Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.550
Cevap
398
Favori
955.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
401 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende 8 yıllık evli ve 1 yaşında kızı olan bir babayım. Kendi isteğimizle bu kadar geç kızımız oldu. Bu uzun süreçte eşim ile birbirimizi yeterince
    tanıdığımızı düşünerek artık zamanı geldi dedik ve kızımız oldu. Bu çocuksuz dönemde ciddi şekilde 1 defa boşanmasının eşiğine geldik. Ben gerçekten
    boşanacaktım kararlıydım ama araya yakın arkadaşlarım girdi ve eşim hatalarını kabul etmesi, tekrarlamayacağına dair verdiği söz sayesinde boşanmaktan vazgeçtim.Buradaki en önemli ders çıkarılacak kısım yakın arkadaşlarımızla toplanıp yaptığımız konuşmada beni boşanma seviyesine getiren olayların eşim tarafından hayretler içinde karşılanması oldu. Bunları neden bu kadar büyütüyorsun dedi. Ben de çok şaşırdım bu duruma çünkü bu olaylar kendi annem ve babamı misafir olarak ağırlarken olmuştu.Annen babam çok üzülmüştü ama bana yansıtmadılar. Burada şunuda belirtmek istiyorum, eşimin annesini ve babasını en az kendi annem ve babam kadar severim sayarım. Şu an evliliğimin devam etmesi en çok kayınbabama olan sevgim ve saygım nedeniyle olmuştur, yoksa çoktan boşanmıştım. Burada konuyu açan arkadaşa tavsiyem yakın arkadaşlarınızla biraraya gelerek sorunları ortaya dökmeniz ve üzerine konuşmanızdır. Birebir görüştüğünüzde sonuç kaçınılmaz tartışmaya dönüşüyor ama arkadaşlarınız bu sorunlar üzerine konuştuğu zaman daha etkileyici ve yapıcı oluyor çünkü onlar bu duruma farklı açıdan bakabiliyorlar ve söyledikleri sizin eşinize söyleyeceğinizden çok çok daha etkili olur hatta hatasını kabul ediyorlar.

Tecrübelerimden çıkardığım sonuçlar:

& Evleneceğiniz kızın güzelliğine, zenginliğine değil huy güzelliğine, aile terbiyesine, ahlakına, zekasına ve ailesine bakın. Aile çok önemli çünkü uyum sağlayamıyorsanız
    ne de olsa ailesiyle evlenmeyeceğim diye kesinlikle düşünmeyin, OLMAZ! Düğün-nişan esnasında araya soğukluk girmişse bir daha KESİNLİKLE düzelmez, ileri tarihte mutlaka ortaya çıkar, benden söylemesi.
    & Aklınıza esince çocuk sahibi olmayı düşünmeyin, mutlaka birbirinizi en az 2-3 yıl tartın ve hazır olduğunuza karar verince bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
    & Tavrınızı en baştan koyun, önceki mesajlarda arkadaşların yaptığı gibi çok büyük fedakarlıklar yapmayın, sonra canınız çok yanar. Küçük sorunları veya kaprisler olabilir ama size çok ters gelen uygulama veya durumlarla karşılaşırsanız muhakak tepkinizi koyun. Bu tavırlarınız evliliğinizi şekillendirecektir.
    & Kesinlikle kendi ve eşinizin ailesinden farklı şehirde yaşayın veya olabildiğince uzak durun yoksa aileleriniz herşeye müdahil olur. Bir tarafa fazla diğerine az gelip-gitmeler aileler arasını da açabilir.

Daha çok şey yazılabilir ama şu an aklıma gelenler bunlar

Not: Bu kadar şey okuduktan sonra evlenmem diyen arkadaşlar, gençken iyi güzelde bunun birde yaşlılığı var sonra çok pişman olursunuz. Evlilik boşu boşuna yapılan bir eylem değildir, yaşamanız gereken çok şey ama katlanmanız gereken birkaç şey olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanyasar -- 6 Aralık 2012; 1:55:00 >

• burda yazılanları okuduktan sonra yüzde bir evlilik fikrime de sifon çektim. Zaten annem babam ben ilk okuldayken 95'de boşandılar ondan sonra da hayatım şaştı.
  • Seni çok iyi anlıyorum kardeşim. Bende bir senelik evliyim ve bahsettiğin olaylar bizde de oluyor malesef. Eşimle anlaşamadığımız çok büyüttüğümüz ve bize boşanmayı düşündüren sorunlarımız oluyor. Bunu en çok düşünen inceldiği yerden kopsun diyende ben oluyorum genelde. Fakat! İçinde olduğun durum gibi çok da kolay olmuyor bu işler. Arada sevgi ve saygı varsa ve bu olaylar gerçekten fındık kabuğunu doldurmuyorsa 2 bira çekip evine döneceksin o gece eşinle konuşmadan uyuyup ertesi gün sakin kafayla alıp karşına konuşacaksın. Ve halledeceksin aranızdaki sorunları. Erkek olarak bize düşen bu ben bunu öğrendim. Kadının işi evlilik de sorun çıkarmak erkeğin işi sorunları sıkıntıları yılmadan, bıkmadan bertaraf edip gemisinin dümeninde kalmak. Sen ona sabır göstereceksin. Nasılmı? O sana herhangi bir sebepten kızıp bağırsa bile sen gülüp olgun bir şekilde karşılayacaksın. Sana saygı ve minnet duymasını sağlayamadan kadınını idare edemezsin! Yanlış anlama sen benden daha tecrübelisin sana akıl vermiyorum yol göstermeye çalışıyorum. Eğer karını ve oğlunu seviyorsan geminin dümeninde kal. Deniz dalgalıda olsa bulanık da olsa güneşli güzel günleri düşün ve asla gemin batma noktasına gelse de kaptanlığını yap ve terketme gemini. Mürettebatını da asla bırakma. Onlara sımsıkı sarıl, kol kanat ger ve hiç bırakma. Yuva bozmak kolay hemde çok kolay. Önemli olan ve delikanlılığa yakışan helalim dediğin kadını ve yavrum dediğin oğlunu başkalarına vermemen.... Onların tek sahibi sensin ve öyle kalacaksın kardeşim. İyi haberlerini bekliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: zero01

Hocam 2 yıl Amerikada kaldım.
    1960lı yıllardan sonra Avrupada ve Amerikada evlilik kavramı yok oldu.

Sıra Türkiyede.
    Tv programları, medya, globalleşen dünya, sosyal ağlar bunun önünü açtı artık.
    Kısacası kapitalizm bizim bekar olmamızı istiyor.

Üzülerek söylüyorum.
    Çevremdeki 30 evlilikten 29unda aynı sorun var.
    Muhafazakarında da, Solcusunda da...

evet tam teşhis budur

sade evlilikler değil aile kökten dinamitlendi

önce çocukları koruma yasaları adı altında çocuklar el bebek gül bebek muamelesi

sonra kadınları koruma yasaları adı altında ailelerin dibine bomba koydular

ne saygı ne sevgi kaldı ,en ufak bir olayda sen bana karışamazsın muhabbeti her kesimi sardı

bir gemide bir kaptan olur ama şimdilerde kaptanlar çoğalınca gemi bir sağa bir sola yalpalıyor ve batması da çok sürmüyor

daha birkaç yıl öncesi gördüğüm gençlere aman evlenin evlilik kutsaldır diyordum ama şimdi diyemiyorum ,hayır desem bile o genç demiyecekmi madem evlilik bu kadar güzel sen niye kavga ediyorsun ?

bak kardeşim bu konularda sana faydası olursa ancak aklı başında yaşça büyük akrabaların olabilir (tabi artık bu günümüzde onu bulmak bile zor)

boşanır daha iyisini bulurum diye düşünüyorsan bence çok yanılırsın inan artık öyle çok anlayışlı ,derdinle dertleşecek ,seninle ağalayıp seninle gülecek birini bulabileceğini düşünüyorsan bence artık o günler geride kaldı ,yok öyle birisi varsa bile piyangodaki büyük ikramiye gibidir

benim nişan yüzüğümü bir belediye başkanı takmıştı ve aynen şöyle bir öğüt vermişti ;

mutlu bir evlilik sürdürmek istiyorsan bazı şeyleri ,görmeyeceksin ,duymayacaksın bilmeyeceksin (kısaca üç maymun olayı yani )

tabi bu kişinin karekteriyle ilgilidir ,yani bunu herkes başaramaz

her iyinin sonunda kötü ,her kötünün sonunda iyi vardır ,onun için mümkün olduğunca sabret iyi günler mutlak gelecektir

• Ne olursa olsun ayrılmak son düşünce olmalı.İnanın babasız bir şekilde bir erkek çocuğunun büyümesi çok zor.
  • ilk 3-5 mesajı okuyarak söylüyorum, birbirinizden uzaklaşıp, tekrar geri gelmeniz evliliğinizi ilerleyen günlerde kökten bitirir söyleyeyim. siz gün geçtikçe birbirinize iki yabancı gibi oluyorsunuz. allah kurtarsın..
  • bende bu yoldan geçmiş biri olarak şunu iddia ediyorum, eğer boşanma fikri aklında gezinmeye başlamışsa bu evlilik fiilen bitmiştir, fakat her aklından geçiren boşanamaz, mahkeme,nafaka,çocuk,sosyal statü kaybı gibi nedenlerle , kadın için toplumda hor görülme,çocuğunu babasız büyütme, yalnızlık korkusu,geçim sıkıntısı korkusu gibi nedenlerle fiili olarak evliliği bitmiş çiftlerin % 90 ı boşanamaz, mutsuz bir hayat sürdüğünü kendine itiraf edecek kadar bile dürüst değildirler, etrafım mutsuz evliliklerini sürdüren insanlarla dolu,onların yüzlerinden akan mutsuzluğu gördükçe boşanmakla ne kadar isabetli bir karar vermişim diyorum. dünya sana mutluluk vermek için hazır bekleyen kadınlarla doluyken senin kıymetini bilmeyen,sana hak ettiğin saygıyı ve değeri vermeyen bir insana hayatını niye ipotek eder insan???
  • quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey

Seni çok iyi anlıyorum kardeşim. Bende bir senelik evliyim ve bahsettiğin olaylar bizde de oluyor malesef. Eşimle anlaşamadığımız çok büyüttüğümüz ve bize boşanmayı düşündüren sorunlarımız oluyor. Bunu en çok düşünen inceldiği yerden kopsun diyende ben oluyorum genelde. Fakat! İçinde olduğun durum gibi çok da kolay olmuyor bu işler. Arada sevgi ve saygı varsa ve bu olaylar gerçekten fındık kabuğunu doldurmuyorsa 2 bira çekip evine döneceksin o gece eşinle konuşmadan uyuyup ertesi gün sakin kafayla alıp karşına konuşacaksın. Ve halledeceksin aranızdaki sorunları. Erkek olarak bize düşen bu ben bunu öğrendim. Kadının işi evlilik de sorun çıkarmak erkeğin işi sorunları sıkıntıları yılmadan, bıkmadan bertaraf edip gemisinin dümeninde kalmak. Sen ona sabır göstereceksin. Nasılmı? O sana herhangi bir sebepten kızıp bağırsa bile sen gülüp olgun bir şekilde karşılayacaksın. Sana saygı ve minnet duymasını sağlayamadan kadınını idare edemezsin! Yanlış anlama sen benden daha tecrübelisin sana akıl vermiyorum yol göstermeye çalışıyorum. Eğer karını ve oğlunu seviyorsan geminin dümeninde kal. Deniz dalgalıda olsa bulanık da olsa güneşli güzel günleri düşün ve asla gemin batma noktasına gelse de kaptanlığını yap ve terketme gemini. Mürettebatını da asla bırakma. Onlara sımsıkı sarıl, kol kanat ger ve hiç bırakma. Yuva bozmak kolay hemde çok kolay. Önemli olan ve delikanlılığa yakışan helalim dediğin kadını ve yavrum dediğin oğlunu başkalarına vermemen.... Onların tek sahibi sensin ve öyle kalacaksın kardeşim. İyi haberlerini bekliyoruz

aklımdakileri çok güzel yazıya dökmüşsün hocam. konuyu açan arkadaşın bu mesaja önem vermesini isterim. daha da üstüne yorum yapıp güzelliği bozmayayım. eline sağlık :))

• quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

bende bu yoldan geçmiş biri olarak şunu iddia ediyorum, eğer boşanma fikri aklında gezinmeye başlamışsa bu evlilik fiilen bitmiştir, fakat her aklından geçiren boşanamaz, mahkeme,nafaka,çocuk,sosyal statü kaybı gibi nedenlerle , kadın için toplumda hor görülme,çocuğunu babasız büyütme, yalnızlık korkusu,geçim sıkıntısı korkusu gibi nedenlerle fiili olarak evliliği bitmiş çiftlerin % 90 ı boşanamaz, mutsuz bir hayat sürdüğünü kendine itiraf edecek kadar bile dürüst değildirler, etrafım mutsuz evliliklerini sürdüren insanlarla dolu,onların yüzlerinden akan mutsuzluğu gördükçe boşanmakla ne kadar isabetli bir karar vermişim diyorum. dünya sana mutluluk vermek için hazır bekleyen kadınlarla doluyken senin kıymetini bilmeyen,sana hak ettiğin saygıyı ve değeri vermeyen bir insana hayatını niye ipotek eder insan???

bu arkadaşın söylediği de mantıklı. ya etrafta yeni evli 3-5 senelik evli çiftlerin alayı problemli. bir de internet çıkınca gerçekten ama internet çıkınca herşey değişti. boşanmak kelimesini evlenen kişiler çok ağza alıyor ama hiç birinde de icraat olmuyo veya ne bileyim icraat olsa da boşanamıyolar. benim de çok söyleyecek şeyim var da boşveriyorum. kendimi hıç sıkmaya gerek yok. hayatını yaşayacaksın o kadar diyorum :)

• Çocuğunun hayatı başladı, seninki bitti. Alacağın kararları kendi açından değil ona olacak olan etkilerini düşünmelisin. Yani senin sabrının kalmamasının yada eşinin mutsuzluğunun bir önemi yok bence. Evlenir evlenmez kim çocuk yapın dedi size ? Hayır zaten, evinde eşiyle olan sorunlarıyla ilgili facebook a yazı yazabilecek birinin çocuk yapabilme hakkının olmaması lazım.

"çocuk çok yıprattı.eşimde benim gibi sabır konusunda yeteri kadar erdem sahibi değil.oğlumuza meşgale bulmakta çok zorlanıyor."

Siz çocuk olayını çok yanlış anlamışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi

quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

quote:

Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi

Allah yardımcın olsun. Evlendikten sonra nasıl da tanıyamadın hocam yengeyi. Arada ikizler olmasa bişeyler daha kolay olur ama onlar elinizi kolunuzu ağlıyordur:(

eyvallah bakkalım, sağolasın. evlendikten sonra da sürekli eleştirme ve bencillik huyları vardı da, çocuklar doğduktan sonra tamamiyle değişti. dediğin gibi ikizler elimi kolumu bağlıyor. onlara kıyamıyorum zaten.

hafta sonu kayınvalide ve baldız geliyormuş. şimdiden yağ yapmaya basladı

ama nedense ben kötü olamıyorum. ne yaparlarsa yapsınlar kötü davranamıyorum. benim sevdiğim, hayatımı paylaştığım, çocuklarımın annesini dünyaya getiren insana her türlü saygı gösteririm. o göstermez ise de Allaha havale ediyorum

Evlilikte her türlü sorun olabiliyor. Senin anlattıklarına göre kendimi senin yerine koyunca sinirden kudurmakla beraber çok da üzüldüm.
    Ben de 6 yıllık evliyim. Eşimle mutluyum, arada bekar hayatına özenmiyor değilim ama bu hayatın zorluğunu, eşin yanında olmayınca anlıyorsun (yılda 1-2 kez ailesinin yanına gönderiyorum)
    Bizim de çok zor zamanlarımız oldu. Problemlerin %10 luk kısmı bana, eşime ve ailesine bağlıyken geri kalan %90lık kısmı benim annem ve babam yüzünden oldu. (babam da anneme uydu) Düğünümüze çoğu akrabamız gelmedi bizimkilerin yüzünden, düğünde eşimin annesi bayıldı hastenelik oldu, askere babamla kavga ederek gittim, 3 yıl boyunca hiç görüşmedik.
    Sizinkilerden farklı olarak benim ailem evliliğimi baltaladı. Ben de -sözüm meclisten dışarı- çoğu erkek gibi ailesinin sözünü dinleyen biri olsam evliliğim çoktan bitmişti. Ama ben onlara uymak yerine eşime destek olup evliliğimi ayakta tuttum. Arada ailemi savunmak istediğimde -ki haksız olmalarına sağmen- eşimle şiddetli tartışmalarımız oldu. 3 sene sonunda ailem hatasını anlayıp-en azından bize öyle dediler-barışmak istediler ve barıştık. Ama arada hala öyle şeyler yapıp söylüyorlar ki elimi kolumu bağlıyorlar, eşim de onların hakkında konuşunca onları savunamıyorum, çünkü ortada hakikaten savunacak bişey yok.
    Tüm bunların nedeni benim ortalamanın üzerinde bir maaşla çalışıyor olmam:( Beni hep sömürmeye çalıştı maalesef ailem.
    Daha yazılacak neler var da anne ve baba işte atsan atılmıyor, satsan satılmıyor.
    İki tarafı da idare etmeye çalışan ben arada çok yıprandım. Sırf bu yüzden çoçuğum olmuyor 6 senedir ve tedavi görmek zorunda kalıyorum.
    Anlayacağınız herkesin bir derdi var.

senin durumunda çok zor kardeşim. özellikle kendi annen ve baban yüzünden mutsuz olmak daha da yıkar insanı.

iki tarafı birden idare etmek isteyip de arada kalmanın zorluğunu çok çok iyi biliyorum. bir ara annemle eşim sürekli birbirlerini bana şikayet edip duruyorlardı. o kadar bunalıma girdim ki; eve geldiğimde annen şöyle yaptı, şunu dedi, bunu dedi başımın eti yeniyor. anneme gittiğimde bu sefer o başlıyor. gelin şöyle yapsa ne olurdu, neden uzak duruyor vs.vs.

bir gün öyle doldum ki, aldım ikisini de karşıma ; anne dedim gelinini istemiyor musun, istiyorum. istemiyorsan yarın götürüp annesinin evine bırakıyorum dedim. yok oğlum öyle sey olur mu saçmalama dedi.

eşime döndüm; sen istemiyormusun annemi dedim, hayır canım olur mu neden istemiyim dedi. istemiyorsan yarın evi sincana taşıyorum dedim. bir daha da anneme getirmiycem seni dedim. olmaz, burda oturalım, çocuklar olacak 5 ay sonra, annemin yardımı olur dedi.

ulan anasını sattığımın memleketinde beni mi istemiyorsunuz o zaman, ne didişip duruyorsunuz deyip, vurdum kapıyı çıktım.

ben çıktıktan sonra konuşmuşlar ve beni üzmemek için karar almışlar. bunu bana bildirdiler, neyse düzeldi araları.

çocuklar oldu aynı sorunlar yine basladı tabi. birisi çocuklara yardıma gelmiyor diye kızıyor, diğerine soruyorum eve geldiğimde surat asıyor diyor. ne yapacağımı şaşırdım

Allahım inşallah seni de sağlığına kavuşturur ve çocuğunu kucağına almayı nasip eder kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

Eli sopalı adamla evlenen karı muma dönüyorda medeni biriyle evlenen kadına rahat neden batıyor?

bu soruyu aylarca sordum kendime, neden bu şekilde oluyor dedim, ama bir cevap bulamıyorum. bu rahat batan kadınlar eli sopalı birisiyle evlense ne olurdu diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Time Lord

Benim tek bildiğim ve tek tavsiye edebileceğim şey, sizin hayatınızı, çocuğunuzun, eşinizin, ailenizin hayatını doğrudan etkileyecek boşanma gibi çok çok ciddi bir konuyu, sanal ortamda ki insanlara asla danışmamanız gerektiği. Bir aile danışmanlığına, psikoloğa ya da evlilik danışmanlığına başvurabilirdiniz. Daha uzman birilerinden yardım alabilirdiniz. Kimseye işini öğretecek değilim elbette, fakat bilgisayarın başına geçip buraya konu açarak, boşanıp boşanmayacağınız kararını bize danışmak ve ona göre hayatınıza bir yön vermek, gerçekten büyük bir pişmanlık olacaktır sizin için. Bence daha mutlu bir hayat ve evlilik için bilgisayar muhakkak evden çıkartılmalı. Hayırlı akşamlar.

öncelikle ben buraya boşanayım mı diye yazmadım.ruh halim hiç iyi değildi.içimdekileri boşalmam gerekiyordu,sırdaşım olmadığı için bende burada paylaştım.ama genede siz haklısınız,buraya yazacağıma eşimle konuşsaydım sorun büyümeden çözülürdü.
    netice itibari ile dün akşam evime gidip eşimle konuştum ve sorunların nedenlerini düşündüm.gün içinde oğlumuz eşimi bunaltıyor,bende eşime yeteri kadar ilgilenmiyor yada sorunlarını dinlemiyordum.bundan sonra her tartışmamızda olayı sıcağı sıcağına eşimle konuşup çözmeyi deneyeceğim.konuşmayı erteledikçe sorun büyüyor,pire deve oluyor.bunu çok iyi anladım.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    burada değerli fikirlerini paylaşan bütün üyelere teşekkür ederim.bazı mesajlar bana ders oldu.hayat tamamen tecrübe ile geçer.biz çocuk yapmak için 1 yıl bekledik.1 yıllık süre zarfın ufak tefek tartışmalarımız haricinde hiç ciddi sorun yaşamadık.anlık öfekeye kapılıp ağzımızdan kırıcı sözler çıkıyordu,eşiminde benimde ağır sözlerimiz olmuştur.bundan sonra daha dikkatli olacağım.evlilik aşamasında ne eşim ne ailesi bize zorluk çıkarmadı.aksine hep yardımcı oldular.
    rabbim bütün kullarına huzurlu ve mutlu bir yuva kurmayı nasip etsin,bekarlara hayırlı kısmetlere evlilerede bol bol huzur,mutluluk versin.
    hepiniz allah'a emanet olun

• quote:

Orijinalden alıntı: OzanWtd

Çocuğunun hayatı başladı, seninki bitti. Alacağın kararları kendi açından değil ona olacak olan etkilerini düşünmelisin. Yani senin sabrının kalmamasının yada eşinin mutsuzluğunun bir önemi yok bence. Evlenir evlenmez kim çocuk yapın dedi size ? Hayır zaten, evinde eşiyle olan sorunlarıyla ilgili facebook a yazı yazabilecek birinin çocuk yapabilme hakkının olmaması lazım.

"çocuk çok yıprattı.eşimde benim gibi sabır konusunda yeteri kadar erdem sahibi değil.oğlumuza meşgale bulmakta çok zorlanıyor."

Siz çocuk olayını çok yanlış anlamışsınız.

facebook'da yazdığım yazı amacını aşan bir yazı oldu,bunu kabul ediyorum ama evlenir evlenmez çocuk yaptığımız nereden çıkardınız.ben böyle birifade yazmadım.kendimizi çocuk için hazır hissettiğimizde birlikte karar verdik.2 ylın sonunda oğlumuz oldu.
    çocuk olayının doğrusunu anlatabilirseniz,bizde öğrenelim.bu arada yaşınız ve medeni durumunuzu öğrenebilirmiyim

• quote:

quote:

Eli sopalı adamla evlenen karı muma dönüyorda medeni biriyle evlenen kadına rahat neden batıyor?

bu soruyu aylarca sordum kendime, neden bu şekilde oluyor dedim, ama bir cevap bulamıyorum. bu rahat batan kadınlar eli sopalı birisiyle evlense ne olurdu diyorum

Çok basit.Erkek sürekli alttan alırsa kadın tepesine biner.Erkek baskın olmalı erkek dediğin fırlama, baskın, kapıları çarpacak, kırıp dökecek.Alttan alırsan yönetimi kaptırırsın kadında yönetemez iş boşanmaya gider.Zaten sessiz durup herşeye evet dersen kadında sıkılır.Kadın dediğin 15 yaşında da aynı 25 yaşındada.Nasıl o yıllarda sesi çıkmayan çocuğun yanında bir tane kız yokken kavgacı lider tiplerin etrafında kızlar vardı, 30 yaşındaki adamında sesi çıkmazsa, sinerse onunda kadın durmaz.
    Dediklerime itiraz edenler olur ama benim yıllardır gördüğüm olay bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: denizkabuğu

kadınların işı daha zor fakat erkekler hep en zor işin kendılerınde olduğunu sanırlar kadının gözü yüksekte değilse sorunun yüzde 90 ı erkekten kaynaklıdır bende eşımin tv basında uyumasına sınır oluyorum hemde akşam yemeğınden hemen sonra hıc sohbet etmeden uyanınca surat yaparsın anlasın diye sonra ben ne yaptım diyor 2 çocuk annesıyım bu arada

Bu arkadaş kesin bayandır. O kadar derdi çileyi yapılan haksızlığı okuduğu halde hiç birine cevap vermeyip onun yerine " Kocam televizyon başında uyuyor şikayetçiyim hakim bey" diyorsa birisi mutlaka kadın olmalı

benim eşimle aynı düşüncedeler valla. önceki mesajlarda tüm anlattıklarımı es geçiyor ve kafasını neye taktıysa oraya odaklanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

bende bu yoldan geçmiş biri olarak şunu iddia ediyorum, eğer boşanma fikri aklında gezinmeye başlamışsa bu evlilik fiilen bitmiştir, fakat her aklından geçiren boşanamaz, mahkeme,nafaka,çocuk,sosyal statü kaybı gibi nedenlerle , kadın için toplumda hor görülme,çocuğunu babasız büyütme, yalnızlık korkusu,geçim sıkıntısı korkusu gibi nedenlerle fiili olarak evliliği bitmiş çiftlerin % 90 ı boşanamaz, mutsuz bir hayat sürdüğünü kendine itiraf edecek kadar bile dürüst değildirler, etrafım mutsuz evliliklerini sürdüren insanlarla dolu,onların yüzlerinden akan mutsuzluğu gördükçe boşanmakla ne kadar isabetli bir karar vermişim diyorum. dünya sana mutluluk vermek için hazır bekleyen kadınlarla doluyken senin kıymetini bilmeyen,sana hak ettiğin saygıyı ve değeri vermeyen bir insana hayatını niye ipotek eder insan???

çok güzel ifade etmişin,eline,yüreğine sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

quote:

Çok basit.Erkek sürekli alttan alırsa kadın tepesine biner.Erkek baskın olmalı erkek dediğin fırlama, baskın, kapıları çarpacak, kırıp dökecek.Alttan alırsan yönetimi kaptırırsın kadında yönetemez iş boşanmaya gider.Zaten sessiz durup herşeye evet dersen kadında sıkılır.Kadın dediğin 15 yaşında da aynı 25 yaşındada.Nasıl o yıllarda sesi çıkmayan çocuğun yanında bir tane kız yokken kavgacı lider tiplerin etrafında kızlar vardı, 30 yaşındaki adamında sesi çıkmazsa, sinerse onunda kadın durmaz.
    Dediklerime itiraz edenler olur ama benim yıllardır gördüğüm olay bu.

kardeşim dediklerine harfiyen katılıyorum tespit doğru

ben anladığımı söyleyeyim 5 yıldır evliyim eşimi hiç üzmemek hep sabretmek isteyen biriyim ne olsa ALLAH ım buda senden deyip sineme çeken biriyim sonuçta ondan başka sığınacak hiç kimsem yok bu şekilde devam ettikçe baktım iş rayından çıkıyor şimdi yöntemim şu yine hiç üzmeyen birisiyim ama bazı şeylere yoktan yere kızıyorum bağırıp çağırıyorum kumanda fırlatıyorum aklıma ne geliyosa yapıyorum anlayacağın film içinde film çeviriyorum böyle olmasını istiyormuyum istemiyorum ama bayanda sürekli tetiklenme uyarılma ikaz edilme hissi var yaratılış gereği böyle o yüzden yapıyorum mutlumuyum çok şükür

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: denizkabuğu

kadınların işı daha zor fakat erkekler hep en zor işin kendılerınde olduğunu sanırlar kadının gözü yüksekte değilse sorunun yüzde 90 ı erkekten kaynaklıdır bende eşımin tv basında uyumasına sınır oluyorum hemde akşam yemeğınden hemen sonra hıc sohbet etmeden uyanınca surat yaparsın anlasın diye sonra ben ne yaptım diyor 2 çocuk annesıyım bu arada

Bu arkadaş kesin bayandır. O kadar derdi çileyi yapılan haksızlığı okuduğu halde hiç birine cevap vermeyip onun yerine " Kocam televizyon başında uyuyor şikayetçiyim hakim bey" diyorsa birisi mutlaka kadın olmalı

mobılden 6 sayfa okumam mümkün değil bılgısayardan foruma gırdiğim zaman okuycam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• durumunuz müsaitse bırakın çocuğu anne babanıza gidin bir hafta sonu kaplıcaya kafa dinleyin. daha önemlisi birbirinizi dinleyin. bir de bazılarına saçma gelebilir ama eve internet bağlatmayın. tv zaten zamanınızo çalıyor yeterince. bir de internet olunca eşinize, çocuğunuza ayıracağınız zamanı harcıyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.