Şimdi Ara

excel formül yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir kitaptaki çalışma sayfaları arasında belirleyecegim hücrelerin diger sayfada görüntülenmesini istiyorum fakat olmuyor lütfen yardım.
    benmesela sayfa 2 nin bir hücresinde =(sayfa1a1)yapıyorum olmuyor.yardım etmek isteyene tabloyu gönderebilirim.

• =Sayfa1!A1

olacak. Doğru mu öcüüü?
  • hayır dogru degil.normalde boş bir excel sayfasında bu formül dogru. ama benim tablomda işe yaramıyor.
  • öyle olmaz.

eğer hücrelerin hepsini kopyalamak istiyorsan, Sayfa1deki verileri CTRL+A ile seçip, sonra CTRL+C yapıp, Sayfa2de A1 hücresine CTRL+V yaparak tümünü aynen kopyalayabilirsin.

ama sen spesifik hücreleri almak istiyosan sadece, formül gireceksin..
    DUSEYARA veya YATAYARA formüllerinden birini kullanman gerekiyor duruma göre.
  • sanırım tabloyu göndermeden çözülmeyecek. lütfen mailinizi yazarsanız göndereyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akaras

=Sayfa1!A1

olacak. Doğru mu öcüüü?

haa evet, bi dakkaaaaaaaaaaaaaaaa...

böyle de olur ama çalışmamasının nedeni, parentezleri unutmuş olmanız

=(Sayfa1!A1)

böyle.

Ama bunu şu şekilde yap, Sayfa2deki o hücreye git, =( koy, sonra Sayfa1e git, kopyalacaın hücreyi tıkla, otomatikman alır zaten, ondan sonra da parentezi kapatıp Enter de

• aynen o şekilde yapıyorum.fakat olmuyor.bu acaba tablomdanmı kaynaklanıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel'de Sayaç Yapmak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hımm olmuyorsa, şu iki olay sözkonusu olabilir:

1) O tablo başka bir tablo sayfasından veri çekiyorsa DUSEYARA veya YATAYARA komutuyla, diğer tabloda yapılan güncelleme bu tablonun ayarını bozmuştur.

2) Kopyalamaya çalıştığın hücre ile boş hücrenin Tipi farklıdır. Her iki hücreyi de sağ tıklayarak Hücre Biçimlendir'den kontrol et. İkisini de "Genel" biçiminde bırak.
  • harika çok dogru yaklaşım ama sorun giderilmedi. sizinde söylediğiniz gibi sayfa başka bir sayfadan veri çekiyor. ama yeni oluşturmaya çalıştıgım formül o hücre içerisinde degil.bagımsız bir hücrede oluşturmaya çalışıyorum.
  • Tamam o zaman ikinci dedğim şıkkı uygulaman gerekiyor.

2 hücrenin de tipi aynı olmalı. Örnek, birininki Sayı diğerininkinde Metin yazıyorsa kopyalayamazsın..

senin tablonu bana yollaman da bişeyi deiştrmez, benim bilgisyrımda farklı çıkar çünkü

formülü elle yazıyosan, tek seferde yaz.

Ünlemi falan yanlış yere koyabilirsin, o yüzden elle yazmak iyi değil.. Şurda dediğim gibi yapsan daha iyi olur..

quote:

Ama bunu şu şekilde yap, Sayfa2deki o hücreye git, =( koy, sonra Sayfa1e git, kopyalacaın hücreyi tıkla, otomatikman alır zaten, ondan sonra da parentezi kapatıp Enter de

Bidaha dene, olmazsa başka bişey yaptrcam.

• şu ana kadarki ilginize teşekkür ediyorum.fakat olmuyor.tabloyu size veya foruma gönderebilecegim bir yöntem söylermisiniz lütfen.
  • dediğim gibi, bana göndermeniz bişey deiştrmez.. Sizdeki Excel ayarları ile bendeki farklı.. Ama ekrandan görüntü alıp foruma koyabilirsiniz.. klavyedeki PrintScreen tuşuna basın, sonra Paintbrush'ı açın YAPIŞTIR diyin, yapışan ekran görüntüsünü JPEG olarak kaydedip, buraya da o resmi/ resimleri koyun bi bakalım..
    ama resimden anlamak zor olucak, eğerki Uyarı falan veriyorsa Uyarıyı okuyarak anlayabilirim ama.

Bir de şunu deneyin isterseniz... Başka tablodan veri çektiği için olmuyordur demiştim ya.. Siz bu tablonuzu şimdi kaydedin kapatın. Sonra tekrar açın, açılışta size soracak "Bu tablo başka tablodan veri alıyor, diğer tabloya göre değişiklikleri uygulamak ister misniz?" gibi bişey soracak, buna HAYIR die yanıt verin.
    Sonra yapmak istediiniz olayı bidaha deneyin, muhtemelen olacaktır.
  • soldaki tabloya koyacagım 2 farklı işaretin sagdaki tablonun tarih bölümündeki 2 farklı hücreye gelmesini istiyorum.
    mesela soldaki 3901 nolu kutunun sagındaki hücreye koyacagım x işareti sagdaki p2 hücresine,
    yine soldaki 3901 nolu kutunun sagındaki hücreye yazacagım örnegin 2 nolu takam sagdaki tablonun p2 hücresine x p3 hücresine 2 yazmasını istiyorum
    öncelikle öcüü olmak üzere ilgili herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
  • resmi koydum ama gözükmüyor
  • resmi şu siteye upload edip buraya linkini koyar mısın?

www.imageshack.us
  • arkadaşım, şimdi benim sana yardım edemememin nedeni, sen anlatırken Sayfa1 Sayfa2 şeklinde anlattığın için, ben onları aynı Çalışma Kitabı'na ait sandım.
    Ama sen 2 farklı çalışma kitabında veri alışverişi istiyormuşsun, o zaman ennnnnn başta yazdığım gibi, DUSEYARA komutunu kullanman gerekiyor. Ama bunu yapmak da saçma olucak.. Çünkü verileri bi kritere göre çekmen gerekir, örneğin, soldaki tabloda da sağdaki tabloda da AYŞE yazar, sen Ayşenin rakamını sol kitaptan alıp sağ kitaba aktarırsın veriyi. Eğer böyle sabit bir kriterin yoksa, DUSEYARA komutunu kullanamazsın... ve benim gördüğüm kadarıyla da sabit ortak bi veri yok 2 sayfa arasında..

Ben şunu anlamadım, neden o Puantaj sayfasını, öbür kitabın içine kopyalamıyorsun? yani Puantaj sayfasını kopyalayıp soldaki kitapta 3.sayfa olarak kullanırsan, senin için daha rahat olacak yapacağın işlemler... Zaten sorunun kaynağı bu. Farklı kitaplardan veri kopyalamaya çalışman.

• sevgili öcüü
    çalışma sayfalarını aynı kitapta topladım. şimdi birbirinden çekecegim veri farklı kitaplarda degil aynı kitapta.tam olarak nasıl yapacagımı gösterebilirmisin lütfen.
  • ilk mesajda sorduğun gibi yapabilirsin artık. şöyle yani,

quote:

Sayfa2deki o hücreye git, =( koy, sonra Sayfa1e git, kopyalacaın hücreyi tıkla, otomatikman alır zaten, ondan sonra da parantezi kapatıp Enter de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: philo

tablodaki 1 hücreye koyacagım 2 farklı işaretin sagdaki tablonun duruma göre 2 farklı hücresine gelmesini istiyorum.
    mesela soldaki 3901 nolu kutunun sagındaki hücreye koyacagım x işareti sagdaki p2 hücresine gelmesini,
    soldaki 3901 nolu kutunun sagındaki hücreye yazacagım örnegin 2 nolu takam sagdaki tablonun p2 hücresine x p3 hücresine 2 yazmasını istiyorum
    öncelikle öcüü olmak üzere ilgili herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.