Şimdi Ara

EXPER ULTRANOTE Q5V-733 inceleme ve yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teknosadan hediye çeki vs. ile 1350 tl ye gelen EXPER ULTRANOTE Q5V-733 modelini ürünü merak edenler için incelemeye çalışacağım. Yinede incelemeden pek fazla beklenti içinde olmayın :)

sistem performans testi sonrası yukarıdaki sıcaklıklara ulaştı alet. boşda çok az düzeyde fan sesi duyuluyor a yükde bu ses artıyor ancak yinede abartılacak kadar değil. performans testi sırasında klavyenin sol kısmı biraz ısındı ancak eli hafif ısıtacak kadar bir sıcaklık bu eli rahatsız etmiyor. uzun süre kullanımdada bu ısı artmıyor. fan sesi yönünden alet testi bana göre başarıyla geçti sonuçda i7 quadcore bi makinadan bahsediyoruz. özellikle cooling mod sonrası fan sesi hiç duyulmaz oldu. normal kullanımda sıcaklıklar 50 derece civarında iken şu anda 40 dereceye kadar indi. Cooling mod olayınıda fazla büyük bir şey sanmayın son derece basit :) bir kağıt ve biraz bantla süper iş çıkartıyor.

ses kalitesi bence yeterli ve iyi düzeyde. stereo sesi çok iyi algılayabiliyorsunuz.

menteşelerde bir sorun olacakmış gibi görünmüyor, menteşeler son derece sağlam duruyor.

aletin performansı masaüstü i5 2500k @4.5 ghz sistemimdeki gibi akıcı ssd olmamasına rağmen kullanımında bir yavaşlık söz konusu değil belki ileride bir ssd upgrade düşünebilirim. kasayı açmak son derece basit tek parça arka kapağı çıkarttığınızda kasa açılıveriyor. hdd ram herşey önünüzde.

ekran kalitesi standart tn panel.

şarj performansı ortlama olarak normal kullanımda 2 saat.

ürün hafif ve ince. ultrabookla laptoplar arası diyebiliriz. kasası bana göre şık.

wifi sında sorun yok 3 oda ötede 4 duvar dan full çekiyor, sınırlı wifi noktası diye bir sıkıntıyla hiç karşılaşmadım.

anakartı normal kalınlıkda yani ince de değil kalında değil.

şu anda gördüğüm 2 tane negatif yönü var
    1. klavye yumuşak olmasına rağmen tuşlara biraz sert basmak gerekiyor bazen almıyor.
    2. ben alırken resimlerinde kapağın hafif kabartılı bir tasarımı var sanıp almışdım kapakdaki desenler boyaymış :)

Kasa iç resmi:

Cooling mod

cooling mod sonrası sıcaklıklar

cooling mod anlatımı:
    Ürünü laptop tamiri yapan arkadaşımla incelerken ürün kasa fan kısmı ile fan arasında 5mm lik bir boşluk olduğunu buradan sıcak havanın devamlı içeriye geri kaçtığını laptoplarda böyle bir sıkıntının hep olduğunu söyledi ve o kısmı bir kağıt ile kapattık. sıcaklıklar şu anda 10 derece daha düştü. tavsiye ederim yanlız garantiye gönderirken bu kağıdı sökmeniz gerek.

battle field 4 de ortalama 60 fps civarı low, vsync açık henüz cooling mod yapılmamış sıcaklık değerleri. nvidia son sürücüyü kurunca bf4de alet coştu resmen. şu anda med high karışık 60 fps üzeri rahat veriyor.

her hangi bir sorusu olan varsa cevaplama çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 3 Şubat 2014; 12:05:03 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• ben her işte beni götürecek bir laptop istiyorum özellikle oyunlar konusunda performansı nasıl bende bi acer laptop var oyunu çok oynayınca ısınıp kapanıyor.Böyle bi sorunu var mı cihazın
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnizmir

ben her işte beni götürecek bir laptop istiyorum özellikle oyunlar konusunda performansı nasıl bende bi acer laptop var oyunu çok oynayınca ısınıp kapanıyor.Böyle bi sorunu var mı cihazın

1 saat bf4 sonunda kapanma olmuyor, sanırım,öyle bir sorun yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selmand kullanıcısına yanıt
    peki ısınma düzeyi nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnizmir

peki ısınma düzeyi nasıl

İlk mesajda detaylı bilgiler var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gt745m lisi vardı hocam bunun bu gt635 sanırsam?

güzel f/p iyi ama. Exper olması bu f/p karşısında mühim değil güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meter90

gt745m lisi vardı hocam bunun bu gt635 sanırsam?

güzel f/p iyi ama. Exper olması bu f/p karşısında mühim değil güle güle kullanın.

