Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.420
Cevap
158
Favori
1.647.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: pink_white

bosch siemens in s serisi ilgili buldugum bir linki de paylasayim.
    www.evdose.com
    EvDöşe - Beyaz Eşya - Çamaşır makinem her şeyi yıkasın...
    http://www.evdose.com/tur/elektronik/beyaz_esya/elebey0088.html

buradaki yazidan bir alinti:
    "OutdoorPlus programında çamaşır, makineden çıkartıldığında üzerinde deterjan kalmıyor ve etrafa su saçılması engelleniyor. Bu programın bir diğer avantajı da bir kilo spor kıyafetin "emprinyelenmesi" yani su geçirmez hale getirilmesi. Sadece Siemens çamaşır makinelerinde bulunan bu işlemin gerçekleşebilmesi için emprinyeleme özel sıvısının çamaşır makinesinin yumuşatıcı haznesine konması gerekiyor.."
    gercekten bu ozellik turkiyede satilan modellerde var mi acaba? bir de siemens WM16S740OE mi yoksa siemens WM12S760TR mi daha iyi sizce?

16 ile 12 modeli arasında sıkma devri farkı var bir de 16 modelinde musluktan ventilli aquastop tertibatı bulunuyor.Bunun dışında hiçbir farkları yok.
    Siemens S serisi bana sorarsanız en avantajlı cihaz.Piyasadaki çoğu makinenin olmadığı özellikleri var.
    -Su sensörü
    -Çamaşır tartarak deterjan tavsiye etme
    -5 kg çok kirli çamaşırı 60 dakikada yıkama
    -2kg az kirli çamaşırı 15 dakikada yıkama
    -Petek dokulu tambur
    -65lt kapasite

Bu özellikleri bu fiyata ve birarada başka cihazlarda bulamazsınız.
    Electrolux'ün yukarıdaki cihazı da iyi,ama yukarıda saydığım özellikler yok ve yüke göre su-enerji tüketimi kontrolü sağlayan sistem yok.Yani 7kg veya 3,5kg çamaşır koymak zorundasınız.Siemens'te ise 1-8 kg arasında istediğiniz miktarda çamaşır koyabilirsiniz.Makine kg hesabına göre su ve elektrik tüketimini kendisi ayarlar.

• tekrar tesekkurler candogan 62,
    sonuc olarak s serisinde yorgan yikayabileceksem anladigim kadariyla, samsung WD6122 CKS ve whirlpool AWM 8900 e bile tercih edebilirim. daha once de rica etmistim ama tekrar yazayim, mumkunse samsungun sozu gecen modelini de benim icin kritik ederseniz cok memnun olurum. tek ve asil amacim yorgan yikamak ama yanisira airwash un ve nano silver in benim saglik durumum icin katkisi olur mu? fyat bu noktada cok onemli degil.
    bu degerlendirmelerden sonra artik kararimi verecegim. sevgiler..

size de yorgan katlama konusunda verdiginiz bilgi icin tesekkur ederim esmerce..
  • quote:

tekrar tesekkurler candogan 62,
    sonuc olarak s serisinde yorgan yikayabileceksem anladigim kadariyla, samsung WD6122 CKS ve whirlpool AWM 8900 e bile tercih edebilirim. daha once de rica etmistim ama tekrar yazayim, mumkunse samsungun sozu gecen modelini de benim icin kritik ederseniz cok memnun olurum. tek ve asil amacim yorgan yikamak ama yanisira airwash un ve nano silver in benim saglik durumum icin katkisi olur mu? fyat bu noktada cok onemli degil.

size de yorgan katlama konusunda verdiginiz bilgi icin tesekkur ederim esmerce..

size yukardada yazdıgım gibiikiürünüalırsanız aşagı yuukarı yanı paraya aynı özelliklere sahip olursunuz,samsung makineler görünüz itibari ile iyi ama bünysinde eski teknoloji barındırıyor,ister elektrolux kurutma makinesini alın onun yanındada whirpool alırsanız mükemmel bir ikli oluşturursunuz,seçim sizin

• sevgili e.b.a.i,
    iki makine icin yer yok ne yazik ki, zaten evde bir bosch makine var ve cok cok memnunuz, o da kalacak yani. alacagim yeni makine yalnizca yorgan icin, o yuzden net karar veremedim henuz. yardimlariniz icin cok sagolun.
    sevgiler..
  • quote:

tekrar tesekkurler candogan 62,

Samsung pek kullanışlı bir ürün değildir.Enerji/yıkama performansı düşük.Ama silver nano aslında büyük avantaj.Mikrop barındırmama açısından.
    Whirlpool ve Bosch 9kg makinenin bir ölçülerini inceleyin.Uyarsa düşünülebilir.
    Uymuyorsa size en uygunu S serisi olur.Sıkmaları iptal ederek 3kg ağırlığa kadar yorganlar yıkanabilir.En sonunda da hassas sıkma yaptırırsınız.65lt tambur var,yeterli olacağını düşünüyorum.(5kg cihazların tamburu 42 ile 47lt arası değişir)

