Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.432
Cevap
159
Favori
1.649.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    www.arcelikal.com
    3+4 yıl garanti
    her sokakta servis
    her noktada yetkili satıcı.
    daha ne olsun
    5 den 10 kg kadar her devirde makina
    arçelik koşullarında kredi kartı taksit olanağı...
    aldım memnunum...
  • Aslında soylemek istedigim şuydu;ön yıkama elbette normal sartlarda agır lekeli çamaşırlar için kir yumusatma kademesidir ama cok tozlu ve az kirli bir çamaşır da maalesef on yıkamalı bir programa yani iki kere yıkanmaya ihtiyac duyar,yoksa yıkama suyu son derece bulanıklasır etkin temizlik mumkun olmaz,ya da makinada islak unutulmus camasırlar kokustugunda tek yıkamayla maalesef o pis koku kolaylıkla yokolmayacagından orta sureli bir on yıkamalı program en iyisidir.e profilonun bu modeli ve siemensin yeni 6 kglik modelleri on yıkamayı sadece leke anlamında cok kirli camasırlar için uygun gormus ve yıkama esnekligini ortadan kaldırmış oluyor;on yıkamalı bir program sectiginizde camasırınız bahsettigim sekildeyse ana yıkamanın uzunlugu nedeniyle gereksiz yıpranmaya maruz kalıyor.halbuki 7 ve 8 kglık modellerde program sureleri herhangi bir fonksiyon kullanılmadıgında gayet kısa ama normal kirlilerde yeterli leke sokmeyi saglayacak kadar etkin,sanki 2200un B programının 40 derece yıkamada uyguladıgı yıkama etkinliginde;ki kullananlar bilirler, su isindiktan sonra 20 dak yıkama yapar ve yıkama suyuna soguk su ekleme safhasıyla durulamaya gecmiş olur 2200.eger bahsettigim modellerde az kirli ama tozlu camasırlar yıkanacaksa on yıkama ve ardından normalden kısaya kayan bir ana yıkamayla ihtiyac tam olarak giderilmiş olurken cok kirliler için ister on yıkamasız yogun,ister on yıkamalı yogun secenegi yunlu ve ipekli hariç her programda var.bu guzel secenekleri bozmak ve işi asmerikanvarilestirmek yerine(bilirsiniz,amerikan makinelerinde sıkma devri ve sıcaklık derecesi yazmaz,sıcak,cok sıcak ya da hızlı,daha hızlı seklinde kaz kafalı amerikanların anlayacagı sekilde ibareler bulunur sadece,1200 devrin hizli oldugunu dusunmek istemezler) ozerine onyıkamalı pamuklu yogun ve on yıkamalı sentetik yogun diye iki yane kısayol tusu hesabindan program ekleselerdi super olacaktı.bu arada candoganın dedigi gibi,kırısık onlemeli sabit program da cidden komedi yahu,kısa ama kırısık onleyen bi program secemiyosunuz,yani az kırliler kırısmaya muhtac yeni nesil siemens ve bosch ve profilolarda :)

• Bu arada ben Whirlpool AWM8900 kullanıyorum 1 yıldır,paraya biraz kıyabileceklere kesinlikle tavsiye ederim cunku Gurcan Bey hesabi, eve girmeyen ve iade edilmeyen marka ve model kalmadı desem az abartmiş olurumm ama bu model beni sessizlik,harcamalar,pratiklik ve yıkama suresi-etkinligi yonunden en buyuleyen makine oldu.tek dezavantajı boyutlarının az daha buyuk olması ama bir gomlekten koskoca bir yorgana kadar esneklik tamamen A sınıfı sonuc yaratıyor;harcama degerleri muthiş esnek!! ilgilenenler için makinenin neler yaptıgını ayrıntılı anlatmak isterim zaman içinde,bazen tiyatro izler gibi oluyor ve bu Amerikan-Alman teknoloji harikasına hayran oluyosunuz.
  • .Amerikanlara kaz kafa dedim ama alınmasınlar;urunlerinin saglamlıgı da su goturmez bir gercektir. :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: memolix

quote:

Orjinalden alıntı: _SANTRAL_

Üstat,
    SIEMENS
    WM 12 S 360 TR 1,000 YTL
    WM 12 S 760 TR 1,180 YTL
    hangisini tavsiye edersin?

