Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.420
Cevap
158
Favori
1.647.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

idare ediyor işte

sessiz die sölüyolar ama gene sesli ayrıca a sınıfı yapağız die verimden ve performanstan kısmışlar.
  • Yaklaşık 22 yıllık emektar ARÇELİK 2100 çamaşır makinamızdan çalışırken garip gıcırtılar ve çamaşırı sıkarken tıkırtılar gelmeye başladı yeni bir makina alma zamanı geldimi yoksa bir süre daha idare edebilirmi bu alet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Furkan

Yaklaşık 22 yıllık emektar ARÇELİK 2100 çamaşır makinamızdan çalışırken garip gıcırtılar ve çamaşırı sıkarken tıkırtılar gelmeye başladı yeni bir makina alma zamanı geldimi yoksa bir süre daha idare edebilirmi bu alet.

Bana kalırsa tamir ederek kullanmaya devam edebilirsiniz.Bir tamirciye göstermenizde fayda var.Çok maliyetli bi tamir gerekmedikçe yenisini almaya gerek yok diye düşünüyorum.Çünkü Siemens lisanslı çok sağlam bir makinedir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Yaklaşık 22 yıllık emektar ARÇELİK 2100 çamaşır makinamızdan çalışırken garip gıcırtılar ve çamaşırı sıkarken tıkırtılar gelmeye başladı yeni bir makina alma zamanı geldimi yoksa bir süre daha idare edebilirmi bu alet.

Bana kalırsa tamir ederek kullanmaya devam edebilirsiniz.Bir tamirciye göstermenizde fayda var.Çok maliyetli bi tamir gerekmedikçe yenisini almaya gerek yok diye düşünüyorum.Çünkü Siemens lisanslı çok sağlam bir makinedir.

Şunuda sorayım peki ; bu makinanın yerine az elektrik ve su harcıyan bir makina alsak elektrikte çok fark eder mi.

• quote:

Şunuda sorayım peki ; bu makinanın yerine az elektrik ve su harcıyan bir makina alsak elektrikte çok fark eder mi.
    O açıdan bakarsak tasarruf edeceğiniz kesin.Bildiğim kadarıyla sizdeki cihazın elektrik tüketimi yaklaşık 2,5kw,su tüketimi de 150lt civarlarındadır.Hatta elektrik tüketimi daha çok da olabilir.
    Yani yeni nesil (Aplus) makinelerden alırsanız %50'den fazla (yaklaşık %60)elektrik tasarrufu sağlarsınız.Ayrıca yeni makineler sizdekinin 3te1i kadar su harcar.Bu açıdan alacağınız yeni makinenin parasını tasarrufla amorti edebilirsiniz.Amacınız tasarruf sağlamaksa değiştirmenizi öneririm.
  • Şuanki makinanın bu ufak arızası yenilemeye vesile olsun diye uğraşıyorum aslında

900 - 1100 ytl arasında hangi marka/model tavisiye edersiniz.

bosh-siemens-elektrolux ' ü biraz inceledim elektrolux tuzlu gibi sanki ve markayı iyi bilmediğimden pek sıcak bakmıyorum.
  • quote:

valla bizde de o makıneden vardı,yaklaşık 18 yıl kullandık,sıkma sırasında çok ses yaptıgı için,bu yıl bocsh max 7 aldık.digital ekranlı.ancak makıne tasarruf açısından az su alıyor,dolayısle ıyı yıkamıyor,sık sık tedarjan kırıntısı bırakıyor çamaşrlarda.sıkması da çok ıyı degil,eşim boyna eski makıneyı yanı arçelik makıneyı çok arıyor,ama eski makıneyı başkasına vermiştık.halbuki esk makınenın tamburudeğiseydi makıene canavar olurdu.ama iş işten geçtı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ONURUM88

quote:

valla bizde de o makıneden vardı,yaklaşık 18 yıl kullandık,sıkma sırasında çok ses yaptıgı için,bu yıl bocsh max 7 aldık.digital ekranlı.ancak makıne tasarruf açısından az su alıyor,dolayısle ıyı yıkamıyor,sık sık tedarjan kırıntısı bırakıyor çamaşrlarda.sıkması da çok ıyı degil,eşim boyna eski makıneyı yanı arçelik makıneyı çok arıyor,ama eski makıneyı başkasına vermiştık.halbuki esk makınenın tamburudeğiseydi makıene canavar olurdu.ama iş işten geçtı.

Teyzemlerde var bocsh max 7 geçen sene aldı ve sizdeki şikayetlerin hiç biri yok çok memnun eski makinasıda bu arçeliğin 1-2 model üstü idi ve 22-23 yıllıktı arızadan dolayı değiştirmişti.

