Excel’de iki sayı arasında yüzde farkı bulmak için ; Son veri değerinden ilk veri değerini çıkartıyoruz ve daha sonra ilk veri değerine bölüyoruz. ![]() ![]() |
Bildirim
Excel’de iki sayı arasında yüzde farkı bulmak için ; Son veri değerinden ilk veri değerini çıkartıyoruz ve daha sonra ilk veri değerine bölüyoruz. ![]() ![]() |
Merhabalar ; excelde girilen tutarın %10 kesilip çıkan sonuçla farkını alabilen formül veya method varmıdır tek hücrede olacak şekilde |
A1'e kesilecek oranı yazın. Hücreyi percentage olarak format edin. A2'ye Girilen tutarı yazın. A3'te de formül olsun. =A2-A2*(1-A1) ... ama.. yani bu zaten açıkça A1*A2 'ye eşit zaten. |
Haydi bir tane de ben sorayım Yasal stopaj oranları ile... (Fonda satışta, Vadeli mevduatta ödemede) Günlük yaklaşık belli oranda değerlenen bir emtianın (yatırım fonu)... 32 gün vadeli, 1 yıl üzerinden belli faiz oranı getirisine dönemlik veya çok dönemlik denklik noktası nasıl hesaplanır. Finansçılar, muhasebeciler bağışlasın beni, uygun finansal terimleri bilmiyorum. ![]()
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 27 Ağustos 2024; 23:58:21 > |