iyi geceler arkadaşlar bir tercih de bende var. ikinci araç olarak bir suv düşünüyoruz.Açıkcası Ford Explorer 4.0 - Chevrolet Blazer 4.3 ve Jeep Grand Cherokee 4.0 arasında kaldık 97-98 model civarı birşey bakılıyor 20000 tl civarı bir bütce var.bu paraya otomatik 4x4 baktım ve internette bunları buldum. arabayı genelde arazide gezinmek için bakıyoruz.diğer yandan otoban ve şehir içindede kullanılacak.bu yüzden bu üçünden hangisi seçilmeli sizce? ilk buna bakıcaz.daha sonra yakıt ve parça fiyatı ile bakım masrafları var tabiki. bunlardan kullanan yada bilgisi olan arkaşaların yorumlarına ihtiyacım var açıkcası.şimdiden teşekkürler
Bunlar arasından grand cherokee tercihim olurdu.Benzine aklınız takılmazsa hepsi beğendiğim araçlar fakat Türkiye şartlarında pekde mantıklı görünmüyor.Düşünün ben bir depoyu istesem 3 saat civarında bitiririm. Bunlarla araziye gittiğiniz varsayıyorum.Döndüğünüzde bir depo benzin uçmuş olacak. 200 lira civarı yapıyor. Gerçekten çok yakan araçlar, japonlar daha iyi bir tercih olabilir....
Bence 4.0 motorlu, yakıt ve vergi canavarı araçlar yerine Chevroet Captiva 2.0 Dizel'i düşünmez misin? Captiva'yı önerdim çünkü 2.0 SUV'lar arasında boyutları ve iç hacmi oldukça en geniş olanı, istenirse arkadaki portatif koltukları da kaldırınca 7 kişi de olabiliyor. Koltuk ısıtmasına kadar her türlü donanıma da sahip.
Arkadaş sanırım Türkiye'de değil.
:) yok Türkiyedeyimde bu biraz zevk için kullanılacağından motor büyüklüğü o kadar önemli olmayacak. ayda 500 600 km anca kullanılır.yinede aralarında yakıt konusunda fark varsa az yakanı tercih edicem. birde satmaya kalksam hangisi çabuk gider o var tabi :)
quote:
Orijinalden alıntı: californian
:) yok Türkiyedeyimde bu biraz zevk için kullanılacağından motor büyüklüğü o kadar önemli olmayacak. ayda 500 600 km anca kullanılır.yinede aralarında yakıt konusunda fark varsa az yakanı tercih edicem. birde satmaya kalksam hangisi çabuk gider o var tabi :)
satmak daha önce böyle bir tecrübeniz varmı 4.0 motor falan
Blazer'ı tercih ederdim, yürüyen aksamı ve şanzımanlarından dolayı. Ancak Chevrolet servis bakımından en zorlu araba olur diye tahmin ediyorum. Jeep ile servis bakımından daha rahat edersiniz bence. Ford da... bazıları ithal edildi ve servisleri Mustang'le beraber diğer ABD arabalarına da bakıyor ama sadece kendi ithal etiklerine bakıyor olabilirler. Almadan önce servis konusunu da ayarlayın derim. Mesela Istanbul'da farklı yakada olursa bıktırabilir.
Eğer benzinli olacaksa tüketim için yapılacak en iyi şey bence sürüş sırasında 4x2'ye geçebilen bir şanzıman bakmak. Orta diferansiyel bakımından pek çok çeşitler ve opsiyonlar var. Otoyolda yaz günü sabit hızla orta diferansiyeli çalıştırmanın hiç bir manası yok. 2 litrelik benzinli Land Cruiser'ın da ('96 civarı) hayli yüksek tüketimi vardı, o zamanlar duyduğum 4 litrelik düz 6 klasik Cherokee'lerden daha fazla harcıyordu. Sonuçta hareket eden kütle ve araziye ayarlı şanzıman oranları var, pek otomobil gibi düşünmemek lazım (ki zaten düşünmüyorsunuz, vergi kısmını bir kenara bırakırsak bence 4 litre fena tercih değil)
4.2 blazer kullanmıştım gerçekten muhteşem bir araç.Ağır kaza yapmadığınız sürece parça değişme ihtiyacı duymazsınız
yorumlar için çok saolun.daha önce 4.0 lt loredo deneyimim oldu açıkcası ama uzun zaman önceydi. şimdi tekrar düşünüyorum ve yorumlara bakarak grand cherokeelere bakıcam. bunun yakıtını biliyorum az buçuk ama diğerleri hakkında pek bilgim yoktu. Karbon 12 arkadaşım bahsettiğin gibi sürekli 4x4 de gitmenin bi anlamı yok düz yolda ve dediğin bigi inanılmaz az yakıyor bu araba. bir depoyla 650 km gittiğimi hatırlıyorum. umarım temiz birtane bulurun
valla benzin dert değilse blazer diyorum
Blazer e karşı benimde hayranlığım var.
Merhabalar,
SUV tercihi için burası uygun yer değilwww.gezenbilir.com adresine girdiğinizde sizi daha mantıklı yönelteceklerdir. Çok yakar bilmem ne olur, türkiyede misin gibi saçma cevaplar vermeyeceklerdir.
Arazi ama nasıl arazi? gibi konular için dediğim adrese bakabilirsiniz.
Portiwashere Chevy Tahoe 5.7L V8
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme