Şimdi Ara

EVLENİP BOŞANMIŞ VE 4 YAŞINDA ÇOCUĞU OLAN BAYANLA EVLENMEK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
13
Favori
61.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir akrabam aynı durumdaydı sadece 7 ay dayanabildiler ve boşandılar.

Tavsiyem :

İlk evliliğin olduğu için çocuklu boşanmış (hele de çocuklu) bir bayanla evlenmen sorun olacaktır.Tavsiyem ilk evliliğini, daha önce evlenmemiş birisi ile yapman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkseed

quote:

Orijinalden alıntı: baris195

çocuğu olan kadınla evlenmek dini açıdan sevaptır çünkü kadın çocuğuyla ortada kalmaması lazım ve senin ona bakman doğru olandır
    peygamber efendimizde 4 kadınla evlendi ama bunu yapmasındaki neden kadınların sokakta kalmaması ve bakıma ihtiyacı olmasıdır sohbetlerde anlatıyorlardı

O sohbetlerde neler anlatmıyorlarki beyninizi kullanıp birazda araştırmacı olsanız doğru yolu bulacaksınız.

arkadass cemaat yurtlarına sohbetlerıne takılıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Ben sana bi anımı anlatayım.

Belki benden büyüksündür.
    Ama fikir oluşturabilir. Yaşım 25.
    Bir kız ile tanıştım bundan 2 sene önce.

2-3 ay görüştük.
    Ben bunun evlenip ayrıldığını kocasından dayak yediğini ve ayrılık sebeplerinin bu olduğunu öğrendim.
    Zaman geçtikçe artık dahada yakınlaşmaya başladık sevgili gibiydik ben bunu istemiyordum kesinlikle ama engelde olamıyordum.
    Kız tam istediğim gibi, hareketleri tavırları olaylara yaklaşımı vs.

Artık bir süre sonra bizi görenler sevgili muamelesi yapmaya başlamıştı, kendime yakıştıramamıştım.
    Neyse bir akşam dışarı çıkıyoruz, kızın ayrıldığı kocası gördü bizi arabada.
    Arabamın camları filmi içerisi görünmüyor ama kız sanırım bilerek camı açtı görünelim diye.
    Neyse adam arabayı da bizide aklına kazımışki, 1 hafta sonra arabanın aynaları kırılmaya başladı.
    Yaptırıyoruz kırılıyor, yaptırıyoruz kırılıyor. Olay bu adamdan kaynaklıymış.
    Sorun buda değil, o arabaya annem babam biniyor.
    Ya annem varken birşey yapsa yada babam varken? Ne olacak?

Neyse geçtim.
    Benim bir süre sonra öğrendiğim birsürü şey oldu.
    Onunla bununla yatıp kalkması, zarttı zurttu neler neler.
    Kocasından dayak yemiş fakat ayrılma sebepleri dayak değilmiş. Bunu mahkemeye kanıt olarak göstermiş.
    Kocası asgari ücretli bir çalışan bu kızda parayı seven birisi.
    Açıkçası benimle param olduğu için geziyordu.
    Ben kalkıp birgün gel şu bahçede alalım çekirdek çitleyelim desem eminim gelmezdi.

Bir süre sonra babama böyle birşey açıklama gafletinde bulundum. Sonuçta babam ben birçok şeyimi paylaşırım.
    Evladım; sana kalmış sevdiysen geleceğini görebiliyorsan ben senin düğününü yapar, evini düzerim.
    Ama bir baba olarak evladımın tertemiz bir kızla evlenmesini yuva kurmasını isterim.
    Gönül bu söz geçiremezsin ama sana önerim ilerde başın çok ağrır. Pişman olursun dedi.

Oturdum düşündüm. Kıza tek tek söyledim. Ben dedim bu ilişkiyi yürütmek istemiyorum, seninle zaten evlenemem umarım boş hayallere kapılmamışsındır, yollarımız burda ayrılıyor beni rahatsız etmezsen sevinirim yedik içtik hakkını helal et dedim. Kızda bunu bende biliyordum ne zaman söylüyeceğini merak ediyordum demekki bu zamanmış hoşçakal dedi ayrıldı.

