Şimdi Ara

EXPER EASYPAD (P10AN) TABLET PC KULLANICILARI (407. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.353
Cevap
19
Favori
715.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 405406407408409
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4.1 Jellybean tabanlı yeni ROM çalışması Beta 1 aşamasına geldi
    Portre modu düzeltilmiş.
    Bluetooth Düzeltilmiş.
    CWM Recovery mode yükleniyor. Yüklemeden önce Full Wipe yapmayı unutmayın

[INSTALLATION]
    At the moment there is only a CWM Recovery update ZIP available. This because it is the easiest method for me. I have scripting to create the ZIP file and creating a NVFlash file takes much more time (for me).

Before installing the ZIP file make sure that:
    - You have the correct partition layout (if you have VegaCream installed, you have the correct layout, if not then install VegaCream RC2 first with the NVFlash installer. This will repartition your internal memory))
    - Copy the ZIP file to your SD-Card
    - Boot into Recovery
    - Do a FULL WIPE / FACTORY RESET
    - Install the ZIP file from your SDCard
    - After installing reboot the tablet.

http://www.mediafire.com/?5k9iymj9urp5bd6

[WORKING]
    - WiFi
    - Bluetooth (Tested with a A2DP headset)
    - Camera
    - Rotation really fixed and HW acceleration working
    - Disable / Enable GPS would crash, fixed (thanks Eduardo)
    - 3G files included... Sadly no 3G because of too old version of Huawei RIL. Need at least version 6 and we have version 4. So if anybody can get his / her hands on a newer version, please let us know.

[NOT WORKING]
    - 3G
    - GPS not tested
    - HDMI audio

• udogan 44 arkadaşım 4.1 Jellybean tabanlı yeni ROM çalışmasının haberini vermişsin çok teşekkür ederim ve sonunda Full Wipe yapmayı unutmayın diyede eklemişsin
    yanlış anlamadıysa hepsini sil demişsin bu silme işlemini biraz detaylı bir şekilde anlatabilirmisin.Şu andaki üzerindeki mevcut romumu silmemizmi gerekiyor.
  • Dostum JellyBean'u yükleyebilmen için zaten APX modda VegaCream RC2'yu yüklemen gerekiyor ki, bu tabletteki tüm uygulamalarının da silinmesi anlamına gelir (SD Kartta flash bellek gibi atılı dosyalar silinmez).

Bu kurulumu yaptıktan sonra Recovery Moda geçip Full Wipe yapacaksın ki bu da kurduğun VegaCream RC2'ye ait bazı kullanıcı vb. verilerinin sıfırlanması anlamına geliyor.

Ardından da zaten JellyBean'u kuruyorsun.
  • hakan dostum yukarıdaki açıklaman için çok teşekür ederim bu açıklamanı biraz geç gördüm o arada ben recovery modda jellybeani kurmak için kurcaladım.
    ve sonuç tabiki yapamadım.Bundan önçeki romlardan apx modda yükledim buseferde ekran dokunmatiği cevap vermiyor yani ekranda start değip kurulumu
    gerçekleştiremiyorum şu durumda ne yapmam gerekiyor.
  • merhaba arkadaşlar elimde bulunan exper easypad P10AN02 yazılım güncelleme bölümünde birşeyleri ereyse yaptım ve cihaz şimdi açılmıyor sadece ekran ışığı yanıyor ve ekranda hiç yazı yok kutu içeriğinde usb kablo çıkmadı cihazı yeniden açabilmek için ne yapmalıyım yardım lütfen
  • bütün romları denedim yine olmadı forumda bir yerde bir arkadaş yazmış orjinal exper romunu yükleyin ve uspden kablolu mouse ile açıp rom üzerine
    http://vegantab.gojimi.com/download/TouchRecalibrate.apk programı çalıştır diye fakat program yüklenmiyor.Yani sizin anlıyacagınız ekranda dokunmatik
    diye bir şey yok artık mouse ile çalışıyor oda orjinal romunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurbugras

bütün romları denedim yine olmadı forumda bir yerde bir arkadaş yazmış orjinal exper romunu yükleyin ve uspden kablolu mouse ile açıp rom üzerine
    http://vegantab.gojimi.com/download/TouchRecalibrate.apk programı çalıştır diye fakat program yüklenmiyor.Yani sizin anlıyacagınız ekranda dokunmatik

Yanlış bilgilendirmek istemem fakat Tabletroms'daki VegaCream konusunda şöyle bir uyarı mevcut (Birinci sayfadaki ikinci mesaj);
    quote:

*WARNING*
    As you might already have read, some people have problems with their touchscreens after flashing a new ROM (this can happen with any ROM). In worst case their touchscreen has died. There has been an investigation into this problem and the conclusion is that there are bad batches of touchscreens that can die when they overheat. This is also due to a design flaw of our tablets. As a precaution it is strongly adviced to disconnect the power from the tablet when booting the first time after flashing a new ROM. This because after flashing a new ROM, the tablet needs to do a lot of processing and that generates heat and increases the change of overheating the touchscreen.

Kısaca bazı kişiler yeni rom yükledikten sonra tabletlerinde ekranın çalışmaması sorunuyla karşılaşmışlar. En kötü ihtimalle sebebi tabletlerimizdeki tasarım kusuru nedeni ile yeni bir rom yüklendikten sonra tabletin ilk açılışta çok işlem yapması sonucu oluşan sıcaklığın, tablette şarj olurken oluşan sıcaklıkla birleşmesi sonucu dokunmatik panele zarar vermiş olabileceği yazıyor.
    Önerilen ise yeni rom yükledikten sonra ilk açılışı yapmadan tableti şarjdan çıkarmanız.
    Bu en kötü senaryo. Bu durum oluştu ise değiştirmekten başka çare yok. fakat bence arkadaşların önerdiklerini tekrar deneyin. Sadece bilgilendirmek amacı ile yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkocer -- 7 Ağustos 2012; 16:41:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Koyuncu332

quote:

Orijinalden alıntı: hakan_a

quote:

Orijinalden alıntı: Koyuncu332

Ok, ben yanlış anlamışım.

Buna göre ne önerebiliriz dersen; öncelikle tabletinde DNS leri otomatiğe almayı dene eğer SetDNS felan benzeri bir program kullanıyorsan kaldır. Ya da telefonun hotspotundan sabit bir IP ataman gerekebilir tablete. Bu arada farklı tarayıcılardan denemeyi de unutma.

Aklıma bir sey daha geliyor da inan hatırlayamadım tam olarak :)

Merhaba

Tablette Vegacream yüklüydü bugun eryiğit 2.2 yükledim ancak yine de internete girmiyor.Bahsettiğiniz ıp atama olayını inceleyeceğim

Tabletimde VegaICS Beta1 ve VegaCREAM RC2 romlarla sorunsuz kullanıyorum. Telefonum Galaxy Y. Stock Rom 2.3.6

Eski romlarda hiç kullanmadım ama desteklemiyor diye biliyorum. Telefonun kendi özelliği olduğu için ad-hoc dan farklı bir özellik ama yine ide eski sürüm android ler desteklemiyor.

Eski sistemlerde wifi şifresini kaldırınca çalışabiliyor. Ama başkaları bağlanıp kotanı sömürebiliyor.

Telefonundan kaynaklanan bir sorun olmalı. Laptop da sorunsuz bağlanıyordun değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToisAndro -- 8 Ağustos 2012; 0:30:50 >

• quote:

bütün romları denedim yine olmadı forumda bir yerde bir arkadaş yazmış orjinal exper romunu yükleyin ve uspden kablolu mouse ile açıp rom üzerine

Dostum geçmiş olsun. Dokunmatik yazılımsal olunca yeniden kalibrasyon yaparak sorunu çözebiliyoruz. (Benimki iki defa oldu ve çözüldü)

Dün itibariyle Rehber'de de bu konuyu konuştuk, bir arkadaşın sorunu vardı. Oradan bak istersen bir usul var, bulamazsan özel mesaj atayım

• Hakan dostum cevabın için teşekkürler ben bir daha aradım ama rehberde bulamadım veya gözden kaçtı senden ricam özel mail atarsan sevinirim.
    iki gündür çok canım sıkıldı bu konuya birde ben experin orjinal romuna döndüm yani 2.2ye bu dokunmatiği düzelttikten sonra tekrar ICS yüklemek
    istiyorum ne gibi aşamalardan geçmek zorundayım birde bunları tekrarlarsan çok iyi olur.
  • quote:

Rica ederim üstad, umarım çözülür. PM attım sana.
  • Hakan hocam pm attım.
  • Arkadaşlar P10an tabletimi satmaya karar verdim aldığımdan beri ekran koruyucusu ile kullanılmıştır.
    Kutusu ,faturası,usb-usb erkek kablo,16gb micro sd kart,2 ad deri kılıf (stand şeklinde olandan,birtanesi sıfır hiç açılmamış) vardır

Üzerinde vegaics beta 3 yüklü ..
    Fiyat:300 tl
    Almak isteyenler ile pm den görüşelim.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teomanwr -- 9 Ağustos 2012; 17:17:05 >
  • Dokunmatik bozulunca nasıl çözülebileceğini bu sayfanın ilk kısımlarında anlatmıştım.
    Özet olarak,

- Exper'in ilk romuna dönüp usb fare bağlayarak kalibrasyon uygulamasını çalıştırmanız gerek. Exper romu yerine usb'yi host modunda açarak fare bağlayabildiğiniz başka bir rom da olur. (Ayrıntılar için daha önce yazdıklarıma bakılabilir.)

- Usb fare ile kalibrasyon uygulamasından hiç sonuç alamıyorsanız büyük ihtimalle firmware güncellemesi gerekecektir. Ben Exper'e göndermiştim. Garanti kapsamında ücretsiz yapmışlardı. (70. sayfa civarlarında ayrıntılı olarak anlatmıştım.)

- Eğer heyecanı seviyorsanız ve İngilizce biliyorsanız firmware güncellemesini Exper'e göndererek yapmak yerine şu sayfayı takip ederek kendiniz yapmayı deneyebilirsiniz:
    http://www.modaco.com/topic/355021-most-touchscreen-issue%E2%80%99s-explained-and-the-reason-some-touchscreens-are-dying-on-p10an01%E2%80%99s-advent-vega-viewsonic-10s-point-of-view-mobii-ect/

(Firmware güncelleme sayfasının ayrıntılarına bakmadım ve kendim denemedim. Risk yapanındır.)

• Arkadaşlar 3g modem almam gerekli bir seyehate çıkacağım ama sadece turkcell 3g çekiyor bu gideceğim yerde.

hangi 3g modem hangi romda çalışıyor bana bilgi verebilir misiniz?
  • Merhabalar bir süre önce aldığım yaklaşık 1 sene evvel. Easy padi suana kadar sorunsuz kullandım gayet güzel alet. Geçen gün yine sorunsuz şekilde kullanırken internete felan girmedi romdan kaynaklı olduğunu düşünüp yeni bir rom atalım dedik. Abim atacaktı, bunu artık fabrika ayalarına mı döndürdü ne yaptı. Rom yüklemeye hazır bir hale getirecekken. Şİmdi bu cwm mod mu tam bilmiyorum ben recovery mod diyeyim o modda açılmıyor. Daha doğrusu hiç ama hiç açılmıyor. Açma tuşuna basınca karşıma sadece siyah ekran geliyor duruyor. Işığı yanıyor siyah şekilde duruyor. Acaba bu durumda ne yapılabilir. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Arkadaşlar bende yeni almak istiyorum exper easypad ne önerirsiniz nasıl bir ürün ve simkart destegi yokmus galiba wifi dısında internete nasıl baglantı kurabiliriz. tşkrler.
  • Eski easypad tabletime jellybean beta1 romu yükledim.. alet yeniden canlandı.. menüler vs çok hızlı ve pek donma falanda yaşamadım.. sanki sıfır yeni tablet almış gibi oldum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazymania56

Arkadaşlar 3g modem almam gerekli bir seyehate çıkacağım ama sadece turkcell 3g çekiyor bu gideceğim yerde.

hangi 3g modem hangi romda çalışıyor bana bilgi verebilir misiniz?

Huawei E176g modemi Baki ve Corvus5 ile çalıştırdım bizzat (ama sim kart olarak avia kullanmıştım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mostramozic

Merhabalar bir süre önce aldığım yaklaşık 1 sene evvel. Easy padi suana kadar sorunsuz kullandım gayet güzel alet. Geçen gün yine sorunsuz şekilde kullanırken internete felan girmedi romdan kaynaklı olduğunu düşünüp yeni bir rom atalım dedik. Abim atacaktı, bunu artık fabrika ayalarına mı döndürdü ne yaptı. Rom yüklemeye hazır bir hale getirecekken. Şİmdi bu cwm mod mu tam bilmiyorum ben recovery mod diyeyim o modda açılmıyor. Daha doğrusu hiç ama hiç açılmıyor. Açma tuşuna basınca karşıma sadece siyah ekran geliyor duruyor. Işığı yanıyor siyah şekilde duruyor. Acaba bu durumda ne yapılabilir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Tableti APX moda almalısın. Bu şekilde yani APX modda istediğin bir ROM yükleyebilirsin. Ardından da recovery moda geçebilirsin istersen. Biunun için Easypad Rom yükleme başlığımız var. İlk mesajdan bilgi alabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 405406407408409
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.