Şimdi Ara

Evrim Teorisi mufredattan kalkti, Big Bang ise 'tartismali' ilan edildi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
579
Cevap
0
Favori
17.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Temporal kemiği falan bırak dostum bana şunu söyle sende neden kuyruk sokumu diye birşey var ???

Burada milleti bu şekilde kandırmak için kıvranacağına açık açık konuşalım. Söyle kuyrukl sokumu kemiği sende ne arıyor ?
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Evrim teorisini çıkartıp yerine ne koyacaksınız. ? Kadın erkeğin kaburga kemiğinden fırlamış bir cenabettir mi diyeceksiniz ?

Çamurdan vazo yapımı gibi insan yapılmıştır mı diyeceksiniz ?

Ay ikiye bölündü kimse görmedi ama bölündümü diyeceksiniz ?

Cinler hayaletler karabasanlar cüceler elfler bu tarz şeylerden mi bahsedeceksiniz.

Ülkeyi troller yönetiyor adam hala trol deme derdinde...
  • Şaşıranlar var halen ben buna şaşırıyorum.

Sorsan ABD ülkenin gelişmesini engelliyor falan diye hikaye anlatırlar.
  • Evrim teorisine inanan varsa ve müslümansa "Küfre" düşmüştür.
    Allah Kuran'da net bir şekilde ilk insan olan Hz. Adem'i çamurdan yarattığını söylemektedir.

Sizin gibi %20-30 luk kısım inanıyor diye biz de inanmak veya sevmek zorunda değiliz.
    Gelelim saygı muhabbetine, siz bir şey olsa da dine, İslam'a saydırsak diye beklerken dilinizden düşürmediğiniz "saygı"yı nereye gizliyorsunuz.

Big bang konusundaki karar da doğru, tartışmalı denmiş.
  • Canınızı sıkmayın. Bunlar internet görmemiş dinozor neslin son çırpınışları. Bugün aklı başında her müslüman "Allah tarafından sebep olunmuş bir evrim olabilir." derken, bu adamlar fanatizmin kurbanı olmuşlar.

Evet, İslam'da evrimi kabul etmek kişiyi küfre sürükler. Ancak bunlar da zaman içerisinde gittikçe daha az ciddiye alınıyor ve alınacak. 50 yıl önce İslam'ın bir emri kişiye çok normal gelirken, bugün aynı emir kişiye "O zamanla bu zaman bir mi canım?" tepkisi verdiriyor. Bu kişiye kalkıp "Kur'an güncellenemez, ilk indiği zamanki söyledikleri tüm zamanlar içindir." dediğiniz zaman, "Buna katılmıyorum." cevabını alırsınız. "Ama Kur'an kendisine katılmayanları kafir ilan ediyor." dediğiniz zaman ise cevap alamazsınız.

Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Bundan 50 yıl önce dinine önem veren gençlerin yüzde 90'ı flört etmeyi fahişelikle aynı tutarken, bugün dinine önem veren gençlere sorduğunuz zaman "Ne var ki sevgili olmakta?" diye bir tepki alırsınız.

Yani 3-5 dinozor kalkıp saçmaladı diye kendinizi harap etmeyin. Eminim bu kararı doğru bulmayan birçok Müslüman genç vardır.

• evrim teorisi belki kısmende olsa doğru olabilme ihtimali vardır. sonuçta Allah vesile kılar. ama insanın primat olması mantığı baştan aşağı saçmalık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TinyAngel

quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

quote:

Evrim teorisi kalktı mı bilmiyorum ama umarım en kısa zamanda kalkar. Daha kanıtlanmamış birşeyin ilk okulda ortaokulda gösterilmesinin hiç ama hiç bir mantıklı izahı olamaz. Ayrıca bilime bu sonsuz güven niye bunuda hiç anlamıyorum. Bilim öyle bir şeydir ki; bir gün çıkar ekmek kilo yapar diye ekmeği kötüler aradan 2 yıl geçer aaa aslında ekmek kilo yapmıyormuş der. Ama insanlar bu duruma gıkını çıkarmaz. bilim hurafe olmaz ve o ilk ekmek kilo yapıyormuş diyen bilimci dışlanmaz yerden yere vurulmaz görevinden alınmaz. İyide 2 yıl önce söylediğinin tam tersini söylüyor. Belkide bilimi kullanarak bizi kandırıyorlar aynı din istismarı gibi? Ama bu durum hiç söz konusu olmuyor. Neden çünkü bu bilim abi. Son olarak evrim teorisini savunan arkadaşlara soruyorum; eğitim sisteminde cin aleminden de bahsedilsin mi? Cinler şuan bilimsel olarak tam kanıtlanmadı ama argümanları toplayınca cin olgusuna olanak tanıyabiliyor. Ne dersiniz bu duruma? Cinlerde müfredatta olsun mu

Öncelikle yazındaki tezatlarla beynimi yaktığını belirtmeliyim ama sanırım bu cevabı yazabilirim. '' Daha kanıtlanmamış birşeyin ilk okulda ortaokulda gösterilmesinin hiç ama hiç bir mantıklı izahı olamaz.'' bunu yazarken aldığın alkol neyse söyle de biz de alalım kafası iyi oluyor herhalde, bilimde herhangi bir şeyi %100 kanıtlamak mümkün değildir zaten ama sizin ne idüğü belirsiz mitolojinizde bu son derece mümkün. Hadi bunu geçiyorum, ''İyide 2 yıl önce söylediğinin tam tersini söylüyor'' bu cümlenle de bilimin ne olmadığını anlamadığını öğrenmiş olduk. Bilim bir şeyin %100 ispatı değil %100 doğru kabul edilemeyeceğinin göstergesidir. Bilim asla sabit kalmaz. 10 yıl önce kabul edilen 10 yıl sonra daha doğrusu bulunursa kabul edilmez ama en doğru asla yoktur. Zaten insanoğu en doğruyu bulduğunu düşündüğü an bitecektir. ''Cinler şuan bilimsel olarak tam kanıtlanmadı'' cümlenle de ne kadar cahil olduğun zaten ortada, cinler değil doğaüstü olan hiçbir varlığın bilimde yeri yoktur ve kanıtlanamaz, ancak sizin mitlojiniz evet vardır demekten yine geri kalmıyor. Neyse yine sinirlendim sanırım yeter bu kadar.

Bilimde herhangi bir şeyi %100 kanıtlamak mümkün değildir --> Niye bakteri ve virüslerin evrimleştiği yüzde 100 kanıtlı. Yoksa sen inanmıyor musun

Bilim bir şeyin %100 ispatı değil %100 doğru kabul edilemeyeceğinin göstergesidir. Bilim asla sabit kalmaz. en doğru asla yoktur. --> Mesela biyofizikten gidersek; insanın bir gravite merkezi vardır ve bu yüzde 100 kanıtlıdır ve hiç bir zamanda değişmeyecektir. Yani senin tabirinle bilim bunu yüzde 100 kabul ediyor ve herzamanda kabul edecek. Ve bu konuda bilim sabit kalmıştır.Ve gravite merkezini varlığı yüzde 100 doğrudur. Noldu tezin 2 dkda böyle çürür işte. Ayrıca benim orada söylemek istediğim bilimi kullanacak istismar ederek bilim adı altında insanları kandırabilirler aynı bazı dincilerin yaptığı gibi.

cinler değil doğaüstü olan hiçbir varlığın bilimde yeri yoktur ve kanıtlanamaz--> senin mantığına göre ruh diyede birşey yok çünkü zaten cin dediğimiz şey bir enerji ve başka bir boyut formu ruhta öyle. Ve bilimin ruhlar ile ilgili yaptığı çalışmaları araştır biraz.

