Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.424
Cevap
158
Favori
1.648.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamamdır kardeşim inşallah uygun fiyata buluruz alırız
    izmir merkezdeyim servis sorun olmaz herhalde ama siemens bir kademe daha sağlam diyorsan onu tercih ederim
    vw10s230 iş görür sanırım çok teşekkür ederim önerilerin için
    sonuçta bu modelde öle çok rahatısız edici bir ses çıkartmaz herhalde değiilmi birde sanki lcd ekran çok gerekli değil tahminim
    teferruattan korkuorum çunkı sorun riski artıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ninurta -- 20 Haziran 2008; 15:06:04 >
  • Şimdiki makinelerin tamamı elektronik düzenle çalıştığından hepsinde aynı risk var.
    Tabi Siemens'te kullanılan elektronik kart ile Vestel'de kullanılan elektronik kartı aynı kefeye koyamayız. Makinenin hiç ekranı olmasa bile hepsinin içinde elektronik kart var, ekranlılarda devreye sadece ekran ekleniyor.
    Siemens'in 1000 devirli ekranlı yeni bir modeli daha çıktı WM10S760TR olarak. Onu da değerlendirmenizi öneririm. 760 modellerinin 360'lara göre üstünlüğü:

-En çok kullandığınız 2 programı hafızaya kaydederek bir hamlede çalıştırabilme
    -Su bulanıklığını ölçerek durulama programını ayarlama
    -Lekeye özel program değiştirme
    -15dk ve 60dk hızlı yıkama programları.
    -Koyduğunuz çamaşırların ağırlığını gösteren ve deterjan miktarı tavsiye eden sistem.

Kafanızı karıştırdım biraz ama sade model istiyorsanız WM10S360 fazlasıyla iş görür. Yukarıdaki özellikler hoşunuza gittiyse WM10S760TR modelinin de değerlendirirsiniz. Maksat işinize yarayabilecek tüm modellerden haberiniz olsun. İhtiyaçlarınıza tam cevap veren cihazı alın.

• Çok teşekkür ederim şuan 10s360 ve 72650 arasındayım netten uygun fiyat arıyorum
    ama birinci tercihim siemens uygun fiyata bulursam alıcam inşallah
    bi sitede 1300 1400 başka yerde 1200 civarı değişik fiyatlar var
  • İki model için de 950-1100 arası fiyata bulursanız idealdir. Bu aralığı aşıyorsa pahalı. Bayi de spotlara da mutlaka fiyat sorun.
  • merhaba arkadaslar,

dün Samsung WD7704C8C yi aldim. (1340/12 ytl) bugün de deneme şansım oldu. makine eskisine oranla (91 de alınan arcelik2200) çok sesiz. ve beklediğimden de az titreşimi var. estetik acidan da önerdiginiz elektrolux ve siemens e göre daha iyi buldum. tabii bide airwash özelliği var. airwash u kullanmadım ama kurutma özelliğini kullandım. yarım saatlik kurutma programında gömlekleri kurumaya yakın bırakmış fakat ayni yıkamada yer alan el havlular nemliydi. bir yarım saat daha çalıştırdım bu sefer gömlekler kurumuş ama el havluları hala nemliydi. anladığım kadarıyla türdeş malzemeler kurutma sırasında verim açısından önem arz ediyor.

makinanin içinden bir detarjan ölçeği çıktı. servis görevlisi bu ölçekle 2 ölçek deterjan 1/2 ölçek calgon yeterli dedi. deterjan firmalarinin ölçeklerinin abartili olduğu söyledi. nitekim ölçtük, ariel den çıkan ölçek makinanin alti ölçeği ile doldu. servis görevlisinin yönlendirmesi konusunda bi fikri olan var mı? eger öyle ise 1/3 deterjan tasarrufu sağlamış oluyoruz ki yıllardır boşuna savurganlık yapıp atık sular ile de doğayı tahrip etmişiz.

bu arada kataloglarda (siteye baktım orada yok) A sınıfı olarak belirtilen gercektede oyle oldugunu servisin iddia ettiği makinanın içinden D sınıfı tüketim olduğuna dair bi stiker çıktı. servis görevlisi bi basım hatası olabileceğini belirtti. neyse pazartesiye bi arayıp soruşturayım. haberdar ederim.

• Hayırlı olsun, güle güle kullanın. D sınıfı sanırım kurutma sırasında harcanan enerjinin sınıfı olması gerek diye düşünüyorum. Kalın çamaşırların kurutması daha çok zaman alacaktır. Bu yüzden çamaşırlarınızı 1400 devirde sıktırmanızda yarar var. Bize makine kurmaya gelen servis de 1 çay bardağı deterjan yeter demişti, ama annem sizin de bahsettiğiniz Ariel'in içinden çıkan ölçeği kullanıyor. Bence servisin söylediğine pek riayet etmeyin, zira 7 kilo çamaşır 1 ölçü deterjanla yıkanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 20 Haziran 2008; 21:37:24 >
  • D sınıfı enerji kurutmadaki enerji verimliliğidir. Afacan kardeşime katılıyorum, kurutmada verimlilik için 1400 devirde sıkma kullanın. Varsa kurutmada auto fonksiyonunu seçin, çamaşırlar kuruduğunda makine otomatik duracaktır. Siemens'te bu özellik var ama Samsung'u bilmiyorum. Az deterjan renklilere yetebilir ama beyazlarda fazla konulması lazım. Yoksa grileşir. Biraz reklama girecek ama beyazları yıkarken Ariel ve Omo'dan şaşmayın. Belki Persil de olabilir ama Ariel ve Omo ile 60 derecelik yıkamada beyazlar sakız gibi çıkıyor. Diğer deterjanlar mahvediyor beyazları. Ayrıca deterjanı doğru ayarladıkça Calgon'a kesinlikle gerek yok, boşuna paranıza yazık etmeyin. Sular çok kireçliyse deterjan miktarını artırın veya çamaşır sodası ekleyin.
  • arkadaşlar bu hafta içi çamaşır makinası almayı düşünüyoruz.Sizce şu sıralar En Performanslı çamaşır makinası hangisidir? Sessizlik ve makina sağlamlığı aranan özellikler de üst sıralarda yer alıor nedir sizin fikirlerniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

arkadaşlar bu hafta içi çamaşır makinası almayı düşünüyoruz.Sizce şu sıralar En Performanslı çamaşır makinası hangisidir? Sessizlik ve makina sağlamlığı aranan özellikler de üst sıralarda yer alıor nedir sizin fikirlerniz?

Sessizlik olarak en iyisi bunlardır. Malzeme kaliteleri de, programları da iyidir.

Aşağıdaki makine 8 kg, 1200 devir. Program ve fonksiyon donanımı çok iyi. Sağlamlık yönünden de güvenebilirsiniz. Alman malıdır:

Yukarıdaki modelin daha az fonksiyona sahip olanı. 8 kg ve 1000 devir. 1000 ytl civarlarında bulunuyor:
    www.siemensevaletleri.com
    Siemens Ev Aletleri: Teknoloji tasarımla buluştu
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=WM10S360TR&26=2306

Yukarıdakilerin dışında aşağıdaki modelde olabilir. 7 kg, 1000 devir, A+ enerji sınıfı, 2 kg az kirli çamaşırı 15 dakikada yıkama özelliğine sahip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 23 Haziran 2008; 0:55:55 >

• Arkadaşlar Arçelik 2200 serisi çamaşır makinelerinin gümüş renkli olanı var mıydı?

• quote:

Orjinalden alıntı: yesilsiyah20

Arkadaşlar Arçelik 2200 serisi çamaşır makinelerinin gümüş renkli olanı var mıydı?

Yok ama, allta yazıyor adam makineye komple bakım yapmış. Herşeyi değiştirmiş. Sanırım şaseyi de boyamış. Panosu gümüş gri renk olan 2200'ler vardı (normalde kahverengiydi sonradan değişti) ama şasesi gümüş 2200 ilk kez görüyorum bende. Bunda parmak izi bırakmama özelliği var mıdır acaba

• arkadaşlar selam, evlilik nedeniyle yeni bir çamaşır makinesi almak istiyorum, ayrı kurutma makinesi koyacak yer sıkıntısı olacağı için de kombo bir model düşünüyorum

samsungun WD7704C8C modeli 7 kilo yıkama, 3.5 kilo kurutma, 1400 devir sıkma, airwash vs. özellikleriyle ve estoredaki 1380 lira vadeli fiyatıyla çok cazip görünüyor.

cihaz hakkında fikri veya tecrübesi olan paylaşırsa çok sevinirim.

hepinize iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serquano -- 27 Haziran 2008; 10:42:16 >

• Sayın Candoğan62,
    Bozulan çamaşır makinem yerine yeni bir makina almak için araştırma yapıyorum. İnternetteki forumlarda yorumlarınız, önerileriniz dikkatimi çekti. Yaklaşık 14-15 yıllık makinem BOSCH'un ithal modellerindendi. Genelde memnundum , 5 kg lık makinede yorgan, battaniye, yolluk hatta küçük 3-4 metrekarelik hint kilimleri dahil her şey yıkadım. Şimdi makinenin , motoru ve beyninin bozulduğu, tamire para harcamamız söylendi. Evimdeki tüm beyza eşyalar Bosch özellikle altı derin dondurucu üstü dolap olan buzdolabım çok sorun çıkardığı hem dondurucunun hem de buzdolabının motoru 2-3 kez değiştiği için Bosch markadan soğudum. Aklımda Samsung WD 7704 C8C var. Özellilkle şu gümüş iyonu işine taktım. Ama siz o modeli hiç önermiyorsunuz, neden? Bir de sizin başka forumda (şu an kapalı o forum sanırım erişemedim) önerdiğiniz Simens WM 12 S 760 TR aklımda. Simens, Samsung ve Miele ürünlerini satan bir bayii ise en iyisi Miele ondan şaşamayın , özellikle petek dokulu kazanı olan modelleri tavsiye ederim dedi. Onlarda 2.000 YTL civarında en az. Ben en fazla 1.600-1.700 vereyim derken. Aklıma takıldı acaba 2000 YTL yi gözden çıkarayım ve petek dokulu Miele mi alayım. Bu ara elektrik vb ne gelen zamlar nedeni ile fiyatları artmadan alayım istiyorum. Lütfen acil önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

• Candoğan Bey,
    Şimdi aklıma takıldı. Alacağım çamaşır makinasının her şeyi (yıkama, kurutma vb) A+ olması daha mı iyi? Ayrıca eski makinamız çamaşırı çok kırışık çıkarıyordu. Bazılarını ütüyle bile açamak sorun oluyordu. Yeni almak istediğim makina ile ilgili petek kazan, plastik kapak, kapak açısı, gümüş iyon teknolojisi, kısa program, kolay ütü vb bir sürü detayda aklıma takılıyor. Şimdi bu forumda 1-2 sayfa öncesini de okudum. Simens WM 12 S 760 TR alacağım galiba. Siz hep onu önermişsiniz ve alanlarda memnun. Son kez ne dersiniz?
    Bu arada sırf sizin önerilerinizi almak için ilk kez bir foruma üye oldum. Yakında bulaşık makinası, buzdolabı, elektrik süpürgesi içinde fikrinizi soracağım. Çünkü onlarda mefta olmak üzere aslında, son nefeslerini vermelerini bekliyorum. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tekin2

Sayın Candoğan62,
    Bozulan çamaşır makinem yerine yeni bir makina almak için araştırma yapıyorum. İnternetteki forumlarda yorumlarınız, önerileriniz dikkatimi çekti. Yaklaşık 14-15 yıllık makinem BOSCH'un ithal modellerindendi. Genelde memnundum , 5 kg lık makinede yorgan, battaniye, yolluk hatta küçük 3-4 metrekarelik hint kilimleri dahil her şey yıkadım. Şimdi makinenin , motoru ve beyninin bozulduğu, tamire para harcamamız söylendi. Evimdeki tüm beyza eşyalar Bosch özellikle altı derin dondurucu üstü dolap olan buzdolabım çok sorun çıkardığı hem dondurucunun hem de buzdolabının motoru 2-3 kez değiştiği için Bosch markadan soğudum. Aklımda Samsung WD 7704 C8C var. Özellilkle şu gümüş iyonu işine taktım. Ama siz o modeli hiç önermiyorsunuz, neden? Bir de sizin başka forumda (şu an kapalı o forum sanırım erişemedim) önerdiğiniz Simens WM 12 S 760 TR aklımda. Simens, Samsung ve Miele ürünlerini satan bir bayii ise en iyisi Miele ondan şaşamayın , özellikle petek dokulu kazanı olan modelleri tavsiye ederim dedi. Onlarda 2.000 YTL civarında en az. Ben en fazla 1.600-1.700 vereyim derken. Aklıma takıldı acaba 2000 YTL yi gözden çıkarayım ve petek dokulu Miele mi alayım. Bu ara elektrik vb ne gelen zamlar nedeni ile fiyatları artmadan alayım istiyorum. Lütfen acil önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Samsung'un bahsettiğiniz modeli kurutmada D sınıfı ve 7 küsür kw elektrik harcıyor. Ocağınıza incir ağacı dikebilir yani. Kurutmalı alacaksanız Electrolux daha iyi, en azından C sınıfı.
    Samsung'un çamaşır makineleri bana pek tatminkar gelmiyor açıkçası. Yani kötü demek doğru olmaz ama Electrolux, Whirlpool ve Siemens'in yanında sağlamlık ve performans yönünden zayıf kalıyor.
    Forumu okuduysanız Bosch'un Kore malı haricinde olan buzdolaplarını hiçbir zaman önermediğimi görebilirsiniz. Bunu çamaşır makinesine maletmek yanlış olur. Çünkü Bosch en iyi çamaşır makinesi üreticilerinden biridir.
    Fiyatta sizi zorlamaması açısından sıkma devri o kadar önemli değilse Siemens WM10S760TR de olabilir.(yeni çıktı) Siemens WM12S760TR ile sıkma devri haricinde aynıdır. Şu an piyasadaki en ideal makine bu diyebilirim. Sadece ses seviyesi standart düzeyde, ultra sessiz değil.(Buradan ses yaptığı anlaşılmasın, sesi rahatsız edici düzeyde değil) Bunun dışında hiçbir eksisi yok, aksine piyasadaki bütün makinelerden üstün. Ayrıca Orijinal Alman malı.

Kurutmalı makine istiyorsanız tavsiyem Electrolux olur yani. Samsung kuruturken çok fazla elektrik çekiyor. Üstelik Electrolux daha kaliteli. Jetsystem aralıksız su püskürtme sistemi var. Şu an Electrolux'te iki model bulunuyor. Kurutma öyle ayda yılda bir yapılacaksa Samsung düşünülebilir fena makine değil.

• quote:

Candoğan Bey,
    Şimdi aklıma takıldı. Alacağım çamaşır makinasının her şeyi (yıkama, kurutma vb) A+ olması daha mı iyi? Ayrıca eski makinamız çamaşırı çok kırışık çıkarıyordu. Bazılarını ütüyle bile açamak sorun oluyordu. Yeni almak istediğim makina ile ilgili petek kazan, plastik kapak, kapak açısı, gümüş iyon teknolojisi, kısa program, kolay ütü vb bir sürü detayda aklıma takılıyor. Şimdi bu forumda 1-2 sayfa öncesini de okudum. Simens WM 12 S 760 TR alacağım galiba. Siz hep onu önermişsiniz ve alanlarda memnun. Son kez ne dersiniz?
    Bu arada sırf sizin önerilerinizi almak için ilk kez bir foruma üye oldum. Yakında bulaşık makinası, buzdolabı, elektrik süpürgesi içinde fikrinizi soracağım. Çünkü onlarda mefta olmak üzere aslında, son nefeslerini vermelerini bekliyorum. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.

Siemens S serisinde çamaşırları nazik yıkayan Variosoft su damlası dokulu tambur, kırışık önleme tuşu (Siemens'in icadıdır), 32cm çaplı büyük kapak ve çamaşırları sürekli tamburun ortasına yönelten özel formlu cam kapak var. 2kg az kirli çamaşırı 15, kirli 5kg kirli çamaşırı 60 dakikada yıkıyor. Bence arayışınıza S serisi uygun. 1000, 1200, 1400 ve 1600 devirli modellerin hepsi aynı. Sadece 1600 devir modelde fazladan Aquastop var. Yani su girişi kontrolü hortumun musluğa bağlandığı uçtan yapılıyor. Su baskınlarına karşı 10 sene eviniz sigortalı.

• Teşekkürler şimdi forum Bornova'daki Simens bayine gidiyorum Yaklaşık bir ay önce, "Siemens WM 12S760 TR" için 1160 YTL nakitte fiyat vermişti. bakalım yeni fiyat ne olacak? Olmazsa bir iki bayii daha dolaşırım. Bu gün ya da yarın alacağım. Tekrar önerileriniz için çok ama çok teşekkürler.
  • quote:

Teşekkürler şimdi forum Bornova'daki Simens bayine gidiyorum Yaklaşık bir ay önce, "Siemens WM 12S760 TR" için 1160 YTL nakitte fiyat vermişti. bakalım yeni fiyat ne olacak? Olmazsa bir iki bayii daha dolaşırım. Bu gün ya da yarın alacağım. Tekrar önerileriniz için çok ama çok teşekkürler.

Ne demek. O fiyata verirse çok iyi ama bu makineler zamlandı biraz. Olmazsa dediğim gibi WM10S760TR modelini de alabilrisiniz. Fiyatının hakkını en iyi veren modeldir bunlar.
  • Herkese merhaba arkadaslar,uzun suren bir sessizligin ardından tekrar geldim foruma :) Merhaba Candoğan,AEGnin üst modellerini oldukça başarılı buluyorum ama bilindiği gibi birçok firma var böyle düşük desibeller vererek makine ureten ama kullanım esnasında hiç de soylenen sessizlik degerlerine ulasmıyor makineleri.çalışırken gordunuz mu acaba mesela lavamat 74850 yi?yıkamada mutlaka 46 dB ses degerinin hakkını veriyordur ama sıkarken durum ne acaba?
  • Bir de bildigim kadarıyla samsung WD6122CKC çamaşır makinesi yıkamada 43,sıkmada 55 dB ses yapıyor elimdeki katalogdan aldıgım bilgiye gore.erişilmiş olunabilir mi acaba bu derece sessizlik degerlerine?1100 devir için bile olsa mukemmel bir sessizlik degeri!ustelik bu makinenin kazan capının digerlerinden daha geniş oldugu dusunulurse standart makinelerin yaklasık 1200-1250 devrinin ses degeriyle karsılastırılması gerek.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.