Şimdi Ara

Evlat edinmek.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir evlada sahibim. Türkiye'de ki yasalar gereği evlat edinemiyorum. Zaten şükür ki memleketimizde açlıktan, zulümden, basit hastalıklardan ölen bebekler / çocuklar hemen hemen yok gibi.
    Hal böyle olunca açlık, zulüm veya savaş bölgelerinden 1 tane daha evlat sahibi olmak istiyorum. Bunun için bir sürü yere başvurdum. Son çare yardımcı olurlar diye İstanbul Barosuna başvurdum ama adam gibi ve net cevabı bir türlü bulamıyorum. Bunun yolu yordamı nedir Allah rızası için bilen biri söylesin lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: rastlantisal

Merhabalar,
    Bir evlada sahibim. Türkiye'de ki yasalar gereği evlat edinemiyorum. Zaten şükür ki memleketimizde açlıktan, zulümden, basit hastalıklardan ölen bebekler / çocuklar hemen hemen yok gibi.
    Hal böyle olunca açlık, zulüm veya savaş bölgelerinden 1 tane daha evlat sahibi olmak istiyorum. Bunun için bir sürü yere başvurdum. Son çare yardımcı olurlar diye İstanbul Barosuna başvurdum ama adam gibi ve net cevabı bir türlü bulamıyorum. Bunun yolu yordamı nedir Allah rızası için bilen biri söylesin lütfen.

Öncelikle çocuk yapmak yerine evlat edinme terrcihini takdir ettiğimi belirtmek isterim. Ama amacın açlıktan basit hastalık ölen bebekleri kurtarmaksa evlat edinmene gerek yok , evladına ayıracağın maddi gelirle birçok çoğunun yaşamına katkı sağlayabilirsin.
    Diyorsanki çocuk da istiyorum emin ol ki ülkemizde çocuk esirgeme kurumlarda kötü şartlarda büyüyüp , hiç manevi desteği olmayan o kadar çoccuk varki.Ayrıca benim bildiğim ülke dışından çocuk sahibi olman çok zor.Sadece onların eğitimlerini gelişimlerini karşılayabileceğin fonlar olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: empatian

quote:

Orijinalden alıntı: rastlantisal

Merhabalar,

Öncelikle çocuk yapmak yerine evlat edinme terrcihini takdir ettiğimi belirtmek isterim. Ama amacın açlıktan basit hastalık ölen bebekleri kurtarmaksa evlat edinmene gerek yok , evladına ayıracağın maddi gelirle birçok çoğunun yaşamına katkı sağlayabilirsin.
    Diyorsanki çocuk da istiyorum emin ol ki ülkemizde çocuk esirgeme kurumlarda kötü şartlarda büyüyüp , hiç manevi desteği olmayan o kadar çoccuk varki.Ayrıca benim bildiğim ülke dışından çocuk sahibi olman çok zor.Sadece onların eğitimlerini gelişimlerini karşılayabileceğin fonlar olabilir.

Konu sadece çocuklar ölmesin konusu değil. Bir evladımın daha olması konusu. Bende annesiz babasız büyüdüm. Anlattıklarını çok iyi anlıyorum. Şükür ki mutlu bir aileye sahibim artık. Ancak bizim saçma yasalarımız bana evladım var diye bir evlat daha vermiyor. Ayrıca belirteyim yurt dışına giden paraların akibetinden şüpheliyim. Diğer yandan ölüler elbise giymiyor, yemekte yemiyor. Hiç olmazsa bir çocuk, benim çocuğum olsun.
    Malesef ülkemden alamadığım için -ki bu yasaların nedenini hala anlayamıyorum- ve ölümün kötü psikolojiden daha elim birşey olduğunu düşündüğüm için yurt dışına yöneliyorum.

• Pek anlayamadım. Evliyeseniz evlatlık vermeme gibi bi durum neden olsun?
  • yurtdısından evlat edinmek neden yasal olsun.burdan cocuk vermiyor sana baksana.
    oradan ailelerinin rızası ile almıs olsan buraya nasıl sokucan.resmi yolların izin vereceğini sanmıyorum.yasada izinli bir durum olsa her avukat bunu bilirdi.
    sana tavsiyem bakanlığa yaz.adalet bakanlığına mı yazarsın başbakana mı yazarsın cumhurbaskanına mı yazarsın bilmiyorum ama resmi kanaldan atılan maillere er yada geç geri dönüş yapıyorlar.

düşüncen için tebrik ederim.yalnız kardeşler öz olmayınca sorun olmasın yarın öbürgün kardesler arasında.cocukların psikolojisi de mühim.

kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayaletmavisi

yurtdısından evlat edinmek neden yasal olsun.burdan cocuk vermiyor sana baksana.
    oradan ailelerinin rızası ile almıs olsan buraya nasıl sokucan.resmi yolların izin vereceğini sanmıyorum.yasada izinli bir durum olsa her avukat bunu bilirdi.
    sana tavsiyem bakanlığa yaz.adalet bakanlığına mı yazarsın başbakana mı yazarsın cumhurbaskanına mı yazarsın bilmiyorum ama resmi kanaldan atılan maillere er yada geç geri dönüş yapıyorlar.

düşüncen için tebrik ederim.yalnız kardeşler öz olmayınca sorun olmasın yarın öbürgün kardesler arasında.cocukların psikolojisi de mühim.

kolay gelsin.

Yönlendirme için teşekkür ederim. Tavsiyenizi uygulayacağım. Dediğim gibi, annesiz babasız büyüdüm ve öz üvey ayrımı nedir iyi biliyorum. Sağolsun eşimde bu bilinçte bir insan. O hususta endişeleriniz olmasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.