Seni 2 dakika düşünmeye davet ediyorum; 2 gün içinde düşüneceğin şeyleri planlaman için.

Söylediğin şeylerin hiçbiri %100 değildir belki %99 dur ama %100 değil bence senin düşünmeye ihtiyacın var. Ben zaten her zaman düşünürüm.

Hala yüzde 100 değil diyorsun senin karşında 3 yıldır görev yapan fizyoterapist var ve biyomekanikteki kanunların hepsi bizim tedavi yöntemlerimizin ana kaynağı ve hep yüzde 100 değişmez bir gerçek.

Birşeyler öğrenmek istiyorsan hafta için bir fizyoterapsitin yanına git ve biraz biyomekani ve kinezyloojiden bahsetmesini iste. Sana yardımcı olacak kafandaki o köhne karanlıkları aydınlatacaktır.

O kadar dar bir açıyla bakıyorsun ki bilgiye söylediklerimi anlamaman normal. Peki diyelimki tedavi yöntemlerinin ana kaynağı belirli, artık o tedavi yöntemleriyle ilgili araştırmalar bitti mi yani sonuç bu mudur bundan sonra o konuyla daha ilgilenmiyeceğiz mi diyor o işi yapan insanlar ? Bana bu sorunun cevabını verdiğinde söylediklerimi anlamış olmanı umuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 61gün

Teori tartışmalı demek zaten. Üstüne üstlük tartışmalı diyen devlet değil haber kaynağı. Müfredatta onla ilgili bir değişiklik yok

Merhaba,

Teori tartismali demek degil. Teori bir olgunun ( yercekimi ) gozlem ve deneyler baz alinarak yapilmis aciklamasidir ( yercekimi teorisi )

Newton zamaninda elmanin dustugunu gormus ( gozlem ) baska nesneleri de yukaridan asagiya birakmis ( deney ) ve bu olgunun ( yercekimi ) varligini degil nasil oldugunu aciklamaya calisan yercekimi teorisini ortaya atmis ( kutle cekim teorisi tam olarak )
    Bugun bile yercekiminin nasil calistigi tam olarak aciklanamazken ( newton fizigi disinda ) bu yercekiminin olmadigini gostermez.

Ayni sekilde bir suru bilim adami turlerin zaman icinde degisim gelistigini gozlemlemis bunu labaratuar ortaminda denemis (https://tr.wikipedia.org/wiki/E._coli_uzun_vadeli_evrim_deneyi) ve bu olgunun nasil calistigini aciklamaya calismislardir. Evrimin tam olarak nasil calistiginin henuz tam olarak aciklanamasi, evrim gercegini degistirmez.

• Ne teoriymiş arkadaş. Delinin biri kuyuya bi taş atmış misali yıllardır kafamızı meşgul ediyorlar şu boş beleş işlerle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anadolu'da yaşayan mistisistlerin evrimi kabul ederken bunların kaçınmaları bana garip geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: IraArel

Evrim teorisine inanan varsa ve müslümansa "Küfre" düşmüştür.
    Allah Kuran'da net bir şekilde ilk insan olan Hz. Adem'i çamurdan yarattığını söylemektedir.

Sizin gibi %20-30 luk kısım inanıyor diye biz de inanmak veya sevmek zorunda değiliz.
    Gelelim saygı muhabbetine, siz bir şey olsa da dine, İslam'a saydırsak diye beklerken dilinizden düşürmediğiniz "saygı"yı nereye gizliyorsunuz.

Bilim dünyasınca kabul görmüş bir teoridir evrim. Modern biyolojinin ve tıbbın temelini oluşturur.

%20 %30 ne, ne saçmalıyorsun ?
  • quote:

Bilim, insanlarının kaçının inandığı ile ilgilenmez. İsterse %99'u inanmasın ya da inanmasın, bunun bir önemi yoktur. Ayrıca senin sevmene ya da inanmana da karışmaz. Zaten eğitimin temel aracı sana bilgiyi göstermektir, taraf yapmak değil.

Bence dini konularınızı yavaştan bilimle entegre etmeye çalışın çünkü bu yüzyılda insanoğlunun yapacakları buluşlar-araştırmalar evrim'i ve canlılığın nasıl oluştuğunu açıklamaya daha da fazla yer verecek ve çelişen bilgiler sizin gibileri daha da fazla sıkıntıya sokacak. Sonra tek yapacağınız sorgulama kapasitesi olan insanları "küfre" düşerseniz diye korkutmak olur.

Bu yapılan müfredaat değişikliğide açıkçası bu yobaz beyinlerin amaçlarını bir kez daha göstermiştir ama bunun pratiğe etkisi olmayacaktır. Okulda gördüğüm bilgilerin bende evrim-yaratılış gibi konularda bir farkındalık yaratmadığını ve hatta inançsız olan bir arkadaşı çok ayrıkı gördüğümü hatırlıyorum. Ama internet ve biraz olgunlaşmam sebebiyle yaptığım araştırmalar beni bilimin yoluna soktu. Dediğim gibi isteyen istediğine inansın, zaten hakikat görmek istiyenler için bir tık ötede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırmızı Pervane -- 14 Ocak 2017; 22:19:4 >

• quote:

Eğer bir insanın gerçekten çamurdan yaratıldığını bir kitaptan okuyup inanıyorsan senin gibi cahil birisine inan herkes herşeyi yaptırabilir.

Edit:Bakara sure 73 de (Kestiğiniz ineğin) bir parçasıyla öldürülen kişiye vurun!” diye emrettik. (Vurulunca ölü dirildi ve kendisini kimin öldürdüğünü haber verdi.) Buna da inanıyor musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanameSama -- 14 Ocak 2017; 22:52:13 >

• REV0 R kullanıcısına yanıt
    "Evrenin oluşumu ve geleceğiyle ilgili farklı teorilerinde olduğu vurgulanır." Demek bu teoriyi tartışmalı yapmaz. Verdiğiniz haber içeriğinde de ona dair bir ibare yok, o yüzden o kısım kesinlikle gerçekle alakası olmayan ve habere konu olmayan şey.
    Haberin asıl konusu "Evrim"in 12. sınıf Biyoloji dersi müfredatından kaldırılması ve verdiğim bağlantıda da bu açıkça görülüyor, orada habere ya da sizin yazdığınıza karşı bir itirazım olmadı zaten.

Ekleme: Ayrıca Büyük Patlama teorisine karşı çıkan ve evrenin oluşumuyla ilgili alternatif fikirler de mevcut, bilimsel olarak bilgi verilecekse kesinlikle okullarda da evrenin oluşumunun Büyük Patlama'dan ibaret olmadığının belirtilmesi gerekir. Aksi halde evrim teorisini silmekle aynı mantıkta bir hareket olur Büyük Patlama'yı tek teoriymiş gibi sunmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgehankalkan -- 14 Ocak 2017; 22:59:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

quote:

Bilim dünyasınca kabul görmüş bir teoridir evrim. Modern biyolojinin ve tıbbın temelini oluşturur.

Sen ne saçmalıyorsun?
    Ülkeden bahsediyorum farkındaysan.
    Gerçi sizin algılarınız sadece "din karşıtlığı" üzerinden çalıştığından o kısmı anlayamaman normal.
    Bilim dünyasınca kabul görmüş teori Teori TEORİ.

Bi bitmediniz...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KanameSama

quote:

Eğer bir insanın gerçekten çamurdan yaratıldığını bir kitaptan okuyup inanıyorsan senin gibi cahil birisine inan herkes herşeyi yaptırabilir.

Edit:Bakara sure 73 de (Kestiğiniz ineğin) bir parçasıyla öldürülen kişiye vurun!” diye emrettik. (Vurulunca ölü dirildi ve kendisini kimin öldürdüğünü haber verdi.) Buna da inanıyor musun?

La sen kimsin gerzek de beni cahillikle itham ediyorsun.
    Neye inanıyorsan ona inanıp cahil kalmaya devam etmekte özgürsün.
    Muşmula suratlı sanki bana evrim teorisini kanıtladı da burada ahkam kasıyor.

Ha sen genlerini araştırsan maymundan geldiğini ispat edebilirsin bak ona bişey demem.

Adam bilimin desteklediği savlara inanıyor, sen gidipte cahil kalmaya devam et diyorsun. Sonra da insanlara maymun muamelesi yapıp inandığın kitabın yapma dediklerini de yapıyorsun. Evrim teorisini maymundan gelmekle eşleştirme bilgisizliği problem değil ama insanlara hakaret etmen bir problem. Neye inandığın umrumda değil fakat iletişimine dikkat etmelisin.

• Şimdiki çamurlar insan olmuş
  • quote:

quote:

quote:

Ha sen genlerini araştırsan maymundan geldiğini ispat edebilirsin bak ona bişey demem.

Hakaretle başlaman verecek bir cevabın olmadığı için acizliğini gösteriyor.2017 yılında evrimi hala maymundan gelmek olarak biliyorsan zaten cahil sıfatını üstüne almışsın.Bütün dünyada ders olarak gösterilen bir bilim dalı artık 21. yy da teori falan değil.Darwin'in bulduğu teori günümüzde çok daha geliştirildi ve bilim hala bunu geliştirmeye devam ediyor.Tartışacak argüman bulduğunda gel tartışalım ama yok kenar mahalle çomarı ağızıyla geleceksen bundan önceki yazdıklarımı da unut zaten.Senin yardıma ihtiyacın var demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

quote:

quote:

quote:

Adam bilimin desteklediği savlara inanıyor, sen gidipte cahil kalmaya devam et diyorsun. Sonra da insanlara maymun muamelesi yapıp inandığın kitabın yapma dediklerini de yapıyorsun. Evrim teorisini maymundan gelmekle eşleştirme bilgisizliği problem değil ama insanlara hakaret etmen bir problem. Neye inandığın umrumda değil fakat iletişimine dikkat etmelisin.

Neye inandığım umurumda değilse, gelip saçma sapan eleştiri yapamayacaksın.
    Üslubu bozan o.
    Ben sadece onun seviyesine düştüm.
    Bana bir tane kanıt gösterebilir misin evrim teorisi sadece insanlar maymundan geliyor diyor dediğimi?
    Ben sadece içerdiği bir şeyi söyledim. Her kısmına inanıyorsunuz da maymundan gelmek mi zorunuza gidiyor?
    Kendinizi çok akıllı zannetmeyin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

quote:

Sen ne saçmalıyorsun?
    Ülkeden bahsediyorum farkındaysan.
    Gerçi sizin algılarınız sadece "din karşıtlığı" üzerinden çalıştığından o kısmı anlayamaman normal.
    Bilim dünyasınca kabul görmüş teori Teori TEORİ.

Bi bitmediniz...

"Bilimsel bir teori , bilimsel yöntemle edinilen ve tercihen gözlemlerin ve deneylerin yazılı, önceden tanımlanmış bir protokolünü kullanarak defalarca test edilip doğrulanmış olan doğal dünyanın bazı yönlerinin iyi teyit edilmiş bir açıklamasıdır. Bilimsel teori, bilimsel bilginin en güvenilir, titiz ve kapsamlı şeklidir."

Deneylerle doğrulanmış lafının neresini anlamıyorsunuz çözemedim. Teori demek izi yok kanıtı yok uydurulmuş bir düşünce felan değildir. Ortaokul fen bilgisi bilgilerinizi aklınızdan silip hiç olmazsa Vikipedi felan okuyun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.