Şimdi Ara

Evleneceğim insan içkiyi bırakmamı istiyor! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
5.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 21 yaşında bu kadar karışamaz bana kimse yani daha çok kız çıkar karşına 35 öncesi evlenmek saçma bu devirde. D şıkkı diyorum. Yaşım 19
  • İçki,sigara ve uyuşturucular az yada çok vücuda zarar verir.

Bunu herkes bilir.

Sağlık konusunda duyarlı değiliz.

İnsanlar bu konuda sözde hemfikir olmak için birilerinin ölmesini bekliyor.

Sosyal ağlarda iki ah vah sonra hayat devam ediyor.

Kısaca önlem almak şart bireysel sağlık olsun toplumsal sağlık olsun.

İçene içme denmez çünkü içmeyi istedikçe içer.

Önce sağlığın için bırakmalısın.

Şöyle düşünürsen nede olsa az içiyorum ne olacak diye o da senin kararın.

Hayat senin karar senin her zaman 2 seçenek vardır.
  • Ben de ayda bir kere bir kaç bira içerim en fazla, ve az da olsa içen birisi olarak sana tavsiyem içkiyi bırakman. Sağlık, din vs konularına girmeyeceğim. Zaten fazla içmiyormuşsun sen de. Arada arkadaşlarınla bir araya geldiğinde de artık soda felan içiver. Bu sayede, ileride eşin olma ihtimali olan sevdiğin kıza karşı çok büyük bir koz elde etmiş olacaksın, "Bak, ben senin için nelerden vazgeçtim!" diyebileceksin. Bu, bütün ömrün boyunca işine yarayacak bir kozdur, küçümseme sakın.
  • Leşş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdiden küçücük tavizler verirsen evlendikten sonra daha büyük tavizler vermek zorunda kalırsın. Empati yapmasını sağla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • içki tüm kötülüklerin anasıdır bırakın hocam her şeyden önce sağlığınız için bırakın.
  • İçki içsen bile hayatında karının,çocuğunun yanında arkadaşlarınla içki sofrası kurma senden bana tavsiye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada mevzu içki değil. Şimdiden başlamış kısıtlamaya, şart koşmaya.
    Şimdiden böyle ise ileride neler olur hocam.
    Şahsen ben, içkimi de içerim, cuma ya giderim. Kimseyi bağlamaz.

Benim sana tavsiyem, insan hiç bir zaman kendinden ödün vermemeli.
  • sağlığını düşünerek alkolden uzak durmanı istemesi normal bir davranış
    evliliği düşünerek alkolu bırakmazsan olma gibi bir düşüncedeysen bencil davranıyor
    ayrıca daha 4-5 yıl var demişsiniz
    erkenden böyle kararlar ile birbirinizi germeyin
  • Doğru söze ne denir?
  • Kızın kendince kriterleri olabilir. İçki ve domuz eti küçüklüğümüzden beri haram diye öğretiliyor. Kız arkadaşının inancı tam olsun veya olmasın, bir kere haram olduğunu bilerek yetişmişse, namaz kılmıyorsa bile alkolü kesinlikle kullanmayacağını kendine ön koşul edinmiş ve bunu benimsediği için eşi olacak kişinin de içmemesini istiyor olabilir. Bu konu çok uzarsa huzursuzluk yaşanabilir aranızda.
    Aynı şekilde, alkol elıp eşini döven bir dünya insan var, bunlardan da etkilenmiş olabilir. Şu anki duruma bakarak "ben asla eşimi dövmem" de diyemezsin, alkol bu, yıllar sonra ne olacağı, bağımlılığının artıp artmayacağı belli olmaz.
  • Yorum yapan bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Birazdan yüz yüze görüşmeye gideceğim. İkili zirveden ne çıkacak bakalım? Sadece şu kadarını söyleyebilirim ki, genel kanı içki için bu fırsatı kaçırmamam yönünde. Ama benim kendi görüşüm insan ne olursa olsun kendi için var olmalı. Görüşmeden sonra SS gelicek. Allah'a Emanet
  • Sanırım cevap vermede geç kaldım fakat yine de yazma ihtiyacı duyuyorum.
    Şuan içkine karışan evlendiğinde nelerine karışır, daha yolun başındasın önüne daha bi sürü kısmet çıkar diyen arkadaşlar; bu sağlıklı düşünce değil, "bana göre".
    Hayat arkadaşlığı böyle birşeydir sağlığını düşünüp içmemesini istediğini söylemesi kadar doğal birşey yok.
    Erkek olarak bizler yeri geldiğinde bizler de karışmayacak mıyız/karışmıyor muyuz eşimize/sevgilimize söyler misiniz bana?
    Bunun adına tamamiyle kısıtlamak demek yanlış olur. Zaten senin kendini kısıtlaman gerekiyor sağlığa zararlı şeyler konusunda.
    Diyeceğim o ki içme.

Dipnot: Bu konunun empatisi, kızın da her hafta kız arkadaşlarıyla içki içmesidir. Bunu da dikkate al derim.
  • Kardeşim belli ki içinden gelmiyor. En başından konuşun anlaşın, bunun sınırını belirleyin. Kız iyice ısrarcı oldu, bırakacam dedin diyelim. Bu sefer içmeye kalktın mı ve anladığında daha beter olacak aranız.

Kısacası bir sınır belirleyin, konuşun anlaşın. Bırakacan falan deme. Oldu ki bırakamadın, aranız bozulur.
  • Ayrıl hemen

Seni değil kızı düşünüyorum. Alkolik ile evlenilmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.Edison

Ayrıl hemen

Seni değil kızı düşünüyorum. Alkolik ile evlenilmez.

• İnşallah senle evlenmek gibi bir salaklık yapmaz.

• Kız için değil kendin için bırak

• CSB değilse diyerek cümleye başlamak gerekiyor.

Şimdi olayı muhafazakarlığa vurmuşsunuz genel olarak fakat alkolün etkisiyle istemeyeceğin şeyler yapacağından çekinen ve seni seven bir kız arkadaşın olabilir.

Olayın dini boyutu beni zerre kadar alakadar etmiyor inanç yönü zayıf olan birisiyim fakat kendimden biliyorum.

Hayatım boyunca bir kere kız arkadaşıma el kaldırdım çok aşırı alkollüydüm ve sinirden dayanamadım.

Ömür boyu pişmanlık yaşayacağım bir şey bu normal zamanda kendine sahip çıkma ihtimalin var fakat böyle anlarda uyuştuğun için doğru karar veremiyorsun.

Çok alkolik değilken senin içmeyi bırakmanı içmesi 21 yaşında bir genç için pek hoş bir durum değil onu söylemeden geçemeyeceğim. Her gün içmedikten sonra bence alkol öyle çok zararlı bir şey değil.
  • Alt komşularımizi örnek vereyim.Baba içip 1de geliyor eve.Avukat bütün davalarını kaybediyor.Evde anne kızlariyla kavga ediyor.Evde otorite yok.Büyük çocukla anne küçük kızı dövüyorlar.Küçük kız kendini bebek sanıyor ilgi çekmeye çalışıyor.Gece yarısı kavga ediyorlar.Büyük çocuk 2senedir barajı geçemiyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.