adamlar zavallı kuyruğu olmayan hayvana 2m kuyruk taktmış adamlar Bunlardan herşey beklenir fıkra gibi adamlar çizgi film koyuyor adam evrim diye ya, elle uyduruk yamuk bir hayvan çiziyor aha evrim diye 3 tane yamyamın suratını fotoşopla değiştirip aha evrim adı da hipokırtus oluptraktus diye uyduruyorlar |
Evrim Teorisi mufredattan kalkti, Big Bang ise 'tartismali' ilan edildi (23. sayfa)
-
-
Malum tayfaya bir sorum olacak : Size göre A resimdeki kişi çok iyi bilgili imanlı ve var olduğuna inandığınız cennete gidecek ve B resmindekiler imansız ve komple yine var olduğunu söylediğiniz cehenneme mi gidecek ?
A :
B :
-
Yok birde ikide bir dna benziyor sanki biz titanyumdan yaratıldık diyoruz bizde balçıktan topraktan yaratıldık hayvanlar gibi.
Zaten timsah kamlumbağ at nalı tipi hayvanlarda cotluyorlar,o hayvanlar milyonlarca yılıdır aynı, bilimsel açıklamaları şöyle işine gelen evriliyor işine gelmeyen evrilmiyor evrilmen için evrimi sevmen lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Şubat 2024; 20:50:44 > -
bir de bunların "topraktan yaratılacağıma maymundan gelirim daha iyi" diyen modelleri var
maymun sanki 24 ayar altından yaratıldı
adam bir anda iman ettiği evrimden de vazgeçip maymun olmayı tercih ediyor, film bunlar çekirdeği al otur izle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 15 Şubat 2024; 21:16:49 > -
Forumun en boş iki üyesinin beynimize tecavüz etmesini izliyoruz. Vay arkadaş, kalite gerçekten yerlere düşmüş.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
4 cevap öncesi soruma cevap rica ediyorum gencolar
-
Evrime inanmıyor ama sabah akşam bilmem kaç yıl önceki hikayeyi savunuyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence biz insanları anunakiler dnamızla oynayarak maymundan yarattı.
-
Ben malum tayfa diye adlandırdığınız her ne kişiler ise oradan değilim ama sorunuz çok saçma geldi. Hangi insanoğlu sizin bu sorunuza cevap verebilir ki? Kimin yerinin neresi olacağı ancak yaratıcıda gizlidir ve onun hesabı neticesinde bilinebilir. Kafanızdaki komplo teorilerini bir kenara bırakın. Mesela A resmindeki kişileri Müslüman olarak adlandırdığınızı varsayalım ( fotoya bakarak nasıl anlaşılıyor ise artık bilmiyorum), neden zihninizdeki Müslüman figürü A fotosu ya da türevleri? Örnek verirken neden uç noktalar? Neden mesela sizin çevrenizden giyim kuşamı düzgün, böyle sarıklı sakallı olmayan birisi o figğürde yer bulamıyor? Çünkü art niyetlisiniz, algı yapmaya çalışıyorsunuz, bir Müslümanı o A fotosundaki ne olduğu belli olmayan tiplerle eşleştirmeye çalışıyorsunuz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hayır yanlış anlamışsınız. ben dünyadaki tüm insanları bir kenara bırakarak bu 2 kişi üzerinden soruyorum. bu din için savaşan abimiz ile onun "gavur" diye tabir ettiği diğer hristiyan aile için soruyorum. bu durumda bu hristiyan veya gayrimüslüm işte her neyse onlar cehenneme mi gidecek ?
soru bu ve net . cevap ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice32 -- 17 Şubat 2024; 19:0:42 > -
Senin örnek buna benziyor. Görsele aldanıp iyinin ve kötünün kim olduğuna karar verebilme hadsizliğine girişebiliyorsun.
senin iyi diye lanse ettiğin belki de bir silah tüccarı bütün dünyada insanları katleden bir firmanın sahibi yada aile babası kılığında seri katil yada başka türlü seçenekler sunabilirim.
Senin olumsuz olarak gördüğün örnekte de ailesini katleden ülkesini işgal eden terörist ülkeler ile savaşan mücadele eden bir insan olabilir. Sen tamamen kendi kurgusallığında bir dünya yaşıyorsun.
Ayrıca kimin cennete kimin cehenneme gireceğini ALLAH bilir ve ALLAH hükmünü söylemiş. ALLAH a inanmayan kabul etmeyen birinin cennete ne işi olacak? daha cennetin varlığına bile inanmadan cennete girmenin hesabını yapma hadsizliğini hakkını nereden görüyor acaba?
Ayrıca gereksiz İslam düşmanlarını engelliyorum bilgin olsun.
DAha öncede dediğim gibi maymundan gelme hevesi heyecanı ile yaşayanlar atalarının maymun olduğuna inanlar bunu ispatlamak için ellerinde imkan var madem öyle gidin bir maymun şempanze yada kimle ürüyorsanız üreyin de ispatınızı görelim anca teori anca laf hiç faaliyet yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 18 Şubat 2024; 8:21:53 >
-
Şakacı, cadılar bayramının neden yasaklandığını tartışınca bizi dinsiz ilan ediyordun. Bunu söyleme, karar verme ve düşünme hakkını, hadsizliğini nasıl kendinde buluyorsun. Bunu bir açıklasana.
Bu arada kullandığın forumu da bu teorileri bulan gavurlar yaptı. İtinayla bırakabilirsin kullanmayı. Evrimin olabileceğini ve bunun nasıl oluştuğunu araştıranları maymunlar üremeye zorluyorsan aynı şekilde elindeki telefonu da kullanmaman lazım sanki.
Oturup bunu tartışacak üye bulamazsın. Sorsana son 100 yıldır İslam dünyası İslamiyetin yayılması için ne yapmış, nasıl davranmış. Dünyaya ne gibi bir katkı sağlamış. Ne yapmış, bilimsel buluş mu yapmış, İslamiyeti dünyaya mı anlatmış, yoksullara acizlere yardım edip onları düştükleri yerden mi kurtarmışlar ? Seni iki dakikada başka konuda dinsiz ilan eden üye, şimdi gelip sen nasıl kimin cennete gideceğine karar veriyorsun diye yazıyor. Ne kadar büyük bir komedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 18 Şubat 2024; 10:25:7 >
Kardeşim sorma bunlar bu kadar işte... islam düşmanı demek ne kadar basit yaa.. olum niye düşman olayım banane ?
@ŞAKACI olum yıllardır yaptığınız gibi yapıyorsunuz yani lafı evirip çevirip kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz algılarınız ile..
benim demek istediğimi ballllll gibi anladın ama işine gelmedi galiba. sorudaki temsili insanların ne iş yaptığına takılmış :)) komikmisin sen
anlamazdan gelen uyanık benim dediğim adam orada doğmuş mutlu mesut bir ailesi var iyi bir baba niye cehennem dediğin yere gidiyor dünyanın atıyorum %75 i cehenneme gidecekse bu dünya niye var ? yani yine temsili fotodaki sakallı gidecek diğerleri gitmeyecek öylemi ? Yani taraflı bir sınav mı bu ? buna canı gönülden evet yazan biri zaten bana cevap dahi yazmasın..
ha birde cahil cahil maymunlarla çiftleşme önermiş. cahil çünkü evrimi 300-500 yılda olan bir şey sanıyor :) milyon , milyar yıl süren bir olayı. dün yediği yemeği hatırlamayanlar.. Evrim de şempanze o şekilde kalmış insan değişmiş insan olmuş onunla cins değil dolayısı ile s.x yapmasına gerek yok yani. kendi cinsi ile ancak üreyebilir. kime ne anlatıyorum yaa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice32 -- 18 Şubat 2024; 21:8:58 >
-
Hangi evrim tanımına göre çelişmiyor mesela?
Şimdi garip gelebilir bu soru ama hangi "evrim" e göre. Çünkü kimilerine göre evrim ilk canlıya kadar gidiyor ve herhangi bir yaratıcıya gerek kalmıyor. Son yıllardaki yeni ateistlerin iddiaları bu şekilde. Naturalizm''i bilim kılıfının içine gizleyerek sana bunu sunuyotlar. Sorgulamayı falan aklından bile geçiremezsin, bir yaratıcıya atıfta bulunamazsın! VELEV Kİ AKLA MANTIĞA UYGUN OLSA BİLE!
Dolayısıyla konu sadece bir teori değil, bal gibi birçok şeyi kapsayan bir bütün! Boşlukları herhangi bir tanrı ile doldurma" gibi olaya bakarsan, asla önündekini göremezsin? Ayrıca kim belirliyor bunu? Kim senin beynine sınır koyuyor? Neresi bilimsel bunun?
Evrim veya teorisi doğru olsa bile bunun "rastgele" bir süreçle, doğayla, bol uzun zaman ile açıklanamayacağı çok açık!
Peki sana bunu nasıl empoze ediyorlar?
"Mutasyonlar gibi çeşitlilik mekanizmalarındaki rastgelelik başboş bir rastgelelik değildir! Evren içerisindeki her bir olay gibi DOĞA YASALARI TARAFINDAN belirlenmekte ve yönetilmektedir." Yada "topu havaya atıp belli bir noktaya düşmesi tesafüf mü? Hayır! Kütle çekim yasası tarafından yönetilen bir süreçtir!"
Ne demek bu? Bir olayı açıklamak için asla olayın dışından birşeye atıfta bulunma, olayın içinde açıkla durumu.
Yasa birşeyi yönetemez, yasayla birşeyi yönetirsin.
Yada saçma bir a
Yukarıda örneğini verdiğim malum sitenin saçma argümanlarını sorgulayın, bilimsellik adına bu saçmalıklara inanmayın!
Doğadaki bu korkunç boyuttaki çeşitliliği rastgele mutasyonlara bağlamak basit bir inançtan öteye gitmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evimdeki tesadüf kavramını anlamıyorsunuz, düz olarak alıyorsunuz çünkü.
Evrim bir aklın müdahalesi ile gerceklesen bir süreç değil kendiliğinden yürüyen bir süreç. Yani evrimin bizi daha güçlü, daha akıllı, daha harika canlılar yapmak gibi bir amacı yoktur. Evrime neden olan ve her nesilde gervekleştiğini bildiğimiz birçok mutasyon rastgele gercekleşir.
Yani bu mutasyonlar yararlı olabileceği gibi etkisiz veya zararlıda olabilir. Bunu hiç kimse bilemez.
Peki hersey rastgele oluyorsa ve evrim rastgele aslında her yöne doğru gelişiyorsa şu anki canlıları, organları sistemleri nasıl böyle bir sistemle açıklayabilirim.
Zamanında çok güzel bir örnek işitmiştim size de yazayım, olayı harika biçimde kılıyor.
Bir şempanze düşünelim. Bu şempanzeyi bir daktilonun basına oturtalım ve diyelim ki bu şempanze rastgele tuşlara basarak bize Shekspire'in Macbeth eserini yazacak. İnanır mısınız? Hayır aklı basında kimse inanmaz sizin evrimin rastgele bir süreç olduguna inanmadığınız gibi.
Fakat şöyle bir şart koyduğumuzu varsayalım. Şempanze her yanlış tuşa bastığında bu tuştaki harf asla yazıya geçmeyecek fakat doğru tuşa rastgele bastığında o harf yazılacak. Böylece ne kadar yanlış tuşa basarsa bassın onlar asla yazıya geçmeyecekken sadece doğru tuşa bastığında yazılıyorsa evet o şempanze eninde sonunda Macbeth'i yazacaktır.
Peki bu örneğin evrime ilgisi nedir. Şöyle ki her canlıda sürekli her yöne mutasyon ve evrim yasanıyor. Fakat genel nufus içerisinde zararlı mutasyon lar geçirenler ya anında yada uzun vadede aynı nufusu diğer üyelerine karsı dezavantajlı hale düştüğünden soyunu yeterince aktaramayıp yokluyor. Ancak yararlı veya uyumlu mutasyonlar gecirenler ise tam tersi nufus içerisinde avantaj saglayıp diğer üyelerden daha çok üremeye baslıyor ve bu yararlı mutasyonu genel nufusa yaymaya baslıyor.
İşte bu nedenle evrim rastlantısal olmasına karsın zararlı mutasyon gelecek nesillere gecemezken faydalı olanlara sahip bireyler çok üreme sansı elde ettiğinden yeterince zaman gectiğinde tür bu sekilde değişmeyi basarıyor. Maymun bu sayede Macbeth'i yazabiliyor. Tesadüf bu sayede sonuç veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Şubat 2024; 22:37:38 >
-
Bu forumdakilerden çok daha harika beyinlere sahip insanlar ölümlü bir hiç olduklarını söylerken, bunlar harika özel canlı olduklarını sanıyorlar. Fıkra bu kadar.
Eskiden gerizekalılar yaşama becerileri az olduğu için üreyemeden ölüp giderlermiş. Tıp ve sosyal hayat gelişip gerizekalıları da hayatta tutunca şu an yaşadıklarımız baya anlam kazanıyor.
İşte olay tam olarak bu.
O primattan evrilen canlı sonunda Macbeth'i yazmayı başardı.
Canlıların üreme işlemi zaten evrimin direkt önünü açıyor. Her yeni canlının döllenmesi yeni kod yazılımıdır.
Her kod yazılımında değişenler var. Zaten kod yazılımı diye bir şey olmasa bir canlı sıfırdan ortaya çıkamaz. Basitten karmaşığa doğru dallanma da gerekiyor.
-
Periah, bunları çok seneler önce de tartıştığımızı hatırlıyorum, rastgele kelimesinden kimilerinin rahatsız olduğunu da biliyorum. Bunun için bu kavramı yukarda verdiğim örnekteki gibi eğip büküyorlar.
"Bir aklın müdahalesi değil" dediğine delilin nedir mesela?
Anlatmaya çslıştığım bu. Sende bu bakış açısına sahipsin, doğa dışına atıfta bulunamıyorsun ki hiçbir delilin yok.
Soru açık, nedrn böyle bir sınır koyayım beynime? Kim çiziyor bu sınırı?
Şempanze örneği komedi bana göre, ortada böyle Macbeth gibi hikaye yok, bunu uzun zamana yayıp doğru tuşa basılnca falan gibi hikayeyle anlatamazsın. O örneği Ergi hoca da verdi ama saçma! Maymum Hamleti doğru tuşlara basarsa yazar. Ortada Hamlet yok ki!
Neyse artık "rastgele" kelimesinin tanımı bile kirlendi bana göre.
Unutmadan, kimin neye inandığı umurumda değil, sadece saçma sapan "bilimsellik" kılıfı ile, sözde bilim dışı olmakla suçlayıp, bu içi boş argümanların dayatılmasına karşıyım! Defalarca evrimağacı'ndan bu ve benzer örnekleri verdim, tatmin edici cevapları alamadım. Aç teknoseyir kanalına verilen röportajı izle bakalım! İlk canlıdan bilinçten, rastgelelikten bahsediyor. Şu havada uçan kuşların hareketi örneğini iyi incele derim mesela!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 18 Şubat 2024; 23:14:6 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X