Şimdi Ara

Evleneceklere Özel Fırsatlar Buraya (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.887
Cevap
556
Favori
602.085
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hakanlg

teşekkürler hocam nikah şekerlerine uygun gibi ama dış çekimde yüksek rakamlar vermeyi düşünmüyoruz daha uygun birşeyler bulursak ıyı olur:)

Düğün ne zaman ? Ramazan dolayısıyla ekip tatilde, siz tarihi vs iletirseniz size teklif verebiliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeNNiSeR -- 10 Temmuz 2014; 1:05:04 >
  • merhaba arkadaşlar.

geçtiğimiz nisan da düğün yapmış biri olarak tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. çünkü görüyorum ki forum ahalisi pek bilgili değil bu konuda.

forumdaki arkadaşların düştüğü en büyük hata marka ismine aldanmak. şimdi arkadaşlar her markanın iyi olduğu bir alan vardır. mesela karaca porselen markasıdır;çelik ürünü alınmaz karaca dan. karaca'dan porselen yemek takımı alınır;tencereyi çatal bıçak takımını hisar,korkmaz gibi çelik ürünleri daha iyi olan markalardan alın. atıyorum düdüklü tencereyi fissler alın. ütüde philips iyidir. elektrik süpürgesinde f/p istiyosanız nilfisk bakın. süpürgede samsung da iyidir. ev tekstilinde taç iyidir ama orada bir istisna var mesela sarar'ın pamuk saten nevresim takımları taç tan daha iyidir. sarev olarak geçiyor marka adı.

beyaz eşyada tek bir markadan almayın derim. illa tek marka alınacaksa siemens tercih edilebilir. hepsini bosch alan arkadaşlar dikkat edin bosch un nofrost buzdolapları hakkında şikayetler var;araştırın. buzdolabında f/p arıyosanız samsung, fiyatı önemli değil diyosanız siemens,arçelik.
    bulaşık makinesinde çelik kazanlı bosch modelleri öneririm. f/p istiyosanız aeg.
    çamaşır makinesinde bilgim yok nişanlım beko almıştı araştırmadım ama memnunuz şu anda .
    televizyon biraz şans işi. 3d izlemek istiyorum diyosanız samsung almayın gözünüzü ağrıtır,mide bulanması yapar. daha iyi görüntü kalitesi ama eksik yazılım diyosanız philips, daha iyi yazılım daha iyi smart tv ve f/p diyosanız lg.

halıda sırasıyla pierre cardin,saray,dinarsu alın derim. f/p olarak dinarsu aldım ben bikaç kez çay döküldü sildik hemen çıktı. o yönden iyi. kalitesi de iyi. kaşmir kesinlikle almayın. biraz araştırsanız zaten hayatta kaşmir alamazsınız.

daha önce buraya yazmıştım mobilyalarımı inegöl'de arı mobilya dan aldım. 3 aydır kullanıyoz memnunuz. istikbal,bellona ya göre çok daha kaliteli ve daha ucuza aldık. fırsatınız varsa kesinlikle gidin inegöle. zigon sehpa yı istikbal den aldık ama çünkü zigon sehpaları kalite olarak iyi istikbal in.

ESSE den kesinlikle seramik tencere,tava filan almayın. kalitesi berbat. evlenirken ben moneta dan aldım seramik tava ve tencereleri çok memnunum. arkadaşım esse den aldı ve hepsi göçtü şimdiden.

bişey alırken kesinlikle önce nette araştırın. hem kalitesini hem fiyatını. herkese kolay gelsin.

• sırf bu alışveriş korkusundan evlenemiyorum
  • Bayan fotografcilarla rahat ve uygun bir fotograf cekimi dusunen ciftler http//www.facebook.com/anisandigi adresinden orneklere bakabilirler, ayrica İstanbul Fatih Fevzipasa caddesindeki ofisimize ugrayip album orneklerine bakabilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fast food ürünlerinin hazırlanması gibi bir şey oldu ev kurmak..

Koştur koştur ter ter heerrrrrr ayrıntısına kadar evde tek bir eksik kalmayasıncaya kadar al al al al al...

Ben anlamıyorum,

sarımsak ezici var listede mesela

Çok sevdiğim bir söz vardı, kim söyledi unutmuşum: Bir evlilikte, dört göz bir ev, bir masa ve zeytin peynir ekmek, çatal bunlar zaruridir; geri kalanı lükstür.

Tabii eski zaman sözü bu

Arkadaşlar bu kadar kafayı takmayın şu alışveriş işine. Saçma sapan ürünleri paket paket alıyorsunuz sonra görüyoruz o evleri Show TV yari;malarinda saçma sapan kaba saba ürünlerle dizayn edilmiş.

Sorun: Haldır haldır alışveriş. Neden olduğu sebep: Kaba saba kullanışsız dandik ürünler. Sonuç: Sizin iyi sandığınız ama kötü bir ev.

Çözüm: Her ürünü yavaş yavaş, içinize sindire sindire alın. Mesela ihtiyacınız ne? Küçük ev aletleri. Kaç tane var bu aletlerden? En az 30 tane. Her birini iyice araştırın yorumlara bakın, kampanyaları takip edin yerinde deneyin ona göre alın. Mesela mobilyaları bir mimar arkadaş bulun çizdirin ettirin bir iç mimardan fikir alın. Marangoz benim neyime yetmiyoreeeeeeeeee demeyin. İç mimara da verin 1000 tl size huzurlu bir tarz yaratsın. Zaten milyarlarca para harcıyorsunuz 1000 bu işin erbabına değmez mi?

Şimdi beni topa tutanlar olacaktır, ancak niyetim kötü değil arkadaşlar. Çok gözünüzde büyütmeyin şu evlenme olayını biliyoruz da konuşuyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: TheGuardian

Fast food ürünlerinin hazırlanması gibi bir şey oldu ev kurmak..

Koştur koştur ter ter heerrrrrr ayrıntısına kadar evde tek bir eksik kalmayasıncaya kadar al al al al al...

Ben anlamıyorum,

Çok sevdiğim bir söz vardı, kim söyledi unutmuşum: Bir evlilikte, dört göz bir ev, bir masa ve zeytin peynir ekmek, çatal bunlar zaruridir; geri kalanı lükstür.

Tabii eski zaman sözü bu

Arkadaşlar bu kadar kafayı takmayın şu alışveriş işine. Saçma sapan ürünleri paket paket alıyorsunuz sonra görüyoruz o evleri Show TV yari;malarinda saçma sapan kaba saba ürünlerle dizayn edilmiş.

Sorun: Haldır haldır alışveriş. Neden olduğu sebep: Kaba saba kullanışsız dandik ürünler. Sonuç: Sizin iyi sandığınız ama kötü bir ev.

Çözüm: Her ürünü yavaş yavaş, içinize sindire sindire alın. Mesela ihtiyacınız ne? Küçük ev aletleri. Kaç tane var bu aletlerden? En az 30 tane. Her birini iyice araştırın yorumlara bakın, kampanyaları takip edin yerinde deneyin ona göre alın. Mesela mobilyaları bir mimar arkadaş bulun çizdirin ettirin bir iç mimardan fikir alın. Marangoz benim neyime yetmiyoreeeeeeeeee demeyin. İç mimara da verin 1000 tl size huzurlu bir tarz yaratsın. Zaten milyarlarca para harcıyorsunuz 1000 bu işin erbabına değmez mi?

Şimdi beni topa tutanlar olacaktır, ancak niyetim kötü değil arkadaşlar. Çok gözünüzde büyütmeyin şu evlenme olayını biliyoruz da konuşuyoruz

Adam haklı

• 1.5 ay oldu evleneli..çok şükür eksik kalmadı
    Tüm beyaz eşyaları bosch almıştım..Genel olarak memnunum.Gerçi en son modellerini almıştık o nedenle memnun olmasam ayıp olurdu.Sadece ankastre set üstü ocak siyah.o rengi tavsiye etmiyorum.çabuk toz oluyor

Tv yi samsung 46f6640 almıştım,3d falan izlemiyoruz.eh işte ne iyi ne kötü tv

Salon takımı doğtaş private modeliydi.ondan oldukça memnunum.Eve gelen çoluk çocuk epey bi hırpaladı.çizik falan olmadı

Koltuğu tay tüyü aldık.memnun değilim.oturunca falan iz yapıyor.

Yatak odası alfemo.şekli şemali gayet güzel.sağlam da bir takım ama bana kullanışsız geliyor.hanım ısrar edince aldık mecburen.

Salon halısı kaşmir.2 yıl garantili.diğer halılar angora.genel olarak memnunum.angoralardan hala tüy çıkıyo gerçi

Perdeleri store yaptırdık.salon da değişik bir şey oldu.biraz pahallı oldu ama emir büyük yerdendi.

Oturma odasını iderden köşeli ve ikea dan kitaplık vs ile ucuza hallettim.

Aydınlatma sitelerde imalatçıdan aldım.

Küçük aletler homendden aldım n11de çeklerle vs.

Bunları alana kadar çok uğraştık.çok yorulduk ama merak etmeyin.evlendikten 1 ay sonra falan rahat edersiniz

• Arkadaşlar merhaba, hepinize kolaylıklar diliyorum öncelike bu zorlu maratonda.
    En azından 3-4 yıl daha evlilik durumum yok ama bu işlerde oldukça tecrübeliyim.
    Son 6-7 yıldır kendi evimizi, 5 adet kuzenimin evlerini döşemede bizzat alışveriş danışmanlıklarını yaptım.
    Şimdi perdelerden başlamak istiyorum öncelikle, benim size tavsiyem son dönemlerde en çok tercih edilen stor perdeler, zebra, klasik, çiftli (güneşlikli) çeşitleri olabilir. Evdeki ölçüleri alıp internette bu işi yapan birçok firma var onları inceleyip beğendiğiniz modellerden uygun olanları sipariş vermenizi öneririm. Ürünlerin çoğu aynı kalitede öyle aşırı bir fark oluşmuyor. Montajı da şöyle halledersiniz, evde kornişlerin üzerine bir aparat yardımıyla storları takabiliyorsunuz kolayca en kolay yol bu.
    Beyaz eşya olarak, bosch, siemens, profilo, ariston ve özel tavsiyem olarak çamaşır makinesi için aeg ürünlerinden tercih yapabilirsiniz.
    Ekstra özelliklere fazla aldanmayın, çamaşır makinalarında eski tip fırçalı motorlu cihazları değil de yeni nesil cihazları tercih edin, ve benim tavsiyem 9 kg kapasiteli makinalardır fakat burada direk kg kapasitesine kanmayın ürünün iç hacmini öğrenip o şekilde bir karşılaştırma yapın. Çünkü 9 kg olarak sunulan fakat 7 kg kadar kapasiteye sahip olan cihazlara bile denk geldim.
    Buzdolabı olarak low-frost ürünleri tavsiye ederim araştırın aklınıza yatarsa iyi ürünler.
    Bulaşık makinalarında ise fazla programa ve özelliğe pek kanmayın, kullandığınız program sayısı 3'ü geçmez çoğunlukla.
    Yemek takımlarını kütahya veya güral porselen olarak tavsiye ediyorum yolunuz düşerse kütahya'da outlet mağazaları oluyor çok uygun fiyata, eski sezon veya bir parça hasarlı veya eksik ürün denk getirebiliyorsunuz.
    Mobilya olarak ben İnegöl'ü tavsiye ediyorum,ürünleri genellikle NewLand mobilyadan aldım, tüm ürünleri ordan aldığım için ve sıkı pazarlık yaptığım için çok uygun fiyatlar yakaladık bugüne kadar. İnegöl'e uğrayın, gezin, mağazalara bakın, beğenin, kafanıza yattıktan sonra sıkı bir pazarlığa oturun uygun fiyatlar yakalarsınız eminim.
    Küçük ev aletlerinin tamamen kişisel zevke kalmış birinin her gün kullandığını diğeri hiç kullanmayabiliyor.
    İlk başta su ısıtıcısı, el blenderı, rondo gibi çoğunlukla kullanılan ürünleri alın sonra ihtiyaca göre hareket edersiniz.
    Halı işinde ne yapsanız boş kadınlar kendi hoşlarına giden ürünleri seçtiği için boşverin uygun fiyatlı yerel dükkanlar olabiliyor onlara bir göz atmayı unutmayın.
    Yukarıdaki bir arkadaş demişti Esse'ye bulaşmayın diye ben de tavsiye etmiyorum.
    İnternet sitelerini boş zamanlarınızda takip edin, fırsatları birleştirip maksimum kara ulaşmayı hiçbir zaman unutmayın.
    Ve mümkün mertebe az eşyayla yaşam alanı geniş ferah evler yaratmaya çalışın.
    Dekorasyon, yaşam dergileri oluyor müstakbel eşiniz zaten takip ediyorsa oralarda güzel tüyolar olabiliyor bunları göz ardı etmeyin.
    Ve mümkün olduğunca satış danışmanlarına danışmayın alacağınız ürünü kesinlikle kendiniz araştırmış olarak hazırlıklı olun.
    Tv olarak tek tavsiyem bilindik markaların tv'lerini tercih edin ve özelliklere takılmadan alabildiğiniz en büyük boyutlu tv'yi almaya çalışın.
    Yardımcı olduğum kişiler tv konusunda lafımı dinlemediler gidip 42" binbir özellikle dolu tv'leri aldılar ama sorsan kaç kere 3d'yi smart'ı kullandın diye 2-3'ü geçmez cevapları.
    İnternetten alışveriş yapmaktan çekinmeyin çoğunlukla en uygun fiyatlar ve diğer ekstra puanlar internette bulunuyor.
    Bu arada mesela buzdolabı aldınız kargo çalışanları apartman girişine bırakıp gidecekler, yukarı çıkartmaları gerekiyor normalde hemen genel merkeze bir telefon kuzu kuzu ürünü evin kapısına kadar çıkartacaklardır.

