Şimdi Ara

EVLENİP BOŞANMIŞ VE 4 YAŞINDA ÇOCUĞU OLAN BAYANLA EVLENMEK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
13
Favori
61.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yas kactı,ayrıca kadın buyuk iihitmal kapagı sana atmak istiyordur ozellikle cevreden baskı yiyorsa
  • Hocam bence evlenme derim şu ana kadar böyle bi tecrübe yaşamadım ama evlenince binbirtürli sorun çıkacak akrabalarımdan biliyom.Evlen veya evlenme demek çok zor öyle bi pozisyona gelmişinki googleden bi arattır belki böyle bi deneyim yaşayan çıkmıştır
  • bir anne iki çocuğunu birbirinden ayrırmaz da ya sen?aynı şevkati onun çocuğuna gösterebilecekmisin?sorun sadece çocuklu olmasıysa tabi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

çocuğu olan kadınla evlenmek dini açıdan sevaptır çünkü kadın çocuğuyla ortada kalmaması lazım ve senin ona bakman doğru olandır
    peygamber efendimizde 4 kadınla evlendi ama bunu yapmasındaki neden kadınların sokakta kalmaması ve bakıma ihtiyacı olmasıdır sohbetlerde anlatıyorlardı

O sohbetlerde neler anlatmıyorlarki beyninizi kullanıp birazda araştırmacı olsanız doğru yolu bulacaksınız.
  • bu tamamen bayanla senin anlaşmana ve karekterlerinize bağlı.aslında bayan için çok çok daha zor.acaba çocuğuma nasıl davranacak sorusu onu yer bitirir.bence kendinize biraz daha zaman tanıyın.bu içinden geçenleri,şüphelerini,korkularını onunla konuş.ailesini tanımaya çalış.eğer evlenip birbirinizi destekleyebilirseniz,o çocuğa sen ayrım yapmadan bakabileceğine eminsen evlilik neden olmasın.
  • o çocuğa baba değilde arkadaş olmaya çalışırsan kesinlikle hiçbir sorun olmaz
  • İyi de o bayandaki çocuğun orjinal babası sen olmayacaksın. Evlenirsen hiç bir zaman baba olma yada babalık yapmak duygusu yaşayamazsın. Çocuk değilde bayan için diyorsan karar sana kalmıştır. Çocuğu bayan bakacaksa, sen masrafları karşılayacaksan ve bayanla cinsel ilişkisi yapacaksan tabii ki evlenebilirsin.
  • HAYATA DAİR

1-)Öncelikle kadın aşırı güzel mi bu önemli yani ÖLÜYÜ DİRİLTİR DİRİYİ GÖMER TARZDA MI ??

2-)Bi kocası gelip eee hadi derse o kadına içip içip gelip sen işteyken eve yani burdan çıkarılcak yarın bi gün ilerde
    sorunlarla karşılaşma eski kocası ile ilgili

3-)Başkasının cocuğuna babalık yapabilecekmisin sevebilecekmisin onu

4-)Kadınlar doyuma ulaşmışsan yarın bi gün senide aldatır vede kocasından ayrıldıktan sonra 75 kişiyle aynı şeyleri sendeki
    evreleri yaşayıp flört edip ayrılmadığını nerden biliyosun

NOT: KADINLARA SAKIN GÜVENME KOCAMDAN SONRA İLK KEZ SENLE OLUYORUM DERLER AMA HALBUKİ 10 15 KİŞİYLE YATMIŞTIR BİLGİNE HERKES
    AYNI DEİLDİR AMA BİLGİNE

Bu da hayatın gerçeği origami killer yorumu sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Origami Killer -- 30 Ekim 2010; 3:32:51 >
  • Dostum işin çok zor Allah kolaylık versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih_

Bu bayan ile yaklaşık olark 7 aydır tanışıyorum.
    Bunun son 6 ayı oldukça yakınız.
    Daha önce iş arkadaşlığı çerçevesinde olan ilişkimiz vardı.
    Bayan o dönemde de benden etkilenmiş ve herşeyini (daha doğrusu iş hakkında. özel konularda var ama o kadar çok değil) bana danışır olmuştu.
    Ben bu dönemde kadını sevdiğimi anladım ve açıklamadım.
    Ancak bir konuşmamız sırasında birden ikimizde birbirimize açıldık.
    Kadın iki gün sonra geldi ve pat diye olacaksa ciddi olsun gibisinden laflar söyledi.
    Herşeyi birden üzerime yıktı yani.
    Evleneceksek bu ilişkiyi devam ettirelim ben flört falan bilmem dedi.
    Bir keresinde de aileme kendisinden sözedip etmediğimi sormuştu.

Bence kadında bir gariplik var.
    Daha 1 ayda yakınlık kurmaya mı başlanır??. Üstelik birşeyleri yaşamış görmüş birisi
    Birbirinize açılalı 2 gün olmuş ve hemen evlenelim demiş bu da oldukça garip ve saçma.

Sende biraz safsın galiba. Biz görmediğimiz bilmediğimiz bir kadın hakkında nasıl yorum yapalım. Git takip et kadını. Komşularıyla falan konuş yap birşeyler işte. Üstelik bu durumu anan baban onaylıyor mu?

• dostum evlen baktın olmuyo ayrılırsın
  • bence düpedüz tezgah,yutmayın bunları, @Cloud Nine'ın bütün söylediklerine katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah-58

dostum evlen baktın olmuyo ayrılırsın

"evlen ayrılırsın" olur mu ya? oyuncak mı bu? hadi çocukları oldu ayrıldı, sona nolucak? iyi mi olucak?

bence ileride mutlaka sorunlar olucaktır. yani babası çocuğunu görmek istiycek, belki kapıya kadar gelip gidicek falan. yani mutlaka sorun yaşanıcak.

sonra kadınlar, şeytana pabucunu ters giydiricek kadar planlı ve hesaplı hareket eder. hele ki önceden evlilik geçirmiş falan. o her gördüğü erkeğe zaten çoktandır kocası olabilir mi gözüyle bakıyordur. seni de yoklamış ve işi ucuna kadar getirip, son hamlesini yapmış. yani sen ona açılınca hemen gerekçelerini sundu ve olayı bağlamak istedi. ('satış kapama' deniyor buna). "eğlencede yokum ve oyalanmaya gelemem, sen olmazsan başka bir koca adayı avına çıkıcam" demek yerine, "çevreden laf söz olur" gerekçesini söyliycek tabii. "flört edemem, olucaksa hemen olsun" der. "ailene aç" der. "niyetin ciddi diilse oyalama" der. aşık olsa ve hesap kitap yapmamış olsa, böyle rest çeker gibi satış kapama yoluna gitmez ilk fırsatta. oltaya takılma kesinlikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Ben sana bi anımı anlatayım.

Belki benden büyüksündür.
    Ama fikir oluşturabilir. Yaşım 25.
    Bir kız ile tanıştım bundan 2 sene önce.

2-3 ay görüştük.
    Ben bunun evlenip ayrıldığını kocasından dayak yediğini ve ayrılık sebeplerinin bu olduğunu öğrendim.
    Zaman geçtikçe artık dahada yakınlaşmaya başladık sevgili gibiydik ben bunu istemiyordum kesinlikle ama engelde olamıyordum.
    Kız tam istediğim gibi, hareketleri tavırları olaylara yaklaşımı vs.

Artık bir süre sonra bizi görenler sevgili muamelesi yapmaya başlamıştı, kendime yakıştıramamıştım.
    Neyse bir akşam dışarı çıkıyoruz, kızın ayrıldığı kocası gördü bizi arabada.
    Arabamın camları filmi içerisi görünmüyor ama kız sanırım bilerek camı açtı görünelim diye.
    Neyse adam arabayı da bizide aklına kazımışki, 1 hafta sonra arabanın aynaları kırılmaya başladı.
    Yaptırıyoruz kırılıyor, yaptırıyoruz kırılıyor. Olay bu adamdan kaynaklıymış.
    Sorun buda değil, o arabaya annem babam biniyor.
    Ya annem varken birşey yapsa yada babam varken? Ne olacak?

Neyse geçtim.
    Benim bir süre sonra öğrendiğim birsürü şey oldu.
    Onunla bununla yatıp kalkması, zarttı zurttu neler neler.
    Kocasından dayak yemiş fakat ayrılma sebepleri dayak değilmiş. Bunu mahkemeye kanıt olarak göstermiş.
    Kocası asgari ücretli bir çalışan bu kızda parayı seven birisi.
    Açıkçası benimle param olduğu için geziyordu.
    Ben kalkıp birgün gel şu bahçede alalım çekirdek çitleyelim desem eminim gelmezdi.

Bir süre sonra babama böyle birşey açıklama gafletinde bulundum. Sonuçta babam ben birçok şeyimi paylaşırım.
    Evladım; sana kalmış sevdiysen geleceğini görebiliyorsan ben senin düğününü yapar, evini düzerim.
    Ama bir baba olarak evladımın tertemiz bir kızla evlenmesini yuva kurmasını isterim.
    Gönül bu söz geçiremezsin ama sana önerim ilerde başın çok ağrır. Pişman olursun dedi.

Oturdum düşündüm. Kıza tek tek söyledim. Ben dedim bu ilişkiyi yürütmek istemiyorum, seninle zaten evlenemem umarım boş hayallere kapılmamışsındır, yollarımız burda ayrılıyor beni rahatsız etmezsen sevinirim yedik içtik hakkını helal et dedim. Kızda bunu bende biliyordum ne zaman söylüyeceğini merak ediyordum demekki bu zamanmış hoşçakal dedi ayrıldı.

1 senedir yüzünü bile görmüyorum, görmekte istemiyorum. Tüm arkadaşlarıyla ilişkimi kestim.

Ama emin ol, o sürede çektiğim dertleri bir bilsen.
    Eski kocasının gelip tehditler etmesi. Hoş ısıracak köpek havlamazda. İşte yinede insan dertsiz başını derde sokacağı için canı sıkılıyor.
    Kocasının ailesini beni izlemeleri felan filan neler neler.

Şimdi bir kız arkadaşım var, şeytan kulağına kurşun Allah herkese böyle bir kız arkadaş nasip etsin.
    Hanım mı hanım, oturaklı, oturup kalkmasını nerde ne konuşacağını bilen, zeki mi zeki, hamarat mı hamarat birisi var hayatımda.
    Ve evlenmeyi ciddi ciddi düşünüyorum. Annem ilede tanıştırdım annem kıza bayıldı bayıldı. O kadar iyi anlaşıyorlar ki anlatamam. Annemle beraber çıkarlar alışveriş yaparlar, gezer tozarlar beraber yemek yaparlar. Maşallah birde güzel yemek yapıyor mest oluyorum. Kızın ilk sevgilisi erkek arkadaşı benim inanmazsınız.

Kesinlikle aileme ve bana yakışır bir kız olduğunu düşünüyorum.

Kız dediğin ileride, annenin babanın hastalığında onlara yardım etmesi gerekirse altlarında ki b.ku bile temizlemesidir. Benim gözümde evlilik budur. Biz ailemizden büyüklerimizden böyle gördük. Benim annem babamın babasına 2 sene baktı bıkmadan usanmadan. Şimdi bu kadın cennetlik değil midir? Gerçi her anne cennetliktir. Ama bu büyük bir sevaptır.

O kadar mutluyum ki bilemezsiniz.

Ama ben o dul kızla bunları yapıyor olsam bu kadar mutlu olmazdım. Hergün başımda bir bela olur, ensemde boza pişerdi.
    İyikide oturup düşünmüşüm.

