Şimdi Ara

EVLATLIK OLDUĞUMU ÖĞRENDİM (3 YIL SONRA EDİT) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
12
Favori
9.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hepsini okudum. açıkçası duygulanmadım desem yalan olur. allah sabır versin diycek bişey yok. ama zor bi durum.
  • Allah sabır versin kardeşim yaşamayan bilemeyeceği için senin durumunu kavramak oldukça zor
  • Allah sabır versin....
  • Ben de okudum. Doğru mu yanlış mı diyor insan ama sonuçta birileri buna benzer olayları yaşıyor. Kendi başıma gelse çok da sallamazdım diye düşünüyorum.
  • hepsini okudum ama ne diyeceğimi bilemedim o dayım Dediğin insan .. Neyse ..
  • ilk başta sana geçmiş olsun diyorum. bütün samimiyetimle şunu belirtmeliyim ki haline şükretmelisin. seni, kendinden bile daha çok seven bir ailen olmuş.

psikoloji denen şey yalandır. sadece etrafında olan olaylara anlam veremiyorsan. bir an önce toparlan. kaybettiğin yıllar hızla geçiyor. çok pişman olursun ileride.

bir de sana ek bir senaryo yazalım;

tut ki seni o aile almadı. sokakta polisler bulup çocuk esirgeme kurumuna verildin. dolayısıyla sıkı bi kontrol altında olmadığın için sürekli yaramazlık yapıyorsun. yaramaz çocuklar her zaman cezalandırılır. o yaşlarda sürekli dayak sürekli dayak. bunaldın kaçtın. polis yakaldı geri geldin. dayak devamm. velet olarak canından beziyorsun. her gun 3 öğün yemek 5 öğün dayak yiyorsun. sürekli kaçmaya başladın. bir gün sokağın birinde ya tecavüze uğrardın, ya organın çalınırdı ya da bunları yapacak adamları kesip doğrardın.

sonunda bali, tiner ve azami uyuşturucu kullanıcısısın. bugün cezaevinde yatan bir çok insan çocukluğundaki problemler yüzünden oradalar. bence mutlu olmalısın. geleceğini garanti altına almak için okumaya devam etmeli ve hayatına kaldığın yerden tekrar başlamalısın. dediğim gibi psikoloji yalandır. sadece bunalmışsın ve bu sana acı da olsa zevk veriyor.

sağlam bi dayak yersen hiç bir şeyin kalmazz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

okudum
    sonuç: kac dk gıttı bılmıyom ama hayatımdan baya bı dk gıttı

bende senin yazdığını okurken 5 saniyemi hiç uğruna harcadım
  • Senaryo...

Birçok yerde kendinle çelişiyorsun.
    Mesela yazının başlarında birçok yerde ağladım, gözyaşı döktüm falan yazmışsın sonra nikah bölümünde daha önce hiç ağlamadığını belirtmişsin.Daha çok yer var böyle kendinle çeliştigin ama mobilden giriyorum yazamayacağım.
  • Hepsini okudum Allah yardimcin olsun. Fazla takma kafana lutfen... Ne kadar zor olsa da dene bunu..

Annen, baban ve ablanla mutlu mesut yoluna devam et... Ablanla arani duzeltmene cok sevindim acikcasi.. Sonucta onun hic bir sucu yok ki sende bunu anlamissin.
  • okudum kardeşim gerçekten değişik bir durum. Allah yardımcın olsun. Ben de düşündüğüm gibi biyolojik annenle konuşma ama ablanın hiç bir suçu yok.
  • Bence ablan la görüşmeye devamet arada bir ara har hatır sor anne ve babanı da fazla üzme Allah yardımcın olsun.
  • Seni anlayamam belki,yaşadığın duyguları...Ama o yazdığın şeyi ''Yaşamadan kimse kimsenin ne zorluklar çektiğini idrak edemez.''i çok iyi bilirim.Bir birey olarak hayattan beklentilerimiz çok yüksek ne yazıkki,ben çektiğim her acıda bunu farkettim.O alışmak var ya alışmak,birşeylere alışmak;rahat yaşamak çok kötü birşey çünkü kaybedince çok afallıyor insan.Sözü fazla uzatmak istemiyorum,hayatta herşey insanın kendisine bakıyor ne yazıkki..Üzüntüden adım atacak kadar halimin kalmadığını bilirim,hiç yemek yemediğimi...Fakat çözüm bu değil,güçlü olmak gerekiyor,tırmalamak gerekiyor.Toparlaman lazım kendini,böyle nereye kadar gidecek?Gitse sana bir yararı olacak mı?Biliyorum bunu anlayabiliyorsundur ama harekete geçemiyorsundur.Ama kendini toplayıp harekete geçersen emin ol kazanan sen olursun.Bence üvey ailene haksızlık etme,onlar da kendi açılarından haklılar.Düzene sokmaya çalış hayatını,Allah kolaylık versin..Çok zor çok...

• quote:

Orijinalden alıntı: Noldor Warrior

quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

zamansal kopukluklar var ama

seni bu yaşına kadar getiren ailene karşıda hayırlı bir evlat ol. Onlara ergen tepkileri verme

Kendi ayaklarının üzerinde durabil.

Kimseye muhtaç ve yük olma.

Ayrıca bir DNA testi de şart.

Ergen tripleri için yaşı biraz büyük gibi.

yaşını sonradan eklemiş ama şu

onu bu yaşına kadar getiren sahip çıkan her ne kadar biyolojik olmasada annesine," onları görmeye gittiysen git bir daha gelme demeler", 1 ay konuşmamalar falan
    mantıklı ve hoş şeyler değil.

Tabi dışardan yorum yapmakta kolay ama

Kadının her ne kadar öz çocuğu olmasada ,Anlatıma göre onlar,kendisini özçocuklarıymış gibi hatta daha fazla seviyorlarken.

İnsan bu sevgiye layık olmaya çalışmalı.

• Çok zor bir durum. Bende okurken gözlerim doldu üzücü gerçekten. Kendi yerime koydum, ben olsam konuşurdum biyolojik annemle, tabi herkesin yapısı farklı. En doğru tercihi insan kendi verir. Senin için en doğrusu senin kendi yaptığındır başkasının yaptığı yada yapacağı değil. Cevap vermek zorunda değilsin ama bir sorum var. O kadın sizi barajdan atmak isterken bir adam geldi dedin, o adam kim acaba, onu bulmaya çalıştın mı. Çünkü ablana o adam bakmış anladığım kadarıyla. Eğer uzun yazıda varsa ben kaçırmış olabilirim. Tabi cevap vermek istemiyorsan sorun değil.
  • annem o kadar iyi bir insandır ki o kadının bile üzülmemesi için ona benim neler yaptığımı nasıl olduğumu sordukça anlatmış. annemin oraya gitmesi onunla arkasından öğrenip onunla konuşmamam basit birşey değil. ben suçsuz hatasızım demiyorum çünkü bende insanım hata yaparım. düşünsenize sizin hayatınız boyunca karşısına geçip tek kelime etmiyeceğiniz, adam yerine koymadığınız, insan olarak ölse bile umursamıyacağınız birine anneniz size yalan söyleyerek o kişiyle konuşmayı bırakın birde evine gidiyor. bu gerçekten kolay birşey değil arkasından yaptığımda doğru birşey değil ama ben hayatım boyunca annem ve babamdan yalan görmedim duymadım kendimde yalan söylemedim (üveymişsin işte bundan büyük yalan mı olur derseniz onlar benim öz annem ve babamdır ben bunu yalandan saymıyorum) hal böyle olunca ne yapacağımıda bilemedim ve konuşmamak en kolayı geldi.
    ben 2.5 yaşımda alınmışım kimliğim falan o zaman çıkarılmış adım farklıysada beni aldıkları adam hiçbir şey söylememiş olmalı ki kimliğimide ona göre çıkarmışlar.