• Biz evlendikten sonra ev tadilatı LEVELındayız.
    O da zorlu ben Size söyliyeyim
    😁

• quote:

Orijinalden alıntı: Maktoyu

merhaba arkadaşlar.

geçtiğimiz nisan da düğün yapmış biri olarak tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. çünkü görüyorum ki forum ahalisi pek bilgili değil bu konuda.

forumdaki arkadaşların düştüğü en büyük hata marka ismine aldanmak. şimdi arkadaşlar her markanın iyi olduğu bir alan vardır. mesela karaca porselen markasıdır;çelik ürünü alınmaz karaca dan. karaca'dan porselen yemek takımı alınır;tencereyi çatal bıçak takımını hisar,korkmaz gibi çelik ürünleri daha iyi olan markalardan alın. atıyorum düdüklü tencereyi fissler alın. ütüde philips iyidir. elektrik süpürgesinde f/p istiyosanız nilfisk bakın. süpürgede samsung da iyidir. ev tekstilinde taç iyidir ama orada bir istisna var mesela sarar'ın pamuk saten nevresim takımları taç tan daha iyidir. sarev olarak geçiyor marka adı.

beyaz eşyada tek bir markadan almayın derim. illa tek marka alınacaksa siemens tercih edilebilir. hepsini bosch alan arkadaşlar dikkat edin bosch un nofrost buzdolapları hakkında şikayetler var;araştırın. buzdolabında f/p arıyosanız samsung, fiyatı önemli değil diyosanız siemens,arçelik.
    bulaşık makinesinde çelik kazanlı bosch modelleri öneririm. f/p istiyosanız aeg.
    çamaşır makinesinde bilgim yok nişanlım beko almıştı araştırmadım ama memnunuz şu anda .
    televizyon biraz şans işi. 3d izlemek istiyorum diyosanız samsung almayın gözünüzü ağrıtır,mide bulanması yapar. daha iyi görüntü kalitesi ama eksik yazılım diyosanız philips, daha iyi yazılım daha iyi smart tv ve f/p diyosanız lg.

halıda sırasıyla pierre cardin,saray,dinarsu alın derim. f/p olarak dinarsu aldım ben bikaç kez çay döküldü sildik hemen çıktı. o yönden iyi. kalitesi de iyi. kaşmir kesinlikle almayın. biraz araştırsanız zaten hayatta kaşmir alamazsınız.

daha önce buraya yazmıştım mobilyalarımı inegöl'de arı mobilya dan aldım. 3 aydır kullanıyoz memnunuz. istikbal,bellona ya göre çok daha kaliteli ve daha ucuza aldık. fırsatınız varsa kesinlikle gidin inegöle. zigon sehpa yı istikbal den aldık ama çünkü zigon sehpaları kalite olarak iyi istikbal in.

ESSE den kesinlikle seramik tencere,tava filan almayın. kalitesi berbat. evlenirken ben moneta dan aldım seramik tava ve tencereleri çok memnunum. arkadaşım esse den aldı ve hepsi göçtü şimdiden.

bişey alırken kesinlikle önce nette araştırın. hem kalitesini hem fiyatını. herkese kolay gelsin.

Bende esse nin seramik tabanli olan karniyarik tenceresi var ne leke tutuyor nede en ufak yapisma hic karamada yapmadı dışı ne gibi bir sorun yaşadınız set alacağım yakın zamanda.

• galileoscr G kullanıcısına yanıt
    Eşimin arkadasi seramik setini almisti esse nin. Hic memnun değildi hocam kararma yapmis ve hemen ciziliyomus. Sikayetvar daki şikayetleri okursaniz bu yönde hep

• düğün masraflarının arasında bana en çok koyan kendimi yolunacak kaz gibi hissettiğim bir konu düğün albümü.
    özel fotoğrafçı tutan arkadaşlara faydalı olur diye düşündüğüm bir site var.
    sitenin adı: lukapu
    kendim için daha sipariş verme fırsatı olmadı ama çevremde eline ulaşan ve çok memnun olan arkadaşlarım mevcut. arada ekstra indirim yapıyorlar takipte olun arkadaşlar. stüdyolarda 1000 tl üstü fiyat çıkartıyorlar bir düğün albümüne, bu site değerlendirilebilir.
  • katamurat K kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Fotoğrafçılık bölümü mezunuyum 3 yıl dış mekan düğün çekimi yaptım kendi sirketimi kurarak.diger işlerimin yoğunluğu ve cekimde eskisi kadar zevk almadigimdan artık cekim yapmiyorum.

Oncelikle bir kac albüm cesidi var. Klasik album. Kristal album ve lukapu ornegindeki foto album. Bir album asla 1000 tl etmez bu para icinde fotoğrafçının aldığı pay vardır.
    Düğün albumu senelerce saklamak istiyorsaniz ilk kristal ikinci klasik son olarakta foto Albüm oneririm.
    Klasik album 70 ila 140 tl maliyetler arasındadır kristal albüm 120 ila 290 tl foto album fiyatı lukapu sitesinde mevcut. Fotogafciniz fotograf isleme isini dışarı verirse en az 100-150 iyibir iş cikarilmis album 400 tlye mal olur kalan fotoğrafçının kazancidir.
    Ama vergisiydi vs. Derken emin olun cok buyuk kazançlar olmuyor. Dugun için aldigim ekipman bedeli 13 bin civarı idi dusunun gerisini kara geçmek icin baya cekim yaptım.
    Photoshop u iyi biliyorsaniz albümü kendinizde yapabilirsiniz ama foto kitap cok onermem.

Düğün Fotoğrafları hakkında sorunuz varsa yardimci olmaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: galileoscr

Merhaba

Fotoğrafçılık bölümü mezunuyum 3 yıl dış mekan düğün çekimi yaptım kendi sirketimi kurarak.diger işlerimin yoğunluğu ve cekimde eskisi kadar zevk almadigimdan artık cekim yapmiyorum.

Oncelikle bir kac albüm cesidi var. Klasik album. Kristal album ve lukapu ornegindeki foto album. Bir album asla 1000 tl etmez bu para icinde fotoğrafçının aldığı pay vardır.
    Düğün albumu senelerce saklamak istiyorsaniz ilk kristal ikinci klasik son olarakta foto Albüm oneririm.
    Klasik album 70 ila 140 tl maliyetler arasındadır kristal albüm 120 ila 290 tl foto album fiyatı lukapu sitesinde mevcut. Fotogafciniz fotograf isleme isini dışarı verirse en az 100-150 iyibir iş cikarilmis album 400 tlye mal olur kalan fotoğrafçının kazancidir.
    Ama vergisiydi vs. Derken emin olun cok buyuk kazançlar olmuyor. Dugun için aldigim ekipman bedeli 13 bin civarı idi dusunun gerisini kara geçmek icin baya cekim yaptım.
    Photoshop u iyi biliyorsaniz albümü kendinizde yapabilirsiniz ama foto kitap cok onermem.

2 yıl önce kristal baskı yaptırdık..liste fiyatı 2000tl civarıydı..arkadaş hatrına 1000tl ödedik. O gün pahalı geldiydi bize düğün masrafları vs vs üst üste binince..20liralık kuaföre sırf gelin diye 600tl ödemek, 10 liralık normal fotoya sırf gelin-damat kıyafetliyiz diye 150tl vermek,...falan da filan da..ama Antep'in tarihi ve güzel yerlerinde profesyonel bir ekiple düğün albümü oluşturup sonucu görmek hoşumuza giden tek şeydi.
    Gaziantep- Elitprestij.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capricorn79 -- 16 Temmuz 2014; 11:35:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bizim düğünümük 8 ay kadar önce oldu.
    ve biz düğün fotograflarımızı almadık bile
    :D
    düğün öncesi şöyle mi olsun böyle mi olsun
    düğün sonrası amaaaan kim gidecek
    :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: capricorn79

quote:

Merhaba

2 yıl önce kristal baskı yaptırdık..liste fiyatı 2000tl civarıydı..arkadaş hatrına 1000tl ödedik. O gün pahalı geldiydi bize düğün masrafları vs vs üst üste binince..20liralık kuaföre sırf gelin diye 600tl ödemek, 10 liralık normal fotoya sırf gelin-damat kıyafetliyiz diye 150tl vermek,...falan da filan da..ama Antep'in tarihi ve güzel yerlerinde profesyonel bir ekiple düğün albümü oluşturup sonucu görmek hoşumuza giden tek şeydi.

Cok dogru dusunuyoruz ayni kafadayiz. Nisanlim kuaforu evine cagiracak malzemeler ondan daha ucuza geldi. Nisandada berbere 50tl vermistim yok yere neymis nisanmis.
    Ulan zaten essek yukuyle masraf yaptim. Fotograflarin maliyeti 50kurus fotografci 1000lira para istiyor, gelinlik topuzda ayni ucret. Yok arkadas bu eski adetleri gecmemiz lazim dugunde yok para dagit falan fistan. Dugun salonlari bile 5bin den assagiya fiyat veren yok gercektwn cok enteresan hal almis bu piyasa.
    Fotograflar icin bizim bi arkadasin prof. Kamerasi var ogun alacam tutturacam kuzene cek diyecem. Kim ne yapacakki bizim dugun fotograflarimizi? Bizden baskasinin umurunda olacagini zannetmiyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berry1925 -- 16 Temmuz 2014; 15:11:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

quote:

Orijinalden alıntı: capricorn79

quote:

Merhaba

Cok dogru dusunuyoruz ayni kafadayiz. Nisanlim kuaforu evine cagiracak malzemeler ondan daha ucuza geldi. Nisandada berbere 50tl vermistim yok yere neymis nisanmis.
    Ulan zaten essek yukuyle masraf yaptim. Fotograflarin maliyeti 50kurus fotografci 1000lira para istiyor, gelinlik topuzda ayni ucret. Yok arkadas bu eski adetleri gecmemiz lazim dugunde yok para dagit falan fistan. Dugun salonlari bile 5bin den assagiya fiyat veren yok gercektwn cok enteresan hal almis bu piyasa.
    Fotograflar icin bizim bi arkadasin prof. Kamerasi var ogun alacam tutturacam kuzene cek diyecem. Kim ne yapacakki bizim dugun fotograflarimizi? Bizden baskasinin umurunda olacagini zannetmiyorum zaten.

aynen öyle.

herkes yeni evlenenlere yolunacak kaz gözüyle bakıyor.

nişanda düğün salonunun fotoğrafçılar gelin odasına geldi. full çekim video için 400 lira para istediler. dedim zaten 120 dk benim hakkım. 120 dakika çekin yeter bana,zaten nişan bu. ben böyle deyince baktılar hiç para koparamayacaklar 300 liraya full çekim video + dijital ortamdaki tüm fooğraflar ve 30 tane de fotoğraf bastırdım. aynı resti başka bir salonda yaptığımız düğünümüzde çekecektim ama yemedi babamlar kayınpederler filan takı töreni şart deyince sadece video ya 400 lira vermek zorunda kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: promil06

quote:

Orijinalden alıntı: #berk

Arkadaşlar evi tuttum ben de. Eylülde düğünüm var. Ufak eşyaları aldım sayılır. Mobilya, halı, perde ve 3 büyük beyaz eşyayı alacağım şimdi de.

Beyaz eşya bakıyorum 2-3 gündür bizzat mağazaları gezerek.
    Öncelikle şunu anladım ki farklı renk seçeneği, 1 tanecik basit bir yazılım vs. ile bu beyaz eşyalar en az 200 lira pahallanıyorlar. Böyle saçmalıklara prim vermeyeceğim elbette. Lakin bu işin arka planında neler değişiyor bilmek gerek.

-------------------
    Örneğin;
    Hangi Bosch marka buzdolaplarının hangileri Alman hangileri Türk malı?
    Hangisini almak daha mantıklı?

Yedek parçaları pahalı mıdır?

Kullanım ömürleri ne kadardır?

Motor ve iç aksam olarak en kaliteli modeller belli midir, hangileridir?

Neden siemens ve bosch marka ürünlerin çoğu ürününde neredeyse model kodlarına kadar her şeyleri aynı?
    Aynı olmasının nedenini aynı bantta üretiliyor olmaları açıklıyorsa farklı fiyattan satılmaları neyi açıklıyor?
    Tamamen satış politikası mı yoksa bizim görmediğimiz parçalarından bir kısmı mesela Çin malı mı Siemenslerde?

Validenin 20 senedir kullandığı Arçelik buzdolabı benim için artık ütopya mıdır?

-----------------------
    Buzdolaplarından girmişken devam edelim...
    A+ ile A+++++++ arasınada fark var mıdır?

Üstlerinde yazan yılda bilmem kaç kw elektrik tüketir ibareleri gerçek midir?

Kaç kw yıllık kaç liraya tekabül eder İstanbul için?

5 tane artı için 1500 tl fazla vermeye gerek var mıdır?

-------------------
    Son olarak;
    Bu beyaz eşya mağazalarının hiçbiri neden indirim yapmıyorlar?

Hemen hemen hepsinin indiği en alt ücret aynı. 3 bosch mağazasından aldığım fiyat da neredeyse birebir aynı. İlla tamam kardeş alacağım en son kaça olur demem mi lazım yoksa büyük AVM'lerdekilerden ziyade mahalle arasında bütün markaları satan bayi mi bulmam gerekir?

Spotçulardan almanın zararı nedir?

Spotçulardan aldığım ürünün garantisi resmi satış bayisinden aldığımınkinden farklı mıdır?

İnternetten alırsam ciddi oranda kar elde ediyorum, tavsiye eder misiniz?

Özellikle koyu yazılmışlar bence önemli noktalar. Yorumlarınız ve bilgileriniz paylaşırsanız ürün alırken insanlara büyük oranda yardım etmiş olursunuz. Yoksa 2 programlı mı 3 programlı mı yıkama yaptığından ziyade parayı verecek kişinin esas bilmesi gerekenler bunlardır diye düşünmekteyim. En başta da dediğim gibi, en pahlaı dolap ile en ucuz dolap arasında görsel ve 1-2 yazılım haricinde fark yok. Tabi kimine göre bir özelliği hayat kurtarır konumdadır ve o yüzden o özelliğini çok metheder o ayrı. Bakmamız gereken iç aksamlar bence.

oncelikle hayırlı olsun benimde eylul ayında dugunum var bende senin gibi aynı telaştayım..ben bulasık mak ve camasır mak. bosch alman uretimi olarak aldım , bulasık makınasını gecen sene bayıden uygun bir fiyata almısdım camasır makınasını ise internetten gitti gidiyordan aldım yeni aldıgım satıcı bosch bayisiydi satıcıyla konusdum ürün direk fabrikadan bana geldi fabrikanın lojistik firması aracılıgı ile ayrıca yengemede ocaklı fırın aldık aynı sekildef simdi buzdolabını alcam buyuk ihtimal yıne aynı satıcıdan alcam aynı sekilde aldıgım %10 indirim ceki artı bonus ustene bide 6 taksitle bayılerin bile pesinde enson 1800 , taksitli 1950 olur dedigi makınayı 1650 liraya 6 taksite temın etmıs bulundum ..bosch-simens-profilo bunların cogu urunu birbirne benzer cogunda aynı parca kullanılır sadece reklam payları yuzunden birde marka adından dolayı fiyat farkı vardir . O validenizin kullandıgı 20 yıllık buzdolabı kesin simens yada bosch tarafından yapılmısdır arcelige =)) bencede arçelikten uzak durun butceniz dogrultusunda profilo biraz daha yukarı cıkartabliyorsanız bosch-simens alabilirsiniz ..simdiki makınaların cogu zaten A+ oyuzden + lara cok fazla takılmayın.. interten benim gibi direk satıcı fabrikadan adresinize gonderiyorsa kesinlikle tavsiye ederim cunku teslim kagıdı direk fabrikanın kendi kagıdı ustune hangi depodan hangi kısımdan cıkıs tarih ve saatine kadar yazıyor ayrıca elle degil portifle yukleniyor evınızede kadar kapalı kutu olarak teslim ediyor etmeden 2-3 gun once fabrikadan yetkili sizi arayıp sızden uygun tarih ve saat istiyorlar..denizbank yeni bir kampanya yapmıs elektronik harcamınızın %10 maksımım 200 tl yanıan birde %10 indirm ceki bulabilirsem 500tl ye yakın bir indirim yapar,buzdolabınıda bole temın etmeyı dusunuyorum hemde taksitli..=))

Hangi satıcıydı hocam belirtirseniz sevinirim.

• Maktoyu M kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafçı olarak bi konuyu aydınlatayım. Salonda video ve fotoğraf çekimine vereceğiniz en az ücreti verin. Buraya eline yeni fotoğraf makinası almış veya düzgün çekim yapamayan eğitimsiz kişiler fotoğraf çekmi yapar.

Baktığınızda fotoğraf çekimi maliyetsiz bir iş gözükebilir. Keşke öyle olsa kaliteli bir iş için ya aşırı bilgili bir kişi çekim yapmalı yada iyi bir makina ve eğtim almış bir fotoğrafçı olması gereklidir. 3 sınıf fotoğraf makinası var başlangıç, orta ve üst düzey. Düğün çekimi için Orta düzey bir makina şart. Ben çekimlerde Canon 5D Mark 2 ve 2 lens kullanıyordum bu ürünler diğer apartları ile bana 13 bine filan mal oldu. yani bir yıl içinde albüm dahil etmezsek 25 çekim yapmak gerekir. Çekim 2 saat sürer işini bilen bir fotoğrafçı en az 3-4 gün fotoğrafları işlemek için uğraşır. 25 çekim 3 gün deseniz 75 gün 25 100 gün yapar o kadar iş yoğun tempo bir yılda 25 iş ile elinizde hiçbirşey kalmaz 2 . sene kar edersiniz. 4 sene içinde makina bakım ister hatta bir üst model ile değiştirmek gerekir alsana bir sürü iş daha.

Eğer çok yakın arkadaşınız değilse düzgün bir fotoğrafçı en az 1000 tl almalı altı bir fiyatta albüm kalitesi düşer, 3 gün değil 1 günde işlersiniz fotoğrafları, albümde sayfa düzeni önemlidir aceleye gelirse iş kaliteli çıkmaya bilir. 2 senedir çekim yapmıyorum hala görüştüğüm müşterilerim var arayıp arakdaşlarının albümlerini beğendiklerini ve çektirmek istedikleri için ulaşıyorlar.

Kaliteli bir çekim ve albüm olursa emin olun yılda 2-3 kere alıp bakarsınız albümlere eş dost evleneceği zaman çıkarırsınız gösterirsiniz. Erkekler için çok gerekli bir şey olmasa da hanımlar bu konuya çok önem vermekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheGuardian

Fast food ürünlerinin hazırlanması gibi bir şey oldu ev kurmak..

Ben anlamıyorum,

Tabii eski zaman sözü bu

Biz sineğin yağını hesaplıyoruz kalkmış iç mimar fln diyosun

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.