fat 32 formatlı disk dediğim gibi 2.2 de takıp managere girince direk gözükmüştü bunda dediklerinizi yapınca okudu flası tamam çok teşekkürler birde marketten indirdiğimiz uygulamalar ın setupları yani yükleme doyaları tabletin içinde kalıyor mu acaba yoksa yüklenince onlar siliniyor mu kendiliğinden yaklaşık 30 uygulama yükledim tablet marketten eğer setuplar kalıyorsa onları nereden silebilir acba boşuan yer kaplamasın
Dostum sevindim işe yaramasına; eğer tableti her açılışta Periphal'den hosta almak istemiyorsan; yani tablet hep host modda açılsın diyorsan buna da bir çözüm var Honey ICE'de.
Buna göre, ayarlar, oradan da Honey Ice settings kısmına gireceksin; açılan yerde Boot on host mode gibi bisey olacak (tam hatırlamıyorum). Onu tıkla, tableti kapat aç. Artık flash belleklerini doğrudan tanıyacaktır.
Setup dosyalarına gelince; marketten indirdiğin paketleri zaten yüklemeden sonra sistem kendisi kaldırıyor, paketleri bir yerde bulamıyorsun, zira her seferinde marketten indiriyoruz biz de zaten. O yüzden yer kaplama meselesi olmaz.
Kullanilabilcek en.stabil en.performansli rom hangisi acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Neredeyse hiç sorun yaşamak istemiyorsan 2.2 tabanlı Kraaz veya Baku Rom'lar...Ama bunlar oldukça eski, yani XP kullanmak gibi.
Yenilerden ise Honey Ice Rc3 işini görür. Ya da istersen 4.0 tabanlı VegaCream serisinin yakında final sürümü çıkacak gibi o çıkana kadar bunun Betalarını kullanabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: bluesoul
evet arkadaşlar..sonunda ben de tabletimin ekranını kırmış bulunuyorum..çatlaklar var ve dokunmatik tamamen çalışıyor ancak çok kötü bir görüntü mevcut ekranın durumu itibariyle..ekranını kıran ve değişim yapan arkadaş nerde nasıl ve ne fiyata yaptırdığını paylaşabilirse çok memnun olurum..istanbuldayım ben..şimdiden teşekkürler paylaşımlar için..(bu arada moralim çok bozuk ne güzel kullanıyorduk yaa :(((
sanırım ekranını kırıp yaptıran yok..
hayır şimdi de ekranın dönmeme sorunu başgösterdi...g sensör ve ekra döndürmeyi açıyorum ama ekran dönmüyor şimdi de..bu neden kaynaklanır bilen var mı??? acil yardım lütfen... --------------------
diğer foruma da bakmıştım..buraya da yazayım dedim...belki yardımcı olabilen çıkar :( teşekkürler.
quote:
quote:
evet arkadaşlar..sonunda ben de tabletimin ekranını kırmış bulunuyorum..çatlaklar var ve dokunmatik tamamen çalışıyor ancak çok kötü bir görüntü mevcut ekranın durumu itibariyle..ekranını kıran ve değişim yapan arkadaş nerde nasıl ve ne fiyata yaptırdığını paylaşabilirse çok memnun olurum..istanbuldayım ben..şimdiden teşekkürler paylaşımlar için..(bu arada moralim çok bozuk ne güzel kullanıyorduk yaa :(((
sanırım ekranını kırıp yaptıran yok..
hayır şimdi de ekranın dönmeme sorunu başgösterdi...g sensör ve ekra döndürmeyi açıyorum ama ekran dönmüyor şimdi de..bu neden kaynaklanır bilen var mı??? acil yardım lütfen... --------------------
diğer foruma da bakmıştım..buraya da yazayım dedim...belki yardımcı olabilen çıkar :( teşekkürler.
Dostum ekranını kırıp Expere yaptıranları hatırlıyorum. 200-300 TL gibi bir fiyat istediklerini de yazmışlardı, diğer başlıkta. Hatta bazı arkadaşlar, yaptırcağına ikinci el al felan gibi tavsiyelrde bulunuyorlardı.
Sonuç olarak, kendi elektronik bilgin iyiyse, üst paneli yurt dışından getirtip (ki o paneli de bulmuş ve linkini vermişlerdi) takacaksın veya taktıracaksın, ya da Exper servise para sayacaksın ne yazık ki..
Eğer wifi modeli ise senin ki o paraya zaten ikinci el alabilirsin.
Ekran dönmeme sorunu da çatlak sonrası kullanımda başka bir birimin zarar görmesi üzerine olmuş olabilir; am öncelikle rotation ayarlarını kontrol emen gerikiyor. Bu ayarların açık olup-olmadığına Ekran ayarlarından bir bakıver.
Merhabalar benim bir kaç sorum daha olacak bu arada usb sorununuda dediginiz sekilde çözdüm ayarlarda saolun.
1 HONEY ICE RC 3 Chimera Edition yükledikten sonra daha stabil calismasi icin ayarlardan yada recoveryden herhangi bi ayar yapmamiz lazim mi ?
2 benim sarjim cok cabuk eksiliyior örnegin dün % 96 idi 10 dk icinde 83 lere falan indi bu durumda ben tableti en fazla 1 bilemedin 2 saat kullanabilirm pil icin bi ayar progam bisey var mi wifi de hep acik oda sarjdan yer mi
3 Programlari tam olarak kapatmak geri tusu ile degilmi sanki programlar acil kaliyor kullanirken aleti bi agirlik oluyor açik kalmis gibi birde sol alttan 3. simge geri home ve dikdörgen olan bu simge ne ise yariyor acaba basina acilan programlari gösteriyor bu o programlar arka planda hala çalisiyor acik demekki ....
Jeally bean for Vega ALPHA 2 romunu biraz kurcalayim diye kurdum tarayıcı felan yükledm apex launcherda biraz kasmalar oldu. flash player yüklemek istedim fakat bu rom flash player uyumlu degil diyor google play :D sanırsam birazdan 2.2 sürümlerine geri dönecegim adam akıllı rom cıkaramadilar :D
quote:
Orijinalden alıntı: dsendil
hızlı sarj bitmesi 3.2 ve üzeri romlarda çift çekirdegin aynı anda kullanılmasından dolayı oluyor. ikincisi herhangi bir ayar yapmana gerek yok sanırsam recoveryle felan ugrasmana gerek yok. sıcaklıga gelince yine iki işlemcinin ayni anda calısması sonucu oluyor. saygılar...
2satte sarjin bitmesi cok kötü bisey ya keske bi çözümü olsaydi bunun birde 3 maddeyi tekrar yaziyorum Programlari tam olarak kapatmak geri tusu ile degilmi sanki programlar acil kaliyor kullanirken aleti bi agirlik oluyor açik kalmis gibi birde sol alttan 3. simge geri home ve dikdörgen olan bu simge ne ise yariyor acaba basina acilan programlari gösteriyor bu o programlar arka planda hala çalisiyor mu
birde sistemde yeterli bos alan yok diye hata veriyor dünden beri 16 gb kart takili tarayici bile acilmiyor suanda cok agirlasti alet
quote:
Orijinalden alıntı: dsendil
2satte sarjin bitmesi cok kötü bisey ya keske bi çözümü olsaydi bunun birde 3 maddeyi tekrar yaziyorum Programlari tam olarak kapatmak geri tusu ile degilmi sanki programlar acil kaliyor kullanirken aleti bi agirlik oluyor açik kalmis gibi birde sol alttan 3. simge geri home ve dikdörgen olan bu simge ne ise yariyor acaba basina acilan programlari gösteriyor bu o programlar arka planda hala çalisiyor mu
birde sistemde yeterli bos alan yok diye hata veriyor dünden beri 16 gb kart takili tarayici bile acilmiyor suanda cok agirlasti alet
Açık programları kapatmak için task manager programları kullanabilirsin ama ne kadar verim alırsın bilemem. ben uygulamalardan kapatıyorum ayarlardan yani. ikincisi programlar tabletin kendi bellegine yükleniyr yani 512 mb olan rami dolunca sistem cozurdar sen uygulamayi kurduktan sonra ayarlardan depolama uygulamalardan yükledigin uygulamayı sd karta aktar secenegini kullanarak sistemi rahatlatabilirsin. 2 saattte bitmesine bende kıl oluyorum ama yapcak hiç birşey yok.
Merhaba arkadaşlar, HONEY ICE RC 3 Chimera Edition yükledim apx mode'da, yalnız şöyle bir sorunum var tabletten wifi'ye bağlandım(o da biraz zor oldu ama neyse) markete girmek istediğimde kullanıcı adı ve şifre girip ileri diyorum, internete bağlı olmama rağmen sanki bağlı değilmişim ibi gösteriyor ve internete bağlanın diye wifi sayfası açıyor. Browser'da falan gezebiliyorum ama markete bağlanamadım bi türlü çok sinir oldu. Biraz araştırdım ama bulamadım, ne yapacağım hakkında bir fikriniz var mı?
Üstad öncelikle, Recovery moda geçip Advanced menüsünden wipe dalvic cache yap. Ardından tableti açıp uygulama yöneticisine gr ve oradan Google Frame Service gibi bir uygulama var onu bul ve Clear Cache + Clear data yap. Aynı işlemi Google Market/Play ugulamaları için de yap.
Kapatıp açarak bir dene.
bluesoul kardeş,
Biraz geç olacak cevabım ama,şu an için ekranı servisinden başka değiştirebileceğin hiçbir yer yok.Ben en bahtsız kullanıcıyım cihazı ilk sıfır aldım bir ay değil üç ay değil tam üç gün sonra, balkona cigara içmek için çıkarken ayağım şarj kablosuna takıldı,düşürdüm ve dokunmatiği çatladı.Ha o şekil çalışıyordu ama ben kıl adam olduğumdan ve o zaman dokunmatiğin ön cama yapışık olduğunu bilmediğimden, sözüm ona ön camı çıkarıp bir mika benzeri bir şey uydururum ümidiyle çıkarmaya çalıştım
O da ne? hani arabalar kaza yapar da camı tuz buz olur ya aynen öyle oldu.Bu arada servisi de 350 gayme fiyat vermişti.Cihazın sıfırı o zaman 450-500 servis amca 350 istiyor.Ben de gittim sahibinden comda 350 gaymeye aynı model ikinci el aldım.Yeni olanın içini bunun içine taktım.O ikinci elin içi de yedek parça olarak duruyor.
Öte yandan bir ara internette google daeasypadin dokunmatiğini kendiniz değiştirin diye bir adres buldum ama orası engellenmiş olduğundan giremedim.Zannedersem ucuz çözüm vardı.Ve yine zannederim ki o siteyi engelletenler de kesinlikle experdir.Tabi o adresi de kaybettim
Sonuç iki seçeneğin var 1-Servil 2-İkinci el bulmak
Kolay gelsin kardeş, Allah böyle derdi kimseye vermesin
Merhabalar ben bişey daha sormak istiyorum HONEY ICE RC 3 Chimera Edition yüklemisim ondan sonrada oyunlar falan baya bi yükleme yaptim ama plugin yada herhangi bir eklenti yüklemeyi unuttum şimdi bunu üstüne çıkan yeni versiyon değil yeni eklentilerden hangisini yüklemeliyim birde eklentiyi yükleyince yüklü uygulamalar gider mi acbaa ?
Arkadaşlar cihazı APX mod'da mümkün değil açamıyorum.
Alet power'a takılı, USB ile bilgisayara bağlı. Hatta ilk takılı olduğu PC 64 bit Win7 yüklüydü, 32 bit yüklü olan ile değiştirdim.
On/off ve back tuşlarına neredeyse bütün kombinasyonlar ile basıp çektim elimi ama hiçbir şekilde olmuyor.
Benzer problem yaşayan oldu mu, nasıl yüklerim ICS'i? Başka yolu var mıdır???
Arkadaşlar kazara ölü dokunmatiğe döndü cihaz nasıl düzeltebilirim?
Merhabalar ben bişey daha sormak istiyorum HONEY ICE RC 3 Chimera Edition yüklemisim ondan sonrada oyunlar falan baya bi yükleme yaptim ama plugin yada herhangi bir eklenti yüklemeyi unuttum şimdi bunu üstüne çıkan yeni versiyon değil yeni eklentilerden hangisini yüklemeliyim birde eklentiyi yükleyince yüklü uygulamalar gider mi acbaa ?
Eklentiden kastın tam olarak nedir? Flash player gibi plug-in'ler mi? Yoksa Rom güncelleştirmelerini mi ifade etmek istedin?
quote:
Orijinalden alıntı: hakan_a
üstad şu son çıkan en son ekledigin rom varya jellybean mi ne ona flash player kuruluyomu ? cok güzel bir roma benziyo ama flashı beceremedim.