Pratikte ne kadar iş göreceği mechul bi tek aquasensor için 180 YTL farka değermi?

WM 12S760 TR tabiki bence 180 YTL farka deger..Ve fiyatlarda cok iyi bulmussun gercekten.

760 'in 360'a gore artilari;

• Dakikada 200 devir fazla olmasi...
  • En cok kullanilan 2 programi hafizaya kaydedip tek tus ile calistirabilmesi...
  • 15dk ve 60dk hizli programi bunyesinde barindirmasi...
  • Su bulanikligini olcerek durulama programini ayarlayabilmesi...
  • Lekeye gore program secmesi...
  • Makineye koyulan camasirlarin agirligini gostererek deterjan miktarini tavsiyede bulunmasi...

• Cevap için teşekkür ederim memolix.

Fakat yazıkki makinayı aldıktan sonra, daha yeni okuyabiliyorum tavsiyeni.
    Çünkü bayağı tereddüt ettim Siemens'ler arasında ; aslında karar vermiş olduğum ilk makine WM 10 S 461 7kg idi, 875 YTL peşin fiyata.
    WM 12 S 360 TR 1,000 YTL fiyat alınca 125 YTL farkla 8 kg a geçiş ve 1,000YTL verdikten sonra 180 daha koyup WM 12 S 760 TR yi 1,180 YTL ye almak kafamı karıştırdı. En çok düşündüğüm 7 kg ile 8 kg arasındaki 0,36Kw farkın üreteceği toplam elektik sarfiyatı idi. Y.servisin 2 kazan arasında sadece 1 kg. farkın olduğu bilgisini vermesi ile WM 12 S 760 TR sahibi oldum 1Temmuz itibarıyle.
    Bana maliyeti ise 1,250YTL + 4sene garanti için +40 YTL + kireç önleyici 5 senelik filtre için +50 YTL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SANTRAL_ -- 3 Temmuz 2008; 20:47:06 >

• WM12S760TR tartışmasız aradaki farkı hakeden bir cihaz. Daha uygun fiyat için WM10S760TR modelini alabilirdiniz. Aynısının 1000 devirlisi.
  • Son tavsiyelerin genelde bosch-siemens ve aeg-electroluxun ithal modelleri ağırlıklı olduğunu gördüm. Ben profilo cm800ctr düşünüyordum. Tek başına yaşayan biri olarak ayda 2 en fazla 3 kez makine çalıştırırım. Ama profilo yerli montaj olduğu için ilerde sorun çıkarır mı? Risk almaktansa 200-300 daha fazla verip ithal olanlardan mı almalıyım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ankdemir

Son tavsiyelerin genelde bosch-siemens ve aeg-electroluxun ithal modelleri ağırlıklı olduğunu gördüm. Ben profilo cm800ctr düşünüyordum. Tek başına yaşayan biri olarak ayda 2 en fazla 3 kez makine çalıştırırım. Ama profilo yerli montaj olduğu için ilerde sorun çıkarır mı? Risk almaktansa 200-300 daha fazla verip ithal olanlardan mı almalıyım?

