Şimdi Ara

Excel için yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar excel de bir formül yazmam gerekiyor. Kısaca tarif etmeye çalışacağım.Değeri değişen bir A1 hücremiz var.A1 hücresinin değeri artarak değişiyor.A1>0 B1 hücresine renkli dolgu.A1>1 C1 hücresine renkli dolgu.A1>2 den D1 hücresine renkli dolgu. Diye devam ediyor. Bunu tek tek koşullu biçimlendirme ile yapabiliyorum fakat o zaman 150 adet biçimlendirmeyi tek tek yapmam gerek. Bunun kısa bir yolu yok mu?

• Detayli aciklarsan yardimci olurum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Excelde kısa yolu yok.

en azından ilk satırdaki formülü elle yazman gerekiyor.

excel içindeki metin fonksiyonlarını kullanarak, biraz uğraşıp, formülü bir metin olarak hazırlayabilirsin. ama elle yazmakla, aynı sürede olur bence.
  • resimdeki örneğe isitnaden hangi ,formül ile temmuz ile başlayan soru işaretli yerlere toplamalarını yapabilirim? (sumifs ve countifs den rakam vermedi. değerler hatalı seçilmiş olabilir mi)
  • Excel için yardım lütfen...
  • Sayı değişkeni olduğu için şöyle bir çözüm önerebilirim;

1. Satırda 150 adet olarak belirtmiş olduğunuz değişkeni sayı olarak girmeniz durumunda; yani B1=1, C1=2; D1=3 şeklinde... (köşesinden tutup Shift tuşuna basarak hızlıca arttırabilirsiniz.)

B1=1; C1= 2 ... şeklinde; yer belirtmesi yapmış olacağız. Sonrasında bu satırı gizleyin.

Ardından koşullu biçimlendirmeden formüle göre biçimlendirme yapacaksınız. B2 hücresini biçimlendireceğiz.

"=$A$2-B1>-1" ihtiyacınız olan formül. Ardından da yine kenarından çekerek istediğiniz kadar ileriye uzatabilirsiniz.

Not: Sayıların gözükmemesi için rengini beyaz olarak da değiştirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkish Psycho -- 27 Temmuz 2017; 18:46:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.