Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.420
Cevap
158
Favori
1.647.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BİZ BEKO 6 KİLO 1000 DEVİR Ç.MAKİNESİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ SİZCE NASIL? ÖZELLİKLE GÜRCAN ABİNİN YORUMUNU MERAK EDİYORUM
  • BOSCH ; ÇOK MEMNUNUM
  • Arçelik 2100,Bosch Wmv 1600,Vestel Vilma 600dd ve Blomberg 7kg 1600dd makinalarımız var.

-2100 kaya gibi,teknolojisi çok eskidiysede 25 yıldır kullanıyoruz,hala ayakta!

-Bosch Arçelik 2100 den geri kalmıyor,çok sağlam.

-Vestel 2 sene önce 250YTL ye alındı,öğrenci olan kardeşim için oldukca iyi ancak ilk çıkan Vilma ların su kaçırma-yürüme gibi şikayetleri var.

-Blomberg oldukca modern ve yüksek verimli bir cihaz ancak Arçelik in kalite standartları amortisörlerde kendini ilk aylarda belli etmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 24 Aralık 2007; 18:10:27 >

• arçelik 2100 ler siemens lisansı ile üretilmişti.
    quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Arçelik 2100,Bosch Wmv 1600,Vestel Vilma 600dd ve Blomberg 7kg 1600dd makinalarımız var.

-2100 kaya gibi,teknolojisi çok eskidiysede 25 yıldır kullanıyoruz,hala ayakta!

-Bosch Arçelik 2100 den geri kalmıyor,çok sağlam.

-Vestel 2 sene önce 250YTL ye alındı,öğrenci olan kardeşim için oldukca iyi ancak ilk çıkan Vilma ların su kaçırma-yürüme gibi şikayetleri var.

-Blomberg oldukca modern ve yüksek verimli bir cihaz ancak Arçelik in kalite standartları amortisörlerde kendini ilk aylarda belli etmişti.

• Madem esmerce arkadaşım yorum yapmış ben de yapayım.Bizim evde de Siemens'in yerli montaj WM54060TR modeli var.İlk çıkan 6 kg seri.Siwamat XL

Olumlu yanları:
    -Temizleme ve durulama performansı oldukça yüksek.
    -İçinde kazan çok sallansa bile bunu şaseye kesinlikle yansıtmıyor.Yani makinenin titreşimi çok az.Kazan sallanınca amortisör ve yaylardan kesinlikle ses çıkmıyor.
    -Dengesiz yükleri toparlamada başarılı.Hemen hemen her zaman ilk denemede toparlayıp sıkıyor.Tek parça çamaşırları ise 2-3 toparlamayla dağıtabiliyor.
    -Sıkma sırasında sessiz olduğu söylenebilir.İçi boşken ve doluykenki sesi çok yakın.
    -Malzeme kalitesi oldukça tatmin edici.Tasarım sade ve hoş.Kesinlikle paslanma yok.
    -Fazla köpüğü algılayarak zaman zaman ek durulamayı otomatik devreye sokması da ince bir ayrıntı

Olumsuz yanları:
    -Pompa motoru biraz gürültülü.Bazen uğuldama yapıyor.
    -Durulama arasındaki sıkmaları iptal edilemiyor.Ondan dolayı sıkma istemiyorsam mecburen hassas programı açıyorum.
    -Plastik parçalarında az da olsa sararma oldu 6 sene içinde.Bunu da mutfakta durmasına ve sürekli güneş ışığı yemesine bağlıyorum.
    -Makine program ortasında durdurulamıyor,programın iptal edilmesi gerek.Yeni modellerde bunu çözdüler gerçi.
    -Yıkama aşamalarını göstermiyor ama zaten göstermesine gerek yok ben hangi aşamada olduğunu anlıyorum:) Hazır-Çalışıyor-Bitti lambaları var.
    -Ön yıkama sadece bir programda var.Bu bence sorun değil ama 90 derecelik programda da olsa iyi olurdu.

Ve en önemlisi 7. senesine girmesine rağmen çok şükür bir sorun çıkarmadı.Seviyorum yani makinemi:)

• herkese merhaba,
    ben özellikle yorgan yıkamak için bir çamaşır makinesi almak istiyorum, alerjim nedeniyle bu çok gerekli. ama elbette yorgan yıkayabilmesinin yanısıra diğer özelliklerinin de iyi ve kaliteli olmasını istiyorum. samsung ve aristonun yorgan yıkayabilen modelleri var bildiğim kadarıyla. alacağım makine kurutmalı da olabilir. bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. :)
  • en güzel bosch

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi queresma_tik -- 17 Ocak 2008; 8:26:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: pink_white

herkese merhaba,
    ben özellikle yorgan yıkamak için bir çamaşır makinesi almak istiyorum, alerjim nedeniyle bu çok gerekli. ama elbette yorgan yıkayabilmesinin yanısıra diğer özelliklerinin de iyi ve kaliteli olmasını istiyorum. samsung ve aristonun yorgan yıkayabilen modelleri var bildiğim kadarıyla. alacağım makine kurutmalı da olabilir. bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. :)

Merhaba.
    Aristron'u kalitesi düşük olduğundan kesinlikle önermem.Zaten 7,5kg olsa da tamburu pek büyük değil.
    Samsung'un da performansı pek yüksek değil.
    Yerinizde olsam aşağıdaki ürünleri tercih ederdim.İkisi de Alman malıdır ve kaliteleri tartışılmaz.Fırçasız motor olduğundan ses seviyeleri düşük.Malzeme kalitesi çok iyi.Ama bütçenizi aşar mı bilemem.
    Eğer aşıyorsa Bosch/Siemens S serisini öneririm.Bunlarda yorgan programı olmasa da 65lt tambur hacmi olduğundan yorganlar rahatlıkla hassas programda yıkanabilir.Ayrıca kapasiteleri 1-9kg(ve 1-8kg) arasıdır.Kg başına elektrik-su tüketimi ve program süresi hesaplaması yaparlar.
    Whirlpool'u öncelikli öneririm.Şahane bir makine.

http://www.vestelkonsept.com/?title=whirlpool_awm_8900_9_kg__a__enerji&b=94112/564
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155121&productid=mtboschwbb24750eu

S serisi:

9kg makinelerin boyutları normal çamaşır makinesinden daha büyüktür.Ancak S serisi normal ölçülerdedir.
    S serisi 8kg olması dezavatajının yanında 9kg makinelerde olmayan birçok özelliğe sahip.(leke programı,çamaşır tartma ve deterjan önerme,15 dakikada 2kg çamaşır yıkama gibi)

• quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

herkese merhaba,

Merhaba.
    Aristron'u kalitesi düşük olduğundan kesinlikle önermem.Zaten 7,5kg olsa da tamburu pek büyük değil.
    Samsung'un da performansı pek yüksek değil.
    Yerinizde olsam aşağıdaki ürünleri tercih ederdim.İkisi de Alman malıdır ve kaliteleri tartışılmaz.Fırçasız motor olduğundan ses seviyeleri düşük.Malzeme kalitesi çok iyi.Ama bütçenizi aşar mı bilemem.
    Eğer aşıyorsa Bosch/Siemens S serisini öneririm.Bunlarda yorgan programı olmasa da 65lt tambur hacmi olduğundan yorganlar rahatlıkla hassas programda yıkanabilir.Ayrıca kapasiteleri 1-9kg(ve 1-8kg) arasıdır.Kg başına elektrik-su tüketimi ve program süresi hesaplaması yaparlar.
    Whirlpool'u öncelikli öneririm.Şahane bir makine.

http://www.vestelkonsept.com/?title=whirlpool_awm_8900_9_kg__a__enerji&b=94112/564
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155121&productid=mtboschwbb24750eu

S serisi:

9kg makinelerin boyutları normal çamaşır makinesinden daha büyüktür.Ancak S serisi normal ölçülerdedir.
    S serisi 8kg olması dezavatajının yanında 9kg makinelerde olmayan birçok özelliğe sahip.(leke programı,çamaşır tartma ve deterjan önerme,15 dakikada 2kg çamaşır yıkama gibi)

Katılıyorum 3 aydır Whirlpool kullanıyorum sonderece güzel yıkıyor sessiz ve kullanışlı bir makine.