Sana tek tavsiyem iyice otur düşün.
    Bulaşma derim.
    Tertemiz bir sayfa aç, ailene yakışır bir gelin adayı bul.
    Öncelikle sen sev o seni sevsin vs.

İnşallah ömür boyu mutlu olabileceğin gelişmeler yaşarsın.

çok şanslısın bu konuda. mutluluklar dilerim. böyle birini nerde buldun ve nasıl tanıştın diye merak ettim. biz de öyle yerlerde takılalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: melih_

Bu bayan ile yaklaşık olark 7 aydır tanışıyorum.
    Bunun son 6 ayı oldukça yakınız.
    Daha önce iş arkadaşlığı çerçevesinde olan ilişkimiz vardı.
    Bayan o dönemde de benden etkilenmiş ve herşeyini (daha doğrusu iş hakkında. özel konularda var ama o kadar çok değil) bana danışır olmuştu.
    Ben bu dönemde kadını sevdiğimi anladım ve açıklamadım.
    Ancak bir konuşmamız sırasında birden ikimizde birbirimize açıldık.
    Kadın iki gün sonra geldi ve pat diye olacaksa ciddi olsun gibisinden laflar söyledi.
    Herşeyi birden üzerime yıktı yani.
    Evleneceksek bu ilişkiyi devam ettirelim ben flört falan bilmem dedi.
    Bir keresinde de aileme kendisinden sözedip etmediğimi sormuştu.

Sayen flört bilmediği için daha önce evlenip boşanmış olabilir ya.

Doğru düşünüp mantıklı hareket etmelisin.

İlerde yaşanabilecek sorunlar hem sizi hem onu daha önemlisi o küçük çocuk için daha yıkıcı olabilir.

• köhne bi yerde mi yaşıyosun laf olur falan demiş

kadın kapalı falan mı hemen evlilik diye bastırmış sana
  • Arkadaşım ben devam et diyorum. Kadın bir hata yapıp yanlış adamla evlendiyse geleceğinin güzel geçme imkanı yok mu yani? Eğer seviyorsan, onunda seni GERÇEKTEN sevdiğini düşünüyorsan; durma devam et, ama sana tavsiyem huyunu, suyunu iyice araştır. Yalan söylediğini düşünüyorsan veya senin bazı merak ettiğin konularda kaçamak cevap veriyorsa iyice gözden geçir. İçin rahat ederse ciddileştir. İnşallah düşünceli ve hem sen hem o için iyi bir karar verirsin.
  • Duruma kadının açısında bakabilmek mümkün olsa keşke.
    Kimbilir neler düşünüyor, neler hissediyor, nelerden kaygılanıyordur...

Şu kapağı atma denilen şeye sinsi veya haince gibi yaklaşmamalıyız bence.
    Elbette güvenebileceği biriyle yalnızlığını ve içinde bulunduğu durumun diğer olumsuz yanlarını bertaraf etme yoluna gitmesi normal kadının.

Bir de cinsel konularda söylenilenlerle ilgili bazı şeyler aklıma geliyor.
    İsterseniz adı "kendine güvenememek" olsun isterse başka bir şey olsun.
    İnsan karşıdakiyle yakınlaştığında sadece bedeniyle ve bedeninin aldığı hazlarla olmuyor ki...
    Duygular da çok önemli kesinlikle.
    Yani ilk olmak vs.

Ancak yine de her ne olursa olsun, gerçekten seviyorsanız ve daha da önemlisi sevildiğinize inanıyorsanız, kabul etmenizi tercih ederdim.
    Bi' şarkıda geçiyordu sanırım:
    "Ödün kopsa da sorgusuz sevmek."

Düşünün ki o kadın da her yakın hissettiği erkekte bu kaygıların olmasının sıkıntısını çekecek.
    Herkes onun hakkında "Bana kapağı atmaya çalışıyor." diye düşünecek.
    Senin onun kötü olduğunu göz önünde bulundurup da ona güvenmen ne kadar zorsa, onun da iyi niyetli olup da kötü olmadığına inandırması o kadar zor.
    İyi olmak kötü olmak neye karşılık geliyor pek açamayacağım sanırım.
    Ama tutup da meselâ kadının "Ne de olsa bekaretimi kaybettim, 1 kişiyle yatsam da 10 kişiyle yatsam da anlayamaz." mantığıyla önüne gelenle birlikte olması mantıklı değil.

Elbette ileride üzülmemek için biraz şüpheli olmak lâzım. Ama çok uç noktalara gitmek de haksızlık olur.

Zaten düzensiz bir şekilde aklıma ne gelirse yazdım, bari daha da dağılmadan toparlayayım.

Keşke kendi duygularımla veya düşüncelerimle değil; tecrübelerimle konuşacak kadar yaşamışlığım olsaydı hayatı.
    Ama ne yazık ki öyle değil. Yine de sizin de zaten aynı konumda olduğunuzu gördüğümden kendimi sizin yerinize koyup da, "Ben olsam..." şeklinde konuşabileceğime inanıyorum.

Ben olsam nelerden endişe duyduğumu gidip burada nasıl konuşabiliyorsam, onunla da konuşurdum. Her şey açık olmalı. Ne kadar acıtırsa acıtsın, hatta -bir ihtimal- bazı şeyler konuşulmadığında ilişkinizin iyi bir şekilde(!) devam etmesi ihtimâline zarar verecek de olsa; mutlaka konuşun bence.
    Elbette çevresinde olan ya da olabilecek baskının kendisinin ilişkiniz hakkındaki isteklerini etkileyebileceğini; ama kendisinin gerçekte neyi istediğini konuşmalısınız.
    Ona şunu mutlaka anlatmak ve farkındalık kazandırmalısın:
    Kendisi belki maddi açıdan bakıldığında pek mağdur durumda değildir.
    Ancak biz kabul etsek de etmesek de üzücü bir şekilde başarısız bir evlilik yaşamış ve şu an çocuğuyla birlikte "ortada kalmış" durumda.
    Buna rağmen onun bu durumunun üzerine yaşayacağı ikinci bir üzücü gelişme ona nasıl bir hayal kırıklığı yaratacaksa; senin de bir dul ile evlenerek ailenin ve çevrenin beklentilerinin dışında, kabullenmekte de zorluk çekecekleri bir evliliğin yıkımında yaşayacaklarını bilmesi lâzım.

Eğer o da bunu düşünebilecek şuura erişirse, ne çocuk sorun olur, ne öz üvey durumu, ne eski kocası, ne dedikodular. Önemli olan ikinizsiniz.

Her ne kadar 2 sayfanın benim mesajıma kadar olan kısmını okudukça içim kararsa da ve aranızdaki duygusal bağın ilişkinizin devamındaki etkisinin azaldığını görsem de; gerekli bazı şeyleri yapmanız hâlinde evlenme söz konusu olmasına sıcak bakıyorum.

(Edit: Birkaç ekleme, dülzetme, yazım vs.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kril -- 30 Ekim 2010; 8:29:11 >

• hacı en iyisi bekarlık, en iyisi montla sıçmak.

tutarsız yorumum için kusura bakmayın
  • öncelikle karşındaki insanı iyi tanımalısın. evlenip boşanmış olşması hatta bir çocuk olması tabiki bir kişiyi asla kötü yapmaz. ama ilerde sorunlar çıkabilir. bir gülümseme veya yakınlaşmaya kendini kaptırma. kendi ailen de üzülebilir bu duruma, üzülürlerse ki haklılardır. onları da üzecek bir şey yapma. eğier evlenme niyetiylşe seninle yakınklaşmışsa sen de pek sıcak bakmıyorsan bu ilişkiyi en kısa sürede bitir. evlilik asla sevgili olmak gibi değildir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.