Şimdi Ara

EXPER EASYPAD (P10AN) TABLET PC KULLANICILARI (391. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.353
Cevap
19
Favori
715.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 389390391392393
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CorvusReborn'u kurup denedim. VegaICS'den fazlası yok. Ama eksiği olabilir. İlk kurulumda sistem hiç açılmadı. İkincisinde açıldı.Çok sade bir boot ve masaüstü görüntüsü var. File manager yüklü değil. Market sorunu var. Kullanıcı adınızı, şifrenizi yazsanız bile hemen bağlanamıyorsunuz. Defalarca deneyip, hatta tableti açıp kadıktan sonra belki girme ihtimaliniz olabiliyor. Ve markette iken tekrar deaktif olup bir daha giremiyorsunuz. Aynı zamanda Ayarlardan uygulamalar bölümüne girmek bayağı bir zahmetli. Açılması ya uzun sürüyor yada hiç olmuyor. Bunların dışında, ekran performansı gayet güzel, yani dokunmatiği. wireless sinyal gücü yine zayıf. Dpi ise, VegaICS'deki gibi. İnternette fazla gezinemedim. Bu yüzden web performansını söyleyemeyeceğim. Ekran uyku problemi görmedim. Rahat uyanabiliyor. Reboot, recovery gibi power düğme seçenekleri yok. Sadece "kapat" seçeneği var. Yani VegaICS kurulu ise tabletinizde, kurmanıza hiç gerek yok bence. Kuracak arkadaşlara; apx olarak kuruyorsunuz. Açtığınız zip'li dosyanın içindeki lvds.bat dosyasına tıklayarak kuruyorsunuz. Ön izlenimim kısaca bu kadar. ( Sd karta program taşınabiliyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevruz.ahmet -- 25 Nisan 2012; 16:22:17 >

• merhabalar 1 hafta oldu alalı cihazı ... genel itibari ile beklentilerimi karşıladı fakat vegaıcs romda şöyle bir sıkıntı ile karşı karşıyayım... tablette herşey gayet güze çalışıyor sıkıntı yok ama tablet uyku modunda açtıktan sonra wifi kapatılıyor diye ibare beliriyor ve hiç bir işlem yaptırmıyor. reboot ettiğimde de sıkıntı ortadan kalkıyor.. uyku moduna geçmediği sürece herhangibi sıkıntı çıkarmıyor .. bu sorunla karşılaşan yada sorun için çözüm önerebilecek arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanbilir

quote:

EasyPad'imde 2,3 aydır Baki Eryiğit'in rom'unu kullanıyordum.24 saat şarjda beklettim ,ardından dokunmatik çalışmamaya başladı.Açma düğmesine basılı tutup kapattım,Yeniden açtım,geri düğmesine bastım vs derken çalıştı fakat 10 dk sonra yine gitti,2gün uğraştım hiçbir şekilde düzelmedi.USB mouse taktım görmedi,Bunun üzerine experin ftp sitesindeki orjinal froyo 2.2 yi kurdum , usb mouse ile çalıştırabildim. Kalibrasyon yaptım ve dokunmatik çalışmaya başladı.(Donanim sorunu olmadığı için çok sevindim.)Sonra hazır herşeyi silmişken ICS Beta1 i denemeye karar verdim.kurdum açıldı ve 10 15 dakika içinde dokunmatik yine çalışmamaya başladı.Yine orjinal froyo 2.2 yi kurup mouse takarak kalibrasyonu çalıştırdım ve çalışmaya başladı.(Bu arada SD kartı formatladım,belki içerisinde kalan birşey vardır diye vs ama farketmedi).Böyle bir sorun yaşayan ve çözüm yolunu bilen var mı?Aklıma gelenler ; Eğer öyle birşey varsa Hard Format atmak(içinde birşeyler kalmış ve etkiliyor diye) , Sistemin piliyle alakalı bir durum olup dokunmatiğe enerjiyi kesmesi gibi bir durum(pili çıkarıp sadece adaptör takılıyken denemek).
    Saygılar...

Yukarıda yazdığım konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

Osmanbilir. Rom yukleme rehberınde son yazdıgım mesajı sen de uygular mısın? Aynı sorunu yasayan srkadasa cozum olmadı ama sen de ıse yarayabılır.

