Şimdi Ara

Excel'de Formül ile Seçim Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde bayağı kalabalık (28.000 satırlık) bir iklim verisi var Excel formatında. Ben bu dosyada örneğin sıcaklıkların üç gün arka arkaya 15 derecenin altında olduğu dilimleri bulmasını ve arka arkaya gelen bu üç günü seçmesini istiyorum sadece.

Office bilgim pek yok, Excel'i biraz kurcaladım ama yapamadım. Böyle bir seçim işlemi yapabilmek mümkün mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 28 Mart 2019; 20:26:11 >

• Merhabalar isteğinize uygun basitçe bir makro ayarladım.

B sütünunda günler. C Sütununda ölçümler var. A sütununda bulunan düğmeye bastığınızda koşula uygun olan verilerin D sütunundaki hücrelerine x koyuyor. Daha sonra D sütununda filtre seçeneklerinden x'i seçip sadece istediğiniz verilerin görünmesini sağlayabilirsiniz.

Hatta bu verileri seçip kopyalayıp başka yere yapıştırdığınızda sadece filtrelenmiş veriler kopyalanır.

Verilerinizi örnek dosyaya uygun şekilde taşıyıp, işlem yapabilirsiniz. Kendi dosyanıza uyarlayacaksanız, makroyu dosyanıza uygun şekilde düzenlemek gerekir.

Örnek Dosya

Excel'de Formül ile Seçim Yapmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 28 Mart 2019; 23:29:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    C# ve Php aynı anda gider mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.