• sevgili candogan62,
    makinelerin boyutlariyla ilgili problem yok. s serisi avantajlarina ragmen sanirim yalnizca yorgan yikama ihtiyacim oldugu icin dogru secenek degil, hele sikmayi iptal ederek yikayacaksam, sorunu cozememis olurum. onerdiginiz diger makineleri hacim bakimindan inceleyecegim. kilo kapasitesi hic birsey ifade etmiyor yorgan sozkonusu oldugunda. arkadasimin 7 kg lık makinesine 2 kglik yorgani sigdiramadik bile.
    samsung WD6122 CKS modelinin fazla enerji harcama disinda teknik problemi yoksa nano silver nedeniyle o da bir secenek olabilir benim için. tabii kurutma secenegi avantaji da var.
    gercekten cok yardimci oldunuz, tesekkur ediyor, sevgilerimi iletiyorum..
  • ben zaten kendim 8 kiloluk makinelere bile kaliteli(pazar malı olmayan)yorganları sıgdıramadım,bunun için size kurutmasıda bir yerde olması açısından samsung uygun gibi görünüyor,fazladan yeriniz olmadıgı için,

samsunda yıkama B oldugu için ve bir kaç teknolojisi eski oldugu için tavsiye edilmiyor ve su harcaması 90 litre civarı oldugu için,1/2 tuşu oldugu için tavsiye edilmiyordu vede 10 kilo yıka yarısını geri çıkar yarısını kurutla ugraşmak sorun oldugu için tavsiye dilmiyordu,satanlarınsa biz bunları otellere veriyoruz eve alnalar pek yok demeleride cabası,ama sizin için bu uygun gibi
  • Arkadaşlar merhaba,
    Arçelik 2200 model çamaşır makinemize veda etme zamanı geldiğinden, yenibir çamaşır makinesi araştırması sırasında, forumunuzu buldum. Öncelikle vakit ayırıp vermiş olduğunuz değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
    Konu ile ilgili tüm yorumlarınızı okudum, bu konuda uzmanlaşmış ve kullanıcı durumundaki yorumlarınızı dikkattle incelemeye çalıştım.
    Olabildiğince sessiz, tüketimi az, verimli, çamaşırları temiz çıkartan ve sorunsuz olmasını dilediğim bir makine arıyorum.
    Çeşitli marka incelemelerinden ve sizlerin yorumlarını inceledikten sonra,
    Elektrolux EWF 16981,
    Siemens WM 12 S 760 TR,
    Bosch WAS 24760 TR,
    Bosch WAE 20460 TR,

Bunlardan birisini veya sizlerin önereceği bir marka ve modele kara vereceğim.
    Ayrıca bir sorum olacak, Bosch modellerinin hepsi TR ile bitiyor, sanyorum Gürcan bey bu modellerin ithal olduğunu belirtmişti, mağaza yerli montaj olduğunu söylüyor,
    Siemens WM 12S760 ile Bosch WAS 24760 özellikler itibariyle aynımı, ikiside ithalmidir?
    Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

• Arkadaşlar unutmuşum,
    Westel hidra 2000 de cazip gözüküyor fiyatı 1.100,-YTL 10 ay vadeli,
    2000 devir ve ithal olmasıda cazip gibi.
    Bu marka ile fazla yorum bulamadım, özellikle kullananlar varsa yorumunuzu ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.
    Saygılarımla,
    Orhan
  • quote:

Orjinalden alıntı: onurcanber

Arkadaşlar unutmuşum,
    Westel hidra 2000 de cazip gözüküyor fiyatı 1.100,-YTL 10 ay vadeli,
    2000 devir ve ithal olmasıda cazip gibi.
    Bu marka ile fazla yorum bulamadım, özellikle kullananlar varsa yorumunuzu ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.
    Saygılarımla,
    Orhan

aynı çamaşır makinesinin arçelik versişyonunu okuyun,ve sakın almayın

http://forum.donanimhaber.com/m_8967811/mpage_6/key_/tm.htm

''makinecialt''bu arkadaşın başına gelenler

• @onurcanber

westel hidra t 2000 slovenya malı iyi bir makinedir gorenje tarafından üretilir bende hem bayiden hemde burdan ögrendim vestelin internet magazasında fiyatı daha uygun hatta 1800 devirlisi 739 ytl ,ilginçtir bizde arçelik 2200 kullanıyoruz ama maşallah ilk günkü gibi çalışıyor ,yerine bir makine alırsam ben siemens 12s760 alırım

http://www.vestelkonsept.com/?title=vestel_hidra_2000_t___tek_su_girisli_6kg____camasir_makinesi&b=94112/160

http://www.vestelkonsept.com/?title=vestel_hidra_1800_t___tek_su_girisli_6kg____camasir_makinesi&b=94112/159

• @onurcanber

Arçelik 2200 serisi tamamen Siemens parçalarından oluşmuştur ve rekabete dayalı maliyet/kalite azaltılışının had safhada olduğu günümüzde bu cihazlara denk sağlamlıkta başka cihaz neredeyse yok gibidir,en mantıklı seçenek kalitesi ve güncel teknolojileri ile Alman üretimi 8kg lik Siemens tir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onurcanber

Arkadaşlar merhaba,
    Arçelik 2200 model çamaşır makinemize veda etme zamanı geldiğinden, yenibir çamaşır makinesi araştırması sırasında, forumunuzu buldum. Öncelikle vakit ayırıp vermiş olduğunuz değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
    Konu ile ilgili tüm yorumlarınızı okudum, bu konuda uzmanlaşmış ve kullanıcı durumundaki yorumlarınızı dikkattle incelemeye çalıştım.
    Olabildiğince sessiz, tüketimi az, verimli, çamaşırları temiz çıkartan ve sorunsuz olmasını dilediğim bir makine arıyorum.
    Çeşitli marka incelemelerinden ve sizlerin yorumlarını inceledikten sonra,
    Elektrolux EWF 16981,
    Siemens WM 12 S 760 TR,
    Bosch WAS 24760 TR,
    Bosch WAE 20460 TR,

Bunlardan birisini veya sizlerin önereceği bir marka ve modele kara vereceğim.
    Ayrıca bir sorum olacak, Bosch modellerinin hepsi TR ile bitiyor, sanyorum Gürcan bey bu modellerin ithal olduğunu belirtmişti, mağaza yerli montaj olduğunu söylüyor,
    Siemens WM 12S760 ile Bosch WAS 24760 özellikler itibariyle aynımı, ikiside ithalmidir?
    Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Olabildiğince sessiz çamaşır makinesi istiyorsanız WAE20460 modelini baştan eleyin.Çünkü orta düzeyde ses yapan bir cihazdır.
    Sessiz istiyorsanız saydığınız diğer ürünler olabilir.
    Vestel'in Gorenje'ye ürettirdiği HIDRA 1800 ve 2000 modelleri orta kalitedir.Yani öyle çok yüksek kalite de beklemeyin.Ama oldukça sessizdirler.(yıkama 49,sıkma 70-72dB civarı idi yanılmıyorsam)
    Kalite istiyorsanız Siemens S serisini öneririm.Electrolux de olabilir ama teknolojisi Siemens kadar üstün değildir.Electrolux yıkamada Siemens'ten daha sessizdir.
    Ayrıca şu TR kodu hakkında önceden bilgi vermiştim.TR kodu sözkonusu ürünün ithal veya yerli olduğu hakkında bilgi vermez.Sadece Türkiye'de satılmak üzere üretildiğini gösterir.
    Bosch ve Siemens S serisi yani 8kg yıkayan cihazlar Alman malıdır.Arkasında made in germany yazar.Diğer E ve A serisi ise yerli montajdır.
    Bir de karşılaştırdığınız Bosch ile Siemens birebir aynı. beyazesyam.com'da Siemens'in bu modeli 1150YTL.Bence uygun bir fiyat.

• Değerli arkadaşlar,
    e.b.a.i, eagle16, esmerce, candoğan62, değerli vakitlerinizi ayırıp, bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
    İnanın burada, sizlerden edindiğim bilgileri, hiçbir beyaz eşya mağaza yetkililerinden alamadım,
    kendi markaları hakkındaki bilgileri okadar yüzeyselki, detaylı bir soruda cevap veremiyorlar ve maalesef cevapları ve karşılaştırmaları, bu tür ortamlarda bulabiliyoruz. Bu nedenle tekrar teşekkür etmek istedim.
    Dün medyamarkette birçok modeli birarada görme fırsatım oldu,
    Siemenslerin bazı modellerine "ulltra sessiz" diye kırmızı etiket koymuşlar, aynı modelleri siemens mağazalında ve internet sitesinde araştırdığımı ve üretici firmanın ultra sesiz bir modeline rastlamadığımı bunların ithal olup olmadığını ve gerçekten ultra sesiz olup olmadığını sordum, etiketleri kendilerinin yapıştırdığını, firmaların bu modellerinin ultra sessiz olduğunu belirttiler.
    Sonuçta s ve e serilerinin bazı modelleri için geçerli olan bu durum kafamı karıştırdı. Bayiler böyle bir ürün lanseleri olmadığını belirttiler.

Gönlüm,
    görsellik açıından BOSCH-WAS24760TR den yana,
    ancak SIEMENS WM12S760TR de ana firma olduğu ve boscha teknoloji verdikleri için,
    Arçelik Beko ayırımı gibi siemensten yana,
    Bu iki model arasında kararsızım,

Bu konuda teknik bilgisi veya bu modelleri kullanan arkadaşlardan, gelecek yorumlara göre karar vereceğim. Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyoru.
    Sağlıcakla kalmanız dileğiyle.
    Orhan-İstanbul

• Sözkonusu cihazlar yıkamada 56dB,sıkmada 73dB'dir.Yıkamadaki sesi orta düzeydedir(yani ultra sessiz vs değildir)sıkmada da sessiz olduğu söylenebilir.
    Teknolojiyi Siemens veya Bosch geliştirse de verdiğiniz iki model %100 aynı cihazlardır.Aralarında sadece kapak tutamağı ve ön panel tasarımı farkı var.Yani herhangi bir teknik özellik veya kalite farkı yoktur.Bosch hoşunuza gittiğine göre içiniz rahat Bosch'u tercih edebilirsiniz.
  • Candoğan62
    yardımlarınız ve bilgileriniz için teşekkürler.
    İnanın bu kararsızlık ortamında sizin gibi tecrübeli insanlara ihtiyac duyuluyor, iyiki varsınız.
    www.sikayetvar.com sitesinde çamaşır makineleri ile ilgili şikayetlere baktım.
    Arçelikten 142,
    Boschtan 63,
    Siemensten 18, şikayet var, modeller pek belirtilmemiş olmasına rağmen durum bu,
    Bosch WAS24760TR dende sorun çıkarmı diye çekiniyorum. Siemensmi alsam,

Yoksa,
    Miellenin W-1512, 5 kg 1.299 YTL
    W-1712, 6 kg 1.599 YTL'ye fiyatları düşmüş.

Miellenin çok sağlam ve sorunsuz olduğunu okudum. 20-25 yıl sorunsuz çalışır deniliyor.
    Fakat özellikleri itibariylede Bosch was24760 den bayağı geride,

Bosch WAS 24760 taki
    Leke tanımlama ve çıkarma,
    Çamaşır miktarını algılayarak sudan ve deterjandan tasarruf etme,
    Yeni tambur dizaynı ile etkili yıkama,
    15 dakikalık kısa program,

Bu özellikler gerçekten kullanılabiliyormu? gerçekten etkilimi, yoksa miellenin bahsettiğim modellerindede
    aşağı yukarı aynı sonuçlar alınabilirmi?

Kararsız kaldım dostlar,

Orhan-İstanbul

• Ben olsam Bosch'u tercih ederdim.
    Ama Miele daha sağlamdır.
    Bosch da Orijinal Alman olduğundan o da pek geride değildir ama.
    Yani Miele 25 yıl gitse Bosch da 20 yıl civarı dayanır.
    Bu özellikleri bence kulanışlı,ama ben kullanmam derseniz Miele de olabilir.
    Kısacası ikisi de iyi cihazdır.
  • Candoğan Bey,
    paylaşımınız için teşekkürler,
    Son olarak şikayet değerlendirmenizide almak isterim.
    Servislerindeki yaklaşım ve sorun oranına göre değerlendirme yaparmısınız.
    Siemensmi, boshmu alayım.
    Teşekkürler.
    Orhan-İstanbul

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Ben olsam Bosch'u tercih ederdim.
    Ama Miele daha sağlamdır.
    Bosch da Orijinal Alman olduğundan o da pek geride değildir ama.
    Yani Miele 25 yıl gitse Bosch da 20 yıl civarı dayanır.
    Bu özellikleri bence kulanışlı,ama ben kullanmam derseniz Miele de olabilir.
    Kısacası ikisi de iyi cihazdır.
  • Merhaba;
    Electrolux EWN 1020 yada EWF 8020 hakkında düşüncelerinizi öğrenmek isterim, satın almak için tavsiye edilir ürünler midir ? teşekkürler...
  • Arkadaşlar bende aşağıda linkini verdiğim makineden aldım..
    Akmapanya vardı 270 Ytl fiyata aldım bu makineyi..Tabi yanında buzdolabı aldığım için böyle bir fiyat verildi..
    Görüşlerinz nelerdir sizce..Fiyat performans bakımından naısl diyorsunuz.. Normal samsung modellerinden eksiği silver nano. Bunu bilerek aldım..
    Diğer konularda bilgi verirseniz sevinirim..
    Teşekkürler..

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.