• Rehbere 4.0.4 tabanlı arkadasların belirttiği ıkı yenı romu ekledım. Biri APX diğeri CWM modda yuklemıyor. Vaktim olunca Türkçe'ye cevırecegım. Biri beta biri alpha sürüm. Bu nedenle sorunsuz degıller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_a

quote:

quote:

EasyPad'imde 2,3 aydır Baki Eryiğit'in rom'unu kullanıyordum.24 saat şarjda beklettim ,ardından dokunmatik çalışmamaya başladı.Açma düğmesine basılı tutup kapattım,Yeniden açtım,geri düğmesine bastım vs derken çalıştı fakat 10 dk sonra yine gitti,2gün uğraştım hiçbir şekilde düzelmedi.USB mouse taktım görmedi,Bunun üzerine experin ftp sitesindeki orjinal froyo 2.2 yi kurdum , usb mouse ile çalıştırabildim. Kalibrasyon yaptım ve dokunmatik çalışmaya başladı.(Donanim sorunu olmadığı için çok sevindim.)Sonra hazır herşeyi silmişken ICS Beta1 i denemeye karar verdim.kurdum açıldı ve 10 15 dakika içinde dokunmatik yine çalışmamaya başladı.Yine orjinal froyo 2.2 yi kurup mouse takarak kalibrasyonu çalıştırdım ve çalışmaya başladı.(Bu arada SD kartı formatladım,belki içerisinde kalan birşey vardır diye vs ama farketmedi).Böyle bir sorun yaşayan ve çözüm yolunu bilen var mı?Aklıma gelenler ; Eğer öyle birşey varsa Hard Format atmak(içinde birşeyler kalmış ve etkiliyor diye) , Sistemin piliyle alakalı bir durum olup dokunmatiğe enerjiyi kesmesi gibi bir durum(pili çıkarıp sadece adaptör takılıyken denemek).
    Saygılar...

Yukarıda yazdığım konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

Osmanbilir. Rom yukleme rehberınde son yazdıgım mesajı sen de uygular mısın? Aynı sorunu yasayan srkadasa cozum olmadı ama sen de ıse yarayabılır.

Hakan_a , İlgin için tşk ederim , Ben az önce Orjinal Rom a geri döndüm ve TP Utility'i mouse takıp çalıştırdım ve kalibre ettim,Dokunmatik çalışıyor (Şuan) Şimdi CorvusReborn u indiriyorum, Birde onu kurup deneyeceğim. Zaten sorun olursa 3 5 gün içerisinde oluyor, Orjinal ROM a gelip TPUtility'i çalıştırınca çözülüyor,TPUtility'i birkaç ROm da denedim fakat çalışmadı.CorvusReborn'u deneyip sizleride bilgilendiriyor olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: nevruz.ahmet

CorvusReborn'u kurup denedim. VegaICS'den fazlası yok. Ama eksiği olabilir. İlk kurulumda sistem hiç açılmadı. İkincisinde açıldı.Çok sade bir boot ve masaüstü görüntüsü var. File manager yüklü değil. Market sorunu var. Kullanıcı adınızı, şifrenizi yazsanız bile hemen bağlanamıyorsunuz. Defalarca deneyip, hatta tableti açıp kadıktan sonra belki girme ihtimaliniz olabiliyor. Ve markette iken tekrar deaktif olup bir daha giremiyorsunuz. Aynı zamanda Ayarlardan uygulamalar bölümüne girmek bayağı bir zahmetli. Açılması ya uzun sürüyor yada hiç olmuyor. Bunların dışında, ekran performansı gayet güzel, yani dokunmatiği. wireless sinyal gücü yine zayıf. Dpi ise, VegaICS'deki gibi. İnternette fazla gezinemedim. Bu yüzden web performansını söyleyemeyeceğim. Ekran uyku problemi görmedim. Rahat uyanabiliyor. Reboot, recovery gibi power düğme seçenekleri yok. Sadece "kapat" seçeneği var. Yani VegaICS kurulu ise tabletinizde, kurmanıza hiç gerek yok bence. Kuracak arkadaşlara; apx olarak kuruyorsunuz. Açtığınız zip'li dosyanın içindeki lvds.bat dosyasına tıklayarak kuruyorsunuz. Ön izlenimim kısaca bu kadar. ( Sd karta program taşınabiliyor.)

İlk kurulumda sistem geç açılır, biraz beklerseniz açılacaktır. Eğer Corvus'un söylemiş olduğu yükleme işlemlerini yaptıysanız ilk seferinde, markette herhangi bir sorun olmuyor. Gayet güzel kullanıyorum.Aşağıda söylenen adımları yaptınız mı acaba?

1) This is the only way that it will work by now and if it fails for you you are doing something wrong. Reflash and follow the steps wirh care.
    2) Flash the Rom
    3) Boot
    4) When booted, configure wifi (in settings) and open calendar. It will ask you for you google account.
    5) Config google account and it will give you a error (Google Account Manager has close). Press home and shutdown the tablet.
    6) Reboot the tablet (now you will get a colorfull wallpaper) and open Gmail. The mail is in sync, so you can open the market. It will ask you for some permissions to access... accept all.

vegacream adlı rom, corvus rom'un makyajlı hali sanki, üzerine farklı bir launcher eklemişler. Ben orjinal launcher'ı seviyorum, sadelikten yanayım.

Edit: Market uygulama indirirken FC hatası verdi, henüz alpha seviyesinde oldukları için tam hazır değiller. Geliştirici arkadaşlar tek bir rom'un üzerinden gitseler ne güzel olacak, hepsi yarım kalıyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramanujan20 -- 26 Nisan 2012; 4:30:34 >

• arkadaşlar sorumu yineliyorum vegaıcs de uyku modundan cıktıktan sonra wifi kapatılıyor yazıyor ve hiç bir işlem yapılmıyor bunun nedeni ne olabilir yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim....
  • Selamlar,
    Biraz garip bir istek ama ihtiyaç olduğu için yazıyorum.
    Elimde bir adet p10ANG yeni 3g li modelden var. Ancak istediğim şey, 3G bağlantısını hazır yuvadan değil VINN modemi USB bağlantısı kullanarak yapmak istiyorum. 3G'siz p10AN larda nasıl yapılacağını biliyorum çözümleri denedim ama olmadı. p10ANG için USB'den 3G yi çalıştırma yolunu bilen var mıdır?
    Rom=VegaComb 3.2 Modem=Turkcell VINN
  • Arkadaşlar;
    VegaCream Rom'unda, rom'un kapladığı alandan tasarruf etmek için Türkçe de dahil olmak üzere bir çok dili çıkarmışlar. Ben de Türkiye'de Advent Vega'nın birçok kullanıcısı olduğunu ve Türkçe'yi de eklemelerini rica ettim. Siz de destek verirseniz, dilimizi ekletelim.
    http://www.tabletroms.com/forums/vega-rom-development/4843-%5Brom%5D-vegacream-advent-vega-pov-mobii-tegra-3.html
  • Uykuya girerken ve uykudan çıkarken tuşta biraz sıkıntı oluyor acaba nasıl çözebilirim ?

Ayrıca Wi-Fi kafasına göre kapanıyor bulunamadı diyor açıp kapatmak gerekiyor buna da bir çözüm bulmam lazım.

4.0.3 yükle tablette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzsimsekk

Uykuya girerken ve uykudan çıkarken tuşta biraz sıkıntı oluyor acaba nasıl çözebilirim ?

Ayrıca Wi-Fi kafasına göre kapanıyor bulunamadı diyor açıp kapatmak gerekiyor buna da bir çözüm bulmam lazım.

4.0.3 yükle tablette.

aynı sıkıntı bende de oluyor uykudan çıkarmak için power tuşuna bastığımda ekran hemen kararıyor . geri tuşuna bastığımda ekran yerine geliyor ve rahatlıkla kilidi açabiliyorum. ama wifi için uykudan sonra bir çözüm bulamadım her defasında reboot etmem gerekiyor.

vega ics yüklü bende de...
  • quote:

Orijinalden alıntı: opelgt

quote:

Uykuya girerken ve uykudan çıkarken tuşta biraz sıkıntı oluyor acaba nasıl çözebilirim ?

