Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.769
Cevap
402
Favori
968.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
403 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mAcArTy41

quote:

Orijinalden alıntı: dennisrodman

arkadaslar evli değilim ama 30 yasındayım.. mumkun oldugunca okudum sıkıntısı olan arkadasların abilerin dertlerini lakin benım tecrübe ettiğim şey sudur, kadınların bizlere yasattıgı dertler sıkıntılar ne kadar farklı olursa olsun olay tek bir noktada bitiyor, GÜÇ. fiziki anlamda demiyorum tabiki.. kadında erkeğini kaybetme korkusu bitmişse zaten dert eksik olmaz... Maddi olarak güçlü olacak erkek, ağır olacak ne zaman ne yapacağını bilecek.. yeri gelince sert çıkıp yerı gelince kalbini alacak kadının... ipler kadının elindeyse o ilişkide ama evlilik ama sevgili mutluluk imkansızdır.. dikkat edin en mutlu ilişkiler erkeğin erkek gibi agırlıgını koydugu ve kadının saygı duydugu ilişkilerdir. erkeğin kadında aradığı güzellik ve anlayışsa, kadınlarında erkekte baktığı güç ve saygıdır. yanılıyor da olabilirim ama benım görüşüm bu

+1

''Maddi olarak güçlü olacak erkek, ağır olacak ne zaman ne yapacağını bilecek.. yeri gelince sert çıkıp yerı gelince kalbini alacak kadının... ipler kadının elindeyse o ilişkide ama evlilik ama sevgili mutluluk imkansızdır..''

Dostum şu yazdığın yazı aile ilişkilerinde çığır açacak cinsten bir tespit. %100 haklısın evli olsun bekar olsun erkekler buna dikkat etmeli asıl.

Benim yakın akrabam var hemde çok yakınımdır. Eve abartmıyorum en azından aylık 5 milyar giriyor. Kendisi 2 çocuğu çalışıyor ama geçinemiyorlar...

Kredi borçları var çocuklar 24-25 yaşında ama maddi açıdan kötü durumdalar.. Karısının sözüyle hareket bir adam örneği ... Canlı bir örnek işte ..

Kendi ailem babam emekli 1300 maaşı var. Ama Allah'a şükür biz onlardan daha iyi durumdayız evimiz birikmiş paramız vs.

Söylediğin söz çok hoşuma gitti dostum hesap kitap kadının elindeyse o evlilik MUTSUZLUKTUR.

Aynen hocam çok çok haklısınız size bi örnek vereiym bi tanıdığım var adam doktor karısı eczacı düşünün ne kdr para giriyordur adam kadına uyuyor bi yer açıyorlar işletemiyorlar kadın kocasındna habersiz tefecilerden borç falan alıyorlar ve ödeyemiyorlar evleri herşeyleri gidiyor ve adam karısından boşanıyor alın size bi aile bitti.

Eve 10 milyardan fazla para girdiği halen böyle çöktüler o işte zor gerçekten nasıl iflas ediyorlar nolursa olsun şükredelim böylede olabilirdik.Bi kız alıncada aslında senden daha alt seviyede ve küçük olacak dikkat ediyorum zengin olsun fakir olsun çoğu kişi yaşı küçük kız alıyor bi arkadaşım 18 yaşında bi kızla evlendi valla kızı istediği gibgi yönetiyor hamurunu yoğuruyor yaşı büyük alınca çekilmiyor dırdırları.Polat alemdar bile genç aldı demek bi bildikleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

quote:

arkadaslar evli değilim ama 30 yasındayım.. mumkun oldugunca okudum sıkıntısı olan arkadasların abilerin dertlerini lakin benım tecrübe ettiğim şey sudur, kadınların bizlere yasattıgı dertler sıkıntılar ne kadar farklı olursa olsun olay tek bir noktada bitiyor, GÜÇ. fiziki anlamda demiyorum tabiki.. kadında erkeğini kaybetme korkusu bitmişse zaten dert eksik olmaz... Maddi olarak güçlü olacak erkek, ağır olacak ne zaman ne yapacağını bilecek.. yeri gelince sert çıkıp yerı gelince kalbini alacak kadının... ipler kadının elindeyse o ilişkide ama evlilik ama sevgili mutluluk imkansızdır.. dikkat edin en mutlu ilişkiler erkeğin erkek gibi agırlıgını koydugu ve kadının saygı duydugu ilişkilerdir. erkeğin kadında aradığı güzellik ve anlayışsa, kadınlarında erkekte baktığı güç ve saygıdır. yanılıyor da olabilirim ama benım görüşüm bu

+1

''Maddi olarak güçlü olacak erkek, ağır olacak ne zaman ne yapacağını bilecek.. yeri gelince sert çıkıp yerı gelince kalbini alacak kadının... ipler kadının elindeyse o ilişkide ama evlilik ama sevgili mutluluk imkansızdır..''

Dostum şu yazdığın yazı aile ilişkilerinde çığır açacak cinsten bir tespit. %100 haklısın evli olsun bekar olsun erkekler buna dikkat etmeli asıl.

Benim yakın akrabam var hemde çok yakınımdır. Eve abartmıyorum en azından aylık 5 milyar giriyor. Kendisi 2 çocuğu çalışıyor ama geçinemiyorlar...

Kredi borçları var çocuklar 24-25 yaşında ama maddi açıdan kötü durumdalar.. Karısının sözüyle hareket bir adam örneği ... Canlı bir örnek işte ..

Kendi ailem babam emekli 1300 maaşı var. Ama Allah'a şükür biz onlardan daha iyi durumdayız evimiz birikmiş paramız vs.

Söylediğin söz çok hoşuma gitti dostum hesap kitap kadının elindeyse o evlilik MUTSUZLUKTUR.

Aynen hocam çok çok haklısınız size bi örnek vereiym bi tanıdığım var adam doktor karısı eczacı düşünün ne kdr para giriyordur adam kadına uyuyor bi yer açıyorlar işletemiyorlar kadın kocasındna habersiz tefecilerden borç falan alıyorlar ve ödeyemiyorlar evleri herşeyleri gidiyor ve adam karısından boşanıyor alın size bi aile bitti.

Eve 10 milyardan fazla para girdiği halen böyle çöktüler o işte zor gerçekten nasıl iflas ediyorlar nolursa olsun şükredelim böylede olabilirdik.Bi kız alıncada aslında senden daha alt seviyede ve küçük olacak dikkat ediyorum zengin olsun fakir olsun çoğu kişi yaşı küçük kız alıyor bi arkadaşım 18 yaşında bi kızla evlendi valla kızı istediği gibgi yönetiyor hamurunu yoğuruyor yaşı büyük alınca çekilmiyor dırdırları.Polat alemdar bile genç aldı demek bi bildikleri var.

Haklısın. Ben şahsen Aşk'a inanan biri değilim. Tamam bir kızı beğenirsin vs ama evlendikten sonra en geç bir kaç yıl sonra aşk maşk kalmaz..

Saygı sevgi varsa anlayış kalır. Bilmiyorum ben mi geri kafalıyım ama ilk önce evini alacaksın düğün için para biriktirceksin.. Sonrada ailenin uygun

gördüğü bir kızla evleneceksin. OLAY BU KADAR BASİT. Erkek veya kız aşık olduğunu yakışıklılığını gözü gördüğünden başka bir şey görmüyor gözü ..

Bu arada yaşın 28 sanırım inşallah sende hayırlı bir kısmet bulursun. Benimde yaşım 19 yakında çalışmaya başlayacağım evlilik için para biriktirmek gerek

• quote:

quote:

quote:

quote:

+1

Haklısın. Ben şahsen Aşk'a inanan biri değilim. Tamam bir kızı beğenirsin vs ama evlendikten sonra en geç bir kaç yıl sonra aşk maşk kalmaz..

Saygı sevgi varsa anlayış kalır. Bilmiyorum ben mi geri kafalıyım ama ilk önce evini alacaksın düğün için para biriktirceksin.. Sonrada ailenin uygun

gördüğü bir kızla evleneceksin. OLAY BU KADAR BASİT. Erkek veya kız aşık olduğunu yakışıklılığını gözü gördüğünden başka bir şey görmüyor gözü ..

Bu arada yaşın 28 sanırım inşallah sende hayırlı bir kısmet bulursun. Benimde yaşım 19 yakında çalışmaya başlayacağım evlilik için para biriktirmek gerek

Hocam tam benim kafamsın bunları yazacaktım geir kafalı sanılırım diye çekindim bunun kız bulamamakla alakası yok bende annemim bana uygun gördüğü biriyle evlenecem çünkü onlar bizden daha farklı bakarlar olaya bi bi kızda tatlılığa seksiliğe yada öyle unsurlara bakarız onlarsa kalbine inebilirler kızın görücü usulunden yanayım ben kesinlikle çok şükür kendime ait evim var sadece işim yok iş arıyorum askere gdip gelince boşta kaldım sağlığımız olsun işte buluruz.

Yaşına göre çok olgunsun benim yaşıma gelince bi çok şeyin sahibi olursun sen baya mantıklısın Allahım hayırlısını versin kardeşim ne kadar evlilik zor desekte mecburi bişey be hocam bi işten gelip kapkaranlık eve girmek var bide eşinin seni karşılaması var bu bile evlenmek için yeterli

• cogunu okudum sevgilisinden ayrılmış birisi olarak Allah sonumuzu hayır etsin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

+1

Hocam tam benim kafamsın bunları yazacaktım geir kafalı sanılırım diye çekindim bunun kız bulamamakla alakası yok bende annemim bana uygun gördüğü biriyle evlenecem çünkü onlar bizden daha farklı bakarlar olaya bi bi kızda tatlılığa seksiliğe yada öyle unsurlara bakarız onlarsa kalbine inebilirler kızın görücü usulunden yanayım ben kesinlikle çok şükür kendime ait evim var sadece işim yok iş arıyorum askere gdip gelince boşta kaldım sağlığımız olsun işte buluruz.

Yaşına göre çok olgunsun benim yaşıma gelince bi çok şeyin sahibi olursun sen baya mantıklısın Allahım hayırlısını versin kardeşim ne kadar evlilik zor desekte mecburi bişey be hocam bi işten gelip kapkaranlık eve girmek var bide eşinin seni karşılaması var bu bile evlenmek için yeterli

galiba biten evliliklerin sorunu "aşk" gibi duruyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

+1

Aynen öyle evlilik Allah'ın emri sonuçta. İnşallah 4 ay sonra memurluğa atanıcam ve işe başlayacağım. En az 5 yıl para biriktirmem gerek

Tutumlu bir insanım zaten aldığım parayı direk annemle babama vereceğim. Abim mesela aynı şekilde para biriktirdi 4 yıl çalıştı ev aldı arabası var..

Askerden geldikten sonra 25 gibide evlenmeyi düşünüyorum.

Günümüz zor gerçekten. Gayet yakışıklı bakımlı biriyim üni. okuyorum. Ama bu zamana kadar hiç sevgilim olmadı bana açıkçası evlenmeden,

bir kızın elini tutmak bir şeyler yaşamak hoş gelmiyor. Ayrıca dinimizcede günah...

Allah doğru insanlarla tanışmamızı nasip etsin. Sende kalbine göre dini bütün bir kızla evlenirsin inşallah

• Yazılanları baştan sona okudum.Çevremde duyduklarım, gördüklerim ve burada okuduklarıma göre olacaksa evlilik hiç evlenmem daha iyi.Palavra sıkmayın yok sabah kalktığında yanında oluyor,şakalaşıyorsun bıdıbıdıbıdı....
    Tamam bunlar güzel şeyler de karşımdaki beni yolunacak kaz olarak görüyorsa,değer vermiyorsa,saygısızsa evlenmeyerek kendime en büyük hediyeyi vermiş olurum.
    Her zaman Allah'a dua ediyorum.
    İşten gelmek için can atayım.Eve girdiğimde hoş geldin dediğinde tüm yorgunluğum,sinirim gitsin üzerimden.Birbirimize dost,arkadaş,anne,baba... olsak fena olmaz mı? Gerçi herkes bunu istiyor ama olmuyor işte.
    Tabi hep bana olmaz bu işler.Öyle birisi olayım ki; Bana gözü kapalı güvenebilsin(pek imkânı yok ama),sorunlarını çözebilecek birisi olayım,bende ona karşı gerektiğinde anne,baba,dost,arkadaş vb. olayım.İkimiz de bir birimize karşı anlayışlı,hoş görülü olalım.Para tamam önemli ama evlenmekten vaz geçecek kadar gözünü kapatmış olmasın.Param olduğu zaman en lüks yerlere de götürürüm, en iyisinden kıyafet,çanta,ayakkabı da alırım.Param olmadığında benimle beraber peynir,ekmek yesin.

Hakkımızda hayırlısı olsun.Şimdiden korkuyorum.

• evli adamın derdinden evli adam anlar
    aşkla meşkle olmuyor bu işler yuva kurmak basit değil
    1 gecede neler yasadım kendi ailem dahi beni silme noktasında
    O yüzden evliliğim zehir oldu ailevi sorunları dışarı yansıtmamak çok önemli kayınpederimle birbirimize girdik
    ve özür dilemeye mahkum bırakıldım kim tarafından mı eşim tarafından
    para diyorlar ya evet herşey para bu devirde kuru soğana razıyım derken inanmayın kadınlara
  • Kadinin dinir, irki, milleti fark etmiyor, kadin heryerde kadin. Ben yabanciyla evlendim de noldu

Cok sukur esim ile aramda maddi sebepli bir sorun cikmadi. Dugun zamani cebimden para cikmadi desem yeterli olur sanirim. Evlenirken yeminle 5 parasiz evlendim. Kiskanclik sebepli ufak tartismalarimiz oluyor ki yasadigim memlekete gore bu durumu normal karsiliyorum

Evligin temel tasi, evlenmeden once birbirinizi iyice tanimak. Kendinizi oldugunuzdan farkli gostermeyin. Ayrica yeri ve zamani geldiginde duruma gore alttan almayi da bilmek gerekli. SAbir kismina deginmiyorum bile, evlilik insana sabirli olmayi ogretiyor. Tartisma aninda her zaman kendinizi karsinizdaki insanin yerine koyun boyleikle cabuk buyuyebilecek tartismalar daha alevlenmeden sonebiliyor.

Evliligin en hayirlisi ve guzeli dogru insanla yapilan evliliktir. Evlenirken fiziki guzellige degil, ic guzellige bakin.

Evde kalicam diye korkmayin. Pazardaki her meyvenin bir alicisi vardir elbet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 23 Ocak 2013; 16:04:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cazirti

Dayanamadım bende yazayım dedim bu kadar detr ortağını bir arada görmek hem güzel hemde çok kötü. Bende 7 yıllık evliyim ve 4 yaşında bir kızım var. Eşimle belli bir arkadaşlık döneminden sonra nişanlanıp evlendik. Nişanlandığımızda başladı sorunlar ve evlilikte devam etti 7 yıl boyunca. Nelerden vazgeçtim nelere katlandım anlatsam cilt cilt roman olur sanırsam hep sineye çekip sabır dedim ancak belli bi zaman sonra kafayı yeme noktasına geliyorsunuz. Kadınları anlamak gerçekten zor bunu zaten herkes biliyor ancak kadının vizdanlısına ve vefakarına denk gelmekte olay. Yaşım şuan 30 ve yaşasam yaşasam 30 yıl daha yaşarım ve bu 30 yılıda son 7 yıl gibi geçirmek istemiyorum. En azından 60 yaşına kadar bu kahrı çekip kafayı yemekten, kafayı yiyerek başka türlü günahlara yada yanlış yollara girmekten kurtulurum. Hayat çok kısa ve artık ömür boyu sürecek bir çileniz varsa ve bundan eminseniz zorlamanın pek bir mantığı yok, bu cümleyi son 1 yıldır söylüyorum zira 7 yıldır boşanma düşüncesi ile yaşayıp bigün düzelir yada çocuk ne olacak düşüncesi ile sıyırmış birisiyim. Ayrıca bu dertten muzdarip olmuş ve ikinci evliliğini yapmış olan bir yığın eş dostunda yapmış olduğu yorum şudur gelen gideni aratır :) en iyisi evlenmemek kanatinede yavaş yavaş yaklaşıyorum. Biz artık defalarca karakolluk mahkemelik ve 3-5 ay ayrı kalmaları ve bir yığın saygısızlıklar yalanlar entrikalar dolandığından çocuk içik katlanayım durumuda kalkmış bulunmakta. Yani diyorumki kaderde varsa düzülmek neye yarar üzülmek ve yine kadın vardır çerden çöpten aş eder, kadın vardır pişmiş aşı taş eder. Bunlarıda niye yazdım bilmiyorum varsa ankarada dert ortağı hiç fena olmaz hani

hocam bende ankaradayım bekarım.29 yaşındayım bir kere kaza ile sözlendim.6 ay dayanabildim kıza baktım olmuyor.attım sözü.hiç pişman olmadım bekarım mutluyum.birde annem hergün kafamın etini yemese evlen artık diye ama bekarlık gibisi yok özgürüm kimseye hesap vermiyorum aldığım maaş bana kalıyor kafam çok rahat.evlenmeyi düşünüyor musun derseniz ben 5-6 sene daha düşünmüyorum.annem yaşlanıyoruz mürivetini görelim diyor ama ben pek takmıyorum daha 45 ne yeni girdi n ne yaşlanması diyorum benim gibi ailenle kalıyorsan annen bakıyorsa sana gözün gibi bekarlık çok güzel birşey benim açımdan.sizin durumunza üzüldüm keşke zamanında enine boyuna düşünüpte evlenmeye karar verseydiniz.evlenmek sorumluluk ister yürek ister valla bende bunlar şimdilik yok.aldığım maaş bana kalıyor.zulaya atıyorum.sıfır bir araba alırsam alacağımzaten ne yaparsan bekarken yapabiliyorsun....

• Türkiye erkek egemen bir toplumdur halen.

O yüzden erkekler hala yaşım şuraya geldi evlenemedim gibi şeyleri dert etmeyin.

İşini gücünü oturtmuş ,kariyer sahibi bir erkeğe elini sallasa ellisidir.

Kadınları da meta olarak görerek yazmadım yanlız üstteki cümleyi , ilk cümlede belirttiğim ülkemizin erkek egemen bir toplum olduğudur.

Bizim kültürümüzde olan bir şey yani.Tabii son yıllarda bu durum değişmeye başladıysa da halen erkek egemenliği pek çok alanda sürmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih.ozmen

quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

Orijinalden alıntı: fatih.ozmen

şunu bilir şunu söylerim kadına atıyorum aylık 1000 lira ver deki al bu para senin doya doya harca o evlilikte ne sıkıntı olur nede kavga bir anda kral olursun kral 3 öğün dövsen sesini çıkarmaz

Aylık 3000 lira veriyorum 2 gün surat yapıyor
    Neymiş 2 senedir zam yapmamışım

sende çok vermişin be hocam çok verdiğin için sıkıntı var

Çalışsa alacağı maaş bu.
    Çalışmasın diye mecburen veriyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Türkiye erkek egemen bir toplumdur halen.

O yüzden erkekler hala yaşım şuraya geldi evlenemedim gibi şeyleri dert etmeyin.

Kadınları da meta olarak görerek yazmadım yanlız üstteki cümleyi , ilk cümlede belirttiğim ülkemizin erkek egemen bir toplum olduğudur.

Bizim kültürümüzde olan bir şey yani.Tabii son yıllarda bu durum değişmeye başladıysa da halen erkek egemenliği pek çok alanda sürmektedir.

nerede bu kızlar?hoş hiçbiri ile evlenmeyeceğim ama merak ettim.genel olarak genel konuşuyoruz ancak istisnalarda var evllik müesesesinde.tabi birde mühendis tekniker müdür işçi vb sınıflamalar var.hadi işde varda sosyal hayatta da var.asosyal olmasam gide r üniden bi kızı kandırır dost hayatı yaşardım.kafalar uyuşmayınca hadi güle güle.iş yeirnden tanıdığım bi kaç kişi hem benim yaşımda hemde evliler.admalrı icneliyorum.bildiğin serseriliği yapmışalr.karı kzı mı dersin içip içip mıçmak mı dersin.ha ama bunlar çok kool şeyler.deneyim kazanmışlar diyelim.şidmi bu adamlar çok kolay kız buluyo.bunların tipine bakıp serseri olmadığını anlamayan kızında aklına turp sıkıyım bide.aslında işe girdiğim zamanalr bende evlenmek istiyordum da nereye veleniyon.asosyalliği geçtim geçinmek dert.oto tota tavır koyacak ben hiç çekemem öyle tavır.

• valla bizzat ikamet ettiğim yerde duyduğumdan bahsedeyim.

Bizim binada alt katta üniversitede profesör olan bir zat oturuyordu ismini filan bilmiyorum çünkü zaten eve gecenin bilmem kaçında geldiğimden.

Ancak prof olan şahıs alt kattaki evde tek kalıyordu başka gelen gideni yoktu ancak meğer vatandaş evliymiş ama alt katta arada uğradığı ev garsonyeri imiş.

üniversitede gırla kız var arada çeşitli sebeplerle hocasına takılanlar oluyor.

not yükseltme mi dersiniz, dersten geçme metotları üzerine birlikte tez yazmak mı dersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

Yakın çevremden olan bir olayı aktarayım;

Babamın yakın arkadaşının oğlu nişanlandı.Ama nişan tam bir felaketti.Gelin ve annesi (zebani resmen ) tüm masrafları erkek tarafına ödetti.Nişan paralarını da kendileri aldı.
    Daha sonra kına ve düğün oldu.Yine aynı şeyler oldu.Tüm masrafları erkek tarafı ödedi.Paraları da kız tarafı aldı.Düğün günü, dans mans derken takı merasimine geçildi.Bir anda gelinin annesi ortaya çıktı.Annesi takıları almaya gelmiş resmen.
    Tabi artık sabır taştı.Düğün yalan oldu.2 taraf ta girişti birbirine.
    Zar zor ayırdık milleti.Kız tarafı takılar verilmezse gideriz buradan dedi. Babamın arkadaşı mecbur verdi.Şimdi ise bir birlerinin suratlarına bakmıyorlar.Annesi kocasından boşanıp kızının evine gidecekmiş.Vay haline.

aklıma bu geldi:

özet: gelin arabasında gelin damada "senin halanın taktığı bilezik sahteymiş" diyo ve halası hakkında ağır sözler söylüyo, tartışma kavgaya dönüşüyo, gelin-damat kavgası ailelerin kavgasına dönşüyo...

demek bu haber gibi başka örnekler de varmış ha. benim arkadaş da nişan öncesinde kız tarafı keyfi ve çok fazla düğün alışverişi yaptırıyo diye arkadaş ayrılmaya karar verdi ama ilk önce kendi annesine açtı konuyu, annesininsöylediği: "aman oğlum sakın ayrılayım deme yoksa parası yok derler bize" arkadaş da sırf para harcatmak için gereksiz gereksiz şeyleriden çokçaaldıklarını söyleyince annesinin söylediği: "düğün harcamalarında gerekli gereksiz diye bakılmaz, ne derlerse al sen"

• bende 16 yaşındayım ilerde ne yapacağım hiç bilmiyorum bütün yorumları okudum evliliğin iyi yönlerinin yanında birde böyle kötü yönleri var.şimdiki gençlerin ilerde vay haline
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

Kadinin dinir, irki, milleti fark etmiyor, kadin heryerde kadin. Ben yabanciyla evlendim de noldu

Cok sukur esim ile aramda maddi sebepli bir sorun cikmadi. Dugun zamani cebimden para cikmadi desem yeterli olur sanirim. Evlenirken yeminle 5 parasiz evlendim. Kiskanclik sebepli ufak tartismalarimiz oluyor ki yasadigim memlekete gore bu durumu normal karsiliyorum

Evligin temel tasi, evlenmeden once birbirinizi iyice tanimak. Kendinizi oldugunuzdan farkli gostermeyin. Ayrica yeri ve zamani geldiginde duruma gore alttan almayi da bilmek gerekli. SAbir kismina deginmiyorum bile, evlilik insana sabirli olmayi ogretiyor. Tartisma aninda her zaman kendinizi karsinizdaki insanin yerine koyun boyleikle cabuk buyuyebilecek tartismalar daha alevlenmeden sonebiliyor.

Evliligin en hayirlisi ve guzeli dogru insanla yapilan evliliktir. Evlenirken fiziki guzellige degil, ic guzellige bakin.

Evde kalicam diye korkmayin. Pazardaki her meyvenin bir alicisi vardir elbet

En oturaklı cevap

• Evliliği bir siyaset politikası olarak görmek istemiyorum fakat evli arkadaşların yaşadıklarını görünce kadınların siyaseti çok iyi kullandığını anlıyorum. Evlenme arefesindeyim. Açıkçası etkilenmemek elde değil yazdıklarınızdan. Bana göre evlilikte her iki tarafta inatçı ve birbirlerini dinlemeden ve kendilerine pay biçmeden hep senin yüzünden oluyor demelerinden dolayı kavgalar boşanmalar oluyor.

Başta şunu bilmek lazım. Kadının her dediğine He dememek lazım. İtirazınız olacak. Arada kızmayı da bileceksiniz. Sakin ruhlu biriyimdir. Yeri geldiğinde fena parlıyorum. Tabi bu kızmalar sebepsiz değil. Allah'tan nişanlım akıllı da hak veriyor bana. İnşallah ben ve hiç kimse evlilikte olumsuz birşey yaşamaz.

Arkadaş yazmış gerçi konuştuklarını. Gerçekten tebrikler. Konuşup tartışıp birbirlerini dinlemeyi bilmişler. Kendilerini tartmışlar ve evlilik terazisini dengelemişler. Allah herkesi güzel insanlarla karşılaştırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ssgg

quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

eminim asgari ücret yahut ondan biraz fazla maaş aldığın bir işte çalışıyorsunudur, fakir olmasaın o şikayet ettiğin hatun birden melek kesilir.

Bende böyle düşünüyorum. Evlilikte çoğu tartışma ''bence'' maddi kaynaklı.

bu durumda yaşanan olay genelde şöyle olur aslında kadın asla parayı ağzına almaz yani erkeğine sen az para getiriyorsun ben böyle bir hayat hayal etmiyordum demez arpam az geliyor demez/diyemez çünkü bu onun karakterini gösterir ki karaktersizdir çünkü karşısındaki erkeği az çok bilerek evlenmiştir durumunu bilir, bu nedenle ota boka kavga çıkarır esas derdi esasında kavga edilen şey değildir, eeee peki Türk kadını neden böyle:

1. babasının evinde sığıntıdır adı vardır hakkı yoktur eziktir.
    2. babasının evinde okumamış bir tipse senede cebine giren para çok cüzidir
    3. babasının evinde ve muhafazakar ailelerdeki aslında söz konusu olan kız çocucuğuysa ülkenin aşağı yukarı %100 muhafazakar ve kısıtlayıcı davranır bu nedenle bir kavanozda yaşar bir işte çalışmaz sadece zamanı gelince uygun kocaya verilir.
    4. bu aile hayatı kız çocuğunun içsel dünyasında "erkeğim bana bakmalıdır algısını oluşturur."
    5. erkek olan evi geçindirendir baba evinde bu böyledir.
    6. evlenince ise hem hak sahibi olur hem o açamadığı ağzı eş statüsüne ulaştığı için gece gündüz kapanmaz hemde gençliğinde ve baba evinde bastırdığı tüm ekonomik, duygusal saçma salak istekleri dünya gerçekleriyle bağdaşmayacak bir şekilde ortaya çıkar, çünkü sürekli beklenti içindedir, çünkü artık statüsü vardır eşdir kuluçka makinesidir vs. Aslında yok arkadaş öyle tvdeki hayatlar külliyen yalan.

7. böyle karıdanda böyle karının yetiştirdiği çocuktandan dünyayada ülkeyede bir hayır gelmez yani kısaca bok gelir, bok gider.

ayrıca ybsg denebilir buna kısa sürede çünkü dışa dönüktür. bu tip evliliği maddiyat gören tipleri anneleri doğurmamış ıkınırken yanlışlıkla tuvalatte dünyaya gelmiştir, gelmiştir yani geride gönderemezsin demi hafız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 24 Ocak 2013; 0:54:31 >

• burda evli abi çok bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum yaşım 24 bu sene mezun oluyorum üniveristeden evlilik öncesi cinsel bir ilişki yaşayan kişiler evlilikte ne gibi eksilerini görüyorlar yani evliliğin özel kalması olayını etkiliyormu daha önceki deneyiminiz yada karşı tarafın hiç deneyimi yoktur sizin vardır bu durum ortaya sorun çıkartıyor mu umarım yanlış anlaşılma olmaz düzgünce kafamdaki soruyu aktarabilmişimdir
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.