0800CTR işinizi görür. 600 küsüre bulabilirsiniz.
  • bende geçenlerde siemens WM 10 A 11 GTR gümüş renginden aldım.çift su girişli+1000 devir+üstten duşlama+Quick+Mix+miktar otomatiği v.s gibi özellikleri var.WM 08 E 260 la aldığım model arasında kaldım ama satıcı arkadaş wm 10 a gtr nin almanyadan geldiğini söyledi bende onu aldım.alman mı yerlimi olduğunu bilmiyorum ama şu bir gerçekki makine çok sessiz ve kuruturken titreşim çok az.forumda bu makine hakkında hiç yoruma rastlamadım,bilgisi olan varsa ve yorum yaparsa sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: scob

bende geçenlerde siemens WM 10 A 11 GTR gümüş renginden aldım.çift su girişli+1000 devir+üstten duşlama+Quick+Mix+miktar otomatiği v.s gibi özellikleri var.WM 08 E 260 la aldığım model arasında kaldım ama satıcı arkadaş wm 10 a gtr nin almanyadan geldiğini söyledi bende onu aldım.alman mı yerlimi olduğunu bilmiyorum ama şu bir gerçekki makine çok sessiz ve kuruturken titreşim çok az.forumda bu makine hakkında hiç yoruma rastlamadım,bilgisi olan varsa ve yorum yaparsa sevinirim.

Bu ürün yerlidir ve Profilo'daki dengi 900 devirli olarak CM0921KGTR'dir. Sıkma devri dışında aynıdır ve daha ucuzdur. Siz kaça aldınız?
  • ben 650 ytl ye aldım
  • quote:

ben 650 ytl ye aldım

Çok iyi bir fiyata almışsınız. 800YTL falan diyeceksiniz diye korktum Genelde o fiyata verirler de çünkü:) Gayet güzel bir fiyata almışsınız. Hayırlı olsun. Cihazın eksi yönleri hızlı yıkama, program durdurma ve suda bırakma opsiyonlarının olmaması. Bunun dışında işinizi görecek güzel bir cihazdır.
  • ARİSTON MARKA ÇAMAŞIR MAKİNALARI SİZCE NASIL ARKADAŞIM?HİÇ KİMSE DÜŞÜNMEMİŞ , BAHSETMEMİŞ! SİZCE?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 142hat

ARİSTON MARKA ÇAMAŞIR MAKİNALARI SİZCE NASIL ARKADAŞIM?HİÇ KİMSE DÜŞÜNMEMİŞ , BAHSETMEMİŞ! SİZCE?

Vestel'i saymazsak en berbat çamaşır makinesi üreticilerinden biridir. Sıkmaya geçerken ve yavaşlarken kazanın şaseye çarpması, deterjan kutusunun altının çürümesi(su sızıntısından), kaporta boyası sararması, kart yakması gibi çok sık görülen sorunları var. Üstelik ucuz fiyatlarına rağmen parçaları çok pahalı, yan sanayisini de bulamazsınız. Ariston alacağınıza Arçelik alın daha iyi. Kısacası uzak durun. Bütçe belirtirseniz yardımcı olurum.

• Orjinalden alıntı: candogan62

Çok iyi bir fiyata almışsınız. 800YTL falan diyeceksiniz diye korktum Genelde o fiyata verirler de çünkü:) Gayet güzel bir fiyata almışsınız. Hayırlı olsun. Cihazın eksi yönleri hızlı yıkama, program durdurma ve suda bırakma opsiyonlarının olmaması. Bunun dışında işinizi görecek güzel bir cihazdır.

arkadaş dükkanı kapatıyordu onun için o fiyata verdi(nakit).ama alman diye yalan söylemeseymiş keşke.hızlı yıkama olarak quick fonksiyonu var ve proğram yaklaşık 30-35 dakika sürüyor.buda bize yeterli zaten.benim eski profilodan (pasific) daha sessiz olması (hatta bayağı sessiz olması) ve dizaynı hoşuma gitti.proğramlarda fena değil.bizi heralde 12-13 sene idare eder.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 142hat

ARİSTON MARKA ÇAMAŞIR MAKİNALARI SİZCE NASIL ARKADAŞIM?HİÇ KİMSE DÜŞÜNMEMİŞ , BAHSETMEMİŞ! SİZCE?

aman kardeşim.ariston demede ne dersen de.anneme geçen sene şekline aldanarak almıştım.makine resmen geziyordu ve çamaşırları parçalıyordu.üstelik servis makinede problem yok diyordu.haftalar süren telefon trafiğinden sonra makineyi değiştirdiler ama yeni gelendede sarsılma olayı çok oluyor.çok şükür bu çamaşırları parçalamıyor.bu yüzden kaderimize razı olduk.saatlerce ayak ayarları falan yaparak sarsıntıyı minumuma getirdik.anacığım mecburen kullanıyor ama tanıdıklarımın hepsine almamaları konusunda uyarıda bulunuyorum.
    ariston demede ne dersen de.aman dikkat!!!

• Çok Doğru bir tespit!
    Fakat WM10S760TR yeni çıkmış ürün olduğundan bulamadım.

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

WM12S760TR tartışmasız aradaki farkı hakeden bir cihaz. Daha uygun fiyat için WM10S760TR modelini alabilirdiniz. Aynısının 1000 devirlisi.
  • quote:

arkadaş dükkanı kapatıyordu onun için o fiyata verdi(nakit).ama alman diye yalan söylemeseymiş keşke.hızlı yıkama olarak quick fonksiyonu var ve proğram yaklaşık 30-35 dakika sürüyor.buda bize yeterli zaten.benim eski profilodan (pasific) daha sessiz olması (hatta bayağı sessiz olması) ve dizaynı hoşuma gitti.proğramlarda fena değil.bizi heralde 12-13 sene idare eder.

Evet hızlı program ile 2kg az kirli çamaşırınızı dediğiniz sürede yıkamanız mümkün. Yüksek derecelerde de sentetik programlarını hızlı yıkama olarak kullanabilirsiniz. Profilo Pasific özellikle dengesiz yüklerde çıkardığı gırç gırç gırç yay sesiyle rahatsız edicidir. İyi kullanımla Siemens sizi 15 yıla kadar götürür. Tekrar hayırlı olsun. Satıcı bilinçsizliğinden veya malı elinden çıkarmak istediğinden doğruyu söylememiştir diye tahmin ediyorum.

• Sayın Candoğan62,
    Geçen hafta artık kesin kararımı verdim. Çamaşır makinasını Siemens WM 12 S 760 Tr almak için bayileri dolaşırken yine hem Siemens hem de Miele satan bir bayii aklımı karıştırdı. Eline aldığı bir metal para ile Miele W 1712'nin dış kaplamasının sert bir şekilde çizmeğe çalışarak çizilmediğini gösterdi. Petek dokunun üstünlüğünü, çamaşırları yıpratmamasını anlata anlata bitiremedi. Ama arada çok fiyat farkı var. Sizce değer mi, yoksa Miele'ler çok pahalı olduğu için, fazla talep yok, satmak için mi yapıyorlar. Son kez soruyorum size Siemens WM 12 S 760 Tr mi? Yoksa Miele W 1712 mi? Hangisini önerirsiniz? Çünkü daha önceki sorularımda Miele ile ilgili yorum yapmamışsınız?
    Teşekkürler.
  • Miele'nin çamaşır makinesi Siemens'e göre daha uzun ömürlüdür. İçinde dediğiniz gibi petek dokulu tambur ve çelik kazan vardır. Petek dokulu tambur tambur ile çamaşırlar arasında ince bir su tabakası yaratarak hassas yıkanmasını sağlar. Siemens de Miele'yi taklit ederek su damlası dokulu variosoft tambur yapmıştır. Siemens'teki de aynı işlevi görür ama Miele kadar etkin değildir. Miele'nin dış kasası özel kaplamadır, çizilmez ve paslanmaz.

Siemens'in artıları ise forumda daha önce yazmış olduğum özellikler.(ağırlık gösterme ve deterjan tavsiyesi, hızlı programlar, sensör, 8kg kapasite, lekeye özel program değiştirme gibi) Siemens'in artıları ise bunlardır. İkisi de Alman malıdır.

Yani Siemens'te özellikler daha fazla, Miele'de ise sağlamlık. Tercih sizin, ikisi de sınıflarının en iyi makineleridir ve fiyatları birbirine yakındır.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.