Amip dinozor dönüşmedi. Amip gibi bir ökaryottan hayvanlar alemi türedi. Bu olay milyonlarca yıl sürdü. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Evrim Teorisi mufredattan kalkti, Big Bang ise 'tartismali' ilan edildi (17. sayfa)

-
-
dinozor kökeni temeli nerden oluştu amip değil mi?
-
İlk yanlışınız şurada şurada. Evrim kısa zaman sürecinde gerçekleşmez. Mikro ve makro Evrim olarak incelersek yeni türlerin oluşumu için yüz binlerce ve hatta milyonlarca yıl geçmesi gerekir. İkincisi bir türün tek bir üyesi Evrim geçirmez. Yani karikatürlerde olduğu gibi kıyı kenarına geken bir balıktan ayakla çıkmaz. Evrim populasyon düzeyinde olur. Populasyonun çeşitli varyasyona sahip üyeleri ortam şartlarının değişmesiyle avantajlı hale geçer ve sonunda doğal seçilim ile hayatta kalırlar.
Dinozorlar bir sürüngen. Sürüngenler karaya çıkan omurgalılardan köken aldı. Onların atası ise balıklardı. Balıkların atası ilkel kordalılardır. Çok daha geriye gidersek ökaryot il ortak ataya gideriz. Amip ökaryot aleminde farklı bir soy hattında bulunuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Zaman algıları insan hayatına endexli. Milyar yıl çapta düşünme yetileri çok çok zayıf.
Mesela Anadolunun topraklarının verimsiz olmasının nedeni henüz 60 milyon yıl yaşında olması. Amerika kitasi gibi milyarlarca yıldır yağmurlarla yikanmadigi için toprakları tuzdan hala arinamamistir. Gelde bunu anlat.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayvanlar gibi İç güdülerine teslim olmuş insan örneğinden yola çıkıp karşı argüman kurmak çok eksik ve tutarsız . Milyonlarca erdemli İnsan örneği gösterilebilir, bana bir tane erdemli / ahlaklı davranış sergileyen aslan örneği göster.
İnsan söz konusu olduğunda zor şartlar altında , kendisini aşan bir takım değerler uğruna kendi yerine başkasını tercih eden sayısız örnek gösterilebilir. Hayvanlar bunu otomatik yapar, iç güdüsel yapar.. Hayvan kendi doğası dışına çıkamaz, ama İnsan çıkabilir.
-
Sende bana bütün insanların ahlaklı oldugunu soyleyemezsin.
Size dinozorların veya hayvanların amipten köken almadığını söyledim. Bugünkü sınıflandırmaya göre amip protista aleminde yer alır zaten. Hayvanlar aleminin ortak atası ökaryotik bir hücredir.
Bu ökaryotik hücre patlayıp da içinden milyonlarca hayvan türü çıkmadı. Evrim böyle bir şey değil. Bu ökaryotik ortak ata bir populasyonu yüzbinlerce yıl içinde farklılaştı, üredi ve her üreyişinde yeni ve farklı soy hatları oluştu. Bu birikim ve üreme izolasyonu, coğrafik dağılış, farklı bölgelere adaptasyon... Hepsi evrimin bir kaynağıdır. Amipten dinozor uzanan süreç yüz milyonlarca yıl alıyor. 2.000 yılda İnsanlığın aldığı yol ortada. Yüz milyon yıl sonra ne olacağını hayal edebilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 14 Şubat 2024; 11:54:19 >
Ama yukarıda şöyle yazmıştın;
"Amip dinozor dönüşmedi. Amip gibi bir ökaryottan hayvanlar alemi türedi."
Şimdi de "hayvanlar amipten köken almadı" diyorsun,
Karar ver istersen artık bir evrim masalcısı olarak bu kadar çelişkili konuşmamalısın.
-
İnsan başkasının yiyeceğine çökerken akıl oluyor ha.
Aklıma gelmişken, köpek yavrusunu kabul edip emziren anne kediler ne o zaman? Buda rastlantı oluyor dimi sana göre hahaha
Zaten bugün insan türünün bilişsel seviyesi diğer canlılara aynı seviyededir diyen yoktur. Yalnızca insan türünün bu gelişmişliği onu doğadan koparmaz. İnsan doğaüstü bir varlık değil. Yine diğer hayvanlar alemi üyelerine de bilişsel izler yok değil. Maymunlar, köpekler, filler, kuzunlar vb canlılarda bilişsel seviye deneyleri yapılıyor. Elbette insanla kıyaslanamaz fakat bu da insanın onlarla hiçbir benzerliği olmadığını göstermez.
Ayrıca doğada esas olan bilişsel kapasitede çok hayatta kalabilme yetebeğidir. İnsan türünde bu yok değil fakat yüz milyonlarca yıl varlığını koruyan farklı türleri düşündüğümüzde insan türü daha yokun başında.
Boşuna nefesini tüketme dostum bu insanlar zaman kavramını algılayamıyorlar, hemen oluştuğunu düşünüyorlar, evrenin 13 milyar yıl, dünyanın 5 milyar yıl olduğunu, yaşamın milyarlarca yıl içinde evrildiğini anlamıyorlar, onlar birilerinin hemen yarattığına inanıyorlar. amipten gelen( onların inancına göre ) dinazorlar yok olmasa insan diye bir varlık bile olmayacaktı gezegende.
Bu milyarlarca yıllık olayları da hemen hemen 20 bin yıllık kadim dinlerle açıklıyorlar. geri kalan 14 milyar 999 milyon 980 bin yıl hakkında hiç bir fikirleri yok.
Bu kişilerin ortak argümanıda "Ehuuehhe ya maymundan mı geliyoruz, neden şu an bir maymun o zaman insana evrimleşmiyor" diyor. O kadar bilgisizler yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 14 Şubat 2024; 12:6:4 > -
Amip ökaryotik hücre yapısına sahiptir. Fakat bu canlı ne hayvan ne de bitki yapısında olduğu için protista alemi içinde yer alır. Köken açısından ilksel ökaryotlardan köken almıştır.
Hayvan alemi ise ökaryotik tek hücreli ortak atadan köken almıştır. Dinozorlar da hayvan alemi içinde yer aldığından dinozorlar da ökaryotik ortak atadan köken almıştır. Yani dinozorlar ve hayvanlar amipten köken almamıştır fakat çok daha derine gidersek bu iki grup(hayvanlar ve amipler) ökaryotik ortak bir atadan köken almıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 14 Şubat 2024; 12:9:6 >
Onlarca yalan, onlarca palavra.
Milyarlarca yıl geçmiş öyle evrim olmuşmuşşş.
O zaman yarım milyarlarca yıl geçti, neden amipten hayvanlar görmedik hiç?
Evrim 1 DEFA olan birşey mi?
Atıyorum 6 milyar yıl önce amip vardı, 1 milyar yıl geçtikten sonra hayvan oldu.
Amipler hala var mı?
Var.
Neden döngüsel olarak amipten hiç havyan oluşumuna şahit olmuyoruz?
Çünkü evrim diye birşey yok, hepsi yalan. Din düşmanları şeytanist şeytana tapan insanlar evrim diye birşey uydurmuş hiçbir tutarllılığı yok görüldüğü gibi ne ortada gerçek fosil var ne bir gerçek iskelet hepsi çizim!
Din düşmanları da sazan gibi bekliyor tabi, evrim diye birşey yok. Nasıl ay'a uzaya gidildiği yalan ise evrim de aynı mantık olarak yalan, tüm amaçları dini reddiye, hepsi şeytana tapan insanların uydurmaları.
-
"Böyle bir ilkel canlımsının koskoca hayvanar oradan da dinozorların oluşmasına inanıyorsanız ciddi anlamda psikolojik tedaviye ihtiyacınız var."
Aynen kanks mumin süresi bilimden daha açıklayıcı, ben gideyim psikolojik tedavi olayım bari, çünkü munim suresi herşeyi açıklamış ne demiş
"biz insanı balçıktan yarattık"
birde aklıma takılan şey biz kimdir ?
Ahh birde adem le havva olayı var. Oralara girersek direk akıl hastanesine yatmam gerek
-
Daha iki mesajın bile birbirini tutmuyor. Bir yerde amip hayvanların kökeni diyorsun, bir mesaj sonra değil diyorsun.
Daha önce de kuyruğu bile olmayan bir tane tahta parçasını fosil diye yutturdun hadi yuttuk diyelim,
fosilin kuyruğu bile yok ama sen bana 2m lik kuyruklu timsah gibi bir çizim göstermiştin.
Fosilin kuyruğu yok sen bana aynı fosilin 2m kuyruklu uyarlamasını gösteriyorsun hiç mi kafanız çalışmıyor bu fosilde kuyruk yok bu canlıdaki 2m kuyruk ne diye kendine de soramıyorsun, çünkü biat etmişsin evrimi uyduran şeytanist adamlara, senin kafanı çalışmaz hale sokmuşlar bu soruları o yüzden soramıyorusn kuyruksuz fosil 2m kuyruklu uyarlaması nasıl olur diye kendine soramıyorsun beynini köreltmişler çünkü.
Tamam hadi sana evrim masalında tatlı rüyalar hiçbi tutarlılıpınz yok, şeytanist insanlar bilim kamuflesi altında ne derse biat ediyorsunuz başka bir özelliğiniz yok, sen evrim masalına inanmaya kafanda palavralar uydurmaya devam et.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 14 Şubat 2024; 12:20:35 >
-
Muz atamız değil muz ile ortak araya sahibiz. Ama sorduğum sorudaki canlının kendi DNA'sından değil endojen retrovirüslerin enjekte ettiği genetik materyalden bahsediyorum.
Endojen retrovirüsler üreme hücrelerini hedef alır, kendi genetik materyalini konak canlının üreme hücresinin DNA'sına enjekte eder. Bu yaparken DNA'daki bir bölgeyi hedef almaz rastgele seçer. Bir şempanzenin ve bir insanın genomuna baktığımızda aynı yerde aynı endojen retrovirüsleri görüyoruz.
Şimdi senin iddiana göre aynı virüsler hem Adem'i enfekte etmiş hem de şempanzelerin Adem'ini enfekte etmiş, ve bu iki konak canlıda da DNA içindeki milyarlarca bölgeden tesadüfen birebir aynı yerleri enfekte etmişler. Bunun olma ihtimali üst üste milyar kere tura atmak gibi birşey. Hani sen tesadüflere inanmıyordun?
Şempanzelerin veya misal kedilerin yüz şeklinin aynı olduğuna eminsen al kafataslarını ölçümleri yap, üç boyutlu modelini çıkar, karşılaştır. Aynıysa evrim çöker, hadi ne duruyorsun? Anca laf üretiyorsunuz, bir tane veri uretemiyorsunuz.
Sana açıkladım insanların beyni hayvanların yüzlerindeki farkı anlayacak şekilde gelişmediğini. Asyalıların bizlere birbilerine çok benzer gibi görünmesinin sebebi de benzer. Çobanlar hayvanlarını yüzlerinden ayırt edebiliyor, çünkü beynini bu şekilde eğitmiş. Bir kuzu annesini yüzlerce koyun arasından bulabiliyor, imparator penguen denizden aylar sonra döndüğünde binlerce penguen arasından, yeri de değişmesine rağmen ailesini şıp diye tanıyabiliyor, sence nasıl oluyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Amipten hayvan oluşmaz ama farklı türler oluşur. Amaç hayvan veya insan türetmek değil. Amaç hayatta kalmak, ortama uyum sağlamak ve olabildiğince üremek. Amipler hayvana dönüşmedi diyorum sana. Balıklar kurbağaya dönüşmedi. Sürüngenler dinozorlara dönüşmedi. Maymun insana dönüşmedi. Yalnızca bunları ortak ataları aynı. Bu canlılar farklı soy hattında bulunuyor. Türler birbirlerine dönüşmez yalnızca türlerden yeni türler evrilir.
Ben biliyorum zaten sizi ikna edemeyeceğimiz. Ben bu tartışmayı yüz kere yaptım. İkna olamayacağınız gibi açıp bir iki kitap da okumuyorsunuz. Gerçi kabul etseniz ne etmeseniz ne? Sizin bugün yalan dediğiniz o şeyin üniversitelerde kürsüsü var. Fakat bu size anlamsız gelebilir tabii.
-
Evrim 1 defa olan birşey mi?
Hadi kuyruksuz fosile 2m kuyruklu timsah çizme saçmalığınızı, amipten kocaman hayvanların oluştuğuna inanma ilkelliğinizi geçtim sadece bu soruya cevap ver.
Evrim 1 defa olan birşey mi?
-
Kuyruksuz fosilin uyarlamasında 2m kuyruğu olan timsah göstermiştin bana, onun cevabını ver.
Kuyruk iskeleti olmayan bir canlıya 2m kuyruk nasıl çizdin anlatsana.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X