tekrar çok teşekkürler alınca size tekrar yazacağım
Ben nerede baktıysam ikisininde fiyatlarına miele, siemensin yanında daha pahalıydı. Yakın fiyatlı degillerdi pek. Ama tabiki kalite olarak miele tartısılmaz. O yuzden bende miele almıstım. Cunku garantisi bitince de sorun cıkarmıyacagına inanıyorum ve bir kere para vermis oluyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: technicmen
Ben nerede baktıysam ikisininde fiyatlarına miele, siemensin yanında daha pahalıydı. Yakın fiyatlı degillerdi pek. Ama tabiki kalite olarak miele tartısılmaz. O yuzden bende miele almıstım. Cunku garantisi bitince de sorun cıkarmıyacagına inanıyorum ve bir kere para vermis oluyorum.
Elbette, Miele'nin kalitesi asla tartışılmaz. Siemens iyi kullanımla 20 yıla kadar dayansa Miele 30 yıla merdiven dayar rahatlıkla. En kötü 1-2 basit arıza yaparak. Miele'nin geçtiği testlerden hiçbir firma geçememiştir.
Arkadaşlar merhaba 2009 ilkbaharında evlenmeyi planlıyorum.Dün rastgele DARTY isimli magazda gezerken AEG 76250 çamaşır mak. 999 ytl fiyattan kampanyalı olarak 750 ytl ye alabileceğimi söylediler.Aklım cok karışık bu işleri iyi bilmiyorum haliyle makineyi cok beğendik fakat bende fiyatların sonbahar kış aylarında düşüş göstereceği kanısı var ve bundada pek emın degılıım,piyasayı bilen arkadaşlarımdan yardım istiyorum ben ne zaman alsam daha avantajlı olabilirim ?
quote:
Orjinalden alıntı: lexx
Arkadaşlar merhaba 2009 ilkbaharında evlenmeyi planlıyorum.Dün rastgele DARTY isimli magazda gezerken AEG 76250 çamaşır mak. 999 ytl fiyattan kampanyalı olarak 750 ytl ye alabileceğimi söylediler.Aklım cok karışık bu işleri iyi bilmiyorum haliyle makineyi cok beğendik fakat bende fiyatların sonbahar kış aylarında düşüş göstereceği kanısı var ve bundada pek emın degılıım,piyasayı bilen arkadaşlarımdan yardım istiyorum ben ne zaman alsam daha avantajlı olabilirim ?
750'ye bulduysanız hiç kaçırmadan alın. Daha fazla düşme imkanı yok. Ultra sessiz ve gayet kaliteli bir ürün. 1000YTL zaten onun normal fiyatıdır.
candoğan bey özellikle sizin yorumlarınızı okudum ve güveniyorum ... buzdolabı çamaşır mak. bulaşık makinasında bana 2500-3000 ytl butçeme göre neleri önerirsiniz şimdiden teşkkür ederim..Foruma katkılarınızdan dolayı..
quote:
candoğan bey özellikle sizin yorumlarınızı okudum ve güveniyorum ... buzdolabı çamaşır mak. bulaşık makinasında bana 2500-3000 ytl butçeme göre neleri önerirsiniz şimdiden teşkkür ederim..Foruma katkılarınızdan dolayı..
Buzdolabında Mediamarkt'ta satılan 999YTL'lik Samsung RT-53MA buzdolabı olabilir.
Çamaşırda zaten AEG en ideali olur. Bulaşıkta 2. linktekini özellikle tavsiye ederim, aradaki fiyat farkına kesinlikle değer. Bütçenize göre seçenekleri birleştirirsiniz.
cok tesekkur ederim fakat çevremdekiler aeg nin teknik servis problemi cok oldugunu soyluorlar bu konuda cok kararsız kalıyorum????
quote:
cok tesekkur ederim fakat çevremdekiler aeg nin teknik servis problemi cok oldugunu soyluorlar bu konuda cok kararsız kalıyorum????
AEG'ye Electrolux servisleri bakıyor. Çevreniz eski AEG servislerinden bahsediyor olabilirler. Zaten servisle uğraştıracak bir makine değil, olsa önermezdim. www.electrolux.com.tr/node87.asp buradan servis listesine bakabilirsiniz.
siemens kullanıyorum bu yılın basında tanbur da ufak bır problem oldu alalı da 1 sene olmustu servıs ıcınde parca degısımı yaptı sımdı sorunsuz calısıyor...ılk gunden berıdır yıkanan camasırlarıma dıkkat edıyorum hem cok temız yıkıyor hemde renklerını hıc bozmuyor...
Teşekkürler sayın technicmen
Siemensle ilgili deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim Sayın Einherjer Ben hala işlerimin yoğunluğundan çamaşır makinası alamadım. Sayın Candoğan-62 Miele 30 yıla merdiven dayar diyorsunuz da ben 30 yıl daha yaşayacak mıyım? Yaşasamda o yıllara kadar ne makinalar çıkar. Miele sağlam ama eski teknoloji olarak kalır. Annemlerin 90'lı yılların başlarında aldığı (93-94?) arçelik çamaşır makinalarını (ilk otomatik makinalardan) değiştirmek isteyip ama hala sağlam, çamaşırlarıda iyi kötü yıkıyor deyip değiştiremediği gibi. Beko servisinde çalışan bir tanıdığımızın da bu makinalar taş gibi aman atmaya karara verirseniz bana verin ben bunu çeyizme koyayım deyince de makina daha bir değerleniyor. Her şeye rağmen Sayın Can Doğan-62 ben sizin ilk önerinizi dikkate alıp Siemens alacağım. İzmir'de İstanbul'da olduğu gibi ucuza alabileceğim mağaza arıyorum da yok. Yetkili bayilerde fiyat belli. Spotlarda olur mu acaba? Bu forumda İzmir'li üye var mı? Nerelerden bulabileceğim konusunda yardımcı olabilecek. Özellikle forumdaki yazışmalarda bazı arkadaşlar şu fiyata buldum dediğinde diğeri de aman kaçırma çok ucuz dediğine göre benim de ucuza bulma olasılığım vardır umarım?
Miele'de update özelliği var, yani programlar demode olmuyor ama görüntü olarak sıkıyor insanı:) Bence de kararınızı Siemens'ten yana kullanmak mantıklı. 8kg olması şart değilse ve ultra sessizlik+daha kuvvetli sıkma önemliyse AEG Lavamat 74850 de çok iyi. Tercihiniz ihtiyaçlarınıza göre ikisinden biri olabilir. Siemens genel anlamda kalite olarak bir gömlek daha üstündür bunu da unutmamak lazım, sadece ses seviyesi ultra sessiz kategorisine girmiyor. Başka eksisini bulmak mümkün değil.
Candoğan hocam merhaba;
Sayende 12S760 ımı son derece memnun olarak kullanıyorum.
Bir arkadaşım evleniyor ve bulaşık makinesi almayı planlıyor. ona ne tavsiye edersin.
Onuda Siemens düşünüyoruz, tavsiye edermisin? En cok tavsiye edeceğin marka ve model nedir?
Eğer siemens alacağım derse hangi modeli tavsiye edersin.
Tesekkur ederiz
quote:
Orjinalden alıntı: muratssu
Candoğan hocam merhaba;
Sayende 12S760 ımı son derece memnun olarak kullanıyorum.
Bir arkadaşım evleniyor ve bulaşık makinesi almayı planlıyor. ona ne tavsiye edersin.
Onuda Siemens düşünüyoruz, tavsiye edermisin? En cok tavsiye edeceğin marka ve model nedir?
Eğer siemens alacağım derse hangi modeli tavsiye edersin.
Tesekkur ederiz
Cihazınızı güle güle kullanın, memnun olmanıza çok sevindim. Bulaşıkta arkadaşınızın bütçesini bilmiyorum ama şu an alınması en mantıklı model SN25M230EU. Eğer inox istiyorsa SN25M830EU öneririm. Yani çıkan seriden, orijinal Alman malı. Çok kullanışlı bir cihaz. Siemens'in sitesindeki fiyatlar kabartma fiyat, aşağıdaki Bosch'larla aynı fiyata bulabilirsiniz.
