Şimdi Ara

EVLATLIK OLDUĞUMU ÖĞRENDİM (3 YIL SONRA EDİT) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
12
Favori
9.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkesin bir derdi var umarım hakkında hayırlısı olur kardeşim.Seni büyütenlerden de allah razı olsun.
  • gerçekten gözlerim doldu Allah kimsenin başına böyle birşey vermesin. Allah yardımcın olsun hayat herkese adil davranmıyor.
  • tamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

msj sayısı 3 ve er ne kadar güvenli alıntımı bu

893 güven nerde göremiyorum
  • Allah kolaylık versin okurken gözlerim doldu gerçekten yalnız merak ettiğim bişey var okurken kaçırmış olabilirim biyolojik annen ufacık çocuğunu neden öldürmeyi düşünmüş? Ekonomik durum yüzünden ise neden esirgeme yurtları değil?
  • Hepsini okudum gerçekten zor bir durum bir an önce eski sosyal, fit haline dönmeyi dene bence hocam artık önünde yeni bi hayat var
  • Okuyamadım mesajım bulunsun bir ara okurum
  • Zor bir durum olsa gerek, Allah yardımcın olsun. Bundan sonra hayatına sıkı tutun bence. Zaten anne olmak doğurmaktan öte birşeydir. Senin gerçek annenin babanın kim olduğu belli, her ne kadar biyolojik annen baban olmasalarda onlar senin gerçek anne baban
  • En güzelini,yapman gerekeni yapmışsın dostum..Yaşadıkların gerçekten zor şeyler üstesinden gelebilmen bile güzel bişey..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLaCuestaa

üzerimde hiçbir emeği olmayan insanlar gelip ben senin annenim, ben senin dayınım, ben senin teyzenim diyor. peki öyleyse 3 yaşında 4 yaşında iki kardeş sokaklarda ölümle pençeleşirken nerdeydiniz. şimdi mi dayı teyze anne oldunuz ? benim bunları sorabileceğimi bile bile bunu söyleyebiliyorlar. benden dolayı duydukları vicdan azabını ablama ev eşyası alarak mı kapatacaklarını sanıyorlar. biri halılarını biri beyaz eşyasını almış. böylemi kendilerini Allah katında affettirmeye çalışıyorlar ?
    onları adam yerine koyupta bunları soramadım. içimde kalacak ama hiçbiriyle ölene kadar muhattap olmayacağım. sokaktan geçen biri ölse üzülürüm ama bunlar ölsün zerre kadar umursamam. o kadın 2 çocuğunu sokağa atacak kendini rahata alacak sonra "pişman" olacak ve geri isteyecek.
    benim annemle babam bana şimdiye kadar ileri git bile dememiştir. bırakın dayağı kötü sözü kılıma bile zarar gelmesin diye üzerime titrediler. ne akrabalarımdan ne komşularımdan şimdiye kadar 1 kez bile üvey olduğumu hissettiren olmadı. bunu bilen benden 1-2 yaş büyük kuzenlerim bile çocukluk yapıpta küçükken bile olsa bunu dile getirmedi. benim kabullendiler benimsediler yiğenleri kuzenleri oldum. benim teyzemde var halamda var amcamda var dayımda var heleki annemle babamın dünyada eşi yok. onlar dışında kimsenin üzerimde hakkı yok

okuyan birilerinin olmasını bilmek azda olsa rahatlattı beni. okuyanlara tekrar teşekkür ederim

Çok dramatik, ama şöylede birşey var, her ne olursa olsun, annen, biyolojik annen, aklına takılıyordur ve sürekli takılacaktır. dayı hala teyze geç bunları, zaten doğrudan kan bağın olan insanlar değil ama annen, bilmiyorum ama birgün öyle bir an gelecek ki kopacaksın, tıpkı ablanda olduğu gibi, tanımamana rağmen, 2-3 gün gördüğünle bilmene rağmen, onu gelin ederken seni ağlatan şey, o arada ki çekim, inan annen ve senin aranda daha on binlerce kat daha fazlası var.
    Ona herhangi bir şans vermeni söylemem ama en azından 1 kez dinleyebilirsin, bunu yaparsan vicdanını rahatlatacaksın ve üzerinden inanılmaz büyük bir yük kalkacak.
    Aklı selim hiç bir anne evladına kıyamaz, bu mümkün değil, sokaktaki kedi, köpek bile yavrusuna birşey olunca saatlerce ağlıyor ki bizler insanız. o an çok kötü birşey olmuştur, psikolojisi inanılmaz derecede bozulmuştur, hani insanın bi an gözü kararırda "lanet olsun lan" der ya, işte aynen öyle. muhtemelen bu biyo. baban ile alakalıdır, kim bilir nasıl bir pozisyona getirdi kadını...

