Şimdi Ara

Evrim Hakkında Ne Okunmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hakkında çok fazla gereksiz bilgi olduğu için sorumu daha bilgili insanların var olduğunu düşündüğüm bu mecrada sordum.

Ben direkt kitaplardan başlarsam bıkarım gibi hissediyorum ve bu yüzden makale okumayı düşünüyorum.Evrim hakkında hiç bilgisi olmayan bir insan ne okursa biraz bilgi edinir,ne ile bu bilgi alışını devam ettirmelidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justanidea -- 3 Kasım 2019; 20:44:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Evrim teorisinin tarihi hakkında bilgilenmek istiyorsan celal şengörün bilimin büyüsü kitabını tavsiye ederim bir ama bu kitap başka şeylerde anlatıyor.

Evrim teorisini merak ediyorsan teknoseyir evrim teorisi yaz 2 bölüm çektiler çağrı mert bakırcı ile. Evrimi bilmeyen biri için en iyi videolar.

İlk önce videoları izle sonra tarihine falan bakarsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Celal Şengör'ün bu konu hakkında konuştuğu bir program falan var mı peki?

• Rica ederim buyrun
    Celal Şengöryoutube
    Celal Şengör-Evrim Teorisi
    https://www.youtube.com/watch?v=1vtgP24yqXQ&app=desktop

• Arkadaşım Darwin evrimin babası .
    Gerçekten evrimi anlamak istiyorsan Darwinin "Türlerin Kökeni" isimli eseri okumadan geçemezsin.
    https://fatimekerimli.files.wordpress.com/2016/09/charles_darwin_-_turlerin_kokeni_tr.pdf

Evrim teorisi Yüzeysel olarak Lise biyoloji kitaplarından öğrenilebilirdi . ne yazık ki kaldırıldı. Sebebi belli. 1960-1970 yıllara ait lise biyoloji kitaplarını pdf olarak araştırıp bulabilirsin.

Yine şu döküman tam incelemedim sana yararı olabilir.
    docplayer.biz.tr
    EVRİM TEORİSİ BİRİNCİ SINIF GENEL BİYOLOJİ DERSİ - PDF
    https://docplayer.biz.tr/8329403-Evrim-teorisi-birinci-sinif-genel-biyoloji-dersi.html

Evrimi Papalık dahi kabul etmek zorunda kalmıştır. google "evrim papa" yazman yeterli.

Yine google "evrim" araması yapman DH den sana daha faydalı olacaktır.

Evrim beraberinde metafiziğin reddini getirir. Materyalisttir.
    Evrimle birlikte bu temel düşünce biçimlerini hazmetmeye hazır olmalısın.
    Kuru kuruya evrimi basit alt yapın olmadan öğrenmenin sana hiç bir yararı olmaz.
    Kafan metafizikle antagonizma kazandı ise bizi hiç uğraştırma

Şimdilik bu kadar.

• mfselektronik kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

• justanidea J kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çağrı Mert Bakırcı'nın güzel bir kitabı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teori ve teoriye karşı olan her kaynağı okumalısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrim ağacı nı takip et

• saçma sapan masallarla beynini bulandırma, zebra zürafa olmuş balkabağı fayton olmuş..
    otur geleceğini inşa et kendine yatırım yap..ingilizce rusça kurslara falan git kendini geliştir.
  • He tabi tabi masal hastalanınca hap ilaç içersin doktora gidersin ama.

• mfselektronik kullanıcısına yanıt
    Ilk başlayan biri için pek önermem ben. Kitap zaten karmaşık çünkü bir cümlesi bir paragraf kadar. Hele kitap okumayı pek sevmeyen veya alışkanlığı olmayan birisi için ızdırap. Ben 5 sayfa okuyup bırakıp sonra okuyorum. O kadar kanser bir kitap. Şahsen evrimi öğrendikten sonra kitabı okumanıza da gerek kalmadığını fark ettim. Çoğu bildiğiniz şeyler. Özellikle göz, zürafa gibi şeylerin evrimi tahmin ederken de yanlış olduğunu anlıyorsunuz.

• eğer internet aramalarını çok bilimsel yapıyorsan, mesela biyolojiden jeolojiden vs. bilgiler araştırıyorsan algoritmalar sen kitap aradığında seni doğru yönlendirecektir. sadece evrim kitabı yaz ve gör önerileri. sonra o önerilere tıklayıp önerilerin önerilerini felan da görürsün.

ama b.ktan bir arama geçmişin varsa buradakiler sana yardımcı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: General Tao

Ilk başlayan biri için pek önermem ben. Kitap zaten karmaşık çünkü bir cümlesi bir paragraf kadar. Hele kitap okumayı pek sevmeyen veya alışkanlığı olmayan birisi için ızdırap. Ben 5 sayfa okuyup bırakıp sonra okuyorum. O kadar kanser bir kitap. Şahsen evrimi öğrendikten sonra kitabı okumanıza da gerek kalmadığını fark ettim. Çoğu bildiğiniz şeyler. Özellikle göz, zürafa gibi şeylerin evrimi tahmin ederken de yanlış olduğunu anlıyorsunuz.
    Katılıyorum, Darwin'in kitabı hiç bilmeyen biri için ağırdır, hatta benim gibi az çok okumuş ve izlemiş biri için bile ağır geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: General Tao

Neresi kanser . Yıllar önce 6 yüz kusur sayfayı 4 günde okuyup bitirmiştim. Fırsat buldukça da bakarım.
    Onur yayınlarından 1970 baskısı .
    Sen böyle yazınca tekrar baktım . Gayet akıcı bir kitap . Anlaşılır.

Sen kimin çevirisini okudun.?

Tıp Droktoru Sevim Bellinin çevirisi açık ve net. Kendisini rahmetle anıyoruz .
    Eşi Mihri Belli Türkiye Sosyalist hareketinin önemli isimlerinden. Onuda bu vesile ile rahmetle anıyoruz.

Elbette evrim konusunda yazılmış bir çok eser var . Gerçekten evrimi anlamak isteyenlerin okumadan geçemeyecekleri bir eser.

• Hatior kullanıcısına yanıt
    Dorlion yayın evini okuyorum ben. Ben kitap okuma alışkanlıkları olmayanlar için söyledim.

• Hatior kullanıcısına yanıt
    10 tl idi, dh liyim ben

Şaka bi yana evet bu olay çok fazla. Bir sürü yazım yanlısı var. Cümleye ama gibi baglaçlarla falan başlıyor. Anlamamamın nedeni bu olabilir. Şuan 275. Sayfadayım ne yapsam başka bir kitaptan en baştan mi başlasam? Bu arkadaş da benim sorunlarımı görmüş zaten ancak evrim ağacı adlı site de anlama sıkıntısı olabileceği yazıyor idi. Dediğim gibi uzun cümleler yüzünden.

Bir gramer manyağı "idimliri iliştiriyin sindi yinlis yipmissin" demesin anında bloklarım. Bunu yapacaginizi da biliyorum merak etmeyin o yüzden direk beni bloklayın yazın hiç uğraşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Tao -- 25 Ocak 2020; 23:22:20 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.