Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.421
Cevap
158
Favori
1.648.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: rfuysen

Arkadaşlar bende aşağıda linkini verdiğim makineden aldım..
    Akmapanya vardı 270 Ytl fiyata aldım bu makineyi..Tabi yanında buzdolabı aldığım için böyle bir fiyat verildi..
    Görüşlerinz nelerdir sizce..Fiyat performans bakımından naısl diyorsunuz.. Normal samsung modellerinden eksiği silver nano. Bunu bilerek aldım..
    Diğer konularda bilgi verirseniz sevinirim..
    Teşekkürler..

Acaba az çamaşır yıkamada,örnek 1-2 kilo yünlü yıkamada sıkmaya geçince denge problemi yaşıyormusunuz,ben bunu yaşayan arkadaşların oldugunu gördüm ve çogu bu makineleri geri verdi o yüzden,sadece 10-12 kiloluk olanlarının mükemmel oldugunu duydum,bizde şu sıralar makineyi degiştirmeyi düşünüyoruz,forumdan okudugumuz kadarıyla IQ serisi harika diyorlar ama baya pahalı,babamsa ona meyilli,almışken bir kere alayım diyor,arkadaşlarda gördük IQ bencee süper sessiz bir şeydi

• quote:

Orjinalden alıntı: gelen-dost

quote:

Akmapanya vardı 270 Ytl fiyata aldım bu makineyi..Tabi yanında buzdolabı aldığım için böyle bir fiyat verildi..
    Görüşlerinz nelerdir sizce..Fiyat performans bakımından naısl diyorsunuz.. Normal samsung modellerinden eksiği silver nano. Bunu bilerek aldım..
    Teşekkürler..

Acaba az çamaşır yıkamada,örnek 1-2 kilo yünlü yıkamada sıkmaya geçince denge problemi yaşıyormusunuz,ben bunu yaşayan arkadaşların oldugunu gördüm ve çogu bu makineleri geri verdi o yüzden,sadece 10-12 kiloluk olanlarının mükemmel oldugunu duydum,bizde şu sıralar makineyi degiştirmeyi düşünüyoruz,forumdan okudugumuz kadarıyla IQ serisi harika diyorlar ama baya pahalı,babamsa ona meyilli,almışken bir kere alayım diyor,arkadaşlarda gördük IQ bencee süper sessiz bir şeydi

Makineyi tavsiye üzerine aldık.. Geçen sene evlenen bir arkadaşımız tavsiye etti bana..
    Makinenin performansı konusunda çok memnunmuş.. Ondan dolayı hiç düşünmeden aldım bende.
    Almadan öncede arkadaşa, gittim nasıl yıkıyor ses düzeyi konusunda nasıl bir durumu var diye baktım..
    Maşallah diyeyim ses diye birşey duyamadım..Ayrıca gözle görülebilir bir denge sorununun olduğunu farkedemedim..Bunları belirtebilirim sana..
    Birde nerede okudum hatırlamıyorum ama sanırım, belirttiğim samsung makinenin amortisör sistemi diğerlerinden daha farklıymış bu nedenle sessiz çalışıyormuş..Ama ben makine seçimimi buna göre değil yukarıda belirttiğim gibi arkadaşımda birebir gözleyerek aldım..Daha kullanmadım inşallah bende aynı şekilde problem yaşamam.. Yardımcı olabildiysem ne mutlu..

• Arkadaşlar merhaba,
    Bizde 15 yıldır kullanmış olduğumuz, Arçelik ful otomatik 2200 model çamaşır makinemize veda ederek,
    Buradaki yorum ve tavsiyeleride dikkate alarak,
    Bosch WAS 24760 model 8 kg, 1200 devir çamaşır makinesi aldık.
    Tercih sebebimiz,
    sessiz, 8 kg, 1200 devir, 15 dakikalık kısa program, çalışma ertelemesi, çamaşır miktarına göre su,enerji ve deterjan tasarrufu, deterjan gözünü yıkaması ve tanımlı leke çıkarma özelliği idi.

Servis elemanının 10 dakikalık bilgilendirmesinden sonra, ilk çamşır için kullanım kulavuzunu okuma ihtiyacı hissettik.
    Bukadar özellikleri olan bir makinede, kullanım kulavuzu çok basit ve yetersiz kalmış.

sessizlik konusunda eski makinamızla çok büyük farklar hissemedik,
    Yük dengelemesi iyi ve sıkması bayağı sessiz.