• arkadaşlar herkese mrb. vestelin yeni model bir çamaşır makinası war Hidra 2000T diye birşey, dün gördüm 1800 devir, dokunmatik ekran, 6 kg kapasite ve enerjisi A plus. Bilginiz war mı bu makinayla ilgili olarak vestele pek yanaşmıyodum ama hoşuma gitti
  • quote:

Orjinalden alıntı: ONURUM88

Cihaza 5kg ve üzerinde çamaşır konduğunda yoğun yıkama tuşunu kullanırsanız sorununuz hallolur.Böylece hem enerji tasarrufu sağlarsınız hem de çamaşırlar daha iyi yıkanır.Bu tuşu kullanmazsanız çamaşırları az kirli ayarında yıkamış olursunuz,böylece temizlenmez çamaşırlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecz_lila

arkadaşlar herkese mrb. vestelin yeni model bir çamaşır makinası war Hidra 2000T diye birşey, dün gördüm 1800 devir, dokunmatik ekran, 6 kg kapasite ve enerjisi A plus. Bilginiz war mı bu makinayla ilgili olarak vestele pek yanaşmıyodum ama hoşuma gitti

Bahsettiğiniz cihaz Vestel'in değil,Gorenje'nin ürünüdür.Vestel'de o makineyi üretecek teknoloji yok zaten.Slovenya malıdır ve sessizdir.Alabilirsiniz.Vestelkonsept'te bi üst modeli 930YTL.Fiyat çok uygun bence mutlaka değerlendirin.Yıkamada 49dB sıkmada 70ya da 72dB idi sanırım.

http://www.vestelkonsept.com/?title=vestel_hidra_2000_t___tek_su_girisli_6kg____camasir_makinesi&b=94112/160

• quote:

Şuanki makinanın bu ufak arızası yenilemeye vesile olsun diye uğraşıyorum aslında

900 - 1100 ytl arasında hangi marka/model tavisiye edersiniz.

bosh-siemens-elektrolux ' ü biraz inceledim elektrolux tuzlu gibi sanki ve markayı iyi bilmediğimden pek sıcak bakmıyorum.

http://www.vestelkonsept.com/?title=vestel_hidra_2000_t___tek_su_girisli_6kg____camasir_makinesi&b=94112/160
    http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=8&intProductID=974 (Carrefour'da 950YTL/12 taksit)
    http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=8&intProductID=975 (Carrefour'da yanılmıyorsam 1080YTL civarlarındaydı)
    (biraz geçiyor gerçi)
    http://www.vestelkonsept.com/?title=whirlpool_awo_9561_6_kg_&b=94112/561

• ewet benim dediim bu linkteki makina işte. bu gorenjenin mi ürünü şimdi? peki servisine vestel mi bakıyo? bi de bişi daha sorcam, bu tam dijital dokunmatik ekranlarda çabuk bozulma oldugunu sölüyolar bu konuda ne dersiniz
  • Sorunlu olduğunu pek düşünmüyorum.Ben olsam alırdım.Servisine de Vestel bakıyor.Dilerseniz youtube da videolar da var,

İlk 4 video düşündüğünüz cihaza ait.Ben kesinlikle tavsiye ederim.Çok detaycı düşünülmüş özellikleri var.Siemens IQ'nun taklit edilmişi denilebilir.

• "Ben 2100 ün sağlamlığına hayran,sıkma sesine gel sen dayan!"

Dün arkadaşım 5.kattaki balkonundan benle konuşurken arkasından mekanik çığlıklar yükseldi ve sokağı kapladı,emektar 2100 şarkı söylemeye başlamıştı

Candoğan ben mi yanlış okuyorum yoksa sen gerçekten bir Vestel modelini mi tavsiye ediyorsun?

Bu makine Beko ile Vestel i pişti yapan model değil miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 15 Aralık 2007; 17:12:35 >
  • Evet piştiye neden olan o makine.Ama üretimde Vestel'in eli değmediği için öneriyorum.950YTL için iyi makine bence.Youtube'daki videolardan da hoş görünüyor.(ses seviyesi iyi)

2100 de aslında Siemens'in 70li yılların sonu için ürettiği makinedir.Arçelik bize bu makineyi 1995 yılına kadar sattı tebrik etmek gerek.Neyse en azından gürültü olsa da insanlar kalite gördüler.
  • Bosch kullanıyorum yaklasık 9 senedir tık demedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Evet piştiye neden olan o makine.Ama üretimde Vestel'in eli değmediği için öneriyorum.950YTL için iyi makine bence.Youtube'daki videolardan da hoş görünüyor.(ses seviyesi iyi)

2100 de aslında Siemens'in 70li yılların sonu için ürettiği makinedir.Arçelik bize bu makineyi 1995 yılına kadar sattı tebrik etmek gerek.Neyse en azından gürültü olsa da insanlar kalite gördüler.

Ama Arçelik 2100 deki kaliteyi insanlar Arçelik e mal ettiler,nerden bilsinler aslının Alman olduğunu,şu anda kalitede olmasada fiyatını Alman larla bir tuttuğunu!

• Candoğan bey,

Bosh ile siemens arasında siemens 12S760TR modelinde karar kıldım. Acaba bu makinenin ses db leri nedir bilginiz varmı? Saygılarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zia06

Candoğan bey,

Bosh ile siemens arasında siemens 12S760TR modelinde karar kıldım. Acaba bu makinenin ses db leri nedir bilginiz varmı? Saygılarımla

Yıkamada 56, sıkmada ise 73 desibeldir.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.