Şimdi Ara

EXPER NOTEBOOK EKRAN KARTI SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
3.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba... Kampanya dahilinde Exper firmasının Carrefour mağazasında satılan Core i7 2630qm 2.00 - 2.90 GHZ CPU + İntel HD 3000 dahili - GT 520M 1GB harici GPU + 600 GB HDD + 8 GB RAM bileşenlerine sahip bir laptop aldım. Fakat grafikle ilgili bir sorun yaşıyorum. Yaşadığım sorun, Turbo Boost ayarları ile yüksek grafik gerektiren uygulamalarda cihazın otomatik olarak harici karta geçmesi gerekirken, geçip geçmediğini ölçemediğim halde başarısızlık yaşandığını tahmin ediyorum. henüz GPU gücü isteyen bir uygulama ile test etmedim fakat FM 2011 oyununda maç sırasında 720p çözünürlük seçeneğini tıkladığım zaman cihazın ekranı kararıyor ve porgram kapatılıyor hatta kilitlenme sorunu da yaşıyor.

1- Cihazın güç ayarlarını yüksek performans olarak seçtiğimde bu oyun için bahsettiğim sorunu şimdilik aştım.

2- Exper firmasına konuyla ilgili telefon açtığımda yetkili bana BIOS'tan dahili grafik kartını devre dışı bırakamayacağımı belirtti. Cihazın otomatik olarak harici karta geçmesi gerektiğini bununla ilgili NVIDIA'nın CCC Catalyst programından o an için hatırlamadığı bir seçeneği aktif edersem sorunu çözeceğimi söyledi. kendisine Catalyst programının ATI çekirdeğe ahip GPU için hazırlanan bir program olduğunu söylediğimde, Grafik kartınız NVIDIA mı diye sordu, ben de kendisine cihazın tüm bileşenlerini telefonda belirttiğimi GT520M'nin Nvidia olması gerektiğini zaten kendisinin öngörmesi gerektiğini hatırlattım. Sonra yaşanan sessizlikten sonra bana İntel'in Turbo Boost gözlemleyicisini indirmemi, NVIDIA firmasına mail atabileceğimi veya HD3000 serisi için 64.552 gibi bir yazılım yüklemem gerektiği telkininde bulundu. Belirttiği Win64.552 küsür yazılımı kurduğum zaman bu programın doğru yüklendiğini onaylamamı isteyen bir yazıyla karşılaştım.

3- GPUZ programı ile GPU'larıma göz gezdirdiğimde çoğu zaman GT520M kartını gözlemlemek istediğim program ata veriyor ve GPUZ yanıt vermiyor.

4- Bu işte bir iş var ve henüz çözebilmiş değilim.

5- Laptop'ın şarj süresi toplasanız zaten 1 saati bulamadığı için güç tasarrufu istemiyorum ve cihazımı sürekli olarak harici GPU ile "ki o da sorunsuz ise" kullanmak istiyorum. özet olarak EXPER firmasındaki yetkili böyle bir seçeneğin mevcut olmadığını turbo boost un bu işi zaten akıllı olarak gerçekleştirdiğini söyledi ki kendisine daha önce bahsettiğim olaylardan ötürü güvenim de kalmadı. Bİr yerlerde BIOS'tan bu ayarın yapılabildiğini fakat cihazı parçalayarak pili sökmeyi şart koşan bir tür reset gerektirdiğini duymuştum. Ayrıca ola ki yapmaya kalksam BIOS'un neresinde böyle bir ayar var onu da bilmiyorum.

Son olarak derdiğimi anlatabildim ya da bu kadar uzun cümlelerin arasında kayıp mı oldum merhametinize ve sabrınıza kalmış. Şimdiden yardım edecek herkese teşekkürler.

Resimlerde GPUZ görebilirsiniz bu arada bundan bahsetmişken GT520M seçeneğinde neden DirectX bilgileri görünmüyor onu da anlamış değilim:

• Şunu belirtmek isterim ki GPUZ ile Grafik kartlarına göz gezdirdiğimde GT520M için bazen PCI ex. 1.1 bazen de 2.0 görüyor ayrıca aşağıdaki NVIDIA menüsündeki uyarı önemli veya önemsiz midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 22 Ağustos 2011; 15:37:00 >

• benim bu pencerede otomatik seçilidir uygulamaya göre anında geçiş yapar acaba sürücüde sıkıntımı var tekrara klırıp yükleyebilirmisin birde güncellmeyi yaptınmı nvidianın siteinden yazıda güncelleştirme görmedimde
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

benim bu pencerede otomatik seçilidir uygulamaya göre anında geçiş yapar acaba sürücüde sıkıntımı var tekrara klırıp yükleyebilirmisin birde güncellmeyi yaptınmı nvidianın siteinden yazıda güncelleştirme görmedimde

Tüm sürücüler güncel bunu belirtmeyi unutmuşum. O kısmı ben de tekrar otomatik olarak ayarladım. Sürücüleri tekrar yükleyeceğim fakat sitede tesadüfen başka bir konu başlığında gördüğüm uygulamayı (resimdeki biçimde) gerçekleştirerek sorunu çzödüm fakat güç ayarlarını tekrar dengeli olarak ayarladığım zaman oyunun grafik isteyen bölümünde aynı sorun oluştu. Şimdi buradan şunu mu anlamalıyım: Güç seçeneklerini yüksek performans olarak ayarlamadığımda istediğim kadar hardware seçerek program çalıştırayım - performans gerektiren işlemde cihaz hata mı verecek? Yani bu mudur çıkması gereken sonuç?

