Şimdi Ara

Evleneceğim insan içkiyi bırakmamı istiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
5.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili forumdaşlar, 2.5 yıldır asillikle devam ettirdiğim yalnızlık piyesimin sonuna geldim. Sevdiğim kız kötülüğüme bir şey istemiyor ama daha 21 yaşındayım, bu yaşta içkiyi bırakmak da neymiş? Ayrıca o kadar çok içen bir insan da değilim. Arkadaşlarla bir araya gelindiğinde hafta sonları veya iki haftada bir cuma akşamları buz gibi biraları hüpletirim. Yani aşırıya kaçan bir alkol hayatım yok. Bar, pavyon gibi yerlere de hiç gitmedim, alışkanlığım da değil zaten. Harbiden bugüne kadar karşıma çıkan en doğru insan, evlilik bakımından. Kafam rahat bırakır giderim her yerde, hiç de aklım kalmaz. Aile hayatı tam muhafazakar olmasına rağmen, kız gayet kültürlü, kitabından, futboluna her şeyi bilir. Ama gel gelelim sürekli bana ciddiyetten, evlilikten bahsediyor. Zaten çok uzun süreli ilişkimin olma ihtimali beni yeterince geriyor, bir de üstüne içkiyi bırakma meselesi beni iyiden iyiye yordu. Şimdi size sormak istiyorum siz benim yerimde olsanız ne yapardınız;

A) Ben hayatımın kadınını bulduğumu düşünsem, hiç düşünmem bırakırım. %60

B) Ben hayatımın kadınını bulduğumu düşünsem, evlendiğimizde bırakacağıma dair ikna eder, söz veririm. %20

C) Ben hayatımın kadınını bulmuş olsam da bırakmam, kendimden vazgeçmem. %20

SON EDİT: Yorum yapan bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Birazdan yüz yüze görüşmeye gideceğim. İkili zirveden ne çıkacak bakalım? Sadece şu kadarını söyleyebilirim ki, genel kanı içki için bu fırsatı kaçırmamam yönünde. Ama benim kendi görüşüm insan ne olursa olsun kendi için var olmalı. Görüşmeden sonra SS gelicek. Allah'a Emanet

Edit: İkimiz de memuruz. 1 sene sonra değil, 4-5 yıl sonra evlenmeyi düşünüyoruz.

Edit 2: Bazı arkadaşlar "aile hayatı muhafazakar olmasına rağmen kültürlü" dememi yanlış anlamışlar. Bende aynı tür aileden geliyorum yani şunu demek istedim, öyle tesettürlü 5 vakit namazında bir insan da değil. Sadece bu konuya biraz fazla takıyor o kadar. Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rust Cohle W. -- 10 Haziran 2014; 15:11:42 >

• B derim ben hep öyle içmezsin zaten arada bir yemeğe gittiğinde yada arkadaşlarla ortam olduğunda içersin karın kendini kaybetmediğin sürece bir şey demez
  • daha 21 yaşında ne evliliğinden bahsediyorsun, anlatışından anladığım kadarıyla kızla da uzun süredir beraber değilsin. Kısacası saçma kararlar almadan bi düşün derim ilk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 miles away kullanıcısına yanıt
    Bir açıklama yapayım kardeşim. İkimiz de devlet memuruyuz, yani evlenmek için de her şey müsait.
  • Kadın için değil
    Allah (c.c) için bırak içkiyi güzel kardeşim

• Sanki her gün içiyorsun . Böyle küçük kısıtlamalar bile bir süre sonra seni boğacak . Tatlı bir dille anlatmayı denemeni tavsiye ederim . Birde nacîzane tavsiyem tamamen tanımadan bi sonraki ciddi adımı atma .

• OnuÇekmeBunuÇek kullanıcısına yanıt
    Hay ağzına sağlık kardeşim. Bende aynı şeyi söylüyorum sürekli, sonuçta bu ayıp bir şey değil günah. O yüzden Allah'la kul arasına girilmez, kendi vicdanım el verince kendim bırakmayı isterim bende.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anlıyorum kardeşim de sen yine de kızı biraz daha iyi tanı derim. Tabi senin kararın bize hayırlı olsun demek düşer.

Bu arada benim cevabım C, değişeceksem başkasının keyfi için değil kendim için değişirim.Hem alkolik değilmişsin arada bir içmekten bişe olmaz.

• Yengeyle ne kadar süredir birliktesiniz? Eğer uzun bir süre yoksa ve evlilik, ciddiyetten bahsediliyorsa daha birbirinizi tanımıyorsunuz demektir. 21 yaş evet en çılgın yaşanılacak zamanlar ama evlilik konusunu düşünmek için erken bir yaş. Erkek 25 yaşından sonra evlilik konuşmalı diye düşünüyorum. Kız daha çok geleceğini düşünüyor ve bu konuda haklı. Ya ilerde alkolik bir koca olursan? Böyle ihtimaller de var. Kız muhafazakar ise bu işin dini boyutunu da düşünüyordur. Senin yerinde olsam, eğer cidden seviyorsam ve uzun süreli bir ilişki, sonrasında evlilik istiyorsam alkolü bırakırdım. He yok ben günübirlik kızlarla gönlümü eğlendireyim, 28-30 yaşlarına gelince temiz aile kızıyla evleneyim sonra da monoton bir hayatım olsun diyorsan şimdiden iyi eğlenceler.
  • Endoplazmik Retikulum E kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 6 yıldır tanışıyoruz. Bu konu haricinde hiç bir şeyime karışacağını zannetmiyorum, ama benim bu hayatta en sevdiğim zevklerimden biri de bu. Ayrıca daha önceden tek bir sebep var diyip duruyordu, daha yeni söyledi sebebini, buymuş.
  • İçki içmek alışkanlık yapmadığı sürece tolere edilebilir.Ben de ortalamaya vurduğumda 2-3 ayda bir şişe bira içerim ama fazlası yok..Bunun kimseye zararı olmaz.Ama sen her gün biraları,şarapları götüreceksen kız haklı...Ayrıca ben birşey daha söyleyecem.Öyle 4-5 sene sonra evleniriz dersen evlenemezsiniz.4-5 yıl çok uzun süre ve bi noktadan sonra ikiniz de sıkılırsınız ve sonu kötü biter...İkiniz de memur olduysanız bence evlilikte sıkıntı yoktur ama askerliğini yapman lazım önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Micro_Processor -- 10 Haziran 2014; 9:07:19 >
  • Ben bırakmazdım şahsen.
  • hocam kendiniz için bırakın hem daha hayırlı olur evlilikte
     Evleneceğim insan içkiyi bırakmamı istiyor!
  • Maestro16 kullanıcısına yanıt
    Bugüne kadar gönlümü eğlendireceğim kadar eğlendim artık böyle şeylere harcayacak da vaktim yok zaten. Beni bunu düşündürmeye sevk edense, kızın gerçekten aile olma hevesi, isteği. Benden daha çok istiyor ama böyle de bir seçenek sunuyor önüme.
  • Eğer içki kızdan ve geleceğinden değerliyse salla kızı içkiye devam, çok içersen zaten geleceğinde gidecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben icmenizden ote konuda yazdiginiz ailesi tam muhafazakar ama kiz gayet kulturlu yazisina takildim. Sanki muhafazakar olan kulturlu olamaz gibi bir izlenim bir barindiriyor.

Cok uzun sureli olmasi ve isin ciddiyetinden bahsetmesi de beni yordu demissin ve mesajin sonuna da evlenmemiz 4-5 yili bulur diye de eklemissin bu kadar sure gecerse daha fazla yorulursun.

• "Aile hayatı tam muhafazakar olmasına rağmen, kız gayet kültürlü, kitabından, futboluna her şeyi bilir. "

Bu kısma takıldım biraz. Yani sizin gözünüzde muhafazakâr olanın kültürsüz olmasına...

İçki konusunda içki içmediğim için bişey diyemem. Hayatınızdaki yerini bilemiyorum ama ciddi bi ilişki için fedakarlıklar gerekir ve bu da onlardan biri olabilir bence

• Her gün bir 70 lik deviren adam olsan neyse diyeceğim.
    Fakat ara sıra dostlar meclisinde boğaz ıslatmanada karışmamalı.
    O kadarda değil.Burası türkiye.
  • o değilde neden cuma iciyon gıçıkmısın
  • hocam aynı durum bende de vardı.gerçi şuan evliyim. bende içiyordum aynı sen gibi arada sırada. ama günün birinde aynı teklifle bana geldi. bak şunu unutma kısıtlama yapmayın birbirinize ben bu şekilde konuşarak anlaştım. istemediğiniz şeyler olacak ikinizinde.direk bunları "şunu yapmayacaksın bitti" demek yerine açıklayıcı konuşarak ve orta yol bularak halledeceksin. misal benimde bırakmamı istedi hatta bu konuda çok sıkıntı oldu tartışmalar vs. ama ben dedim bırakmam ama sadece seninleyklen içerim. dışarı da yalnız arkadaşlarımla ortamda içmem. madem sen istemiyorsun dedim orta yol bulmalıyız.bu şekilde aştık mesela bu konuyu. ama evlendikten sonra arkadaş ortamında da yeri geldi mi içer oldum çünkü evlenince ortam biraz yumuşuyo :) şuan ki aşamalar ayrı insanların kendi kriterlerini isteklerini ve istediklerini dikte etme evresi. ikinizde birbirinizi kendine benzetmeye çalışacak ve ondandır ki tartışma ve kavgalar olucak. o yüzden aklında bulunsun kardeşim sadece alkol konusunda değil her konuda orta yol bulmaya çalış. ikinizde istediklerinizden fedakarlık yapmak zorundasınız aynı yola baş koyacaksınız.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.