selamlar vista kullanıyorum zipli dosyanın içinde ki exe dosyayı yalnışlıkla word sec diyerek actım ve diğer exeleride etkiledi ne sistemi geri yukleme yapabiliyorum nasıl eski haline getirebilirim saygılarımla
Dediğin exe uzantılı dosyada sağ tıklayıp "Birlikte Aç" bölümünden "Windows Yükleyici" yi seçip alttaki "Bu tür programlar için her zaman bunu kullan" gibisinden olan seçeneğide seçsen acaba işe yaramıyormu?
Benzeri bir sorunda xp de arkadaşta vardı. Ama onda birlikte aç dediğimizde
hatası veriyordu. Bu sebebden programı çalıştırıp adres gösterme ile açılacagı açıyordu.... Çözümünü varmı sizce,
herhangi bir klasör de; tools > folder options ( araçlar > klasör seçenekleri ) tıklanır. Açılan pencereden dosya türleri sekmesine gelinir. ilgili uzantı bulur. ve açılması istenilen program seçilir. Eğer istediğiniz uzatntı yoksa yeni uzantı eklemeniz gerekmektedir.
quote:
Orjinalden alıntı: Vega_dj
herhangi bir klasör de; tools > folder options ( araçlar > klasör seçenekleri ) tıklanır. Açılan pencereden dosya türleri sekmesine gelinir. ilgili uzantı bulur. ve açılması istenilen program seçilir. Eğer istediğiniz uzatntı yoksa yeni uzantı eklemeniz gerekmektedir.
Otamatik olarak uzantıyı açacak programı seç dese. demiyor. sorun bu...
dosya türleri içinde exe uzantısı zaten olmamalı. olursa programı programla açmaya çalışırsınız. exe uzantısını dosya türleri listesinden silince düzelmesi gerek.
registrty ayarlarından yapılır en kolay ama anahatar bilgisini araştırmak lazım
Notepad içine kaydedip uzantısını *.reg olarak ayarla. Çift tıkla çalıştır, uyarı kutusunu onayla.
Ya da yukardaki bilgileri başlat - çalıştır - regedit ile kayıt defterinden kontrol et.
aynı sorunu bende yaşadım! format atmak için vista dvd mi taktım! bi kaç sefer ileri dedikten sonra bilgisayarımı onar seçeneği var. ordan geri yükleme yaptım 2 gün öncesinin. ve sorun çözüldü! şansıma kısa sürede çözdüm! yoksa formatla uuraşıcaktım!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme