herkese selamlar! ben bilgisayarıma işletim sistemini kurduktan sonra sorunsuz şekilde bilgisayarımı kulanmaya başladım.ama daha sonra, yani yaklaşık 15,20 gün sonra bilgisayarı kapatırken explorer.exe hata vermeye başladı.bu program hata verdi,kapatmak için şu tuşa basın ama eğer o tuşa basarsanız kaydedilmiş bilgileri kaybedebilirsiniz diye bir mesaj cıkmaya başladı. ben başta pek önemsemedim çünkü bilgisayarın 40-50 sn gec kapanması dısında bi sorunu yoktu.virüs taraması yapıncada herhangi bi virüs le karşılaşmadım.ancak daha sonra bilgisayarı acınca ve otorumumun üstüne tıklayıca:oturum açılıyor diye tepki verip daha sonra oturum kapatılıyor,ayarlarınız kaydediliyor diyerekten oturumumu açmadı.format attım herşeyi yine tekrardan yükledim ancak yine aynı sorun belli bir vakit gecdikten sonra ortaya cıktı.bu sefer format atmadan xp professional kurdum(daha önceki xp home edition cdsinde belki bi sorun vardır diye)ancak yine explorer.exe hatası cıkmaya basladı.ve yine aynı sekilde oturum acılmamaya basladı.virüs olmadıgına emin gibiyim.ilk basta bigisayarı aldıgım yere mail attım.ram hatası olabilir dediler,ne olur olmaz sen kasanı getir biz bakalım dediler.daha sonra kasayı götürüncede windowsu yanlıs kurmus olabilirsin veya voltajla alakalı bi sorun olabilir dediler.acıkcası pek icime sinmedi verdiği cevaplar.bide lisansı xp kur dediklerinde oha diyesim geldi(kusura bakmayın)sizce sorun ne olabilir?yardımcı olursanız cok sevinirim
problem girdiğin sitelerle ilgili olabilir.makine netteyken başına herşey gelir.o yüzden bir firewall kur va sadece(port ayarlarından) 80 portu açık bırak.sonuçta nette yalnızca html sitelerine giriyorsun değil mi?. ayrıca mekinede virüs olmaz ama bunu yapan bir spyware olabilir.o yüzden adware ve system mechanic kurup makinedeki registry ve dosyaları tarat.kasin birşeyler çıkar...bu iki programı kesin kukllanmanı öneririm.
3.sü ise çalışan programları ve başlangıçta açılan programları system mechanicten bakıp senin bilmediğin farklı bir programın olup olmadığına bak.windows xp sp1 kur ve hizmetlerden açılan windowsuygulamalarının hepsine bak.sorunu biraz detaylandırsaydın daha çok yardımcı olabilirdim.son olarak ie yi tekrr kurdun değil mi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme