Şimdi Ara

EVLENİP BOŞANMIŞ VE 4 YAŞINDA ÇOCUĞU OLAN BAYANLA EVLENMEK (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
13
Favori
61.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben olsam evlenmem,çocuk olmasa sorun değilde çocuk denklemi bozuyor.

şimdi sizinde çocuğunuz oldu diyelim,bu iki çocuk nasıl anlaşacak? hadi annesi ikisininde annesi ama kadının çocuğu senin öz çocuğun değil,sen adaletli davranabilecek misin?çocuktur,kavga falan ederler,sen hangisine kızacaksın? onun çocuğuna kızınca annesi alınmayacak mı? böyle böyle çıkan ufak tartışmalar büyür büyür sorun olur.belki çocuk sana kin besler,katilini büyütenler gördüm ben hayatta,üvey evlat öyle kolay birşey değil.

yani aslında çok güzel,çok sevap birşey dul ve çocuklu biriyle evlenip sahiplenmek ama gerçekten zor.evlilikte hadi deyip çıkılınacak bir yol değil,bak kadın zamanında bir hata etmiş,sende aynısını yapma.iyi düşünüp karar vermek lazım.
  • Arkadaşlar çocuğun yaşı küçük demişte bence hiçte küçük değil diyeyim.Çocuk öyle yada böyle babası olmadığını baştan bilecektir.Bence sen bu işi unut be abicim gel en iyisi konuş arkadaşla sen yoluna ben yoluma de gitsin.
  • bu arada tanımakmış,sevmekmiş bunlar hikaye.önemli olan zorda anlaşabilmek.bu da öyle canım cicim gezince anlaşılmaz.
  • Dediğim gibi konuyu açan arkadaş, kendi hissiyatını sen daha iyi bilirsin. Burada çoğu kişi dışarıdan konuşuyor. Sen bu çocuğu kendi çocuğun gibi sevebileceksen ve o şekilde kabul edeceksen, bayanı da seviyorsan ona göre karar ver. Burada " Çocuğu var, olmaz " diyenlerin bir çoğu dışarıdan yorum yapıyor. kimseye bir şey demiyorum ancak bu kadar da düzmantık düşünmemek gerekir. Sonuçta onların ilişkisini biz bilmiyoruz. Kendi düşüncelerini dikkate al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakikiVisco

quote:

Orijinalden alıntı: emrah-58

dostum evlen baktın olmuyo ayrılırsın

"evlen ayrılırsın" olur mu ya? oyuncak mı bu? hadi çocukları oldu ayrıldı, sona nolucak? iyi mi olucak?

bence ileride mutlaka sorunlar olucaktır. yani babası çocuğunu görmek istiycek, belki kapıya kadar gelip gidicek falan. yani mutlaka sorun yaşanıcak.

sonra kadınlar, şeytana pabucunu ters giydiricek kadar planlı ve hesaplı hareket eder. hele ki önceden evlilik geçirmiş falan. o her gördüğü erkeğe zaten çoktandır kocası olabilir mi gözüyle bakıyordur. seni de yoklamış ve işi ucuna kadar getirip, son hamlesini yapmış. yani sen ona açılınca hemen gerekçelerini sundu ve olayı bağlamak istedi. ('satış kapama' deniyor buna). "eğlencede yokum ve oyalanmaya gelemem, sen olmazsan başka bir koca adayı avına çıkıcam" demek yerine, "çevreden laf söz olur" gerekçesini söyliycek tabii. "flört edemem, olucaksa hemen olsun" der. "ailene aç" der. "niyetin ciddi diilse oyalama" der. aşık olsa ve hesap kitap yapmamış olsa, böyle rest çeker gibi satış kapama yoluna gitmez ilk fırsatta. oltaya takılma kesinlikle.

quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

melih bir kere yolun yarısına geldim felan düşüncesinden muhakkak kurtul vaktim geçiyor vs diye alel acele evlenmeye kalkarak mantıklı bişey yapmış olmuyorsun heleki çocuklu ve boşanmış bir kadınla bunu yaparak normalden daha zor bir şekilde yapmaya kalkıyorsun

etrafta 28-30 yaşında eline erkek eli değmemiş bir kız al yaşından dolayı zaten sana olanca haliyle bağlanır ve sen rahat edersin

sana tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle acele etme artı çocuğuyla boşanmayı göze almış bir kadın en ufak bir marazada sana da tekmeyi basmaktan çekinmez

bana sorarsan kesinlikle uzak dur

Melih hocam, alıntı yaptığım iki yorum bana göre iyice dikkat etmeniz gereken hususları içeriyor. Evhamlı bir kişiliğiniz varsa yukarıdaki tavsiyelere uymanız sizin yararınıza. Ancak daha geniş, sorunları kafanıza takmadan çözebilen, insanların söyleyeceklerini çokta umursamayacak bir yapınız varsa o zaman kalbinizin sesini dinlemek için biraz daha rahatsınız.

• @Cloud Nine
    Hocam yazınızı okudum alıntı yapmiyim dedim. Felaketler ne kapılar acıyormuş meyer.. Umarım bi ömür mutlu olursunuz nazar deymesin
  • Güzel kardeşim belliki kafan çok karışık..Allah yardımcın olsun..Benim diceğim başına gelcek olası sorunlar deil bunları çocğu arkadaş güzel bi şeklde yazmış..Ama sen sevip bağlandıkça eski eşi ve yaşadığı özel durumlar senin için çok büyük bi sorun olcak manevi anlamda..Çünkü erkek olduğun halde sen onun ilki olcaksın..O ise...Bunu göze alıyorum diyosan dier sorunlar ihtimaldir ..Çocuk bilinçli ve kişiliği düzgün yetişir sorun olmaz..Akside olabilir..bu tarz şeleri çok şey etkiler çevre ana baba vs vs..ama senin duyguların senindir inş kendini kötü hissetmezsin..Şunuda unutma erkek için yaş sorunu olmaz..Eğerki kişilikli bi adamsan her zaman kısmetin çıkar zaten merak etme o konuda..Umarım hakkınızda hayırlısı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Ben sana bi anımı anlatayım.

Belki benden büyüksündür.
    Ama fikir oluşturabilir. Yaşım 25.
    Bir kız ile tanıştım bundan 2 sene önce.

2-3 ay görüştük.
    Ben bunun evlenip ayrıldığını kocasından dayak yediğini ve ayrılık sebeplerinin bu olduğunu öğrendim.
    Zaman geçtikçe artık dahada yakınlaşmaya başladık sevgili gibiydik ben bunu istemiyordum kesinlikle ama engelde olamıyordum.
    Kız tam istediğim gibi, hareketleri tavırları olaylara yaklaşımı vs.

Artık bir süre sonra bizi görenler sevgili muamelesi yapmaya başlamıştı, kendime yakıştıramamıştım.
    Neyse bir akşam dışarı çıkıyoruz, kızın ayrıldığı kocası gördü bizi arabada.
    Arabamın camları filmi içerisi görünmüyor ama kız sanırım bilerek camı açtı görünelim diye.
    Neyse adam arabayı da bizide aklına kazımışki, 1 hafta sonra arabanın aynaları kırılmaya başladı.
    Yaptırıyoruz kırılıyor, yaptırıyoruz kırılıyor. Olay bu adamdan kaynaklıymış.
    Sorun buda değil, o arabaya annem babam biniyor.
    Ya annem varken birşey yapsa yada babam varken? Ne olacak?

Neyse geçtim.
    Benim bir süre sonra öğrendiğim birsürü şey oldu.
    Onunla bununla yatıp kalkması, zarttı zurttu neler neler.
    Kocasından dayak yemiş fakat ayrılma sebepleri dayak değilmiş. Bunu mahkemeye kanıt olarak göstermiş.
    Kocası asgari ücretli bir çalışan bu kızda parayı seven birisi.
    Açıkçası benimle param olduğu için geziyordu.
    Ben kalkıp birgün gel şu bahçede alalım çekirdek çitleyelim desem eminim gelmezdi.

Bir süre sonra babama böyle birşey açıklama gafletinde bulundum. Sonuçta babam ben birçok şeyimi paylaşırım.
    Evladım; sana kalmış sevdiysen geleceğini görebiliyorsan ben senin düğününü yapar, evini düzerim.
    Ama bir baba olarak evladımın tertemiz bir kızla evlenmesini yuva kurmasını isterim.
    Gönül bu söz geçiremezsin ama sana önerim ilerde başın çok ağrır. Pişman olursun dedi.

Oturdum düşündüm. Kıza tek tek söyledim. Ben dedim bu ilişkiyi yürütmek istemiyorum, seninle zaten evlenemem umarım boş hayallere kapılmamışsındır, yollarımız burda ayrılıyor beni rahatsız etmezsen sevinirim yedik içtik hakkını helal et dedim. Kızda bunu bende biliyordum ne zaman söylüyeceğini merak ediyordum demekki bu zamanmış hoşçakal dedi ayrıldı.

1 senedir yüzünü bile görmüyorum, görmekte istemiyorum. Tüm arkadaşlarıyla ilişkimi kestim.

Ama emin ol, o sürede çektiğim dertleri bir bilsen.
    Eski kocasının gelip tehditler etmesi. Hoş ısıracak köpek havlamazda. İşte yinede insan dertsiz başını derde sokacağı için canı sıkılıyor.
    Kocasının ailesini beni izlemeleri felan filan neler neler.

Şimdi bir kız arkadaşım var, şeytan kulağına kurşun Allah herkese böyle bir kız arkadaş nasip etsin.
    Hanım mı hanım, oturaklı, oturup kalkmasını nerde ne konuşacağını bilen, zeki mi zeki, hamarat mı hamarat birisi var hayatımda.
    Ve evlenmeyi ciddi ciddi düşünüyorum. Annem ilede tanıştırdım annem kıza bayıldı bayıldı. O kadar iyi anlaşıyorlar ki anlatamam. Annemle beraber çıkarlar alışveriş yaparlar, gezer tozarlar beraber yemek yaparlar. Maşallah birde güzel yemek yapıyor mest oluyorum. Kızın ilk sevgilisi erkek arkadaşı benim inanmazsınız.

Kesinlikle aileme ve bana yakışır bir kız olduğunu düşünüyorum.

Kız dediğin ileride, annenin babanın hastalığında onlara yardım etmesi gerekirse altlarında ki b.ku bile temizlemesidir. Benim gözümde evlilik budur. Biz ailemizden büyüklerimizden böyle gördük. Benim annem babamın babasına 2 sene baktı bıkmadan usanmadan. Şimdi bu kadın cennetlik değil midir? Gerçi her anne cennetliktir. Ama bu büyük bir sevaptır.

O kadar mutluyum ki bilemezsiniz.

Ama ben o dul kızla bunları yapıyor olsam bu kadar mutlu olmazdım. Hergün başımda bir bela olur, ensemde boza pişerdi.
    İyikide oturup düşünmüşüm.

Sana tek tavsiyem iyice otur düşün.
    Bulaşma derim.
    Tertemiz bir sayfa aç, ailene yakışır bir gelin adayı bul.
    Öncelikle sen sev o seni sevsin vs.

İnşallah ömür boyu mutlu olabileceğin gelişmeler yaşarsın.

Soluksuz okudum çok güzel yazmışsın kardeş. Allah nazardan saklasın...

• quote:

Orijinalden alıntı: melih_

quote:

Annen baban kısacası ailen senin tertemiz bir sayfa açıp temiz hanımefendi bir kızla kendilerine yakışır bir gelinle evlenmeni ister.
    Her anne baba bunu ister.

Ailene danışşan onlardan alacağın yanıt belli.

Bence hiç bulaşma.

Temiz, hanımefendi, eli erkek eline deymemiş onca kız var.
    Zor değil, bulamıyor musun?
    Annene söyle, teyzene söyle.
    Arkadaşlarınızın kızları yok mu hiç, bana bulun bir tane de.
    Bunun ayıbı yok.

Şunuda her zaman söylerim, nikahla ölümün vakti şaşmaz.

Kardeş kesinlikle haklısın yazdıklarında.
    Ancak şu var. Bilirsin bir laf vardır. Gönül bu ota da konar boka da.
    Benim başıma da böyle bir olay geldi.

ya arkadasim siz ne sacmaliyosunuz bosanmis bi kadin namussuz mu demek sen de sevdigin kadin icin evlenmeyi dusundugun kadin icin nasi boyle soylersin

• Arkadaşım sen başında zaten olayı anlatırken önyargılı olarak yansıttın...

senin suan aklında hep bir önyargı var biz sana evlen desek te senin aklında bu önyargı ve takıntı olucak..hep bunu düsünüceksin..

ilerde evliliğine senin bu önyargın ve takıntın olumsuz etkileyeceği için sen önce kendi içinde bunu aşman gerek,iyoo...

birde onu test etmen gerekiyo.gerçekten mi seviyo seni,yada evlilikle çocugunun geleceğini sağlamlastırmak ister..buda cok haklı bir davranıs bence cocugunu düsünüyoo...yada etraftan gelecek sözlere karsı bunu paylaşmıstır...

bunlarıda göz ardı et bence

edit: yas 26

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn16 -- 31 Ekim 2010; 17:57:03 >
  • çoğunu okudum yazılan yorumların ve gerçekten üzüldüm
    öncelikle kardeşim sen bu işi kafanda çözümlemelisin bence.
    eğer sen bu kadını seviyorsan ve ciddi isen evlenmiş boşanmış çocuğu
    varmış yokmuş farketmez. çok yakından tanıdığım ve bu olaya benzeyen
    bir olay yaşamış bir arkadaşım var 2. evliliğini yaptı iki çocuğu vardı şu
    anda 3. çocuğuna hamile hem çocuklar hemde arkadaşım çok mutlu
    çocukları babalarından görmedikleri ilgi ve sevgiyi görüyorlar kız ruh
    eşini bulduğunu söylüyor. bence nasıl olacak ne olacak diye düşüneceğine
    önce eğrisini doğrusunu sen ölç biç birbirinizi iyice tanıdıktan sonra
    kararını ver. elalem ne diyecek diye düşünürsen işin zor.bana göre üçüncü kişiler
    için değil kendimiz için yaşamalıyız. hayat bir yaştan sonra çok hızlı geçiyor ve
    geçen günler geri gelmiyor malesef ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esrarcengiz -- 1 Kasım 2010; 1:51:23 >

• noldu acaba naptı başlığı açan kişi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Origami Killer

noldu acaba naptı başlığı açan kişi

harbiden bende de merak 1500
  • kişisel yorumum kadının geçmışını arastır bence daha oncekı eşınden nıye boşanmış ogrenmek lasım
    cocuguk olması farketmez bence eğer kı dulsa zaten bır ınsanı cok sevmek ıcın kan bagı olması şart degıl ama erkek cocuk dedıgı gıbı sorun olabılır asi,ısyankar olabılır kız cocugunda daha az olur bu aran bır nebze
    cok acele edıyorsa bır iş var olabılır lakın cok namusluda olabılır
    zengın ısen kadın gelecegını ve cocugunun gelecegını garantı altına almak ıstıyor olabılır

Kişisel önerım gecmısını arastır yoldakı lafcı karılara sorma lakın saglam kaynaklardan kadını arastır eger cok acelecı davranıyorsa bence uzak dur 1 yıl ve daha uzunsa kadın haklıdır
    cocuklar arası hak hukukdıyorsan kendıne bakacaksın eğer kendıne guvenıyorsan sorun yok ayrıca kadının başka cocuklara bakışınıda gormek lasım kendı cocugu dışında 1 cocugua nasıl yaklasıtıgını gormek lasım

Fıkırlerım tamamen benı bağlar bunlar sadece bırer dusunce fıkır kımsenın gunahına gırmek ıstemem lakın onerılerımı bır duşun

• quote:

Orijinalden alıntı: c4n

quote:

Orijinalden alıntı: Origami Killer

noldu acaba naptı başlığı açan kişi

harbiden bende de merak 1500

olaylar noldu gelişmeler
  • Son gelişmeler nelerdir
  • merak ediyoruz ama
  • quote:

Şimdi bir kız arkadaşım var, şeytan kulağına kurşun Allah herkese böyle bir kız arkadaş nasip etsin.
    Hanım mı hanım, oturaklı, oturup kalkmasını nerde ne konuşacağını bilen, zeki mi zeki, hamarat mı hamarat birisi var hayatımda.
    Ve evlenmeyi ciddi ciddi düşünüyorum. Annem ilede tanıştırdım annem kıza bayıldı bayıldı. O kadar iyi anlaşıyorlar ki anlatamam. Annemle beraber çıkarlar alışveriş yaparlar, gezer tozarlar beraber yemek yaparlar. Maşallah birde güzel yemek yapıyor mest oluyorum. Kızın ilk sevgilisi erkek arkadaşı benim inanmazsınız.

Aman hocam ne güzel anlattın ya umarım mutlu olursun

• bizim okuldada böyle bi kız var. evlenip boşanmamış ama 1 yaşında çocuğu var. hatta evlenmemiz lazımda demedi ama durum aynı sayılır. millet kızdan uzak durmaya çalışıyo çocuğu bizim üstümüze yıkar diye. bekar ve çocuklu olmak zor. (kız süper)
  • Bence daha yakından kızı, daha yeni açılmışınız birbirinize. Kızda ailesinin durumu iyimiş ve işi varmış, yani bence seni ekonomik yönden kullanıcak birisine benzemiyo.Ama kadının yaptığı güzel bişey değil çocugu küçükken evlenmek istemek ve seni baba olarak getirmek. Ya sen kötü biri çıkarsan(eminim değilsindir), ben anne olsam en azından çocugum 15-16 yaşına gelene kadar kimseyle evlenmem.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.