• Arkadaşlar 8 kilo makinelerde yorgan yıkamaya kalkmayın son hüsran olur,önce bu program yok ve kapasite yeterli gelmiyor,bu hem makineye zarar hemde sıkış tepiş dolduralan yorgan iyi yıkanmıyor,eger yorganınız pazar malı degilse zaten makineye girmesi zor
  • sevgili arkadaslar candogan62, garaser, e.b.a.i,
    oncelikle gosterdiginiz ilgiye cok tesekkur ederim. ben aristonun yorgan programı oldugu için tamburunun genis oldugunu dusunmustum. (ARISTON Aqualtis AQXXL 109) bu urunu gordugum magazadaki satici ithal oldugunu soylemisti. samsungun da WD 6122 CKS modelindeki deterjansiz airwash yikama teknolojisi ve nano silver dezenfekte ozelligi alerjik astimim nedeniyle dikkatimi cekmisti. tabii 10kg kapasitesi ve ayni zamanda kurutma makinesi olarak da kullanilabiliyor olmasi bana gore avantaj.
    whirlpool makine gercekten cok uygun gorunuyor. yorgan programindan sozedilmemis ama sanirim kapasitesi yeterlidir. yine de samsungun yukarida sozettigim modeliyle karsilastirmanizi rica ediyorum mumkunse.. saglik durumum nedeniyle butceyi fazla dusunmeden oneri yapabilirsiniz..
    sevgili queresma_tik bosch un hangi modelini onerdiginizi de belirtirseniz sevinirim.
    ilgili linkler
    www.egemende.com
    Egemen Elektrikli Ev Aletleri Pazarlama A.Ş.
    http://www.egemende.com/urdet.php?uid=3305&kid=40

http://www.topbascarsi.com.tr/market/product.php?productid=17074
    simdiden tesekkurler ve sevgiler..

• Sayın
    pink_white

size daha uygun daha kullanışlı bir teklif;

çamaşır makinesi için bunu inceleyin yüksek devirde sıkma kurutma makinesindeki elektrik sarfiyatını düşürecektir,

kurutma makinesi içinde bunu seçin daha kaliteli ve içinden çamaşır çıkar yarısını ayır yarısını sık ,sonra yarısını gene sıkla ugraşma ve alırı elektrik faturası ile ugraş yapmayacaksınız,

elektrolux markasında ikinci ürüne %50 indirim var genede sıkı pazarlık edin,bu ürünleri alın asla pişman olmayacaksınız

EWF 16981 W TİME MANAGER-çamaşır makinesi:1.679.40/9
    EDI 96150 W Iron Aid-kurutma makinesi:2.185.20/9

dedigim gigi indirim var sizde pazarlık edin o samsungdan daha iyi fiyata bile alabilirsiniz

eger yorgan yıkamayı illa istiyorsanız;
    http://www.whirlpool.com.tr/TR/urun_detay.aspx?uid=20212327&lgid=15

NOT:aristonuda ölünceye kadar unutun,aşırı derecede kalitesizdir,o makine yorgan falan zor yıkar tamburu 2 kişilik yorgan alamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.b.a.i -- 20 Ocak 2008; 22:36:24 >

• bosch siemens in s serisi ilgili buldugum bir linki de paylasayim.
    www.evdose.com
    EvDöşe - Beyaz Eşya - Çamaşır makinem her şeyi yıkasın...
    http://www.evdose.com/tur/elektronik/beyaz_esya/elebey0088.html

buradaki yazidan bir alinti:
    "OutdoorPlus programında çamaşır, makineden çıkartıldığında üzerinde deterjan kalmıyor ve etrafa su saçılması engelleniyor. Bu programın bir diğer avantajı da bir kilo spor kıyafetin "emprinyelenmesi" yani su geçirmez hale getirilmesi. Sadece Siemens çamaşır makinelerinde bulunan bu işlemin gerçekleşebilmesi için emprinyeleme özel sıvısının çamaşır makinesinin yumuşatıcı haznesine konması gerekiyor.."
    gercekten bu ozellik turkiyede satilan modellerde var mi acaba? bir de siemens WM16S740OE mi yoksa siemens WM12S760TR mi daha iyi sizce?

• sevgili e.b.a.i,
    cok tesekkur ederim. evet mutlaka yorgan yikamam gerekiyor, hatta ikinci bir makine alacak olmamin tek nedeni bu. yoksa biz evde mevcut bosch makineden cok ama cok memnunuz. yorgan yikamak icin alacagim icin extra ozellik olarak deterjansiz yıkama, nano silver dezenfekte, kurutma vs gibi ozellikler bana cazip geliyor. kurutma icin ayri makine alirsam koyacak yer yok zaten.
    umarim dogru bir karar verebilirim.
    sevgiler..
  • quote:

bosch siemens in s serisi ilgili buldugum bir linki de paylasayim.
    www.evdose.com

buradaki yazidan bir alinti:
    "OutdoorPlus programında çamaşır, makineden çıkartıldığında üzerinde deterjan kalmıyor ve etrafa su saçılması engelleniyor. Bu programın bir diğer avantajı da bir kilo spor kıyafetin "emprinyelenmesi" yani su geçirmez hale getirilmesi. Sadece Siemens çamaşır makinelerinde bulunan bu işlemin gerçekleşebilmesi için emprinyeleme özel sıvısının çamaşır makinesinin yumuşatıcı haznesine konması gerekiyor.."
    gercekten bu ozellik turkiyede satilan modellerde var mi acaba? bir de siemens WM16S740OE mi yoksa siemens WM12S760TR mi daha iyi sizce?

benim bildigim IQ modelinde var ve bu makine süper güzel sessiz 1600-1800 devirde sıkma yapıyor asla sesinde şikatçi olmuyorsunuz,

bir de o empreyelenmeyi acaba servisler biliyormu babam 8 kere servis çagırdı,30 kere telefon etti istanbula kadar ama anlayan yok hattta duyanda yokmuş,o ne abi diyorlarvede o deterjanı bulmakda zor eger bulan varsa şurada desin alacagız,çok o programı kullanmasakda

www.siemensevaletleri.com
    Siemens Ev Aletleri: Teknoloji tasarımla buluştu
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=WIQ1833EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2308_22%253d1%2629%3d1%2628%3d26%253d2308

bunlardada varmış;

www.evdose.com

www.siemensevaletleri.com
    Siemens Ev Aletleri: Teknoloji tasarımla buluştu
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=WM16S740OE&28=7%3d1%269%3d26%253d2306_22%253d1%2629%3d1%2628%3d26%253d2306

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.b.a.i -- 20 Ocak 2008; 23:24:50 >

• peki tamam outdoor plus ozelligi de harika :) ama yorgan yıkayabilecek miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: e.b.a.i

Arkadaşlar 8 kilo makinelerde yorgan yıkamaya kalkmayın son hüsran olur,önce bu program yok ve kapasite yeterli gelmiyor,bu hem makineye zarar hemde sıkış tepiş dolduralan yorgan iyi yıkanmıyor,eger yorganınız pazar malı degilse zaten makineye girmesi zor

Bende 7kg Blomberg var iki kişilik silikon yorganlarımızı sürekli yıkıyoruz sonuç her seferinde tek kelime ile mükemmel oluyor.
    Yorganı enine katlıyorum (askerdeki katlama stili gibi) sonra bir ucundan tutup rulo haline getiriyorum,hem makinaya çok rahat giriyor hemde dengesiz yük oluşmuyor.

Ama daha kalın ya da çok ağır yorganımız olsa yıkayamazdık o ayrı.
  • bu katlama stilini ogrenmek icin once cinsiyet degistirip askere mi gitmeliyim ;)
  • blomberg çamasir makinelerini nette bulamadim, sadece bekonun sayfasinda ankastre bir urunden sozediliyor. solo makinelerini nerede bulurum ya da siz nereden aldınız esmerce?
  • Kusura bakmayın isminize dikkat etmemiştim!!

Katlama stili; yorganı bir yanından ortasına kadar,diğer yanındanda ortasına kadar katlıyorsunuz sonra katladığınız sağ ve sol kısımları üst üste getirip yorganı ince ve uzun haliyle bir ucundan yuvarlamaya başlayarak rulo haline getiriyorsunuz..

Anlatmakla biraz zor gibi,askerde gördüğü halde hemen anlayamayanlar olduğuna göre!

Blomberg Almanya da az ama vasat üzeri kalitede üretimler yapan tasarımları ve ekonomik yönüyle ödüller alan bir firmaydı,Arçelik tarafından satın alındı ancak Türkiye de beklenilen satış değerlerini yakalayamayınca bazı ürünlerinin satışına son verildi.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.