Ayrıca GPUZ'da Directx uygulamasının görünememesi (yüklüdür ve HD3000 seçeneğinde directx görülebilmektedir) normal midir veya GPUZ'a baktığımda GT520M'yi bazen PCIex 1.1 bazen 2.0 görmesi veya bazen GT520M yi göstermesi için alttaki sekmeyi tıkladığımda GPUZ programının kilitlenip hata vermesi normal midir?

• her yolu dene basit bi sıkıntı sorun yapma optimustan sıkıntısı olan çoktu burda hepsi giderdi
  • GPUZ ile ilgili sorun resimde: Bu durum daha önce de belirttiğim aşamanın sonunda %60 oranında başıam geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

her yolu dene basit bi sıkıntı sorun yapma optimustan sıkıntısı olan çoktu burda hepsi giderdi

En azından sorunumun adını biliyorum artık... Teşekkürler. Şimdi bu isimdeki başlıkları gözden geçireyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus n53sn Ekran kartı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bütün sürücüler güncel yazmışsınız ancak ilk mesajda ekran kartı sürücüsü ForceWare 270.61 olarak gözüküyor. Denemediyseniz eğer 280.26 nolu sürücüyü indirip kurmayı deneyin.

http://www.nvidia.co.uk/object/notebook-win7-winvista-64bit-280.26-whql-driver-uk.html

GPU-Z programındaki kilitlenme ve yanıt vermeme sorunuyla daha önce GT 555M ekran kartında ben de karşılaşmıştım, muhtemelen bu sorun daha güncel sürümlerde giderilecektir. Ekran görüntülerinden gördüğüm kadarıyla GPU-Z programının 0.5.3 sürümünü kullanıyorsunuz, bir de 0.5.4 sürümünü indirip kullanmayı deneyin.

http://www.techpowerup.com/downloads/2018m/GPU-Z.0.5.4.exe

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

Bütün sürücüler güncel yazmışsınız ancak ilk mesajda ekran kartı sürücüsü ForceWare 270.61 olarak gözüküyor. Denemediyseniz eğer 280.26 nolu sürücüyü indirip kurmayı deneyin.

http://www.nvidia.co.uk/object/notebook-win7-winvista-64bit-280.26-whql-driver-uk.html

GPU-Z programındaki kilitlenme ve yanıt vermeme sorunuyla daha önce GT 555M ekran kartında ben de karşılaşmıştım, muhtemelen bu sorun daha güncel sürümlerde giderilecektir. Ekran görüntülerinden gördüğüm kadarıyla GPU-Z programının 0.5.3 sürümünü kullanıyorsunuz, bir de 0.5.4 sürümünü indirip kullanmayı deneyin.

http://www.techpowerup.com/downloads/2018m/GPU-Z.0.5.4.exe

Mesajınızı okumadan az önce fm 2011 gibi fazla grafik istemeyen bir oyun sırasında oyundan atıldım ve Nvidia'nın 270 küsür sürücüsü ile ilgili kernel hatası aldığıma ve ilişkinin kesilerek bu durumdan kurtulduğuna dair bir hata mesajı aldım. Şimdi link verdiğiniz sürücüyü indirip tekrar deneyeceğim. Acaba laptop da ısınma sorunu olduğu için böyle bir sıkıntı yaşıyor olabilir miyim diye düşünmeye başladım. Slimdriver programı ile son sürüm sürücülere ulaştığımı düşünmüştüm ama değilmiş. İlginiz için teşekkürler.

• Ayrıca GPUZ yeni sürümde resimde de olduğu gibi program yine hata veriyor ve directx bilgileri görünmüyor

• Sorunun çözümünü buldum. NVİDİA'nın son sürücüsünü kurarken küçük bir edit yapılıyor. Tam olarak anlatamayacağım bir yöntem fakat ola ki birileri bu mesajı alıntılar da yardım isterse elimden geldiğince yardım edebilirim.
  • Merhaba Gerginix, benzer bir sorun bende de var cihaz exper karizma nyk1c notebook. intel i5 2.nesil işlemci, nvidia geforce gt 520m 1gb paylasimsiz ekran kartı, 4gb ram var ve gta4 oyununu aciyor fakat yollari vb gostermiyor harici ekran kartini kullanmadigini dusunuyorum. Masaustunde sag tik ekran cozunurlugu, gelismis menusune girince intel hd graphics gorunuyor bagdastiricu olarak. Diger laptoplarda nvidia gozukuyordu. Suruculer ikisinde guncel. Sen sorunu nasil cozdun bana onerisi olan va midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrhyme -- 16 Ağustos 2012; 19:44:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrhyme

Merhaba Gerginix, benzer bir sorun bende de var cihaz exper karizma nyk1c notebook. intel i5 2.nesil işlemci, nvidia geforce gt 520m 1gb paylasimsiz ekran kartı, 4gb ram var ve gta4 oyununu aciyor fakat yollari vb gostermiyor harici ekran kartini kullanmadigini dusunuyorum. Masaustunde sag tik ekran cozunurlugu, gelismis menusune girince intel hd graphics gorunuyor bagdastiricu olarak. Diger laptoplarda nvidia gozukuyordu. Suruculer ikisinde guncel. Sen sorunu nasil cozdun bana onerisi olan va midir?

http://www.enpedi.com/2010/10/nvidia-optimus-test-tool.html Burada yöntem anlatılıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.