• Öncelikle geçmiş olsun,Allah sabırlar versin diyorum
    Sonra soruyorum tüm okuyanlara

EVLATLIK ALINAN BİR ÇOCUĞA BU NASIL VE NE ZAMAN SÖYLENMELİ
    YADA İLLA SÖYLENMELİ Mİ
    BİR YERDE OKUMUŞTUM PSİKOLOGLAR 6 YAŞINDA SÖYLENMELİ DİYORLARDI
    ŞAHSEN ARKADAŞIN YAZDIKLARINI OKUYUNCA
    BEN OLSAM 20-25 YAŞINDAN ÖNCE SÖYLENMEMELİ DİYE DÜŞÜNDÜM
    ÇÜNKÜ BİRAZ İŞ GÜÇ MESELESİ
    BELKİ BİTİRİLMEYE ÇALIŞILAN ÜNİ MESELESİ
    BELKİ KARŞI CİNS VE-VEYA EVLİLİK MESELESİ
    VARDIR O YAŞLARDA KAFASINDA DA
    FAZLA İPLEMEZ DİYE DÜŞÜNDÜM

Evet sizce böyle bir mesele
    Çocuğa illa söylenmeli mi
    Ve nasıl ve ne zaman söylenmeli ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhantug

Öncelikle geçmiş olsun,Allah sabırlar versin diyorum
    Sonra soruyorum tüm okuyanlara

EVLATLIK ALINAN BİR ÇOCUĞA BU NASIL VE NE ZAMAN SÖYLENMELİ
    YADA İLLA SÖYLENMELİ Mİ
    BİR YERDE OKUMUŞTUM PSİKOLOGLAR 6 YAŞINDA SÖYLENMELİ DİYORLARDI
    ŞAHSEN ARKADAŞIN YAZDIKLARINI OKUYUNCA
    BEN OLSAM 20-25 YAŞINDAN ÖNCE SÖYLENMEMELİ DİYE DÜŞÜNDÜM
    ÇÜNKÜ BİRAZ İŞ GÜÇ MESELESİ
    BELKİ BİTİRİLMEYE ÇALIŞILAN ÜNİ MESELESİ
    BELKİ KARŞI CİNS VE-VEYA EVLİLİK MESELESİ
    VARDIR O YAŞLARDA KAFASINDA DA
    FAZLA İPLEMEZ DİYE DÜŞÜNDÜM

Evet sizce böyle bir mesele
    Çocuğa illa söylenmeli mi
    Ve nasıl ve ne zaman söylenmeli ?

Eğer evlatlık alınan çocuk gerçeği öğrendiğinde yıpranacaksa bence söylenmemeli. Mesela bu durumda ben olsaydım öğrenmek istemezdim, belkide gerçekleri bilmiyorken daha mutluydu, en azından kafası rahattı

• O tv programı yalçın çakırmıydı
  • Allah yardımcın olsun ama kuaför'de başından geçenleri okurken beynim sulandı.
  • bizlere yazdığın gibi içinde de bitirebilirsen biyolojik anneni dayılarını o zaman sende düzelirsin sanırım

allah sabır versin herkesin bir sınavı var bu dünyada. savunmak için söylemiyorum (aklım almıyor) ama biyolojik annen de çocuklarını öldürmeye çalışmanın vicdan azabıyla (o zaman için tek çıkış yolu bu gibi gelmiş olabilir) ve ablanla sen aklına geldiğinde yaptığı hatanın yıkıcılığıyla yaşamak zorunda bir yabancı olarak senin adına da annenin adınada üzüldüm allah sabrınızı versin inşallah
  • Allah yardımcın olsun. Zor şeyler atlatmışsın. Ablan ve kardeşlerinle bağını sıkı tut, artık daha kötü günler olmayacağına kendini inandır. Geçti. Seni öldürmeyen şey, daha da güçlü yapar. Psikolojik destek alman da yararına olacaktır.
  • ilk mesaja eklediğimi bu mesajada yazıyorum.
    3 yıl sonra edit:
    DAYI OLUYORUM;

1 saniyede neler oluyor ki 3 yılda neler değişmiş olmasın.
    3 yılda 3 farklı işte çalıştım, çok farklı insanlar tanıdım, farklı meslek gruplarında farklı işlerle uğraştım. meslek edindim, artık vasıfsız değilim. dil öğreniyorum, üniversiteyi tekrar düşünüyorum. en önemli olaylardan biri; kilo verdim, yüzüme bakılacak hale geldim yeni arkadaşlar fazla edinmedim ama var olan arkadaşlarımla aramı düzelttim, daha da samimi hale geldim. ha yeni bir iki arkadaşımda oldu tabi ki, bir taneside yakın bir arkadaş. karı kız mevzusuna hiç girmeyeceğim. bu kadar şey anlattım, bende şans yok. ben etrafımdakilere daima şans getiren birisiyim, bu yüzden bana düşen kısmı etrafıma hiğbe ediyorum ha şu da var, artık anneler ablalar kardeşlerine ya da kızlarına eş olarak düşünebiliyorlar, kısmetim tamamende kapalı değil mesleğimde biraz daha ilerlesem "aranan damat" sıfatına bile girerim. neyse, her şeyden önemlisi, en önemli değişim ise dayı oluyor olmam. evet 1.5 ay sonra inşallah bir kız dayısı olacağım. ilk öğrenenlerden biri olmamda ablamla aramızdaki bağı dahada geliştirdiğimiz anlamına geliyor, dipnot olarak ekliyeyim dedim dayı olmak nasıl bir his bilmiyorum ama bunu tadacağımya ona şükür diyorum. başlarda herkesle ilgili bir sinir durumu ya da ismi geçtiğinde iğreniyordum ama artık duygularım gerçekten köreldi demek ki, hiçbir şey artık anormal gelmiyor. hayat sonuçta, her şey canlılar için, bizler için.
    3 yılda daha başka şeylerde oldu, öğrendiğim olaylar vs. mesela beni 2 yaşıma kadar öz halam büyütmüş, yani beni doğuran kadın bana ara sıra emzirmek dışında hiçbir analık yapmamış. 2 yaşıma kadar annemde halam olmuş yani. bunu öğrenmemde baya farklı bir şekilde oldu. birgün beni doğuran kadın bulunduğumuz ile geldi, tabi maksat beni görmek. yanında kız kardeşlerimde vardı, bize gelmeden öncede halama uğramışlar ve oradan hep beraber geldiler. halam diyorum çünkü kanım çabuk ısındı, gerçek anlamda kan çekti diyebilirim. halam diyorum çünkü biyolojik baba tarafıyla kan bağı dışında hiçbir bağı kalmamış. neyse bize geldiler o gün cumartesiyidi öğlen işten çıkıyordum, eve geldiğimde büyük bir kalabalıkla karşılaştım evde babam ve 9 tane kadın-kız vardı biri halam biri beni doğuran kadın diğerleride kardeşlerim, halanın kızları (kuzenler yani) annem. akşama doğru 5 gibi hala kalkmak istedi, evide bizim evden otobüs ya da dolmuşla en az 1 saat sürüyor. benimde arabam olduğu için ben dolmuş hattına bırakayım diye teklif ettim (zaten yarım saatlik yolu dolmuşla gelmişler, sonrasında da oğlu arabasıyla bize bırakmış -iş yerinden-) öncesinde halanın 2 tane dünya tatlısı kızı var, biri 6 yaşında falan diğeride 10 yaşında. bende kız çocuklarını çok severim, kuzenlerde acayip tatlılar çok cabuk ısındım ve kan çekmesi burda da gerçekleşti küçük kızı zaten bal küpü, sürekli benimle oynamak istedi, sarıldı öptü falan. çok uzattım lafı, halayı bırakmak için yola çıktım ama içim ısındığı için evlerine kadar bırakayım diye teklif ettim, oda yolunu uzatma falan desede benimle konuşacağı için kabul etti. ben yoluma bakarken birden "çocuklar nasıl buldun?" diye sordu. bende maşallah çok tatlılar dedim. oda onlar senin kuzenlerin diyince ben çok fazla olmasada bir şaşırdım. "nasıl yani?" deyincede olayları anlattı. 2 kızı 3 oğlu varmış, en büyük oğlu benimle yaşıtmış vs vs. yol bitti evine kadar geldim, küçük çocukta uyuya kalmış hemen kucakladım yatağına kadar çıkardım. evinde de 5 dk soluklanıp gerisin geriye döndüm. henüz oğullarıyla tanışma fırsatım olmadı ama bayramdan sonra muhtemelen bir tanışma fırsatı doğacak. o günden sonrada zaten ara ara konuştuk. ablamla ilk tanıştığımızda baya bir yakınlık göstermişti ama ben uzaklaştırdıktan sonra işte uzun süre konuşmadık ve sonradan tekrar konuşmaya başlayınca o ilk baştaki ilgi, yakınlık, sürekli konuşma isteği falan kalmadı. bu halada aynı şekilde başlarda sürekli konuşmak istiyordu ama işte ben bunu tanışma süresi, alışma süresi diyorum. bu süre bitince yine ben eski hayatıma dönüyorum. sadece iyi anılar öyle kalıyor, hepsi bu.

• İlk kez uzun konu okudum,cidden herkes kaldıramaz yaşadıklarını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek mi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.