Bu fiyatlar pahalı geliyorsa aşağıdaki modeller olabilir. Bunlar yerli montajdır ama performansı yüksek modellerdir. tıklayın1 tıklayın2
MIELE uzerine tanimam. o kadar memnunuz ki. Servis yuzu gormedik 10 senedir. Bazi ozellikleri varki daha yeni cikan makinelerde yok.
Merhaba candoğan,
Babam bugün çamaşır makinasıyla ilgili cift su girişli al dedi.Bende araştırdım ve 12S760 modelinde çift su girişi olmadığını gördüm.Aynı zamanda iyi makinaların çoğunda çift su girişi yok.Sizce neden böyle.Çift su girişi avantajlı değilmidir.
quote:
Orjinalden alıntı: alonsoR25
Merhaba candoğan,
Babam bugün çamaşır makinasıyla ilgili cift su girişli al dedi.Bende araştırdım ve 12S760 modelinde çift su girişi olmadığını gördüm.Aynı zamanda iyi makinaların çoğunda çift su girişi yok.Sizce neden böyle.Çift su girişi avantajlı değilmidir.
Çift su girişli modeller bence pek gerekli değil. Çünkü alınan sıcak su ayarlanan sıcak suya eşit olsa bile makine her türlü soğuk su karıştırarak yine ısıtma yapıyor. 90'C'de kullanma dışında kayda değer tasarruf sağlamaz. 40 ve 30 derecede ise sağlanan ekonomi ihmal edilecek düzeyde olur. Bu topikte daha evvel ayrıntılı hesaplamasını yapmıştım geri sayfalarda belki görebilirsiniz. Kısacası pek gerekli bir özellik değil.
quote:
Orjinalden alıntı: Tekin2
Siemensle ilgili deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim Sayın Einherjer Ben hala işlerimin yoğunluğundan çamaşır makinası alamadım. Sayın Candoğan-62 Miele 30 yıla merdiven dayar diyorsunuz da ben 30 yıl daha yaşayacak mıyım? Yaşasamda o yıllara kadar ne makinalar çıkar. Miele sağlam ama eski teknoloji olarak kalır. Annemlerin 90'lı yılların başlarında aldığı (93-94?) arçelik çamaşır makinalarını (ilk otomatik makinalardan) değiştirmek isteyip ama hala sağlam, çamaşırlarıda iyi kötü yıkıyor deyip değiştiremediği gibi. Beko servisinde çalışan bir tanıdığımızın da bu makinalar taş gibi aman atmaya karara verirseniz bana verin ben bunu çeyizme koyayım deyince de makina daha bir değerleniyor. Her şeye rağmen Sayın Can Doğan-62 ben sizin ilk önerinizi dikkate alıp Siemens alacağım. İzmir'de İstanbul'da olduğu gibi ucuza alabileceğim mağaza arıyorum da yok. Yetkili bayilerde fiyat belli. Spotlarda olur mu acaba? Bu forumda İzmir'li üye var mı? Nerelerden bulabileceğim konusunda yardımcı olabilecek. Özellikle forumdaki yazışmalarda bazı arkadaşlar şu fiyata buldum dediğinde diğeri de aman kaçırma çok ucuz dediğine göre benim de ucuza bulma olasılığım vardır umarım?
arkadaşım ben izmir karşıyaka'dayım.spot piyasa:çankaya'da (bit pazarı civarı),karşıyaka'dada kilise sokağı civarında var.genede bulamazsanız pm at.benim alışveriş yaptığım esnaf arkadaşın telefonunu veririm.her konuda yardımcı olur(kk taksitte yapıyor)
17 yıl aeg eko lavamat kullandık taşşş gibiydi en son beyi gittiği için birisine verdik samsung b 125 av var iyi gibi onu da göreczbi kusuru var sıkmayaparken gürültü değil sanki çok alçak frekanslı bir ses çıkarıyo swoofer gibi silver nano su var