Evet bu gt 635 pek oyun oynamıyorum masaüstü yetiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell 3585 vs Asus vivobook 15 ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostm merhaba konuyu hortlattım ama bendede aynı makina var alt kapağı sökemedim asılıom ama çıkmıo nasıl söktün söyleyebilirmisin vida falan varmı tesekkurler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: -OxyGeN-

dostm merhaba konuyu hortlattım ama bendede aynı makina var alt kapağı sökemedim asılıom ama çıkmıo nasıl söktün söyleyebilirmisin vida falan varmı tesekkurler :)

klipsleri aç sondan sonra kapağı ittir açılıyr.

bu arada oyun oynuyormusun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 2 Temmuz 2014; 16:23:58 >
    soruma cevap verdiğin teşekkür ederim oyun olarak warface oynuyorum gt740m 64 bit ekran kartı var oyunlarda medium high arası oynuyorum gta 4 yüksek ayarlarda oynadım klips dediğin nedir anlamadım
  • quote:

soruma cevap verdiğin teşekkür ederim oyun olarak warface oynuyorum gt740m 64 bit ekran kartı var oyunlarda medium high arası oynuyorum gta 4 yüksek ayarlarda oynadım klips dediğin nedir anlamadım

sendeki makina farklı sanırım. senin makina modelin nedir? bu makinede gt635m var.

edit: klipsler ilk resimde görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 2 Temmuz 2014; 18:31:07 >
  • benim notebook GRUNDIG GNB-1588B1İ5 grundigle ne alaka dersen ikiside aynı tasarım ve parcaları dahi ayni kusra bakmayın forumda yeniyim hatam varsa affola
  • quote:

benim notebook GRUNDIG GNB-1588B1İ5 grundigle ne alaka dersen ikiside aynı tasarım ve parcaları dahi ayni kusra bakmayın forumda yeniyim hatam varsa affola

kasa aynıda içi farklı biraz sanırım. ilk resimde ki klipsleri sağa sola çekip kasanın kapağını ittirince açılıyor.

grundig i kaça aldın
    tmm krdsm klips dediğin batarya klipsiymiş tmm açtım ssd takıcam da ondan sorduydum kasa içi aynı senetle aldım 1600 tl i5 4gb ram 1 gb gt740m var
  • Bende eXper kullanıcısıyım makine canavar gibi sessiz ısınma sorunu olmuyor her türlü oyunu açıyor ve kasmadan oynatabiliyor. Lettap alıcaklara tavsiye olunur.
  • quote:

tmm krdsm klips dediğin batarya klipsiymiş tmm açtım ssd takıcam da ondan sorduydum kasa içi aynı senetle aldım 1600 tl i5 4gb ram 1 gb gt740m var

bende ssd takmak için ssd caddy siparişi verdim umarım yakında gelirse takarım. işletim sistemi olarakda win8.1 lite sürüm buldum tnctr den onu kurmayı planlıyorum. :) alet uçucak

@by_xtr hangi oyunları oynadın
  • Aion, WOT,(world of tanks) Pes 2014, Fifa 2014, Monochroma, NFS rivals, Grid 2, Dirt3, Guz guzzlers, NFS hot pursuit 2010, Bluir, Trine 2, Yüzükler 2, 1 Generals 1, 2 ve daha bunlara benzer şu an aklıma gelmeyen bir dünya oyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_xtr

Aion, WOT,(world of tanks) Pes 2014, Fifa 2014, Monochroma, NFS rivals, Grid 2, Dirt3, Guz guzzlers, NFS hot pursuit 2010, Bluir, Trine 2, Yüzükler 2, 1 Generals 1, 2 ve daha bunlara benzer şu an aklıma gelmeyen bir dünya oyun

Sıcaklıklar ne alemdeydi

• Sıcaklıkla ilgili problem yok çünkü; lettabların altında hava kanalları vardır yeterki yerden 5, 10cm kadar yüksekte olsunlar alttan hava alsınlar sorun çıkarıcaklarını zannetmiyorum. Yanlış anlaşılmasın bunu niye söylüyorum çokça şahit olduğum için. Kişi lettabı indirmiş yüzeye yere yapışık makine feci şekilde ısınmış bi çok sorunla karşılaşıyor kullanıcı dedikleri ise "makine çok ısınıyor abi ya" ee o şekil haliyle ısınır bakınız belki komik gelebilir fakat eklediğim resimde de gördüğünüz üzre lettabın altına 4 adet oyuncak kamyon tekeri koyaraktan yerden temasını kesmişim. makine ısınma nedir bilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_xtr

Sıcaklıkla ilgili problem yok çünkü; lettabların altında hava kanalları vardır yeterki yerden 5, 10cm kadar yüksekte olsunlar alttan hava alsınlar sorun çıkarıcaklarını zannetmiyorum. Yanlış anlaşılmasın bunu niye söylüyorum çokça şahit olduğum için. Kişi lettabı indirmiş yüzeye yere yapışık makine feci şekilde ısınmış bi çok sorunla karşılaşıyor kullanıcı dedikleri ise "makine çok ısınıyor abi ya" ee o şekil haliyle ısınır bakınız belki komik gelebilir fakat eklediğim resimde de gördüğünüz üzre lettabın altına 4 adet oyuncak kamyon tekeri koyaraktan yerden temasını kesmişim. makine ısınma nedir bilmez.

Sendeki alet farklı galiba

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.