Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.767
Cevap
401
Favori
968.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
402 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

Valla bende 28 yaşında bekar biriyim evlenmek istiyorum bu yazılar adamı korkutuyor ama evlenmesende nereye kadar abi evlenmesen onla bunla yatacan zina yapacan günah kazanacan,yada yalnız kalacaksın dışarda el elegezen insanlara özeneceksin evlenmemekte kötü bişey her zaman sevgililik hayatı çekilmiyor şunu kesin olarak söylüyorum Türk erkeğini evliliğe iten tek şey rahat cinsel ilişkidir buna bende dahilim.

Türk erkeğini evliliğe iten tek şey rahat cinsel ilişkidir buna bende dahilim.

çoğu kişi için doğru diyorsun.ancak çekinmeden cinselliği yaşayanlar aynı evde yaşayanlar neden evleniyor?evliliğin onlar için bi manası kalmamış bence.sadece kağıt üsütnde 2 imza.

Hemen açıklayayım çoğunluk zina yapmamak için evlenir çünkü zina en büyük günahtan birisidir.Peygamber efendimizde zinadan sakının evlenin demiştir peygamber efendimizdemi haksız sizce ? Aynı evde kalanlara gelecek olursak aynı evde kalanlar ilişkiye girsede hep diken üstündedir yarın obürgün çocugu olsa evli olmayan bi kadının toplum ne der ? off kadın evli değil ama çocugu var bozuk acaba bizlede yatarmı diye bir sürü erkek türer.Evlenince rahatsın kimse bişey demez karınla cafelere git sinemalara git sabaha kadar seviş sorun olmaz ben görüşümün arkasındayım cinsel dürtülerim olmasa asla evlenmem kim rahatını bozmak ister.kim 60 milyar düğün parası verir bunların bi bedeli var ömür boyu cinsellik

Saçmalamayın arkadaşlar, evlilik eşittir cinsellik diye bişey mi icat ettiniz.
    Evlilik sosyal bir durumdur. Çocuklar var, hastalık var, yaşlılık var var da var ....

• Dayanamadım bende yazayım dedim bu kadar detr ortağını bir arada görmek hem güzel hemde çok kötü. Bende 7 yıllık evliyim ve 4 yaşında bir kızım var. Eşimle belli bir arkadaşlık döneminden sonra nişanlanıp evlendik. Nişanlandığımızda başladı sorunlar ve evlilikte devam etti 7 yıl boyunca. Nelerden vazgeçtim nelere katlandım anlatsam cilt cilt roman olur sanırsam hep sineye çekip sabır dedim ancak belli bi zaman sonra kafayı yeme noktasına geliyorsunuz. Kadınları anlamak gerçekten zor bunu zaten herkes biliyor ancak kadının vizdanlısına ve vefakarına denk gelmekte olay. Yaşım şuan 30 ve yaşasam yaşasam 30 yıl daha yaşarım ve bu 30 yılıda son 7 yıl gibi geçirmek istemiyorum. En azından 60 yaşına kadar bu kahrı çekip kafayı yemekten, kafayı yiyerek başka türlü günahlara yada yanlış yollara girmekten kurtulurum. Hayat çok kısa ve artık ömür boyu sürecek bir çileniz varsa ve bundan eminseniz zorlamanın pek bir mantığı yok, bu cümleyi son 1 yıldır söylüyorum zira 7 yıldır boşanma düşüncesi ile yaşayıp bigün düzelir yada çocuk ne olacak düşüncesi ile sıyırmış birisiyim. Ayrıca bu dertten muzdarip olmuş ve ikinci evliliğini yapmış olan bir yığın eş dostunda yapmış olduğu yorum şudur gelen gideni aratır :) en iyisi evlenmemek kanatinede yavaş yavaş yaklaşıyorum. Biz artık defalarca karakolluk mahkemelik ve 3-5 ay ayrı kalmaları ve bir yığın saygısızlıklar yalanlar entrikalar dolandığından çocuk içik katlanayım durumuda kalkmış bulunmakta. Yani diyorumki kaderde varsa düzülmek neye yarar üzülmek ve yine kadın vardır çerden çöpten aş eder, kadın vardır pişmiş aşı taş eder. Bunlarıda niye yazdım bilmiyorum varsa ankarada dert ortağı hiç fena olmaz hani

• quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

quote:

quote:

5 yıllık evliyim 2.5 yaşında çocuğumuz var. Benim eşim çalışan bir bayan birde çocuk var asıl bomba bende. Heykelimin dikilmesi lazım.

Allahı var hakkını ödeyemem kendimi onun yerine koyuyorum bazen peygamber sabrı var diyorum eşimde. Tek şikayetim bazen kıskanç ve arıza durumları. İşten eve gelirken birgün çiçek aldım verdim kendisine. Hayırdır bu nerden çıktı şimdi durup dururken dedi. Ne alaka şimdi dedim teşekkür edeceğin yerde. Bana dediği laf; sanki bir suç işlemişsinde kendini affettirmeye çalışıyormuşsun gibi çiçek almalar filan. Şeytanın aklına gelmez

Ona sorsan onunda haklı şikayetleri vardır. Bunlar tuz biber. İdare etmeyi bileceksin. Allah dermansız dert vermesin şükredeceksin. Bazen bakıyorumda millete rahatlık da batıyor sorun yaratmak yerine çözümleyici olmak denense biraz!

Bence evlilikte en önemli esas halden anlamak ve kendini onun yerine koyabilmek. Gerçi bu dediğim iyi uygulanırsa işinde ailende evinde her yerde doğru insansın demektir.

süpersiniz ya cidden böyle şeyler aslında güzel şeyler bizim bayanlarımız cidden komediler ya benimde başıma bazen böyle durumlar geliyor ben evli değilim sevgiliyken geliyordu.Bu arada eşinizin çalışması aslında iyi düşünüyorumda kadını çalıştıracaksın evde dura dura boş işlerle uğraşıyorlar bende çalışan bi bayanla evlilik düşünüyorum önerirmisiniz

Ye ben kadınları çözdüm. Buna eşim annem kız kardeşim patronumda dahil. Kadın milleti işte cins cins huyları var.

Bazen diyorum ulan bu kadının eli ayağı öpülür helal olsun diyorum, bazen bir laf sokar günümü zehir eder.

Bir cumartesi akşamı b.sayarda pes oynuyorum ikide bira içmişim kafam hafiften çakır çocukta yanımda telefonu verdim ona youtubeden caillou açtım izliyor bizimkide içerde dizi izliyor. Ne güzel gece vakti ses seda yok. Birden geldi yarın marketten şu alıncak bu alıncak bu eksik mutlaka almamız lazım sakın unutma filan tam gole gidiyorum monitörün önüne de geçti. Tamam hayatım hallederiz dedim sen keyfine bak. İçimden yav he he dedim bu saatte ne söylüyorsun birazdan yatıcam uykumda gelmiş zaten kimin aklında kalır ertesi gün pazar zaten bütün gün boşuz. Maksat beni bsyarın başından kaldırmak içerde tek kaldı sıkıldı. Bende aldım kumandayı kapattım diziyi spor programı açtım. Ertesi gün dedim ne alıncaktı kağıda yazıp versene dün kafam güzeldi unutmuşum.

10 numarasun yaf özellikle yaf he he lafı bu aralar çok kullanıluyor bende çok kullanırdım yaf he he sensin tamam derdim aslında bilgisayar oynamak güzel bişey ama bizim kadınlar ilginç playstation oynamak gibisimi var dışarda değilsin orda burda gezmiyosun ne güzel karımın gözü önündeyim ama onlar bunu anlamıyor evlilik zor oldugu kadarda komik bişey senin eşin çok çok iyimiş hocam ya burda öyle şeyler yazıldıki inanamassın.Kadının hayırlı olanını allah nasip etsin bana ne diyeyim eğlenceli hanım bi kızla evlendiğinde aslında çok güzel bi evlilik hayatı yaşarsın benim öyle arkadaşlarım var valla keşke daha erken evlenseydim diyiyorlar.Bazılarda keşke bekarlığa geri dönsem diyiyor iki farklı dünya,iki farklı hayat işte hocam.

Ben evlilikten yanayım evlenmeyen bi erkek hangimiz olursak olalım elimize biraz para geçsin çapkınlık yaparız orda burda gezeriz,hep arayışta oluruz ve bunun sonu olmaz evlilikte bunları çok aramassın o yönü güzel işte ve bazı günahlardanda kurtulmuş olursun sonuçta helalin aslında o kadar güzel bi müesseseki evlilik bu ölümlü dünyada ne gerek var karı kocanın tartışmasına,anlaşamamasına.Şeytanın en sevdiği şey evli insanların arasını açmak sanırım şeytan bunun için kızın ana babasını kullanıyor ne kadar boşanmalara dikkat ettiysem kızların anaları hep işin içinde halbuki kimse karışmasa bi problem olmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: cazirti

Dayanamadım bende yazayım dedim bu kadar detr ortağını bir arada görmek hem güzel hemde çok kötü. Bende 7 yıllık evliyim ve 4 yaşında bir kızım var. Eşimle belli bir arkadaşlık döneminden sonra nişanlanıp evlendik. Nişanlandığımızda başladı sorunlar ve evlilikte devam etti 7 yıl boyunca. Nelerden vazgeçtim nelere katlandım anlatsam cilt cilt roman olur sanırsam hep sineye çekip sabır dedim ancak belli bi zaman sonra kafayı yeme noktasına geliyorsunuz. Kadınları anlamak gerçekten zor bunu zaten herkes biliyor ancak kadının vizdanlısına ve vefakarına denk gelmekte olay. Yaşım şuan 30 ve yaşasam yaşasam 30 yıl daha yaşarım ve bu 30 yılıda son 7 yıl gibi geçirmek istemiyorum. En azından 60 yaşına kadar bu kahrı çekip kafayı yemekten, kafayı yiyerek başka türlü günahlara yada yanlış yollara girmekten kurtulurum. Hayat çok kısa ve artık ömür boyu sürecek bir çileniz varsa ve bundan eminseniz zorlamanın pek bir mantığı yok, bu cümleyi son 1 yıldır söylüyorum zira 7 yıldır boşanma düşüncesi ile yaşayıp bigün düzelir yada çocuk ne olacak düşüncesi ile sıyırmış birisiyim. Ayrıca bu dertten muzdarip olmuş ve ikinci evliliğini yapmış olan bir yığın eş dostunda yapmış olduğu yorum şudur gelen gideni aratır :) en iyisi evlenmemek kanatinede yavaş yavaş yaklaşıyorum. Biz artık defalarca karakolluk mahkemelik ve 3-5 ay ayrı kalmaları ve bir yığın saygısızlıklar yalanlar entrikalar dolandığından çocuk içik katlanayım durumuda kalkmış bulunmakta. Yani diyorumki kaderde varsa düzülmek neye yarar üzülmek ve yine kadın vardır çerden çöpten aş eder, kadın vardır pişmiş aşı taş eder. Bunlarıda niye yazdım bilmiyorum varsa ankarada dert ortağı hiç fena olmaz hani

Sen çok erken girmişsin evlilik olayına bence. Muhtemelen eşinde senin yaşlarındaysa gençliğinizin tozunu almadan kendinizi nikah masasında bulmuşsunuz. 23 yaşında evlendiysen nişanı istemesi tanışması 21-22. Yaşıtların türlü aksiyonlar fırlamalıklar peşindeyken sen yuva kurmuşsun. Hem iyi hem kötü aslında. Tecrübe ve olgunluk açısından iyi doya doya gençliğini yaşayamamak açısından kötü. Kendinize farklı eğlenceler aktiviteler yeni birşeyler keşfedin yani.

Çile dert demişsin. Kar kış kıyamette vandaki deprem çadırında tir tir titreyen insan ne yapsın?

• Negatiwe evlilikte hem yaşın hiç bir önemi yoktur hemde çok önemi vardır. Burda mevzu evlenecek kişilerin hem ailesinin doğru düzgün insanlar olması gerekiyor hemde kişilerin kendisinin. Siz melekte olsanız ağzınızla kuş değil götünüzle kurbağada yakalasanız karşınızdaki insan yamuk çıkınca yapacak birşeyiniz kalmıyor malesef, ve boştan yere yırtınıp durmak durumunda oluyorsunuz. Erken yaşta evlenmek aslında sizinde dediğiniz gibi bir yönden iyi ama diğer yönden hayatı doya doya yaşayamadığınız içinde kötü bir durum. Eğlence aktivitede dediğim gibi kişiye göre değişir en eğlenceli anda aktivitede vs. sizi mahveden insanlar olduğu sürece hayatın tadını çıkartmak yerine sizin keyfinizi kaçırmayı seçen insanlar olduğu sürece bişeyler olmuyor. Herşeyi anladımda vandaki insanların konuyla ne alakası var. Bende o zaman diyorumki keşke mutlu huzurlu olsaydımda o çadırlardan birinde götüm dona dona sevgiyle ısınarak yaşasaydım

• quote:

Dayanamadım bende yazayım dedim bu kadar detr ortağını bir arada görmek hem güzel hemde çok kötü. Bende 7 yıllık evliyim ve 4 yaşında bir kızım var. Eşimle belli bir arkadaşlık döneminden sonra nişanlanıp evlendik. Nişanlandığımızda başladı sorunlar ve evlilikte devam etti 7 yıl boyunca. Nelerden vazgeçtim nelere katlandım anlatsam cilt cilt roman olur sanırsam hep sineye çekip sabır dedim ancak belli bi zaman sonra kafayı yeme noktasına geliyorsunuz. Kadınları anlamak gerçekten zor bunu zaten herkes biliyor ancak kadının vizdanlısına ve vefakarına denk gelmekte olay. Yaşım şuan 30 ve yaşasam yaşasam 30 yıl daha yaşarım ve bu 30 yılıda son 7 yıl gibi geçirmek istemiyorum. En azından 60 yaşına kadar bu kahrı çekip kafayı yemekten, kafayı yiyerek başka türlü günahlara yada yanlış yollara girmekten kurtulurum. Hayat çok kısa ve artık ömür boyu sürecek bir çileniz varsa ve bundan eminseniz zorlamanın pek bir mantığı yok, bu cümleyi son 1 yıldır söylüyorum zira 7 yıldır boşanma düşüncesi ile yaşayıp bigün düzelir yada çocuk ne olacak düşüncesi ile sıyırmış birisiyim. Ayrıca bu dertten muzdarip olmuş ve ikinci evliliğini yapmış olan bir yığın eş dostunda yapmış olduğu yorum şudur gelen gideni aratır :) en iyisi evlenmemek kanatinede yavaş yavaş yaklaşıyorum. Biz artık defalarca karakolluk mahkemelik ve 3-5 ay ayrı kalmaları ve bir yığın saygısızlıklar yalanlar entrikalar dolandığından çocuk içik katlanayım durumuda kalkmış bulunmakta. Yani diyorumki kaderde varsa düzülmek neye yarar üzülmek ve yine kadın vardır çerden çöpten aş eder, kadın vardır pişmiş aşı taş eder. Bunlarıda niye yazdım bilmiyorum varsa ankarada dert ortağı hiç fena olmaz hani

kadın vardır çerden çöpten aş eder, kadın vardır pişmiş aşı taş eder.

Rabbim sabır versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Evlilerin tartışmasının doruk noktası budur mu acaba

ya aslında gülünecek bi durum değil ama, iki yerde kopuyom bu video da:

- bankadan bir buçuk milyar kredi kartı çektim
    - sen bana ne diyosun biliyosun? senin dinini imanını s[dııııııııtt] hişşşşşşşşş

ama izledikçe de acıyom bu insanların hallerine

• Bu konunun adı değişsin Evlilerin fikir alışverişi olsun, :)

Bende 26 yaşında evli birisiyim evleneli 7 ay oldu. 2009 ' dan beri birlikte olduğum bir insan. Hayatıma o kadar iyi şey kattı ki anlatamam. Allah (azze ve celle) ondan razı olsun.

Kendisi bir çok zahmet çekiyor Üniversite okuyor, Evine bakıyor Anadolu ailesi olduğumuz için benim annemin evinede kendi annesinin evinede yardıma gitmeye çalışıyor vs.

Akrabayız soy adlarımız bile aynı ancak görücü usulü ile değil severek evlendik. Akrabalığımızda 1. derece değil dedelerimiz kardeş. Yani o benim ve ailemin adetini bilir ben onlarınkini.

Hayatımda ne kadar kötü şey varsa güzellikle çıkardı sağolsun o yönden kendimi çok şanslı hissediyorum. Evlilikte tartışmalar çok çıkıyor hele ki bu zamanda. Evlenirken erkekler kendi annesi gibi bir kız bekler!

Ancak kızlar asla babası gibi ataerkil bir adam beklemezde istemezde :) Biz Türk olduğumuz için babalarımız genelde evde ne derse olan. Annemizin sonsuz itaatine şahit olduğumuz için buradan bazen sıkıntılar çıkıyor. :)

Yaşamadım değil yaşadım hemde çok mesela ben kessen dağıttığımı toplamam :) Üstümü başımı yemeği vs! Oda bundan nefret eder bunlardan kapışırız bazen bunlar ufak çaplı olaylar. :) Büyük kavgalarda oluyor kimi zaman.

Onuda Üniversite'ye gittiği için sınav zamanlarında yaşıyoruz az sövmüyorum Final, Vize zamanı hocalarına çok kasıyorlar oda sıkıntı stres yaptımı ohooo :) Ama atlatıyoruz Elhamdülillah.

Kadınları tamamı ile suçlamamak gerek mesela benim evliliğimden dem vurayım ben çok ters bir adamım bunu annem de, ablalarım da çok kez söyler. Ama sinirim çabuk geçer bunu ilk zamanlar eşim kavrayamadı ama sonralarda alıştı sağolsun.

Alttan alıp sonra ne diyecekse diyor :) Son zamanlarda sıkıntı arttı malum final zamanında baya tartıştık ettik aldım karşıma konuştuk uzuun uzuuun hallettik nitekim. Şuan iyiyiz Elhamdülillah.

Benim evlilikten anladığım şudur ki, Evlilik doğru insan ile yapıldığında tadından yenmez. Ne kadar boş beleş iş varsa arınırsın sorumlulukların arttıkça Dünya görüşün değişir daha doğru bakarsın hayata.

Allah (celle celaluhu) hepimizin Yar ve Yardımcısı olsun. Okudum konuyu kimi zaman güldüm, kimi zaman ciddi anlamda üzüldüm, kimi zaman ulan bir ben değilmişim dedim. Son kanım ise evliliğin güzel yanlarını keşfetmek oldu.

Güzel yanlarını keşfedin gülün,eylenin, yerine göre makara yapın hatta! Ama ciddiyetten asla ödün vermeyin. Saygı çok mühim ilk zamanlarda onun boşluğunu ikimizde çok yaşadık ancak konuşa konuşa onuda hallettik.

Çoğunuzun yaşı benden büyük tavsiye vermek haddime değil kardeşinizin öngörüleri olarak düşünün.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABB09 -- 23 Ocak 2013; 13:14:01 >

• En çok aldatma yüzünden boşanmalar oluyormuş. Sosyoloji okuyorum kitapta öyle yazıyor.
  • quote:

Negatiwe evlilikte hem yaşın hiç bir önemi yoktur hemde çok önemi vardır. Burda mevzu evlenecek kişilerin hem ailesinin doğru düzgün insanlar olması gerekiyor hemde kişilerin kendisinin. Siz melekte olsanız ağzınızla kuş değil götünüzle kurbağada yakalasanız karşınızdaki insan yamuk çıkınca yapacak birşeyiniz kalmıyor malesef, ve boştan yere yırtınıp durmak durumunda oluyorsunuz. Erken yaşta evlenmek aslında sizinde dediğiniz gibi bir yönden iyi ama diğer yönden hayatı doya doya yaşayamadığınız içinde kötü bir durum. Eğlence aktivitede dediğim gibi kişiye göre değişir en eğlenceli anda aktivitede vs. sizi mahveden insanlar olduğu sürece hayatın tadını çıkartmak yerine sizin keyfinizi kaçırmayı seçen insanlar olduğu sürece bişeyler olmuyor. Herşeyi anladımda vandaki insanların konuyla ne alakası var. Bende o zaman diyorumki keşke mutlu huzurlu olsaydımda o çadırlardan birinde götüm dona dona sevgiyle ısınarak yaşasaydım

burda hayatını doya doya yaşamak endir?bi çok kadınla cinsel ilişki midir?

• Her zaman dua ediyorum Allah'a.Öyle bir eşim olsun ki; İşten eve gitmek için can atayım.Eve gittiğimde tüm iş stresimi alsın bir gülücüğü ile.Anlayışlı olsun.Beraber hep mutlu olalım istiyorum.Aynı şekilde onun için de geçerli.Onu kıracak,üzecek davranış yapmamak isterim hep.
  • montevo güldürmeyin beni lütfen bir çok kadınla cinsel ilişki değildir elbette çıkartılacak sonuç. Basitçe açıklamak gerekirse en azından bi yurt dışı gezisi yada yurt içinde seyehat görülmesi gezilmesi gereken yerlere gitmek yada topluca arkadaşlarınla uzun bir tatile yada maceraya atılmak ailenizle bol bol vakit geçirmek yapmak isteyipte yapamadığınız herşeyi yapmak olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazirti -- 23 Ocak 2013; 13:56:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAN KIRIKLARI

quote:

Orijinalden alıntı: ravelli76

CAN KIRIKLARI Tarih 23 Ocak 2013; 10:43:32
    öncelikle rabbim sabır ve huzur versin.anlattıklarında haklısın fakat hırpalamak(şiddet olarak varsayıyorum) çok yanlış.haklıyken haksız olursun.bazen bir çift söz okkalı bir tokattan daha etkili olur.tabii anlayana diye düşünebilirsin.çokta haklı bir düşünce olur.bugüne kadar bende eşimle çok tartıştım,ama asla şiddete başvurmadım.konuşarak çözemediğimde,sessiz kalmayı deniyordum.kırma-dökme muhabbetinde tartışmak çok saçma.cana gelmedikten sonra,herşey kırılabilir.kimse isteyerek,bilerek bir şeyi dökmez yada kırmaz.genelde en çok kırılma olayları mutfakta ve bayanların başına gelir.eşler arasında sevgiden önce olması gereken en önemli şey saygı ve hoşgörüdür.bunlar yoksa ne laf,ne şiddet çözüm getirmez.gecenin bir vaktin bir de kayınpederine hesap vermek zorunda kalmışın.allah kolaylık versin.

Şiddet uygulamak için çok sabrettim fakat en sonunda susmayınca kendmi kaybettim gecenin bi yarısı başıma gelmeyen kalmadı
    babası araması ipleri kopardı bende adam sakinleştireceğine kızının şikayetlerini dinleyip üstüme yürüdü zoruma giden bu kadar masrafa girdim gece gündüz çalıştım evime haciz gelmesin kimseye muhtaç olmayayım diye ben eve gidince huzurum olsun istedim
    ama bir benim değil kendi akrabaları geldiğinde halının üstüne birşey dökülse sabah kadar dır dır ne sabır kaldı ne takaat
    daha neler neler yazmıştım da yanlışlıkla sayfa kapandı

bazı bayanlarda temizlik takıntı haline gelmiştir.eşinizde de benzer takıntı var galiba.bana da eşim temizlik konusunda uyarıda bulunur,bende boşver öyle kalsın derim.temizlik güzeldir fakat aşırı olunca çevrendekileri bunalatıyor.içinizdeki birikimin patlaması olmu,her insanın sabır noktası vardır,sizinde sabrınızı aşırı zorladı galiba.böyle sorunları en iyi yaşayan bilir.ben ne desem boş gibi olmuş.gecenin bir vaktinde kayınpederinden laf işitmek daha da beter.seni beğenmiyorsa,neden yanında duruyor.eğer seninle evli olmaktan mutluluk duyuyorsa neden ailesini ilişkinize karıştırıyor,hemde gece vakti.ilişkinizin selamti için baş başa bir konuşma yapmanızı tavsiye ederim.temizlik takıntısı ile hem kendine hemde size zarar veriyor

• quote:

Negatiwe evlilikte hem yaşın hiç bir önemi yoktur hemde çok önemi vardır. Burda mevzu evlenecek kişilerin hem ailesinin doğru düzgün insanlar olması gerekiyor hemde kişilerin kendisinin. Siz melekte olsanız ağzınızla kuş değil götünüzle kurbağada yakalasanız karşınızdaki insan yamuk çıkınca yapacak birşeyiniz kalmıyor malesef, ve boştan yere yırtınıp durmak durumunda oluyorsunuz. Erken yaşta evlenmek aslında sizinde dediğiniz gibi bir yönden iyi ama diğer yönden hayatı doya doya yaşayamadığınız içinde kötü bir durum. Eğlence aktivitede dediğim gibi kişiye göre değişir en eğlenceli anda aktivitede vs. sizi mahveden insanlar olduğu sürece hayatın tadını çıkartmak yerine sizin keyfinizi kaçırmayı seçen insanlar olduğu sürece bişeyler olmuyor. Herşeyi anladımda vandaki insanların konuyla ne alakası var. Bende o zaman diyorumki keşke mutlu huzurlu olsaydımda o çadırlardan birinde götüm dona dona sevgiyle ısınarak yaşasaydım

Hocam evlenilen kişiyle aileler çok farklı şeyler. Bunu en iyi sen bilirsin sen içlerindesin sen haklısındır. Van örneğini şundan verdim belki o insanlar evini işini ailesini akrabalarını kaybetti yardıma muhtaçlar dert asıl onlarınki.

Sizin bu kadar karamsar olmanıza gerek yok, hiçbirşey çözümsüz değildir. Önemli olan sizin mutluluğunuz, dışardan müdahaleler varsa sallayın takmayın kimseyi.

• Orijinalden alıntı: Utkuhan

bende bilgisayar oyunu tutkunuyum.sırf bu oyun konusunda defalarca eşimle tartıştım.bende oyun konusunda taviz vermek zorunda kaldım.oyun oynamak için eşimle tartışmaya değmez.şuan oğlumda büyümeye başladı,pc açınca hemen yanıma geliyor.o da oynamak istiyor.bende hafta sonları oğlum yattıktan sonra forsat bulursam,1-2 saat oyun oynuyorum.kendileri tv başında transa geçip dizi izlerken sorun yok ama bizler pc de oyuna dalınca sorun oluyor.eğer evde tek tv varsa,onun paylaşımıda çok zor oluyor.her gün izlediği bir dizi oluyor,bende sadece k.vadisini izliyorum ama genede tv paylaşımı yapamıyoruz.hemen bir konu bulup bizi meşgul etmeye çalışıyorlar.evlğilik kurumunu ayakta tutabilmek için karşılık fedakarlık gerekir ama bazen bu fedakarlıklar tek taraflı oluyor.bana göre fedakarlık yapan benim,eşime sorsalar o da kendini fedakarlık yapan olarak gösterir.gerçeği sadece rabbim bilir.

arkadaşlar alıntı yapmayı becerememişim.kusuruma bakmayın.
    hepinizin mevlid kandili mübarek olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.isson76 -- 23 Ocak 2013; 14:27:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DHzgn

En çok aldatma yüzünden boşanmalar oluyormuş. Sosyoloji okuyorum kitapta öyle yazıyor.

bence kitapta yanlış yazıyor,belki eksik desem daha doğru olur.benim gördüğüm,duyduğum boşanmaların başlıca sebepleri saygı ve hoşgörü eksikliği,diyalog eksikliği.birde eşlerin en ufak bir sorunu dahi ailelerine anlatması ve eşlerini kendi aileleri ile muhatap etmeleridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

Her zaman dua ediyorum Allah'a.Öyle bir eşim olsun ki; İşten eve gitmek için can atayım.Eve gittiğimde tüm iş stresimi alsın bir gülücüğü ile.Anlayışlı olsun.Beraber hep mutlu olalım istiyorum.Aynı şekilde onun için de geçerli.Onu kıracak,üzecek davranış yapmamak isterim hep.

inşaallah aradığın gibi bir bayan bulur ve mutlu bir evlilik yaparsın.ama günümüzde dört dörtlük bir eş bulmak çok zor.erkek içinde bayan içinde böyle
  • ravelli76 abicim konu ibretliklere aday bundan sonra sorun yaşadığın zaman eşine bu konuyu baştan sona okut geri ayaklarına kapanıp özür dileme garantisi veriyorum ben denedim %100 çalışıyor

konuyu açan kim derse bilmiyorum adamın biri zamanında dertlenmiş açmış dersin ben öyle dedim
  • akrepyusuf Tarih 23 Ocak 2013; 14:42:21

ben buradaki arkadaşların sorunlarını okuyunca halime şükrettim.çok haklısın buradaki konuların çoğu ibretlik.sürekli erkekler haklı olmayabilir,belki eşlerimizinde kendine göre haklı olduğu taraflarda vardır.burada paylaşılan tecrübeleri okuyup evlilikten korkan,soğuyan yada kendine göre dersler çıkaran arkadaşlarımızda vardır.gerçek kimliğim anlaşılır,eşimin kulağına gider diye tereddütlerim hala var.ama allahtan eşimle sorunlarımı çözdüm
  • Evli değilim yaşımda hayli genç 20 yaşımdayım. Bana evlilik çekici geliyor açıkçası. Bayan tatlı dilliyse, tutumluysa kocasını anlayabiliyorsa,

Erkekte sorumluluklarını bilincindeyse karısının dediklerini önemserse ailesine önem verirse evlikte bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.