Şimdi Ara

EVLATLIK OLDUĞUMU ÖĞRENDİM (3 YIL SONRA EDİT) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
12
Favori
9.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khiron

okudum, herşeye rağmen bi ailen var mutlu olmalısın, ve bir ablan var her ne kadar tanımasan da, böyle bir devirde kolay bulunmaz, yalnız başına sokakta yaşayan biri de olabilirdin sahip olduklarına sıkı sıkı sarıl ve geleceğe bak, yerinde olsam öz annenide affederdim , yazının sonunda dediğin gibi kimse yaşamadan bilemez ne olup bittiğini

bende okudum yazıyı ben olsam öz annemi affetmezdim bende babamla görüşmüyorum yüzünü hatırlamıyorum desem yeridir yaşamayan bilemez asla da onu baba olarak kabul etmem görüşmem affetmemde .. o yüzden lütfen o senin annendir babandır affet gibi yorumlar yapmayın benim çevremdekilerde bana bu şekilde yorumlar yapınca dayanamıyorum şu an bu yorumu görünce bile çok sinirlendim ...
  • Bana serin bir hikaye gibi geldi aynı fikirde olan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoneyTalks

quote:

Orijinalden alıntı: Makaveli NRFP

Başlık haricinde birşey okumadım

yorum yapman lüzumsuz o zaman.

EVLATLIK OLDUĞUMU ÖĞRENDİM (3 YIL SONRA EDİT)
  • Hepsini hiç sıkılmadan okudum.

Biz de hemen hemen aynı yaşıtız. 1990 11'inci aylıyım.

O kadın ve kardeşlerine ( dayınlarına ) yüz vermemen konuşmaman yerinde olmuş. Ne o kadınla konuş ne de onun tarafındaki akrabalarıyla. O koskoca dayıların olacak herifler abla-kardeş size sahip çıkamadılarsa, annen olacak kadın da köprüden atıp öldürmek istediyse; Allah tarafında hiç birinin sende hakkı olacağını sanmıyorum. Seni sadece doğurmuş ve öldürmek bile istemiş. Doğurmak senin üzerinde bir hak veremez bence.

Ne güzel seni özoğullarıymış gibi seven iki tane insan var. Ablana kavuştun, aynı kandan olan kardeşin de var ( baba ayrı olsa bile )

Özellikle ablanla görüşüp dertleş. Böylece hem ikiniz rahatlarsınız hem de birbirinizi daha iyi tanırsınız.

Çektiklerin normal değil. Psikolojinin bozulması gayet doğal. Benim de bozuk biraz. Ben de birçok şeyler yaşadım; öyle şeylerki psikolojiyi derinden bozacak şeyler. Lakin, ne olup ne biterse bitsin sen hayatta ve şuurunda olduğun sürece bu yaşam devam ediyor. Hayatı bırakmak olmaz, o zaman kendine işkence edersin. Psikoloji zamanla düzelir. Sen kendine yeni bir hayat kurmalısın. Üniversiteye bence gitmelisin. Kolay bir bölüm bul; seni çok yormayacak. Oku. Orada birçok arkadaş edineceksin. Kendi dünyanı kuracaksın. Dünyan sadece Şimdiki evinle, geçmişinde yaşadığın kötü hatıralarla, ablanın eviyle ve küçük kardeşlerinle ibaret olmasın. Etrafın olmasın sadece dünyan. Gelecekte iyi bir iş iyi bir eş kazandırır. Planlarını iyi yapabilirsen; ve mutluluğa götürürse geçmişte ne yaşadıysan, hepsi gerçek anlamıyla geçmişte kalır.

Sadece tekrar oku. Bu sene yine hazırlan. Dediğim gibi seni yormayacak bir bölüm olsun; hem de sevebilesin. Mümkün olduğunca annenin babanın şehrinde olsun üniversite; gitme uzaklara. Uzaklara gidersen o zaman aradığını bulamadığında bu seni boşluklara sürükler. ( kendimden biliyrum )

Unutma ki: Sen ne dersen de hayat devam ediyor ve devam edecek. Canın bedeninde ve şuurun yerinde olduğu sürece bu dünyadan ya zevk alacaksın ya da acı. Hayat, geçmişe takılıp kendini yıpratmaya değecek kadar değersiz değil. O kadınsız bir dünya kur. İyi bir meslek, iyi bir gelecek, iyi bir eş ve inşallah mutluluğu yakalayacaksın.

daha da fazla konuşmak istersen ben de kendimden birşeyler anlatabilirim. Buraya yazmak istemiyorum. Pmden yazarım.

• Mesajım bulunsun zamanım olduğunda okuyacağım. :)
  • konuyu açarken inanırlar mı inanmazlar mı diye 1 sn bile düşünmedim. çünkü kimsenin inanmasına lüzum yok ben içimdekileri boşaltacak bir yer arıyordum ve sonunda cesaretimi toplayıp anlattım.
    ablamın hayatı benimkinden daha zor geçmiş. ama oturupta derdini paylaş anlat abla diyemedim o anlattığında ucu banada dokunacaktı. kendi huzurumu daha fazla bozmamak için onunlada dertleşmedim ama ileride anlatacak olursa onuda canı gönülden dinlerim. çünkü onun yaşadıkları hiç kolay değil. ama belki benden daha güçlü biri çünkü üniversite bile bitirmiş. maddi olarak anne tarafından hiçbir destek görememiş uzaktan bir akrabası yardımcı olmuş. bunu başkasından öğrendim kendiside söylemedi
    acaba sorup o kişinin kim olduğunu öğrensem mi diyorum ama bu seferde ablamı incitirim diye soramıyorum. birgün laf oraya gelirse o kişiyide öğrenip ona teşekkür etmek isterim. öz dayısı teyzesi amcası halası yardım etmeyi bırak yaşama hakkına bile saygı duymamışlar ama o kişi (adam veya kadın orasını bile bilmiyorum) kendi evladıymış gibi maddi olarak her türlü desteği vermiş. Allah ondanda bin kere razı olsun.

derdini anlatmak isteyen olursa tabi dinlerim elimden gelirse yardımcıda olmak isterim. benim gibi sadece içini boşaltmak isteyenler olursa dinlerim çünkü bazen insan içindekini en yakınına bile anlatamıyor ve büyüdükçe büyüyor sağlığına zarar veriyor. eğer gerçekten bir derdi olan varsa birisine anlatsın yazsın haykırsın ben azda olsa faydasını gördüm. bu konular açıldığında genelde ellerim titrer ve parmağımdaki yarayı yolmaya başlardım ama artık daha sakinim.

• Okudum. Açıkçası biyolojik annene, bijolojik dayınlara falan soğuk davranman normal diye düşünüyorum. Aklıma da şu gelmiyor değil. Hani madem biyolojik annen seni bıraktı dayılar neredeydi? Ne bileyim dedeler falan...
    Çok zor bir durum. Ama yine de asosyalliği bırakıp hayata atılmalısın bence.
  • Okurken gözlerim doldu, Allah yardım etsin sana dostum.
  • Okudum, anladım. Dik duruşunla onlara güçlü olduğunu göstermişsin; ama öyle kalamamışsın maalesef. Onlara davrandığın gibi olman gerekli. Yoksa kaybeden sen olursun. Seni sokağa atanlar bile hayatın devam ettiği gerçeğine dayanarak evlenip çoluk çocuğa karışmışlar tekrardan. O seviyedeki insan böyle yapıyorsa senin 500 katını yapman lazım. İçinde bulunduğun durum illa ki çok zor; fakat aşılmaz değil. Yeter ki seni bırakan eski ailene karşı dik duruşunu kendi hayatında da sürdür.
  • Yazdıklarını okudum.Kolay şeyler değil bunlar.Psikolojinin bozulmaması bir sorun olurdu bence.Açıkçası benim de sağlam bir psikolojim olduğunu söyleyemem.Ama kendini toparlaman şart.Hayat öyle yada böyle devam ediyor.Yaşadıklarını kendi içinde saklayan bir tanıdığım da var.Kendine bakamaz hale geldi.Sen de böyle olmamalısın.İyi bir ailen var.Onları da düşün.Ne kadar onları üzmediğini sansan bile senin bu durumun onları derinden yaralıyor olmalı.Kendin için olmasa bile onlar için birşeyler yap.Bunca sene sana kendi evlatları gibi bakmışlar.Onlar için hayata sıkı tutunmalısın.
  • Kardesim zor durum, kardesim diyorum cunku 30 yasindayim.

Benimde rahmetli babamin baska bir kadından olma kardesim var.

Beni sadece paraya ihtiyacı oldugunda ve babam vefat ettiginde miras için aradı.

Kısa geciyorum, senden sevgiden başka beklentisi olmayan kardeşlerinin degerini bil, bilmişsinde zaten.

Annen ve babandan vazgeçme, benim gözümde bu dünyadaki en büyük, en zengin insanlar annen ve baban gibi insanlardır.

Gurur duymalısın, belkide bu ayrıcalığı yaşadığın için, sana yaşattıkları için onlarla gurur duymalısın.

Artık önüne bak ve kendinle barış. Yıllar hızla geçiyor, boşa gitmesinler...
  • Tamamını okudum, durumun gerçekten kötü, Allah sabır versin. Yaptığın şeyler beni ilgilendirmez ama bana göre dıştan bakış açısıyla bir takım yanlışlarında var ama beni ilgilendirmez, olan olmuş sonuçta.
  • Derler ya hani " Doğduğun yer değil , doyduğun yer mühim olan. " aynen öyle.. Geçmiş olsun kardeşim.. Kafana takma güçlü ol , evde 1 ay boyunca yalnız kalman iyi olmuş bence tam isabet olmuş otur yalnızlığınla duvarlarla düşün ne yapacağını ve ne yapman gerektiğini iyi gelir emin ol , dertleşmek istersen özel mesaj atabilirsin veya istanbuldaysan benim gibi bir çok arkadaş vardır derdini dinleyecek
  • Allah yardımcın olsun
  • Hepsini üşenmeden okudum ablandan sakın uzaklaşma öz annen ve dayılarına davranışlarında haklısın kötü olma ama onlarla aynı yerdede durma ne kadar uzak olursan okadar iyi ALLAH kimseye kaldıramıyacagı yükü vemez
  • f

Burdan sonrasini okumadim
  • sonradan pişman olmada.
  • İnsanlara neden okumak bu kadar zor geliyor anlamıyorum.. Neyse

Hayatta şunu unutmaki sadece ''sen'' varsın.Aileni kardeşlerni sev.Yanlız olma.. Ama şunu unutma ki senin hayatında en kıymetli sensin..

Dostum,bu kadar ağır şeyler olmasada bende ailevi olarak çok sorun yaşadım.Yaşadıklarını az çok anlıyorum..

Bunun çözümü hayata yeniden tututunman..Allah'a dua ediceksin..Hayat sevgini toplaycaksın kilo vericeksin..Sinir konusunuda hiç kafana takma geçmiyecek birşey değil.. Bende atlattım..

Allaha emanet ol..Umarım herşey yoluna girer..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.