1 senedir yüzünü bile görmüyorum, görmekte istemiyorum. Tüm arkadaşlarıyla ilişkimi kestim.

Ama emin ol, o sürede çektiğim dertleri bir bilsen.
    Eski kocasının gelip tehditler etmesi. Hoş ısıracak köpek havlamazda. İşte yinede insan dertsiz başını derde sokacağı için canı sıkılıyor.
    Kocasının ailesini beni izlemeleri felan filan neler neler.

Şimdi bir kız arkadaşım var, şeytan kulağına kurşun Allah herkese böyle bir kız arkadaş nasip etsin.
    Hanım mı hanım, oturaklı, oturup kalkmasını nerde ne konuşacağını bilen, zeki mi zeki, hamarat mı hamarat birisi var hayatımda.
    Ve evlenmeyi ciddi ciddi düşünüyorum. Annem ilede tanıştırdım annem kıza bayıldı bayıldı. O kadar iyi anlaşıyorlar ki anlatamam. Annemle beraber çıkarlar alışveriş yaparlar, gezer tozarlar beraber yemek yaparlar. Maşallah birde güzel yemek yapıyor mest oluyorum. Kızın ilk sevgilisi erkek arkadaşı benim inanmazsınız.

Kesinlikle aileme ve bana yakışır bir kız olduğunu düşünüyorum.

Kız dediğin ileride, annenin babanın hastalığında onlara yardım etmesi gerekirse altlarında ki b.ku bile temizlemesidir. Benim gözümde evlilik budur. Biz ailemizden büyüklerimizden böyle gördük. Benim annem babamın babasına 2 sene baktı bıkmadan usanmadan. Şimdi bu kadın cennetlik değil midir? Gerçi her anne cennetliktir. Ama bu büyük bir sevaptır.

O kadar mutluyum ki bilemezsiniz.

Ama ben o dul kızla bunları yapıyor olsam bu kadar mutlu olmazdım. Hergün başımda bir bela olur, ensemde boza pişerdi.
    İyikide oturup düşünmüşüm.

Sana tek tavsiyem iyice otur düşün.
    Bulaşma derim.
    Tertemiz bir sayfa aç, ailene yakışır bir gelin adayı bul.
    Öncelikle sen sev o seni sevsin vs.

İnşallah ömür boyu mutlu olabileceğin gelişmeler yaşarsın.

Çok şanslısınız hocam, kıskandım açıkçası Maşallah, umarım bir ömür boyu mutlu olursunuz

• Sevgili Melih hocam,
    Buradaki bazı dengeisiz yazan tiplere kafanı takma çünkü çoğu çocuk .. Saçmasapan yorumlar yapılmış nerden biliyorsunuz kızı da boş bol yargılıyorsunuz!!! Kızı bilmemne edip çocugunu piç ettiniz !!! Bu kız sizin de çocugunuz ya da kardeşiniz olabilirdi.. Napsın yani ayrıldıysa çocugu olduysa.. olmamış gitmemiş kaderi bu ...
    Melih hocam kalbinin sesini dinle ,iyice araştır ayrılık sebebini de ögren.Çocuga bakabilecek ve bu yükü kaldırabileceksen evlen
  • evlenipte bir evin içine girdiğinizde, başbaşa kaldığınızda yaptığına pişman olacaksın
  • davul bile dengi dengine demişler

macera arama derim.

hayat ne zaman ne karşına cıkacağı belli olmaz yarın hayatının kadını çıkabilir karşına ama çocuklu olması uygu değil koşullarınız eşit değil.sen zaten kafana takılıp bu sorunu buraya yazıyorsan ve fikir istiyorsan bu işe hiç girme derim çünkü senin kafan rahat değil ve bellirli seylere takılıyorsun ki bu konu buraya taşındı.bu kuşkular her zaman beyninin içinde olacak ve her zaman şüpheci ve kuşkucu olacaksın onun için bu bayanla mutlu olman zor.
  • bu kadar önemli bir konuyu Dh gibi bir ortamda tartışmaya açtığına göre, henüz evlenecek olgunlukta biri değilsin. Yaşının kaç olduğu önemli değil. İlerde başka sorunlarda mutlaka çıkacaktır. Hem eşler arası hem aile ve aileler arası. Sen onlarıdamı DH ya soracaksın. Önce kendini ciddi olarak bi tart. Sadece sevgi değil, saygı ve mantık çerçevesiden de bakarak karar ver. İlk öğreneceğin olay neden ilk kocasından boşandığı olsun. Tabiiki kendince cevaplar verecektir. Sen birde diğer tarafı bulmaya çalış. BU tür boşanmalarda kusur tek taraflı olmaz. En azından % de kaçının bu hanımda olduğunun kararınına varmak bile ufkunun genişletecektir. Sonra çocuğun yetişme tarzı nasıl. Tamam şimdi 4 yaşında da 14 yaşında nasıl bir ilişki hayal ediyorsun. Senin kabullerini 14 yaşındakşi çocuk kabullenecekmi. O anlayışa göre yetiştirilmiş birimi. veya ilerde şimdiki bayanla evli olmanız halinde çıkacak bir tartışmada, annenin davranışı hayatı kabusa bile çevirebilir. Hayat bu.

Ancak temel prensip olarak dul ve çocuklu bir bayanla evlenilebilir.

Sana tavsiyem
    inanmayabilirsin ama öğüdüne kulak ver derim

Peygamber efendimiz bir kadında evlenilecek koşulları açıklamış. Olabildiğince bu çerçevede kal.

güzelliği
    parası
    şanı
    dini

siz asıl kalıcı olanı dini için olanı seçin (yani islami bir hayat çerçevesidne takva sahibi biri) demiştir.

• Ya oyleyse?
    Bu sour bir an bile aklindan gectiyse zaten temeli saglam olmayacak bir evlilik our. Bu sour surekli icini kemirecektir.

Sana ufak da olds bir tavsiye.
    Zor olacak ama Eger yapabilirsen eski kocasiyla tanisip Konus bakalim neden ayrilmislar? Biraz ucuk bir dusunce hibi gelebilir ama ortada bir cocuk oldugu icin eninde sonunda tanisacaksin bu adamla. Eger vurdumduymaz birisi drgilse en azindan hadtasonlari cocugu gelip evinizden alacaktir. Bir de adamin tarafindan dinle ayrilma hikayesini. Hem eski kocasinin da evlenmenize tepkisini gorursun daha sonrasinda sorun cikartacak bir tip mi?
  • melih bir kere yolun yarısına geldim felan düşüncesinden muhakkak kurtul vaktim geçiyor vs diye alel acele evlenmeye kalkarak mantıklı bişey yapmış olmuyorsun heleki çocuklu ve boşanmış bir kadınla bunu yaparak normalden daha zor bir şekilde yapmaya kalkıyorsun

etrafta 28-30 yaşında eline erkek eli değmemiş bir kız al yaşından dolayı zaten sana olanca haliyle bağlanır ve sen rahat edersin

sana tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle acele etme artı çocuğuyla boşanmayı göze almış bir kadın en ufak bir marazada sana da tekmeyi basmaktan çekinmez

bana sorarsan kesinlikle uzak dur
  • quote:

Birde şu var, acaba şimdiki çocuğuna babalık yapacak bir enayi mi arıyor, bunu ben mi farketmiyorum?

Hocam aklınızda böyle bir düşüncenin yarısı bile varsa o hayat öyle geçmez ki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Origami Killer

HAYATA DAİR

1-)Öncelikle kadın aşırı güzel mi bu önemli yani ÖLÜYÜ DİRİLTİR DİRİYİ GÖMER TARZDA MI ??

2-)Bi kocası gelip eee hadi derse o kadına içip içip gelip sen işteyken eve yani burdan çıkarılcak yarın bi gün ilerde
    sorunlarla karşılaşma eski kocası ile ilgili

3-)Başkasının cocuğuna babalık yapabilecekmisin sevebilecekmisin onu

4-)Kadınlar doyuma ulaşmışsan yarın bi gün senide aldatır vede kocasından ayrıldıktan sonra 75 kişiyle aynı şeyleri sendeki
    evreleri yaşayıp flört edip ayrılmadığını nerden biliyosun

NOT: KADINLARA SAKIN GÜVENME KOCAMDAN SONRA İLK KEZ SENLE OLUYORUM DERLER AMA HALBUKİ 10 15 KİŞİYLE YATMIŞTIR BİLGİNE HERKES
    AYNI DEİLDİR AMA BİLGİNE

Bu da hayatın gerçeği origami killer yorumu sana

Kadınlara güvenme konusunda arkadasa sonuna kadar katılıyorum
    daha yakın zamanda senınkı kadar derınlemesıne olmasada 3 hafta gezıp tozdugum kız son bulusmamızda benim bir ilişkim var dedi şimdi mi söylüyorsun dedim çektim gittim aklımda soru ısaretı kalmadı desem yalan olur 3 hafta benimle niye takıldın nıye zaman gecırdın gıbı bır suru soru olustu ama cevabı yıne kendım buldum kadınlar durumu bırbırınıze acıkladıktan 2 gun sonra adını koyalım mevzunun demesı cok garıp ailenle yakınlarınla konus tartış senin hal ve hareketlerını en ıyı onlar yorumlarlar ne gıbı hatalar yaparsın en ıyı onlar bılır benım dusuncem bu ailenle dostlarınla paylasman ve mevzuyu cıddıye baglamada aceleye gelme cok ciddi bir konu..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sproob

Şuan benden mutlu bir kişi olamaz

IMEI No :

Form No : -
    Servis Kabul No :

MÜŞTERİ BİLGİLERİ

Müşteri Şikayeti HAFIZA KARTINI OKUMUYOR KENDİLİĞİNDEN KAPANIYOR
    Servis Durumu Sayın Müşterimiz ; Cihazınızın tamir işlemleri tamamlanarak hazır hale getirilmiştir. Cihazınızı teslim ettiğiniz servis merkezimizden teslim alabilir veya 4441585 müşteri hizmetleri numaramızı arayarak kargo ile adresinize isteyebilirsiniz.
    Arıza POW-Kapanıyor
    Yapılan İşlem Arızalı olan elektronik parça değiştirilerek onarım tamamlanmıştır.
    HAFIZA KARTI FORMATLANMADAN KULLANILMAMALIDIR
    Cihaz Değişim HAYIR
    Fatura Bilgisi 0 TL

Kafan hayrolsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ashreff

quote:

Orijinalden alıntı: Origami Killer

HAYATA DAİR

1-)Öncelikle kadın aşırı güzel mi bu önemli yani ÖLÜYÜ DİRİLTİR DİRİYİ GÖMER TARZDA MI ??

2-)Bi kocası gelip eee hadi derse o kadına içip içip gelip sen işteyken eve yani burdan çıkarılcak yarın bi gün ilerde
    sorunlarla karşılaşma eski kocası ile ilgili

3-)Başkasının cocuğuna babalık yapabilecekmisin sevebilecekmisin onu

4-)Kadınlar doyuma ulaşmışsan yarın bi gün senide aldatır vede kocasından ayrıldıktan sonra 75 kişiyle aynı şeyleri sendeki
    evreleri yaşayıp flört edip ayrılmadığını nerden biliyosun

NOT: KADINLARA SAKIN GÜVENME KOCAMDAN SONRA İLK KEZ SENLE OLUYORUM DERLER AMA HALBUKİ 10 15 KİŞİYLE YATMIŞTIR BİLGİNE HERKES
    AYNI DEİLDİR AMA BİLGİNE

Bu da hayatın gerçeği origami killer yorumu sana

Kadınlara güvenme konusunda arkadasa sonuna kadar katılıyorum
    daha yakın zamanda senınkı kadar derınlemesıne olmasada 3 hafta gezıp tozdugum kız son bulusmamızda benim bir ilişkim var dedi şimdi mi söylüyorsun dedim çektim gittim aklımda soru ısaretı kalmadı desem yalan olur 3 hafta benimle niye takıldın nıye zaman gecırdın gıbı bır suru soru olustu ama cevabı yıne kendım buldum kadınlar durumu bırbırınıze acıkladıktan 2 gun sonra adını koyalım mevzunun demesı cok garıp ailenle yakınlarınla konus tartış senin hal ve hareketlerını en ıyı onlar yorumlarlar ne gıbı hatalar yaparsın en ıyı onlar bılır benım dusuncem bu ailenle dostlarınla paylasman ve mevzuyu cıddıye baglamada aceleye gelme cok ciddi bir konu..

OLAY BURDA YATIYO ZATEN

Tabiki evlenip boşanmış kadınla evlenilebilir

ZATEN TÜRKİYEDE ÜNİVERSİTEYE GİDEN 100 KIZDAN 99 U Kapalı açık farketmez erkeklerle bişeyler yaşamıştır anca doğunun köhne köylerinde
    bulursun erkek eli deymemiş kız

çok ince eleyip sık dokumak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Origami Killer -- 30 Ekim 2010; 20:51:07 >

• yapıcagına yapılmışı var ...
  • 6 ayda evlilik mi olur insanlar en az 5 senede tanıyo birbirini
  • Burada ne denirse densin, ne söylenirse söylensin senin kafanı karıştırmaktan başka bir şeye yaramaz.

Hiç evlenmemiş veya evlenmiş farketmez, her iki durumdada mutlu olma ve olmama durumun var. Bekar kız alanlar mutlu olsaydı kimse boşanmazdı.

Sana bu konuda tek ve kesin bir tavsiyem olur.

ZAMANA BIRAK.

Nasipte ne varsa o olur ;)
  • Dostum öncelikle, bayanın çocuğunun babası nerede? Yani ne kadar hayatınızın içinde olacak eski kocası? Çocuğun yaşı ufak eğer ona sevgini verebilirsen o da seni sever bence. Yeni olacak çocuğunuzu da bahsettiğin bayan kesinlikle ayırmaz, tahmin etmiyorum. Kolay değil ona emin ol ama çok çok zor olmayacak birşeyde değil, bence en önemliside kızı sevip sevmediğin, eğer seviyorsan kıza olan sevgin halleder bu sorunları merak etme...
  • 2 kere okudum , dostum yanlış yerde arıyosun cevapları

bu soruların cevapları bi tek sende var

ama 1-2 soru var biraz genel -->> bir anne o şekilde çocuklarını ayırmaz , esas kendinden şüphelen bu konuda , vede ilk çocuğa gerçeği nasıl napcaksınız aranızda onu halletseniz iyi olur
  • saçma bir konu olmuş...

aradığım bütün özelliklere sahip diyorsun

güven duymuyosun (enayimi arıyor acaba diye şüphe ediyosun)

eğer aradığın özellik sende güvensizlik yaratması ise eyvallah

ama eğer aradığın tüm özelliklere sahipse niye şüphe duyuyosun

kendinle çelişiyosun abicim bence

saygılar
  • Dostum , yorumların birkaçını okudum, gerisini okumadım. Söyleyeceklerim belki söylenmiş olabilir.
    Öncelikle bu senin kendi hayatın ve bahsettiğin bayanı sen tanıyorsun. Dolayısıyla buradakilerin bayan hakkında ahkâm kesmesine bakma. İyice tanı. Eğer amacı seni kullanmak değilse zaten anlarsın.
    Çocuğunuz olursa ayrım yapar mı diye sormuşsun. Bence bu sorunun gerçek muhattabı sensin. Yani sen ayrım yapar mısın iyi düşün ve yaparım diyorsan bunu iyi sorgula.
    Hayırlısı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.