peki linux icin program varmı ? linux calısırken windowsdaki dosyaları gorme şansımız var mı? tahminimce bu önerdiginiz program windows için..
teşekkürler arkadaşlar problem çözüldü
quote:
Orjinalden alıntı: monny
peki linux icin program varmı ? linux calısırken windowsdaki dosyaları gorme şansımız var mı? tahminimce bu önerdiginiz program windows için..
Herhangi bir program kurmaya gerek yok.Tek yapman gereken windows bölümlerini mount etmen.En basitinden bir örnek... Windows ( ntfs ) hda2 'de olsun.Bunu /home/hedehodo altına bağlamak için konsolda
mount /dev/hda2 /home/hedehodo
komutunu vermek.
quote:
Orjinalden alıntı: cinomania
quote:
Orjinalden alıntı: monny
Herhangi bir program kurmaya gerek yok.Tek yapman gereken windows bölümlerini mount etmen.En basitinden bir örnek... Windows ( ntfs ) hda2 'de olsun.Bunu /home/hedehodo altına bağlamak için konsolda
mount /dev/hda2 /home/hedehodo
komutunu vermek.
arkadasin soyledigini surekli yazmak istemiyorsan
/etc/fstab altina
/dev/hda2 /win ntfs noauto,user,rw,umask=000 0 0
mkdir /win
eger her acilista otomatik olarak win i mount etmesini istiyorsan noauto kismini auto yap
Arkadaşlar herkese iyi pazarlar. Bende b.sayardan çıkan 3,5'' bir HDD vardı. Popcorn C-200 oynatıcıda kullanmak istedim ve taktım. C-200 Ext3 olarak formatladı HDD'yi. Sonra verileri atabilmek için bir docking station aldım, HDD'yi taktım fakat b.sayar görmedi. Yukarıda bahsedilen programla görüyorum fakat isteğim bu diski tekrar NTFS olarak formatlayarak b.sayarda daha kolay kullanabilmek. Nasıl NTFS formatlarım, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..
quote:
Orijinalden alıntı: blackice_serkan Yukarıda bahsedilen programla görüyorum fakat isteğim bu diski tekrar NTFS olarak formatlayarak b.sayarda daha kolay kullanabilmek. Nasıl NTFS formatlarım, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..
Bilgisayarda Windows altında yukardaki programları kullanarak ext3 dosya sistemini görebiliyorsan ve hatta yazma yetkin de varsa neden NTFS formatlamak istiyorsun amacın C-200 ile kullanmak değil miydi? C-200 de HDD'i ext3 olarak formatlamış.
Neyse PartitionManager, Paragon Partition Manager gibi çeşitli programlarla HDD'i istediğin dosya sistemiyle formatlayabilirsin. Herhangi bir Linux Live CD bile işini görebilir.
Teşekkürler üstad ilginiz için. NTFS formatlamak istememin nedeni; diski takınca hemen otomatik kullan seçeneğinin çıkması, Linux'u hiç bilmemem, extra bir program kullanmak istememem ve diskin partition'lar halinde 3-4 parça gibi görünmesi. Neden böyle göründüğünü de bilmiyorum ayrıca. Sizce Ext3'ün extra bir avantajı olur mu bana? (veri aktarımındaki hız vs. vs.. gibi) Saygılar..
quote:
Orijinalden alıntı: blackice_serkan
Teşekkürler üstad ilginiz için. NTFS formatlamak istememin nedeni; diski takınca hemen otomatik kullan seçeneğinin çıkması, Linux'u hiç bilmemem, extra bir program kullanmak istememem ve diskin partition'lar halinde 3-4 parça gibi görünmesi. Neden böyle göründüğünü de bilmiyorum ayrıca. Sizce Ext3'ün extra bir avantajı olur mu bana? (veri aktarımındaki hız vs. vs.. gibi) Saygılar..
Ext'ten Ext'e hızlı olur ama Windows ile bağdaştırırsan yavaş olabilir.
ext3 günlük kullanımda avantajını çok göreceğini zannetmiyorum. intel & amd tartışmasına döner sonunda. ntfs de dosya transferi sırasında cpu'nun daha fazla kullanıldığı iddia ediliyor ama doğru düzgün benchmarklar yapmak lazım. Şurada birşeyler var. http://linuxhelp.150m.com/resources/fs-benchmarks.htm
Amacın C-200 ile kullanmaksa ve o da hddi sadece ext3 olarak formatlıyorsa o zaman öyle kullanmak zorundasın. Tabi eğer C-200 ile kullanacaksan... C-200 kullanmadığım için içinde hangi işletim sistemi var ne yer, ne içer bilemiyorum.
HDDi parça parça görülmesinin sebebi, formatlarkan hddin farklı kısımlarını farklı bölümlere bağlaması olabilir. Bir kısmını swap alanı için bir kısmını / kök dizini, bir kısmı /home dizini vs gibi...
Yine de tavsiyem eğer hddi windows ile kullanacaksan elbette onun bildiği ntfs dilinden konuşursan daha mantıklı olur. Bunu da önceki mesajımda söylediğim programlar vasıtasıyla yapabilirsin.
Kolay gelsin.
Üstadlar teşekkürler bilgiler için. Paragon Partition manager programı ile NTFS olarak formatladım. Sorunsuz olarak tanıyor b.sayar ve dock station. C-200 NTFS, Fat32 veya Ext dosya sistemlerini tanıyor fakat format işlemini sadece Ext3 olarak yapıyor. Bende dock station'ı henüz almadan HDD'deki windows'u silmek için C-200 ile formatlamıştım.
Dostlar merhaba, Tekrar yardımınıza ihtiyacım var. Direkt soracağım başlığı bilmediğim için burada sorma gereği hissettim. Daha önce sizlerin yardımınızla çözmüştüm sorunu. Elime çıkma bir 3,5" HDD geçti. Fakat diskte windows yüklüydü ve ikiye ayrılmıştı. Formatladım fakat hala 2 partition halinde görünüyor. Tek bölüm olmasını istiyorum. Partition manager veya windows ile nasıl yapabilirim tek parça halinde? Saygılar..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme