Şimdi Ara

Arabanın radyatör suyunu nasıl boşaltacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
35.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuyu buraya açtığım için kusura bakmayın yardım bölümüne eskisi gibi pek bakan yok.
    1999 model palio arabam var.Arabanın ilk sahibiyiz babam pek antifriz kullanmadığından radyatörü kireçli diye temizlemek istedim.Motor suyuna 1 fincan çamaşır sodası attım.Biraz kullandıktan sonra radyatörü boşaltıp yıkadıktan sonra antifrizli su ekleyecektim.
    Ancak dsi tamirhanesinde arabaya alttan baktım radyatörün alttan tapası yok.Yani suyu alttan boşaltamıyorum.Motor suyunu boşaltmam gerekiyor antifrizi bu haliyle eklemek istemiyorum iki kimyasal tepkimeye girip başıma bir iş açmasın.
    Suyu boşaltmam için bir yöntem var mı? Herhangi bir çözüm bulamadım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanın Radyatör Suyu Nasıl Boşaltılır?

Motorun düzgün çalışması için radyatör suyunun düzenli olarak boşaltılması ve doldurulması gerekir. Fazla motor suyunu boşaltmak, sistemdeki hava kabarcıklarını çıkarmak ve pas ve tortuları temizlemek için önemlidir.

Gerekli Malzemeler:

• Drenaj kabı
    • Paçavra veya bez
    • Eldiven (isteğe bağlı)

Adım Adım Kılavuz:

1. Motoru Soğutun: Radyatör suyunu boşaltmadan önce motorun tamamen soğumasını bekleyin. Aksi takdirde, yanabilirsiniz.
    2. Radyatör Kapağını Bulun: Radyatör kapağı genellikle motorun önünde bulunur. Kapağı yavaşça açın ve üzerindeki basıncın boşalmasını sağlayın.
    3. Alt Radyatör Hortumunu Bulun: Alt radyatör hortumu, radyatörün alt kısmından motora gider.
    4. ** Hortum Kelepçesini Gevşetin:** Hortum kelepçesini gevşetmek için pense kullanın. Kelepçeyi tamamen çıkarmayın, sadece hortumu gevşetmek için yeterince gevşetin.
    5. Hortumu Çıkarın: Hortumu radyatörden dikkatlice çekin. Su hızla akacağından, bir drenaj kabı hazır bulundurun.
    6. Tüm Suyu Boşaltın: Hortumdan tüm su boşalana kadar bekleyin.
    7. Hortumu Takın: Hortumu tekrar radyatörün üzerine takın ve kelepçeyi sıkın.
    8. Radyatör Kapağını Kapatın: Radyatör kapağını yeniden takın ve sıkın.
    9. Yeni Su Doldurun: Radyatöre yeni, temiz su doldurun. Motorun kullanım kılavuzunda belirtilen doğru su seviyesini doldurun.

İpuçları:

• Güvenliğiniz için eldiven takın.
    • Suyun yere dökülmesini önlemek için bir drenaj kabı kullanın.
    • Hortumları ve kelepçeleri sıkarken aşırı güç uygulamayın.
    • Motor suyunu düzenli olarak boşaltmak, aracınızın sağlıklı çalışmasını sağlar.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • radyatörde tapa yoksa alt hortumu sökün sular boşalacaktır.tekrar suyla doldurup birdaha yıkayın.
    sonra ölçüyle önce antifiriz sonra su koyun.motor ısınıncada tekrar seviyeyi kontrol edin.
    önemli not:TESİSAT KAPALI SİSTEMSE HAVSINI ALMAK UZMANLIK İŞİDİR MUTLAKA SERVİSE YAPTIRIN O İŞİ.KOLAY GELSİN
  • Kusura bakmada arkadaşım gereksiz bir iş yapmışsın eğer aracında düzenli antifiriz yoksa.uzun süre düzenli antifiriz görmeyen araçta pas korozyon çok olur.Şimdi sen ona sadece antifirizli su dahi ekleseydin o paslar ve delikler açılcak büyük ihtimallede radyatörün su kaçırmaya başlayacak fiatlarda çok sık görülen bir durumdur hele hele motor 1.6 ise.

Bu arada motor 1.6 ise altta tıpa var görmemişsindir üst tapanın hizasında altta var 1.6larda yok diyorsanda arkadaşın dediği gibi tüm suyu boşaltmak için hortumları çıkarmalısın sana tavsiyem bir bahçe hortumu çek yapabiliyorsan komple sistemi birkaç kere devir daim yapana kadar doldur yani tamamen doldur boşalt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 4 Şubat 2011; 20:38:54 >
  • Arabaya ara sıra 1 litre antifriz ekliyordum da genleşme kabından su kaçırdığından antifrizi az koyuyordum ziyan olmasın diye.
    Suyun havasını almayı biliyorum daha çok denedim ve uygulamak zorunda kaldım.Tamircilere yaptırmak istemiyorum çünkü uğraşmak istemiyorlar.
    Alt hortum demişsiniz de hortumu da göremedim.Zaten araba 1.6 motor kaputun içi oldukça sıkışık el girecek kadar yer yok doğru dürüst bir şey görünmüyor.
  • merhaba arkadaslar bende chevrolet spark var iki tane hortum giriyor radyatore biri alttan biri ustten ustteki hortumu cıkarttım genlesme kbından ufleye uflye icindeki tum suyu nerdeyse bosalttım. yeni suyu ekledim arabayı calıstrıdm bi turlu fan acmadı anlamadım sıkıntı ynedir veyahut var mı bi sıkıntı ust tarftan hortumu cıkartmam sıkıntı mı bile var mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.