4.0.3 yükle tablette.

aynı sıkıntı bende de oluyor uykudan çıkarmak için power tuşuna bastığımda ekran hemen kararıyor . geri tuşuna bastığımda ekran yerine geliyor ve rahatlıkla kilidi açabiliyorum. ama wifi için uykudan sonra bir çözüm bulamadım her defasında reboot etmem gerekiyor.

valla hocam ne yapabiliriz bende bilmiyorum, Hakan üstad vardı o gelse de bir el atsa meseleye :)

• Orijinalden alıntı: ramanujan20

4) When booted, configure wifi (in settings) and open calendar.

ramanujan20, 4. satırdaki "open calendar" uygulamasını yapmamıştım.Dediğin gibi belki bundan olabilir. Sora bir daha denerim. Senin de belirttiğin gibi bir çok yarım olacağına bir bütün olsa daha iyi.
  • koca sitede 1 kişi bilmiyormu neden görüntülü görüşemediğimi?
  • quote:

quote:

4.0.3 yükle tablette.

Bende de eryiğit rom yüklü uyku moduna girince wifi kapanıyor bu durumu nasıl aşabiliriz acaba çünkü torrentle vs indirme yaparken uyku moduna geçirince tableti, direk bağlantı gidiyor.. Bri çözümü olmalı bunun çok kötü bir özellik.

• quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

koca sitede 1 kişi bilmiyormu neden görüntülü görüşemediğimi?

Skypee den goruntulu konusabılmek ıcın ROM destegının saglanması lazım. Bizim ROM'lar acısısndan bu destegın hemen hemen hıc olmadıgını bılıyorum. Bir ara Honey Ice serısınden bırınde (hatırlamıyorum surum numatasını) Skypee kullanmıstım.

Eger goruntulu konusma ıhtıyacı zarurı ıse be sana ooVoo ısımlı programı onerırım. Bu programla VegaCom 3.2 ROM da goruntulu konusma yapmıstım. Ancak daha sonra hıc denemedım.

Buyuk olasılıla sorununu bu program cozebılır...
  • quote:

quote:

quote:

4.0.3 yükle tablette.

valla hocam ne yapabiliriz bende bilmiyorum, Hakan üstad vardı o gelse de bir el atsa meseleye :)

:)) Estagfirullah.

Wifi ve uyku sorunu ICS'nın temel problemı su an. Duzeltmeye calısıyorlar.

Ama Beta1 ile Wifi sorunu cozulmus olmalı kı ben hıc yasamıyorum.

Kapanmadan sonra wifi ya baglanma sıkıntısı ıse bende de mevcut. Bu sorun tamamen Rom gelıstırıcılerı tarafından cozulecek. Ama sız bunu uyku modunu engelleyerek cozebılırısnız.

Marketten Sotlocker ı ındırın ve Devıce Sleep modunu devre dıie bırakın. Sonra da tablet ekran ayarlarından Sleep Tıme ı 30 yapın.

Bu sızı yenı surumler cıkana kadar ıdare edecektır

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekanikizm

quote:

quote:

4.0.3 yükle tablette.

Bende de eryiğit rom yüklü uyku moduna girince wifi kapanıyor bu durumu nasıl aşabiliriz acaba çünkü torrentle vs indirme yaparken uyku moduna geçirince tableti, direk bağlantı gidiyor.. Bri çözümü olmalı bunun çok kötü bir özellik.

Dostum bır usttekı SoftLocker programı senın ıcı de cozum olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr_cikolata

Selamlar,
    Biraz garip bir istek ama ihtiyaç olduğu için yazıyorum.
    Elimde bir adet p10ANG yeni 3g li modelden var. Ancak istediğim şey, 3G bağlantısını hazır yuvadan değil VINN modemi USB bağlantısı kullanarak yapmak istiyorum. 3G'siz p10AN larda nasıl yapılacağını biliyorum çözümleri denedim ama olmadı. p10ANG için USB'den 3G yi çalıştırma yolunu bilen var mıdır?
    Rom=VegaComb 3.2 Modem=Turkcell VINN

Modemin markasını ve model nosunu yazar mısın? ZTE mi, Huawei mi?
  • quote:

arkadaşlar sorumu yineliyorum vegaıcs de uyku modundan cıktıktan sonra wifi kapatılıyor yazıyor ve hiç bir işlem yapılmıyor bunun nedeni ne olabilir yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim....

Malessef ROM u yenıden yukleyerek cozdum ben bu sorunu ama tam cozum degıl. Yıne uyandıgında wifi ya baglanmak ıcın bekletıyor. Uyku sorunu yenı guncelleme ıle gıderılene kadar sana da softlocker programını onerırım.
  • 
Sayfa: önceki 389390391392393
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.