Çamaşır miktarını algılama ve buna göre bugünlerde çok kıymetli olan su,enerji ve deterjan miktarını ayarlaması harika, ancak çamaşır miktarını tam olarak algılayamıyor.
    Denemek için 4 kg ve 6 kg ve 8 kg ağırlıkları makineye koyduğumda, ekranda bu miktarların dışında ağırlıklar belirtiyor, mesela 8 kg çamaşır koyduğunuzda ağırlığı 5-6 kg olarak algılıyor, 8 kg geçince ancak 10-12 kg'da fazla yük ikazı veriyor. bu konuyu yetkililerle görüşüp çözmeye çalışacağım.
    Candoğan bey ve diğer arkadaşların bu konudaki bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.
    Bana göre 10-15 yıl kullanılacak makine, özelliklerini kullanabileceğiniz, en üst düzeyde ve sessiz bir makine almanızdır.
    Sağlıcakla kalmanız dileğiyle,

Orhan-İstanbul

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gelen-dost

quote:

Teşekkürler..

Makineyi tavsiye üzerine aldık.. Geçen sene evlenen bir arkadaşımız tavsiye etti bana..
    Makinenin performansı konusunda çok memnunmuş.. Ondan dolayı hiç düşünmeden aldım bende.
    Almadan öncede arkadaşa, gittim nasıl yıkıyor ses düzeyi konusunda nasıl bir durumu var diye baktım..
    Maşallah diyeyim ses diye birşey duyamadım..Ayrıca gözle görülebilir bir denge sorununun olduğunu farkedemedim..Bunları belirtebilirim sana..
    Birde nerede okudum hatırlamıyorum ama sanırım, belirttiğim samsung makinenin amortisör sistemi diğerlerinden daha farklıymış bu nedenle sessiz çalışıyormuş..Ama ben makine seçimimi buna göre değil yukarıda belirttiğim gibi arkadaşımda birebir gözleyerek aldım..Daha kullanmadım inşallah bende aynı şekilde problem yaşamam.. Yardımcı olabildiysem ne mutlu..

Sağolasın,bende ses olacagına inanmıyorumda sadece az çamaşır yıkamak gerektiren,perde,yünlü,narin gibi programlarda 1-2 kilo çamaşır yıkandıgında sorunlarla karşılaşmıştı arkadaşlar,inşallah sizde bu sorunlar çıkamaz,güle güle kullanın.

• quote:

Orjinalden alıntı: onurcanber

Arkadaşlar merhaba,
    Bizde 15 yıldır kullanmış olduğumuz, Arçelik ful otomatik 2200 model çamaşır makinemize veda ederek,
    Buradaki yorum ve tavsiyeleride dikkate alarak,
    Bosch WAS 24760 model 8 kg, 1200 devir çamaşır makinesi aldık.
    Tercih sebebimiz,
    sessiz, 8 kg, 1200 devir, 15 dakikalık kısa program, çalışma ertelemesi, çamaşır miktarına göre su,enerji ve deterjan tasarrufu, deterjan gözünü yıkaması ve tanımlı leke çıkarma özelliği idi.

Servis elemanının 10 dakikalık bilgilendirmesinden sonra, ilk çamşır için kullanım kulavuzunu okuma ihtiyacı hissettik.
    Bukadar özellikleri olan bir makinede, kullanım kulavuzu çok basit ve yetersiz kalmış.

sessizlik konusunda eski makinamızla çok büyük farklar hissemedik,
    Yük dengelemesi iyi ve sıkması bayağı sessiz.

Çamaşır miktarını algılama ve buna göre bugünlerde çok kıymetli olan su,enerji ve deterjan miktarını ayarlaması harika, ancak çamaşır miktarını tam olarak algılayamıyor.
    Denemek için 4 kg ve 6 kg ve 8 kg ağırlıkları makineye koyduğumda, ekranda bu miktarların dışında ağırlıklar belirtiyor, mesela 8 kg çamaşır koyduğunuzda ağırlığı 5-6 kg olarak algılıyor, 8 kg geçince ancak 10-12 kg'da fazla yük ikazı veriyor. bu konuyu yetkililerle görüşüp çözmeye çalışacağım.
    Candoğan bey ve diğer arkadaşların bu konudaki bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.
    Bana göre 10-15 yıl kullanılacak makine, özelliklerini kullanabileceğiniz, en üst düzeyde ve sessiz bir makine almanızdır.
    Sağlıcakla kalmanız dileğiyle,

Orhan-İstanbul

Eger sorunsuz çamaşır makinesi almak sitiyorsanız aşagıdaki makinetyi alacaktınız,o makinede o sorunlar var,

www.siemensevaletleri.com
    Siemens Ev Aletleri: Teknoloji tasarımla buluştu
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=WIQ1833EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2308_22%253d1%2629%3d1%2628%3d26%253d2308

yada en kötü ihtimalle bunu

www.siemensevaletleri.com
    Siemens Ev Aletleri: Teknoloji tasarımla buluştu
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=WM16S740OE&28=7%3d1%269%3d26%253d2306_22%253d1%2629%3d1%2628%3d26%253d2306

ama ilk veridigm makine efsane bir makinedir,artık zor bulunuyor,her özelligi özel tasaralanmıştır,

• Denedikten sonrada burada deneyimlerimi belirtirim..
    Umarım sorunsuz olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berran

Merhaba;
    Electrolux EWN 1020 yada EWF 8020 hakkında düşüncelerinizi öğrenmek isterim, satın almak için tavsiye edilir ürünler midir ? teşekkürler...

Merhaba. EWN 1020 bildiğim kadarıyla üretimden kalkmış bir model. Beğendiğiniz diğer model ise klasik özelliklere sahip bir makinedir. Fiyatı uygunsa düşünülebilir. Bunu yanında, aşağıdaki modelleri de inceleyebilirsiniz.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155121&productid=mtsiewm06a160tr
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155121&productid=mtboschwaa16160
    http://www.profilo.com.tr/urun.asp?strUrunAdi=CM0800KTR&intCategoryId=8

• @rfuysen: Makinenizi güle güle kullanın. Ben de evimde 8 senedir Samsung malı olan Vestel marka çamaşır makinesi kullanıyorum. Bir problem olmadı şimdiye kadar çok şükür, umarım bu saatten sonra da olmaz. Kullandıktan sonra görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
  • Merhaba arkadaşlar

Ben şu sıralar fiyat açısından yeni evli bir çifte uyacak uygunlukta ama kalite açısındanda çok sırıtmayan bir makina arıyorum. 500-800 YTL arası bir makina alma niyetindeyim. İnşallah uygun birşey önereceksiniz. KG kapasitesi çok önemli değil, önemli olan kısa yıkama programı ve diğer kullanım artılarının olması benim için.
    Bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum

Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: afacan!

@rfuysen: Makinenizi güle güle kullanın. Ben de evimde 8 senedir Samsung malı olan Vestel marka çamaşır makinesi kullanıyorum. Bir problem olmadı şimdiye kadar çok şükür, umarım bu saatten sonra da olmaz. Kullandıktan sonra görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.

Sayın afacan,
    iyi dileklerinizden ötürü teşekkür ederim..
    Umarım sizin gibi bende sorunsuz uzun yıllar bu makineyi kullanırım..
    Bu dileğim yeni beyaz eşya alacak tüm arkadaşlar için geçerlidir.
    Herkes aldığı üründe en fazla faydayı sağlar inşallah.
    Saygılarımla..
  • Bosch logixx was 24760 modeli ile miele w1512 kıyaslarsak hangisini tercih etmeliyiz?

Bosch un kapasitesi 8 kg ve ilginç özellikleri var , Miele 5 kg fakat çok kaliteli olduğu söyleniyor.

Bosch daki donukmatik tuşların ve lcd ekranın zaman içinde bozulması kolaymıdır? Miele daha az teferruatlı daha güven verici gibi.
  • Selamlar,
    Kaçınılmaz olarak emektar arçelik 2200 makinamı emekli etmek günü geldi çattı, forumda arkadaşların yazdıkları, dostların tavsiyeleri ve kendi yaptığım araştırmalar sonucunda listemi bir miktar daraltmayı başardım, aşağıdaki makinalar hakkındaki fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi öğrenmek çok işime yarayacak.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
    saygılar

BOSCH WAE 20461 TR 1.000 YTL
    SAMSUNG WF-B125AV 1.100 YTL
    ARÇELİK 7103 SJ 1.050 YTL
    VESTEL Intraton 1200 T 850 YTL
    PROFİLO CM 1000 CTR 860 YTL

Birinci tercihim BOSCH aslında ama SAMSUNG'daki SILVER NANO teknolojiside epey cezbedici gibi, vestelde özelliklerine göre iyi bir fiyat verdi sanki ama firmanın çamaşır makinalarında ne derece başarılı olduğunu hiç bilemiyorum.

Aklımı kurcalıyan bir meselede yorgan yıkama olayı idi aslında. Ancak bu makinaların hiçbirinde yorgan yıkamak mümkün olmıyacak gibi, acaba aramızda mesela yataşın CLIMARELLE ve DACRON 95 tarzı çift kişilik yorganlarını bu ebatta kazanı olan makinalarada yıkamayı denemiş ve daha önemlisi iyi sonuç almış olan varmı ?

• quote:

Orjinalden alıntı: sertuyn

Selamlar,
    Kaçınılmaz olarak emektar arçelik 2200 makinamı emekli etmek günü geldi çattı, forumda arkadaşların yazdıkları, dostların tavsiyeleri ve kendi yaptığım araştırmalar sonucunda listemi bir miktar daraltmayı başardım, aşağıdaki makinalar hakkındaki fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi öğrenmek çok işime yarayacak.

saygılar

Birinci tercihim BOSCH aslında ama SAMSUNG'daki SILVER NANO teknolojiside epey cezbedici gibi, vestelde özelliklerine göre iyi bir fiyat verdi sanki ama firmanın çamaşır makinalarında ne derece başarılı olduğunu hiç bilemiyorum.

Aklımı kurcalıyan bir meselede yorgan yıkama olayı idi aslında. Ancak bu makinaların hiçbirinde yorgan yıkamak mümkün olmıyacak gibi, acaba aramızda mesela yataşın CLIMARELLE ve DACRON 95 tarzı çift kişilik yorganlarını bu ebatta kazanı olan makinalarada yıkamayı denemiş ve daha önemlisi iyi sonuç almış olan varmı ?

Bana sorarsanız tercih sırası:
    Profilo>Bosch>Samsung>Arçelik>Vestel şeklinde olmalı.
    Arayışlarınıza göre Whirlpool'un aşağıdaki modelini de öneririm.İtalyan malıdır.

Arçelik ve Vestel'in kalitesi düşüktür.Smasung da Aplus enerji sınıfı değildir.Vestel'i direkt eleyin.Arçelik'i de en sona bırakın derim.
    Bosch ile Profilo birkaç program farkı dışında tamamen aynı makineler.Kalite farkı yok,ondan Bosch'a boşuna para vermeyin derim.
    Kısacası Whirlpool ile Profilo arasında tercih yapmanız tavsiyemdir.
    http://www.vestelkonsept.com/?title=whirlpool_awo_9561_6_kg_&b=94112/561

• quote:

Orjinalden alıntı: mendini

Bosch logixx was 24760 modeli ile miele w1512 kıyaslarsak hangisini tercih etmeliyiz?

Bosch un kapasitesi 8 kg ve ilginç özellikleri var , Miele 5 kg fakat çok kaliteli olduğu söyleniyor.

Bosch daki donukmatik tuşların ve lcd ekranın zaman içinde bozulması kolaymıdır? Miele daha az teferruatlı daha güven verici gibi.

Bu tür cihazlardaki elektronik aksam ekran olsa da olmasa da benzerdir.Bosch'ta bu konuda sorun çıkmaz.Ama Miele daha kalitelidir.Bosch 15-20 yıl dayansa Miele 20-30yıl dayanır.
    Bosch da elbette özellik olarak oldukça önde.
    Yani daha üstün kalite mi,daha üstün özellikler mi?Buna karar vermek gerek.
    İkisi de Alman malı ve oldukça kaliteli cihazlardır.Hangisini seçerseniz iyi yani.
    Ben olsam Bosch alırdım.

• sayın ustalara ankaradan selamlar,

yaklasık 15 yıldır kullandıgımız bosch wfm 3030 model makınamız omrunu bıtırdı..

yaptıgım arastırma sonucunda ;
    WAE 20461 860 YTL pesın yada
    WAS 20360 980 YTL pesın seklınde dusunuyorum..

ıkısı arasında kararsız kaldım..
    ses duzeyı, kullanım kolaylıkları vs ....
    yardımcı olmanızı rıca edıyorum..
    sımdıden tesekkurler...
  • Birinde Bosch var. Haznesi küçük olduğu için çamaşırları çok kırıştırıyor. Bunun dışında memnunum.
    Diğerinde 14 yıllık bir Arçelik var. Memnunum.
    Annemde de 13 yıllık bir Alman Bosch var, kimi arızaları oldu ama hala çok iyi yıkıyor. Bosch servisi bu makinelerden kalmadı, değerini bilin diyormuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Bosch logixx was 24760 modeli ile miele w1512 kıyaslarsak hangisini tercih etmeliyiz?

Bu tür cihazlardaki elektronik aksam ekran olsa da olmasa da benzerdir.Bosch'ta bu konuda sorun çıkmaz.Ama Miele daha kalitelidir.Bosch 15-20 yıl dayansa Miele 20-30yıl dayanır.
    İkisi de Alman malı ve oldukça kaliteli cihazlardır.Hangisini seçerseniz iyi yani.
    Ben olsam Bosch alırdım.

Teşekkür ederim Bosch u aldık fakat gönlüm Mieleden yanaydı , kapasitesi biraz daha fazla olsaydı onu alacaktık.

• quote:

quote:

quote:

Ben olsam Bosch alırdım.

Teşekkür ederim Bosch u aldık fakat gönlüm Mieleden yanaydı , kapasitesi biraz daha fazla olsaydı onu alacaktık.

Güle güle kullanın. Bence de Bosch almakla iyi etmişsiniz. 5 kg kapasiteli bir makineye o kadar para vermek mantıklı değil. Sağlamlık konusunda tamam ama, bir makine de 20-25 sene kullanılmaz ki? Teknoloji gün günden değişiyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sertuyn

Selamlar,

saygılar

Bana sorarsanız tercih sırası:
    Profilo>Bosch>Samsung>Arçelik>Vestel şeklinde olmalı.
    Arayışlarınıza göre Whirlpool'un aşağıdaki modelini de öneririm.İtalyan malıdır.

Arçelik ve Vestel'in kalitesi düşüktür.Smasung da Aplus enerji sınıfı değildir.Vestel'i direkt eleyin.Arçelik'i de en sona bırakın derim.
    Bosch ile Profilo birkaç program farkı dışında tamamen aynı makineler.Kalite farkı yok,ondan Bosch'a boşuna para vermeyin derim.
    Kısacası Whirlpool ile Profilo arasında tercih yapmanız tavsiyemdir.
    http://www.vestelkonsept.com/?title=whirlpool_awo_9561_6_kg_&b=94112/561

Selamlar, kusura bakmayın 1-2 gündür makinanın başına oturma fırsatı bulamadım cevap gecikti...

Öncelikle değerlendirmeleriniz için çok teşekkürler,

Bende tercih olarak bosch>profil<samsung şeklinde bir sıralamada karar kılmıştım aslında, birde Siemens WM10E461TR var ama o da göstergeler ve kontrol paneli hariç bosch ile aynı makina sanırım ayrıca bosch'un siemens'e göre elektrik tüketiminde bir üstünlüğü var gibi 1.19kWh vs. 1.00kWh

Yalnız bir, iki konu kafamı karıştırdı, firmaların kendi sitelerinde açıkladıkları değerleri incelediğimde Samsung'un verimlilik noktasında(sıkma verimliliği) bosch ve profiloyu geride bırakıp (her ikiside C görünüyor) B değeri aldığı görülüyor, bu 1200 devir olmasından dolayı verilen bir performans değerimi yoksa elektirik tüketimindeki tutumluluğu ile ilgili bir değerlendirme mi ? Ayrıca Samsung'a ait verilerde enerji tüketimi 1.14kWh olarak görünüyor yani siemens WM10E461TR den daha iyi gibi...birde samsung'un yıkama kapasitesi 6kg görünüyor ama kazan hacimlerine bakıldığında Bosch 55 lt, Samsung 54 lt acaba bu 1 kg lik fark kullanılan motorun gücündenmi kaynaklanıyor ? Bu enerji tüketim değeri, Bosch ile hemen hemen aynı kazan boyutu, 1200 devir oluşu ve en önemlisi Silver Nano teknolojisi ile Samsung açıkçası çok esaslı bir alternatif gibi görünüyor (forumda biryerlerde okuduğumu hatırladığım çamaşırları doğrama yeteneği göz ardı edilirse tabii )

Birde estetik açıdan BOSCH WAE20461TR benim gözüme ençok hitap eden makina, acaba bu digital paneller zamanla problem çıkarıyormu ?

Sağanak şeklinde gelen sorularım için kusura bakmazsınız umarım

Tekrar çok teşekkürler

• ayrıca bosch'un siemens'e göre elektrik tüketiminde bir üstünlüğü var gibi 1.19kWh vs. 1.00kWh
    1,00 kwh yanlış yazılmış bir değer,iki cihazın da tüketimi 1,19kw'dır

Yalnız bir, iki konu kafamı karıştırdı, firmaların kendi sitelerinde açıkladıkları değerleri incelediğimde Samsung'un verimlilik noktasında(sıkma verimliliği) bosch ve profiloyu geride bırakıp (her ikiside C görünüyor) B değeri aldığı görülüyor, bu 1200 devir olmasından dolayı verilen bir performans değerimi yoksa elektirik tüketimindeki tutumluluğu ile ilgili bir değerlendirme mi ?
    Sıkma performansı değerinin enerji tüketimi ile ilgisi yoktur.Yani dediğiniz gibi 1200 devirli olduğu için B sınıfı sıkma yapar.İstisnalar hariç 1600 devir A, 1200-1400 B, 1000C, 800 D sınıfıdır.Enerji sınıfı elektrik tüketimini,yıkama performansı ne kadar iyi yıkadığını,sıkma performansı ne kadar iyi sıktığını gösterir.

Ayrıca Samsung'a ait verilerde enerji tüketimi 1.14kWh olarak görünüyor yani siemens WM10E461TR den daha iyi gibi...birde samsung'un yıkama kapasitesi 6kg görünüyor ama kazan hacimlerine bakıldığında Bosch 55 lt, Samsung 54 lt acaba bu 1 kg lik fark kullanılan motorun gücündenmi kaynaklanıyor ? Bu enerji tüketim değeri, Bosch ile hemen hemen aynı kazan boyutu, 1200 devir oluşu ve en önemlisi Silver Nano teknolojisi ile Samsung açıkçası çok esaslı bir alternatif gibi görünüyor (forumda biryerlerde okuduğumu hatırladığım çamaşırları doğrama yeteneği göz ardı edilirse tabii )
    Samsung çamaşır amkinesi 6kg yıkarken 1,14 kw harcar,Bosch'un 7 kg modelleri ise 6 kg doldurduğunuzda 1,02kw harcar.Yani Samsung A sınıfı,Bosch Aplus sınıfıdır.Samsung'a göre elektrik tüketiminde %10 daha ekonomiktir.

Kazan hacmi yıkama kapasitesinin bir nebze olsa da direkt göstergesi değildir.Yani Samsung 54lt tamburlu olsa da yıkama süresi,su-enerji tüketimi,motor gücü vs 6kg çamaşır yıkayacak şekilde tasarlanmıştır.Bosch'ta ise bu değerler 7kg yıkayacak şekildedir.Yani tambur hacmi dışında yıkama kapasitesini değiştiren başka etmenler de var.

Samsung'un silver nano özelliği bence en önemli artısı.Bunun dışında da A sınıfı olması,6kg yıkaması ve Bosch'taki kadar kaliteli olmaması,deterjan kutusunun çok küçük olması diğer eksilerinden.Bir de Samsung yanılmıyorsam Çin malı.

Bosch'un artıları da A plus olması,7kg yıkaması,15 dakikada az kirli 2 kg çamaşır yıkaması,çamaşır dağıtmada Samsung'dan daha başarılı olması vs.Eksileri da silver nano gibi mikrop öldüren sistem yok.

Bir de Porfilo Bosch ile 2-3 program haricinde(outdoor,gömlek,sensitive programları gibi)Bosch ile tamamğiyle aynı üründür.Kısacası tercihinizi Samsung ve Profilo arasında yapmanızı öneririm.

Birde estetik açıdan BOSCH WAE20461TR benim gözüme ençok hitap eden makina, acaba bu digital paneller zamanla problem çıkarıyormu ?
    Böyle bir sorun olacağını zannetmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.