|
Bildirim
|
Biraz tesadüf olmuş.Exper firmalarında ki dyno kesin sonuç vermez bir çok değişken var fakat aracınız 6000 devire çıktığı için motor tapası atıyorsa çok da sorunsuz değilmiş gibi.Antifiriz var mıydı araçta?
|
Bir önceki aracımı satarken, alıcıya "istediğin yerde Expertiz yaptırabilirsin, ama aracımı asla Dyno ya sokmam, istiyorsanız Kompresyon testi yaptırabilirsiniz" dedim. Sizin dediğiniz gibi "Kal sağlıcakla" diyenlere, "Güle güle git" dedim. "Tarcanlar Expertiz, Yeşil Otoexpertiz, Onay Expertiz" gibi bu işi hakkıyla yapan firmalar haricinde çoğu kara düzen saçma sapan firmalar. Ben de bu kasaplara güvenip aracımı son limitine kadar zorlanmasını izleyeceğim.
|
Bu yüzden expertizde araçlarınızı dyno testine sokmayın, zaten ne kadar doğru sonuç verdikleri tartışılır. Şahsen alıcı illa dyno diye ısrarcı olursa ona aracı satmaktan da vazgeçerim. Kafanızda soru işareti varsa kompresyon testi yaptırın ustanızda gerisi hikaye.
Çevremdeki bir expertizde bir aracı dynoya sokuyorlar ve arabanın önüne soğutma amaçlı pervaneyi koymuyor. Tabi expertiz firması sonra 10-15k masrafı karşılamak zorunda kalıyor |
Daha kaç defa arabanızı dyno ya sokturmayın diycem ?
|
Ben araba alırkende satarkende ekspertizde teker döndürme saçmalığına izin vermiyorum. Hatta birisi motor yüzdesi görmeden alamam dedi alma deyip gönderdim. Şu olayın kaldırılması lazım.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Josepth -- 18 Şubat 2020; 9:59:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|