Şimdi Ara

Yarın Aracın Motor Kısmına Basınçlı Su Tutacağım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar araç laguna 2.0 benzinli, motoru 2 cm kadar toz tabakası kaplamış daha hiç su vurmadık yarın tutmayı planlıyorum riskleri nelerdir,neler yapmalıyım/yapmamalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _:KajmeraN:_ -- 28 Ekim 2010; 23:28:21 >

• Oto yıkama yağlamada cüzzi bir miktar karşılığında yapıyorlar riske girmye gerek yok bence.
    Eskiden Toros motorunu yıkadığımızda bişeyi söküp yakarak içindeki suyu kurutuyodk
  • motora su tutulurmu ya
  • neden tutulmasın
  • Bizim Polo da aynı hatayı yapmıştım göstergeler çalışmıyordu
  • Riski var ancak bence yapabilirsin
  • Hava girişini, elektrik kablolarının, soketlerinin birleşme yerlerini uçlarını su geçirmeyecek şekilde kapattıktan sonra suyu tutup temizledikten sonra motoru kuruyana kadar çalıştırınız sonra da soketleri vs açınız...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ECU (Beyin) dediğimiz cihaz var aracın elektroniği odur. Onu bi poşetle sarın. Eğer ona su gelirse yakabilirsiniz. Baya pahalıdır. Yıkadıktan sonrada aracı çalıştırın bi problem olmaz. Yıkamacılarda bunu yapıyor zaten. Beyini sarıyorlar o kadar.
  • en son motora yıkattığımızda araba contayı yakmıştı.
    basınçlu su meğersem fan'ın kablosunu çıkartmış bizde istemeden motora hararet yaptırarak canım 88 lada 2104'ün içine etmişlerdi.
    bana baba nasihati'dir " sakın motoru yıkatırsın der" durur hep.
    bu yüzden bende sana tavsiye etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 29 Ekim 2010; 18:51:29 >
  • Elektronik aksamların,kabloların,sensörlerin olduğu bir yere ben su tutmam açıkçası.Temizleyici maddeler var,onu kullanın derim ben.
  • Arada kaldım şimdi yıkasam mı yıkamasam mı?
  • arac yikamacilarda para kazansin riskli bir is bence ustalara birak.....

• bence işi bilen birine bırakın veya sanayide işin erbabı birinden neyi nasıl yapacağınızı öğrenip girişin yararından çok zararı olmasın.
  • sensörlere kolay kolay su gitmez.
    ecu yu ve sigorta tablasını güzelce sarın, fazla yakından olmayacak şekilde su tutun temizleyin
  • oto şanzıman ise yıkamayın. Ben eski lagunamda yıkamacıya yaptırmıştım. şanzıman afallamıştı ama kuruyunca düzelmişti.. Sensörüne su gitmiş. Ya sensörün yerini bulup kapatmak lazım ki o da zor bir yerdedir ulaşmak sıkıntılı olur yada yaptırmamak lazım.
  • yaw bu araba toros değil ki sen kendin yıkayıp temizleyesin bence götür adam akıllı bi yere orada yaptır

eski arablarda elimizi neye atsak bulurduk şimdi öylemi 2 saat bakıyon
  • kesinlikle motora su vurmayın sonax gibi yerlere götürün buharla tertemiz yapıyorlar riskide yok
  • risklerin fazla.bencede değmez.işin ehli olan bir yıkamacıya yıkattır.ayrıca sadece su tumak fazla bir işe yaramaz.o tozların altı yağlı olduğundan, su veya sabunlu suyla temizleyemezsin.yıkamacılar motor için değişik maddeler uygular.sen birilerinden iyi bir yıkamacı tavsiyesi al,ona yıkat.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.