ağlamadım dedim diye senaryo diyen arkadaş için ; ben 4 gün öncesine kadar (ağladığım gün) birçok sefer tek damlada olsa gözyaşı döktüm. gözyaşı dökmek ağlamak değildir çünkü onu durdurabilir o anı unutup devam edebilirsiniz. ama ağlamak, gerçekten ağlamak tek bir nedene dayalı değildir belki ama ben tanımadığım ablamın tanımadığım bir adamla evleniyor olması ve buna benimde şahitlik etmiş olmama ağladım. neye şahidim ? kim ki onlar ? tanıyor muyum ? hayır. işte bunun üstüne kendimi tutamadım bıraktım, hışkıra hışkıra, nefesim kesile kesile, etrafımdaki herşeyi unutarak kendime kızıp "sen neye şahitsin ulan" diyerek ağladım.
    yorumlarını esirgemeyen herkese tekrar teşekkür ediyorum pm atanlarada ayrıca teşekkür ediyorum. inanmıyanlar olabilir bundan 5-6 sene önce (o günden önce) böyle birşeyi okusam bende inanmakta şüphe ederdim ama başınıza gelince ne kadar inanmak istemesenizde hayat seni o şekilde sürüklüyor.
    kendimi tabiki toparlamaya annemi babamı üzmemeye çalışıyorum. birşeye odaklandığımda dikkatim çabuk dağılabiliyor ama derlerya zaman herşeyin ilacıdır diye zaman geçtikçe kendimi toparlıyacağımada inanıyorum. bu lisede 1 kız arkadaşım olmuştu ondan sonra bu olaylar dahilinde hiç kız arkadaşım olmadı. ben artık daha tutucu daha dikkatli hata yapmamaya çalışan biri oldum. herşeyi yapmadan söylemeden 2 kere düşünüyorum çünkü kırdığım insanları tekrar kırmak istemiyorum. bu yüzdende arkadaş edinmem gerçekten zor oluyor hali hazırda kuzenim ve 1 arkadaş dışında da arkadaşım dostum diyeceğim kimse yok.

@koyar olm, o sadece oralarda olan sıradan bir adam. sen napıyorsun diye bağırmış kadında korkup bizi alıp geri kaçmış sonra bizi verdiği adama bırakmış işte. belki detayını anlatmıştır ama dinlemedim. bizi o an nasıl umursamadığını nasıl ve neden terkettiğini öğrendikten sonrası gerisi önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLaCuestaa -- 11 Ekim 2011; 13:39:07 >

• yaşadıkların az değil, doğal olarak depresyona girmişsin. mühim olan geçmişin değil geleceğini nasıl şekillendireceğindir. benden sana abi tavsiyesi;

en az 6 seans psikolog yardımı al.
    spora başla, kafanı dağıtmaya ve kilo vermene yardımcı olur. mesela kapalı bi havuza üye ol.
    okuluna eğitimine geri dönmek için başvur.
    eğitimin bitince askerlik için yeniden başvur.
    ablana ve ailene sahip çık.
    biyolojik annen ve akrabalarınla ilişkini kes, işine gücüne konsantre ol.
  • Bir çırpıda okudum ve tutarsızlık görmedim ne zamansal nede olaysal açıdan.Yani fake diyenler veyahut sırf ileti kasmak adına abuk subuk şeyler yazanlar azıcık akıllarını başların alsınlar.

Seni baraja götürüp o vahşete teşebbüs eden insan dersem senin gibi temiz kalpli bir kişiye hakaret etmiş olacağım o kadına hiç bir şekilde taviz vermemen,dediğim dedik olman,ablana karşı yaptığın hatayı farkedip ona düğününde kınasında yardımcı olman hatta şahidi olman takdire şayan bir davranış.

İlaveten doğuran değil doyuran benim için önemlidir,yani seni evlatlık alan,üvey olduğunu bir gün belli etmemiş öz evlatları gibi sarıp sarmalamış,altının temizliğinden tut okuldaki veli toplantılarına kadar gelmiş o güzel insanlarada her daim iyi davran.Unutmaki sen onlara bir ömür borçlusun ve boğazından geçen her helal lokma o ana babanın gönlünden gelmiştir.

• Okudum.

Allah sabır versin kardeşim ne diyeceğimi bilemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RappeR07

ben okudum kardesim. annen ve baban seni cok seviyorlar yazdigina gore. takma kafaya bence. dogurmak degil buyutmek onemlidir.

Doğru tespit ne ebebeynler var öz evlatlarına nasıl davranıyorlar,gazetelerde ve tv'de görüyoruz.
  • Allah yardımcın olsun..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.