Şimdi Ara

Excel'de A4'ten büyük alanı seçip PDF çıktısı alma nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi bir excel çalışmam var. A4'ten oldukça büyük bir alan. En son kullanılan sütun adı GL. Amacım bu alanı seçip yekpare olarak tek bir sayfaya PDF çıktısı almak. Normal şartlarda fiziksel baskı almayacağım. Bunu nasıl yapabilirim?

Teşekkürler,

• F12 (Farklı kaydet) yapıp dosya türü olarak pdf seçin. Sonra seçeneklerden sayfa aralığını seçip, Pdf yapılacak sayfanın sırasını seçip kaydedin. (Örn. 5-5)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 17 Eylül 2024; 23:9:39 >
  • Cevabı buldum. Şöyle ki;

PDF editör programı olarak PDF X-Change Editor kullanıyorum. Yazdırma ekranında "Microsoft print to pdf olarak kaydet" seçmek yerine "PDF X-Change Lite" seçtim. Bu sayede sayfa yapısına yeni seçenekler eklendi. Seçenekler arasında "ANSI E" vardı. Boyut olarak bana uygundu. Onu seçtim ve kaydet dedim. Tam istediğim gibi bütün tabloyu tek bir sayfaya PDF olarak yazdırdı.

Destek olan herkese teşekkür ederim,

• cdemir kullanıcısına yanıt

Dediğiniz yöntem ile hepsini tek sayfaya, PDF çıktısı almak mümkün değil. Ben çözümü bir üstteki mesajımda ki gibi buldum. İlginize teşekkürler,

• Çözmüşsünüz ama gelecek için Excel'in kendi sayfa düzenini kullanbilirsiniz.

veya

View*PageBreakPreview düzenine geçerek... kesikli mavi çizgi, baskı sayfası geçişini işaret eder. Onu tutup sürükleyip bırakırsınız.

• cafyon C kullanıcısına yanıt

Bu harika yöntem için teşekkür ederim.Bu kesikli çizgi hem yatay hemde dikey sayfa sınırımı oluyor acaba ?

• hayhan kullanıcısına yanıt

Evet, düşey sayfa sınırını belirlemek için de mevcut aynısı.

Hatta baştan sondan satırları... soldan sağdan kolonları... baskı alanı dışında bırakabilirsiniz de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 22 Eylül 2024; 0:42:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pdf de yazdır tuşu aktif değil
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Dediğiniz yöntem ile hepsini tek sayfaya, PDF çıktısı almak mümkün değil. Çünkü çalışma alanı 5501mmx757mm ölçülerinde. Kağıt seçimini A3/A4/A5 vs yapsanız, küçültme oranını da %10 yapsanız dahi tek sayfada PDF dönüşümü mümkün değil.

Ben çözümü bir üstteki mesajımda ki gibi buldum.

İlginize teşekkürler,

• sanalgezgin kullanıcısına yanıt

İlla ki mümkün. Ama okunaklı olur mu? Mesele bu. Landscape alacaksınız sayfa şeklini. 1 page tall, 1 page wide yapacaksınız. kağıdı da maks en büyük kağıt. Benim önerdiğim yöntem, 5501x757 mm özeli için değil, genel bilgi ve kombinasyonlarını kullanarak işinize yarar ieyler yaparsınız.

5501mmx757mm ölçülerinde bir çalışmanın tek sayfada PDF çıktısını alabilmenin mümkün olması için kağıt türünü A4'ten başka, çok daha büyük bir tür seçmeniz gerekiyor. Bu kağıt türleri Excel'de mevcut değil. O nedenle harici bir PDF editörünü PDF yazıcısı olarak kullanmak işimizi çözdü

Sizin dediğiniz yöntemde atladığınız husus şu; küçültme oranı en az %10 seçilebiliyor Excel'de. Paylaştığınız ekran görüntüsünde var bu oran. Onu %10 seçseniz dahi tek sayfaya sığmıyor çıktı. Bu nedenle sizin yöntemle çıktı alındığında 4 adet sayfaya "ancak" alınabiliyor. Amacımız tek sayfaya almak olduğu için işimizi görmedi bu yöntem.

Şuraya dikkat çekmek istiyorum; bahsettiğim çıktı, fiziksel çıktı değil, PDF çıktısı olacak. Bu PDF dijital olacağı için çıktıdaki karakterler ne kadar küçük olursa olsun, zoom yapılarak pdf okuyucuda büyütülebilir olduğu için sorun olmayacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.