.Bilgilendirici yaklaşımlara sözüm yok.

İyi niyetli yazdığınızı biliyorum.Ben ilk cep telefonumu 4 yıl civarı kullandım.Şimdiki telefonum ise 1 seneyi geçti konuyla ilgili yazmak gerekirse.Ki zaten hiçbir cep telefonun ticari ömrü bir beyaz eşya kadar değildir.Garanti belgesinde yazar biçilen ömür.Bir çamaşır makinesininki 10 yıl ise bir ütününki 7 yıldır mesela.
    Benimd emek istediğişm Arçelik ucuz mal değil.Kalitesi ve performansına göre oldukça pahalı bir ürün.Hal böyleyken yerli üretici beni düşünmüyorsa ben onu hiç düşünmem.Bugün Arçelik 7103SJ almaktansa yaklaşık 200YTL daha ucuza Profilo CM1000CTR alırım.Bu da yerli montaj ama parça kalitesi Arçelik'ten daha yüksek,özellikleri daha iyi. Demek istediğim bu.Arçelik iyi bir marka olmak istiyorsa ya fiyatını düşürsün ya da o fiyatı hakeden makine üretsin.

• arçelik çok hantal bir şirket yapısına sahip çok büyük reklam giderleride var bu yüzden fiyatları siemensin bile üstüne çıkıyor :) ama vatandaş anadan babadan alışkanlık gidip arçelik alıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: eagle16

arçelik çok hantal bir şirket yapısına sahip çok büyük reklam giderleride var bu yüzden fiyatları siemensin bile üstüne çıkıyor :) ama vatandaş anadan babadan alışkanlık gidip arçelik alıyor

Aynen dediğiniz gibi. Bir de şu mentalite ile hareket edenler var: ''Eskisi Arçelikti, 15-20 sene kullandık yenisi de ondan olsun''
    Malesef eski kalitesinin yerinde yeller estiğini ancak bu işlerle ilgili olanlar biliyor.
  • Candoğan Kardeşim Arada bir bu elektronik aşya bölümüne girip okuyorum. Sizde dahil insanlar bir çok model ve marka tavsiye ediyorlar.
    Daha önce de yazdım ben Arçelik aldım. sesi fazla çıkıyor diye Bölge müdürlüğüne şikayette bulundum. makinayı servise götürüp keçelediler sesi nisbeten düzeldi. ben arçelik almama rağmen bir arkadaşa da 7 kg siemens tr 460 veya 461 almasını tavsiye ettim. Arkadaşlara oturmaya gittiğimde eşi bana daha önceki 20 yıllık profilosunun daha iyi yıkadığını yeni makinada beyazların renginin dönmeye başladığını söyledi bende ilave su modunada basmasını söyledim.Şimdi biraz daha iyi olduğunu öğrendim.

Anladığım kadarıyla şu an Türkiyede 7 kg 1000-1200 devir veya 5-6 kg 800 devir makinalar en fazla satılan modeller..

Arçelik dahil sizin tavsiye ettikleriniz dahil hepside şakır şakır yıkıyor kardeşim.Hanım bana pazar günü
    Arçelik in yıkadığı beyazları gösterdi ve ne kadar memnun olduğunu söyledi. e birde 7 yıl garanti daha ne olsun.

Eskiden makinaların içinde çamaşırın suda döndüğünü görürdün.Makinaya bakıyorum nerdeyse su yok içinde servise sordum normal dedi.

Benim size asıl yazmak istediğim şu ,Makinaların özelliklerini okuyorum elektrolüx hariç hiç birinde sessiz demiyorlar. Eskiden bu konu reklamlar dahil çok işlenirdi.
    Bu 1-2 yıldır piyasaya çıkan seri ve modellerde ses izalasyonuyla ilgili bek önlem yok gibi .

Ayrıca Bence siz insanlara tavsiyede bulunurken bunu ön plana çıkarmalısınız. Hatta ayrı bir topicte bu bilinen 4-5 marka ve modeldeki makinanın db değerlerini yazmalısınız . Tabi bu eksrta bir uğraşı gerektirir.Bence de insanlar tercih ederken bunu dikkate almalılar.En önemli özellik bence bu.

• Bende Arçelik bayinden Blomberg almıştım kataloğunda süper sessiz yazıyordu makina gerçekten süper sessiz,yıkama ve sıkma performansı çok iyi ancak sıkmada en ufak dengesizlikte gürültü çıkarıyor,zaten 7kg lik bir tambur ve 1600devir gibi yüksek rakamlarda bir araya gelince gürültüyü düşünün artık.

Blomberg i servise gösterdikten sonra başka bir model alacağım,bugüne kadar gördüğüm en sessiz makina Arçelik in direct drive teknolojili modeli,ancak bu modelde eskidi,yıkama kapasitesi 5.5 kg sadece.

Gerçektende artık sessizlik üzerine kafa yoran firma yok gibi..

quote:

Candoğan Kardeşim Arada bir bu elektronik aşya bölümüne girip okuyorum. Sizde dahil insanlar bir çok model ve marka tavsiye ediyorlar.
    Daha önce de yazdım ben Arçelik aldım. sesi fazla çıkıyor diye Bölge müdürlüğüne şikayette bulundum. makinayı servise götürüp keçelediler sesi nisbeten düzeldi. ben arçelik almama rağmen bir arkadaşa da 7 kg siemens tr 460 veya 461 almasını tavsiye ettim. Arkadaşlara oturmaya gittiğimde eşi bana daha önceki 20 yıllık profilosunun daha iyi yıkadığını yeni makinada beyazların renginin dönmeye başladığını söyledi bende ilave su modunada basmasını söyledim.Şimdi biraz daha iyi olduğunu öğrendim.

Anladığım kadarıyla şu an Türkiyede 7 kg 1000-1200 devir veya 5-6 kg 800 devir makinalar en fazla satılan modeller..

Arçelik dahil sizin tavsiye ettikleriniz dahil hepside şakır şakır yıkıyor kardeşim.Hanım bana pazar günü
    Arçelik in yıkadığı beyazları gösterdi ve ne kadar memnun olduğunu söyledi. e birde 7 yıl garanti daha ne olsun.

Eskiden makinaların içinde çamaşırın suda döndüğünü görürdün.Makinaya bakıyorum nerdeyse su yok içinde servise sordum normal dedi.

Benim size asıl yazmak istediğim şu ,Makinaların özelliklerini okuyorum elektrolüx hariç hiç birinde sessiz demiyorlar. Eskiden bu konu reklamlar dahil çok işlenirdi.
    Bu 1-2 yıldır piyasaya çıkan seri ve modellerde ses izalasyonuyla ilgili bek önlem yok gibi .

Ayrıca Bence siz insanlara tavsiyede bulunurken bunu ön plana çıkarmalısınız. Hatta ayrı bir topicte bu bilinen 4-5 marka ve modeldeki makinanın db değerlerini yazmalısınız . Tabi bu eksrta bir uğraşı gerektirir.Bence de insanlar tercih ederken bunu dikkate almalılar.En önemli özellik bence bu.

• quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Bende Arçelik bayinden Blomberg almıştım kataloğunda süper sessiz yazıyordu makina gerçekten süper sessiz,yıkama ve sıkma performansı çok iyi ancak sıkmada en ufak dengesizlikte gürültü çıkarıyor,zaten 7kg lik bir tambur ve 1600devir gibi yüksek rakamlarda bir araya gelince gürültüyü düşünün artık.

Blomberg i servise gösterdikten sonra başka bir model alacağım,bugüne kadar gördüğüm en sessiz makina Arçelik in direct drive teknolojili modeli,ancak bu modelde eskidi,yıkama kapasitesi 5.5 kg sadece.

Hayır, var sayın esmerce. Siemens'in IQ serisi çamaşır makinesini yakından inceleme ve sesini duyma imkanım oldu. Tek kelimeyle süper sessiz bir makine. Hiç ses yok. Ben de sizin gibi makinenin sessizliğine önem veren biriyim. Bir diğer marka ve model içinse candoğan kardeşim şu başlığı açmıştı. İncelemenizi öneririm, saygılarımla.
    http://resim.donanimhaber.com/m_18655007/tm.htm

• quote:

Candoğan Kardeşim Arada bir bu elektronik aşya bölümüne girip okuyorum. Sizde dahil insanlar bir çok model ve marka tavsiye ediyorlar.

Sayın altılım, burda hiçkimse Arçelik çamaşır makineleri çamaşır yıkamıyor demiyor ki?? Biz sadece, Arçeliğin eski kalitesini yitirdiğini ve arıza çıkarma olasılığı en yüksek markalardan biri olduğunu söylüyoruz . Zira şikayet sitelerindeki durum da bu görüşümüzü kanıtlar nitelikte. Su seviyesi konusuna gelince, evet eski çamaşır makinelerinin çoğu camın yarısına kadar su alırdı. Artık hiçbir makine öyle değil şu an Arçelik dahil. İyi akşamlar

• quote:

Ses konusunda haklısınız.Konu açılınca zaten dB değerlerini yazıyorum.Siemens E serisi ses bakımından dediğiniz gibi başarılı değil.Hatta yeni çıkan 461 modeli 460'a göre daha da gürültülü.Yıkamada 60dB'e akdar çıkabiliyor.Şimdiki çamaşır makinelerinin tamamına yakınında ses izolasyonu bulunmamakta.

Temiz yıkamama şikayetini tamamına yakını yoğun yıkama tuşunun bilinmemesinden kaynaklanıyor.Bosch-Siemens-Poriflo'da programlar az kirli ve 5kg altında çamaşırlar için yapılmıştır.6-7 kg doldurulduğunda yoğun yıkama tuşuna basılması gereklidir.Böylece yıkama süresi uzatılır,elektrik-sudan tasarruf edilir.Çoğu kişi bunu bilmediğinden yıkamadan şikayetçi.Bunu uyguladıkalrında ise şikayet olmuyor.Bunu birçok kez gördüm.
    Benim demek istediğim aradaki malzeme ve kalite farkı.Arçelik'in fiyatını hakeden kalite ve donanıma sahip olduğunu düşünmüyorum.
    Şu an sessizlikte Electrolux 1 numara.Yıkamada 49,sıkmada 74dB ses seviyesi var.(1600d evirli modelde)Alt modeller ise yıkamada 54dB.

• quote:

quote:

Bende Arçelik bayinden Blomberg almıştım kataloğunda süper sessiz yazıyordu makina gerçekten süper sessiz,yıkama ve sıkma performansı çok iyi ancak sıkmada en ufak dengesizlikte gürültü çıkarıyor,zaten 7kg lik bir tambur ve 1600devir gibi yüksek rakamlarda bir araya gelince gürültüyü düşünün artık.

Hayır, var sayın esmerce. Siemens'in IQ serisi çamaşır makinesini yakından inceleme ve sesini duyma imkanım oldu. Tek kelimeyle süper sessiz bir makine. Hiç ses yok. Ben de sizin gibi makinenin sessizliğine önem veren biriyim. Bir diğer marka ve model içinse candoğan kardeşim şu başlığı açmıştı. İncelemenizi öneririm, saygılarımla.

Teşekkür ederim,(cümlenin başı "al sana tokat gibi cevap" der gibi olmuş! )

IQ yu biliyorum,sessizliği özel mekanik aksamlardan öte bu makinaya özel izolasyon maddeleri ile sağlanmış ve ne yazık ki benim için pahalı bir model,Blomberg i alalı daha 1 yıl oluyor eğer eski bir makinam olsaydı o zaman IQ alırdım.
    Bu konuda Candoğan la paslaşıyorum,Electrolux 1600dd ile Siemens 8kg 1600dd arasında kararsızım.

• quote:

quote:

quote:

IQ yu biliyorum,sessizliği özel mekanik aksamlardan öte bu makinaya özel izolasyon maddeleri ile sağlanmış ve ne yazık ki benim için pahalı bir model,Blomberg i alalı daha 1 yıl oluyor eğer eski bir makinam olsaydı o zaman IQ alırdım.
    Bu konuda Candoğan la paslaşıyorum,Electrolux 1600dd ile Siemens 8kg 1600dd arasında kararsızım.

Estağfurullah, öyle demek istememiştim, yanlış anlaşıldıysa özür dilerim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Estağfurullah, öyle demek istememiştim, yanlış anlaşıldıysa özür dilerim

Şaka yapıyorum canım!

Dün gece makinaya servis çağırmadan kendim bakayım dedim;

-Makinanın ayaklarından biri yerinden çımıştı,takıp dengeledim,
    -Amortisörlere gres sürmüştüm istediğim noktalara ulaşmamıştı,pas çözücü/yağlayıcı spreyle temizleyip yağladım.
    -Balans/sarsıntı sensörü olduğunu tahmin ettiğim bir parça nemden dolayı yapış yapıştı,kurulayıp temizledim.

Şu an için en ufak gıcırtı yok,umarım böyle devam eder.

• valla evde şimdi bir miele var çok güzel makine çok memnunum bir de general electric var oda 12 yıllık makine hala çalışıyor ikisinden de çok memnunuz ( ben de general electric miele ortak bayi açmış gibi oldum her yerde bunları öneriyorum ama gerçekten en kalitelisi bunlar ) he birde samsung olabilir
  • Samsung ve General Electric çamaşır makinesinde pek iyi değil.GE eskiden iyiydi.Şimdiki çamaşır makineleri sanırım fason üretim.Kalitesi beni tatmin etmedi.
    Miele ise oldukça sağlamdır.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.