Arkadaşlar ben hücreyi koşullu biçimlendirmeyle renklendiriyorum. Örneğin i harfine basınca kırmızı yapıyorum. Bunda sıkıntı yok. Bundan sonrasında boş bir hücrede bu koşullu biçimlendirmeyle gelen kırmızı hücrelerin sayısını görmek istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
CTRL+F Seçenekler >> butonunu tıkla Biçim tıkla Yazı tipi / Renk: / Listeden kırmızı seç Tamam tıkla Tümünü bul tıkla
Listede kaç hücre bulduğunu yazacak. Listeden birini seçtikten sonra CTRL+A ile excelde bulunan tüm hücreleri de seçmiş olursunuz.
tamam o şekilde yapabiliyoruz ama ben formülle istiyorum. her yeni renklendirmede sayısı otomatik değişsin istiyorum. bu şekilde formül edilebilirse sevinirim
Aşağıdaki makroyu kullanabilirsiniz.
Hücrede kullanımı: =RenkSayisi(A1:E25;3) A1:E25 içindeki kırmızı renkli hücrelerin sayısını verir 3 = Kırmızı renk Renk index kodlarını
Function RenkSayisi(adres As Range, renk As Long) As Long ' Makro: Mesut Akcan ' 28/01/2020 Dim hucre As Range For Each hucre In adres 'If hucre.Font.Color = renk Then If hucre.Font.ColorIndex = renk Then RenkSayisi = RenkSayisi + 1 End If Next End Function
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme